Jump to content

Ο πιο Αθόρυβος 12άρης είναι ???????

mitsosoft

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 01:50]

Έχω έναν μαμά ιντελ στα 24V δύο χρόνια και βάλε, και δουλεύει κάθε μέρα. Από θόρυβο άλλο τίποτα βέβαια έτσι? Φυσικά έχω δει και sunon με 17 και να καίγεται σε μια βδομάδα. Αντί για γείωση=0V το γειώνεις σε αρνητική τάση, πχ αν του δίνεις 12V και το γειώσεις στα -12V, 12-(-12)=24V.

ευχαριστω για την απαντηση, καλη ''μαγκια'' αυτη.. Για δωστον 220 βολτ να δουμε πως θα παει? :jump: :devil:

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Αυτος της thermaltake παντως...μονο αθορυβος δεν ειναι....καμια σχεση...

χωρις να τον εχω δοκιμασει συμφωνω...ειναι υπερβολικα λιγα για db για τα specs του...

nos τον εχεις δοκιμασει?ψαχνω κι εγω σιγα σιγα να βρω καλους 12αρηδες...

Ναι τον δοκιμασα και κλαιω ακομη τα 13 ευρω που εδωσα...τι 21 db και μουφες λεει...εντομεταξυ απο θερμοκρασιες:

Xp-120+Glacial Tech silentblade 19db@38cfm=54 load

Xp-120+Thremaltake 21db@78 cfm=49 load

χεστα Χαρη...καλυτερα μια υδροψυξη με 150 ευρω και τελος...

κι εγω ειμαι σε διλημα ρε γμτ...σκεφτομαι χπ-120 με δυνατο ανεμιστηρα ή μικρο νερο για τον επεξ μονο μιας και στη vga θα μπει silencer...δεν ξερω ρε γμτ....

nos με τι επεξ εχεις αυτες τις θερμοκρασιες?

Τώρα αυτή τη στιγμή που γράφω δουλεύω τους παρακάτω και τους δίνω με σειρά ξεκινώντας απο τον λιγότερο θορυβώδη και συνεχίζω με τους χειρότερους :

Enermax 120

coolermaster

akasa

thermaltake

titan

Για τον sunon δεν το συζητώ καθόλου, απογείωση τετρακινητήριου σε κοντό διάδρομο

Μιλώ πάντα για maximum στροφές, σε μεσαίες στροφές βάλτε πρώτο τον coolermaster, επίσης δεν αναφέρω και μερικούς άλλους γιατί το θεωρώ άσκοπο, απλά ήταν πεταμένα λεφτά.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 02:14]

ο 120αρης ο ενερμαξ ειναι κοντα στα 100 cfm σε φουλ στροφες...τι λιγοτερο θορυβωδης...σκετη τουρμπινα ειναι.:p

Τώρα που το λές ξαναβλέπω το post μου και το σχόλιο είναι ανάποδα, στις μεσαίες στροφές είναι πάνω ο enermax, στις max στροφές είναι αντίστροφα, πάραυτα θεωρώ υπερβολικά τα σχόλια για τον enermax αφού έχω 2 απο δαύτους να δουλεύουν και άμεση σύγκριση με τους υπόλοιπους που αναφέρω και δεν βλέπω να είναι περισσότερο θορυβώδης. Το τι αποκαλεί κάποιος θόρυβο είναι υποκειμενικό, η σύγκριση όμως δεν μπορεί να είναι υποκειμενική, ή ακούς κάποιον περισσότερο ή όχι.

Αρχική απάντηση από Proteus [Σήμερα, στις 08:38]

ο Papst 4412 F/2 GLL με 70 κυβικά και 18 dB πώς σας φαίνεται σαν χαρακτηριστικά?

Οι Papst θεωρούνται από πολλούς οι καλύτεροι. Μη μπαίνεις στον κόπο να τους συγκρίνεις με τις μούφες που κυκολοφορούν στην ελληνική αγορά (Akasa, Thermaltake, ...). Δυστυχώς ενώ έχουν ανοίξει πολλά μαγαζάκια στο ελλάδα δυκολεύεσαι να βρεις ποιοτικά πράγματα.

εψαξα για τον ανεμιστηρα αυτον...τα 70 κυβικα που λεει ειναι κυβικα μετρα την ωρα...οι ανεμιστηρες που αγοραζουμε συνηθως αναγραφονται σε cfm τα οποια αν δεν κανω λαθος ειναι κυβικα ποδια το λεπτο(cubic feet per minute)...

με προχειρους υπολογισμους αν το παραπανω ειναι σωστο ο παπστ που προτεινες αποδιδει μολις 32cfm περιπου το οποιο μπορω να το χαρακτηρησω απλα ως....ψοφιο...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 19:56]

εψαξα για τον ανεμιστηρα αυτον...τα 70 κυβικα που λεει ειναι κυβικα μετρα την ωρα...οι ανεμιστηρες που αγοραζουμε συνηθως αναγραφονται σε cfm τα οποια αν δεν κανω λαθος ειναι κυβικα ποδια το λεπτο(cubic feet per minute)...

με προχειρους υπολογισμους αν το παραπανω ειναι σωστο ο παπστ που προτεινες αποδιδει μολις 32cfm περιπου το οποιο μπορω να το χαρακτηρησω απλα ως....ψοφιο...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου τελικά. Έχω βρεί και εναν Titan στα 78 cfm και 30 dB.

Πόσσα dB χαρακτηρίζονται ως "χαμηλά"

Αρχική απάντηση από Proteus [18-04-2005 22:58]

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου τελικά. Έχω βρεί και εναν Titan στα 78 cfm και 30 dB.

Πόσσα dB χαρακτηρίζονται ως "χαμηλά"

Είναι καλός ο ΤΙΤΑΝ, έχω βάλει πολλούς, μέχρι κάποιο σημείο ακούς ένα απαλό φύσημα (καμμία σχέση με το σφύριγμα που ακούς σε άλλους), στις υψηλότερες στροφές τους το φύσημα ακούγεται έντονο, πάντως τα CFM είναι πραγματικά, ο enermax για μένα είναι πιό ήσυχος αλλά δεν βλέπω να πιάνει τα cfm που λέει.

Αρχική απάντηση από Elu Thingol

Εγω θα επιμεινω στον tt thunderblade...απο τα χαρακτηριστικα του δεν παιζεται...απλα.

το κακο ειναι οτι δεν ειναι 21 db οπως λεει οποτε αντε γεια...

ο silentblade που μόλις πήρα είναι αρκετά αθόρυβος συγκριτικά με τον 120άρη της Thermaltake που είχε το bigwater σε low στροφές.....αλλά δεν έχω ούτε grill και τον έχω να τραβάει αέρα...δεν συναντάει δηλαδή εμπόδιο η ροή...

Κατσε τωρα με εκοψες! Γιατι δεν ειναι τα πραγματικα? Ετοιμαζομαι να παρω οχτω για την ψυξη των ψυγειων και θελω να ξερω τι θα παρω...εχεις δει ποτε thunderblade?

Αν πραγματι δεν λεει, τοτε για τον ixtrema τι λετε? Και ποσο κανει και που μπορω να τον βρω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.