Jump to content

Ο πιο Αθόρυβος 12άρης είναι ???????

mitsosoft

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από daospi

Sorry για το :OT: αλλά αυτό εδώ(http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.805117) είναι καλό;Αν πιστέψω αυτά που λένε,πρέπει να είναι αρκετά αθόρυβο...

Και εγώ τον είδα αυτόν, αλήθεια τι παίζει; Ωραίος είναι πάντως.

No offence spc. Είχα την εντύπωση και εγω ότι ήταν 3 db. Τελικά η ισχύς διπλασιάζετε ανα 3 db όχι ο ήχος. Επηρεασμένος απο τα ηλεκτρονικά στη σχολή

@NOS καλομαθημένε άρε delta Που σου χρειάζετε!!! Να τρως τα τρελά db στα αυτιά και μερικές φορές κοιμόμουνα με ανοιχτό τον υπολογιστή γιατί έκανε divx. Βλέπεις δεν είχε βγει HT τα κάνεις όλα ταυτόχρονα και συμφέρει :laughing:

παιδες και αυτος φαινεται καλος...

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1827

μονο 21 db με πολυ καλη ροη αερα...

αν ειναι οπως υποτιθεται τοτε ειναι απαιχτος και οχι πολυ ακριβος...

Αρχική απάντηση από haris1984

παιδες και αυτος φαινεται καλος...

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1827

μονο 21 db με πολυ καλη ροη αερα...

αν ειναι οπως υποτιθεται τοτε ειναι απαιχτος και οχι πολυ ακριβος...

Αυτος ειναι ο Thanderblade... η καλυτερη επιλογη μετα τον iXtrema! Και οι δυο εχουν λιγοτερο απο μηνα στη χωρα μας! (εγω τουλαχιστον δε μπορουσα να τους βρω!)

Αν περιμένεις να δεις 120άρη ανεμιστήρα που να γυρνάει στις 1500 στροφές με κάτω από 30db (πραγματικά , όχι τις λαλακίες των κατασκευαστών) , να σε απογοητεύσω , δεν θα δεις.

Έχω , συνολικά , 11 120άρηδες.

Globe , Globalwin , Papst , Panaflo.

Κανέναν από αυτούς δεν τον αντέχω ούτε για 5 λεπτά στα 12V.

Ρίχνοντας τα volt τους ώστε να παίζουν στις 600-700 στροφές , κάτι γίνεται.

Βέβαια είμαι και λίγο ψυχασθενής στο θέμα του θορύβου.....

Για μένα το μόνο πράγμα που αξίζει να προσέξεις είναι το bearing (ball bearing , sleeve bearing κτλ).

Γενικά αυτοί με sleeve , hydrowave κτλ (χωρίς ρουλεμάν δηλ όχι ball bearing) ζουν λιγότερο , αλλά έχουν μικρότερο θόρυβο από τον κινητήρα.

Κάτι που πάντως μετράει μόνο σε πολύ λίγες στροφές και πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Επειδή έχω δοκιμάσει τον Akasa Ultra Silent (ναι δυστυχώς τον αγόρασα) και τον Cooler Master Silent από το e-shop, καθώς και τον Enermax 92mm και παλαιότερα 1-2 άλλους που δε τους θυμάμαι γιατί δε με ενθουσιάσανε καθόλου, έχω συμπεράνει ότι από τους παραπάνω ο πιο αθόρυβος είναι ο Cooler Master με διαφορά θα έλεγα και με 2ο τον Enermax!

Ο Akasa ultra Silent είναι μούφα!

Ίσως επειδή ο Cooler Master είναι Sleeve Bearing ενώ οι άλλοι Ball Bearing...

Πάντως, για όσους δεν έχουν πρόβλημα με τη τσέπη τους, σύμφωνα με τα reviews ο πιό αθόρυβος από όλους τους ανεμιστήρες είναι ο Panaflo! 12 ευρώπουλα έκανε όταν είχα κοιτάξει για τον 80mm και 20 για τον 120άρη!

Επίσης καλός πρέπει να είναι και ο Arctic Cooling που έχει και thermal sensor επάνω του και ρυθμιστή στροφών και μάλιστα πολύ καλή τιμή!

Αυτά θα τα βρείτε στο μαγαζί που είναι σε ένα δρόμο κάθετο της Στουρνάρη (ονόματα δε λέμε...) :D

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

schumifer τον εδωσες 22 βολτ και δεν καηκε ? δουλευει ακομα ?

Έχω έναν μαμά ιντελ στα 24V δύο χρόνια και βάλε, και δουλεύει κάθε μέρα. Από θόρυβο άλλο τίποτα βέβαια έτσι? Φυσικά έχω δει και sunon με 17 και να καίγεται σε μια βδομάδα. Αντί για γείωση=0V το γειώνεις σε αρνητική τάση, πχ αν του δίνεις 12V και το γειώσεις στα -12V, 12-(-12)=24V.

Δοκίμασα, τον Akasa απο e-shop που είναι 18dba, έναν Enermax (ρυθμιζόμενο) και εναν GlacialTech SilentBlade απο το πλαίσιο και κατέληξα στον τελευταίο όπου και με το Gatewatch κατεβαίνει ανετα στις 900-1000rpm και ακόμα πιο κάτω και δεν ακούγεται καθόλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.