Stelios13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2018 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2018 Μιας κ πολλοι εδω μεσα ασχολουνται με υπολογιστες , κινητα, αλλα κ πολλες φορες με επισκευες ηλεκτρικων συσκευων , καλο ειναι οσοι ξερουμε κ εχουμε να προτεινουμε καποια εργαλεια που θα βοηθησουν τους υπολοιπους σ αυτες τις δουλειες... Οσοι εχουμε βαλει ηδη καποια καλο θα ταν να τα μαζευαμε ολα εδω σιγα σιγα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Φεβρουάριος 4, 2018 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) Ενα πολυ αξιολογο κ ποιοτικο σετ απο την Γαλλικη TIVOLY... απο το LEROY στα 15 ευρω ,νομιζω, αξιζει μεχρι τελευταιας δεκαρας , αποφυγετε ενα παρομοιο της DEXTER , το οποιο ειναι στα 5 ευρω περιπου..... Εχει χρωματικες επιλογες στις μυτες για ποιο ευκολια στην ευρεση τους.... Κ παρα πολυ καλο κ ποιοτικο στελεχος + προεκταση με δυνατο μαγνητη κ τα 2 ,για τη συγκρατηση των μυτων... Τα διαθεσιμα no... K ενα κοφτακι ,γωνιακο συριζα κοπης , αρκετα δουλεμενο με μονη παρατηρηση τα αρκετουτσικα μποσικα που εχει αποκτησει στον πειρο συνδεσης... οι κοπτικες ακμες ειναι ακομα αψογες ,αλλα δεν εχει ξεπερασει ποτε το max cut που ειναι 1mm... Eιναι το PIERGIOCOMI που ειχε συζητηθει καπου εδω σαν προταση....τιμιο για τα λεφτα του αν εξαιρεσεις τους ,αρκετουτσικους, τζογους. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από Stelios13 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 4, 2018 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) https://atools.gr/εργαλεια/εργαλεια-χειρος/μικροεργαλεια/force-2087-σετ-ωρολογοποιου-8-τεμαχιων https://www.toolstore.gr/knipex-7881125-koftaki-ilektronikwn-super-knips-125mm-poly-mikro-faltso-p-10366.html Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από f117 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Φεβρουάριος 4, 2018 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 Πιστός σύντροφος στα ηλεκτρονικά εδώ και πολλά χρόνια. Εξαιρετικό εργαλείο. https://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=art_detail&parentID=1367&groupID=1485&artID=2785 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Φεβρουάριος 4, 2018 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 wiha 7000-SK65 Με τιμή κάτω από 80 ευρώ νομίζω ότι αξίζει η αγορά του. Εγώ τα έχω πάρει από Amazon.com πριν κάποια χρόνια σε παρόμοια τιμή/προσφορά Περιέχει και τα Pentalobe 28mm: P1 / P2 /P3 /P4 /P5 /P6 https://www.amazon.de/Wiha-elektronische-elektrostatisch-Oberflächenwiderstand-Sicherheitsprofil/dp/B00PBL5IL4/ref=sr_1_1?s=diy&ie=UTF8&qid=1517776532&sr=1-1&keywords=wiha+7000-SK65 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 4, 2018 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) Πολύ καλή η τιμή! Εγώ το είχα πάρει στο κατοστάρικο. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από rory Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Φεβρουάριος 4, 2018 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 Proxxon Industrial 23107 75 piece Super Safety and Special bit set 6.3 mm (1/4") Αυτό το σετ το πήρα για τις κατσαβιδόλαμες ασφαλείας που περιέχει. Προτιμήστε το εάν η τιμή είναι <48 ευρώ https://www.amazon.de/PROXXON-23107-Super-Sicherheits-Spezialbitsatz-75-teilig/dp/B003V8BOMG/ref=sr_1_1?s=diy&ie=UTF8&qid=1517778102&sr=1-1&keywords=proxxon+industrial+set+23107 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Φεβρουάριος 4, 2018 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 Wera 05073671001 Kraftform Micro Compact Screwdriver Bit Set Electrostatically Safe Αυτό το set είναι VFM μόνο εάν έχετε γνωστό και σας το φέρει από Γερμανία σε Προσφορά … 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 4, 2018 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) Αυτό το σετ είναι κλάσης πάνω απο τα Wiha σε ποιότητα! Αγγλία έχει πέσει η τιμή του πάντως. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από rory Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Φεβρουάριος 4, 2018 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 Μετατροπή στελέχους του "WIHA Magnetic 'Extension For 4mm Drive Bits 105mm" (η οποία έχει πολύ μικρή διάμετρο σε σχέση με τις άλλες, κόστος 10 ευρώ) σε halfmoon για χρήση 4mm/c4 bits σε Wera 2013 Driver. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Φεβρουάριος 14, 2018 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2018 Wera Kraftform Micro 05073675001 Με κόστος γύρο στα 36 ευρώ ή τρία ευρώ το κάθε τεμάχιο … 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Φεβρουάριος 14, 2018 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2018 Σετ γαντζακια , πολυ χρησιμα σε πολλες καταστασεις, ειδικα σε μικροσυσκευες , ηλεκτρονικα κ υπολογιστες... Βιδωνουν κ μεσα στη λαβη , η οποια στο πισω μερος της εχει ενα αρκετα δυνατο μαγνητη, αρκετα χρησημος κ αυτος... Αγορασμενο κ αυτο απο το Βραττη , πριν αρκετο καιρο, γυρω στο 10αρικο νομιζω... Γεραματα.... 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Φεβρουάριος 19, 2018 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2018 Ενα αξιοπρεπες κολλητηρι ,τουλαχιστον για το νηπιακο επιπεδο που βρισκομαι εγω, που με καλυπτει στα παντα... Δεν ξερω αν ειναι απ τα καλα ,αλλα εμενα μ εχει βοηθησει πολυ στα πρωτα βηματα.... κοφτακια κ μυτοτσιμπυδο....καλα τα EXPERT αλλα το facom ειναι αλλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα μπλεδακια ειναι του 10αρικου κ τ αξιζουν μεχρι τελευταιας δεκαρας... αλλα αυτο κοβει κ τριχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!το χω καμμια 10αρια χρονια κ ακομα κοβει τριχα!!!!!!!!!!!!!!!!!! η τιμη του βεβαια στα 60 - 70 ευρω ειναι κ αυτη αλλου , αλλα εχει εγγυηση εφ ορου ζωης κ ειναι ακομα σαν καινουριο !!!!!!!!!!!!!!!μετα απο τοσα χρονια καταλαβα γιατι κοστιζει τοσο.... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 19, 2018 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2018 Το κολλητήρι είναι από τα πολύ καλά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Μάρτιος 16, 2018 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2018 Σετ λαβίδες/τσιμπίδες ηλεκτρονικού της Wiha. Wiha ZP 99 0 14 002 SMD Tweezer Kit Professional ESD 4-Pieces 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Μάρτιος 16, 2018 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2018 Ενα third hand με μεγεθυντικό φακό x2 και x4, led φωτισμό (παίρνει 3ΑΑΑ μπαταρίες) και μηχανισμό διπλής στήριξης. Bresser Magnifier third Hand Οι φακοί του είναι οι καλύτεροι που έχω δει σε τόσο φτηνό εργαλείο (ελπίζω να φαίνεται στις φωτο) και ο φωτισμός αν και έχει 2 μόνο led είναι επαρκής. Για την στήριξη του έχει δυο τρόπους,με grip και με δυο ποδαράκια. Το grip για να πιάνει καλά χρειάζεται επιφάνεια 3 με 3.5cm,αλλιώς αν προσπαθήσεις να αλλάξεις κάποια θέση με το ένα χέρι και δεν το συγκρατείς πχ. στο φακό μετακινείτε και η βάση. Το είχα πάρει κοντά στα 30€, τώρα είναι στα 20€ και πιστεύω τα αξίζει και με το παραπάνω. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Σεπτέμβριος 17, 2018 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2018 K μια καλη παστουλα που βοηθαει πολυ στις κολλησεις εμας τους ψιλοασχετους! Τελικα ακομα κ σ αυτο το ταπεινο υλικο η ποιοτητα παιζει ρολο..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 17, 2018 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2018 On 19/2/2018 at 10:17 ΜΜ, το μέλος Stelios13 έγραψε: αλλα αυτο κοβει κ τριχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!το χω καμμια 10αρια χρονια κ ακομα κοβει τριχα!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εγώ το έχω τουλάχιστον άλλα τόσα μη πω παραπάνω . . . ακόμα είναι σαν καινούριο ! Η σολντερίνη βοηθάει πραγματικά, αλλά συνήθως είναι αχρείαστη (οι ατμοί της δεν είναι και ότι το καλύτερο!) καθώς η καλές κολλήσεις έχουν στο κέντρο τους μέσα ένα "σωληνάκι" γεμάτο με σολντερίνη ( κάποιες σε πιο μεγάλη διάσταση έχουν τρία σωληνάκια ) . Αν τραβήξεις μια κόλληση να σπάσει, μπορείς να δεις το σωληνάκι με την σολντερίνη στο κέντρο της τομής του σπασίματος. βέβαια όλοι οι ασχολούμενοι έχουν και σολντερίνη και δεν είναι θέμα πείρας, αλλά πράγματι κάποιες φορές χρειάζεται να καθαρίσει πολύ "βρόμικα" σημεία κόλλησης. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeps Οκτώβριος 17, 2018 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2018 Καλησπέρα ! Θέλω μια συμβουλή από τους πιό εμπειρους. Ας εκφράσω το προβληματισμό μου. Αναζητώ ένα ποιοτικό σετ για επισκευες κινητών στο σπίτι. Εχω 2 σετ σαν αυτά : Δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ όμως τελείως. και αναζητώ να βελτιώσω τη δουλειά μου οπότε θέλω να βελτιώσω και τον εξοπλισμό μου. Στη δουλειά έχουμε 4 κιτ του ifixit: 1)ifixit 1 2) ifixit 2 3) ifixit3 4) ifixit 4 με τα οποία δουλέυω καθημερινά και μπορώ να πω πως ειμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη ποιότητα τους. Εχουμε και 2 σετ wiha picofinish 261P με τα οποία ξετρελαθηκα παραπάνω μπορώ να πώ. Το θέμα μου είναι ότι διαβάζοντας και ψάχνοντας βρίσκω αρκετά ωραία σετ, όπως : Kraftform Micro-Set/12 SB (43ε από αμαζον με μεταφορικα) Proxxon και δεν μπορώ να καταλήξω. Εχω ένα μπάτζετ κοντά στο 50αρικο. με συν πλιν 10ε αλλά δεν λέω όχι σε άλλες προτάσεις. Οι επιλογές μου μέχρι τώρα είναι: 1) αγοράζω το 1o set της ifixit και αφού 'περισεύουν' και λεφτά θα έπαιρνα όλο το σετ που έχει και πράγματα που τα χρειάζομαι. 2) αυτό το σετ που έχει Υ και τορξ και πενταλομπ και αυτό που έχει φιλιπς και ισιο 3) αγοράζω τα βέρα και παίρνω και ένα μικρό σετ με έξτρα από το Ifixit (φοβάμαι για το μηκος των βερα μη δεν βολευουν) 4) συνεχίζω το ψάξιμο για το σετ με τα wiha picofinish 261P Το δίλημμα μου είναι πως δεν είμαι σιγουρος ακόμη πιο θα μου φανεί πιο χρήσιμο. Δεν είμαι σίγουρος αν θα με βολέψουν τα μπιτς ή αν θα είμαι καλύτερα με 'ξεχωριστα' κατσαβίδια για κάθε είδος βίδας. Έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε όλο αυτό? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Οκτώβριος 17, 2018 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2018 Έχε και αυτό υπόψιν. Οι μύτες είναι σίγουρα πιο "μαζεμένες" στο σύνολο,δεν πιάνουν πολύ χώρο και μεταφέρονται εύκολα. Τα κατσαβίδια πάλι είναι πιο καλά στο να μπαίνουν σε σημεία που δεν φτάνει η μύτη λόγο πάχους. Γνώμη μου,αν δεν τα μεταφέρεις συχνά πάρε τα Wera και σιγά σιγά μεγαλώνεις το σετ. Αλλά πάρε και μια ιδέα πως μπορείς να τα μεταφέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts