mitsosoft Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 Θέλω να αγοράσω 2 12άριδες ανεμιστήρες για το κουτί μου αλλά θέλω κυριολεκτικά να είναι όσο πιο αθόρυβοι γίνεται.Έχω δει αρκετούς σε διάφορα site άλλα πιστέυω ότι πιο σίγουρο είναι αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιον ανόλογο ανεμιστήρα θα μου δώσει μια καλύτερη γνώμη απο αυτά που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα χαρακτηριστικά.Απο μια έρευνα σε διάφορα Ελληνικά site οι καλύτεροι που βρήκα ήταν:Akasa, 1400rpm, 18dba (e-shop)SilenX iXtrema, 1600rpm, 14dba (Checkmate)Τους έχει δοκιμάσει κανένας; Σχετικά με την τιμή δεν με ενδιαφέρε ιδιαίτερα αρκεί να είναι αθόρυβος ο ανεμιστήρας.Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή, αρκεί να είναι και απο Ελλάδα για να μπορέσω να πάω να τους πάρω γιατί δεν λέει να μπλέκεις με εξωτερικό μόνο για 2 ανεμιστήρες.Ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 9, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 προσωπικα εχω 3 12αριδες AKASA επανω στο ψυγειο το οποιο ειναι διπλα μου.τους εχω συνδεσει σε πανελακι(gatewatch) και τρεχουν στις 1200.πιο πολυ ακουγεται ο σκληρος παρα αυτοι.ΜΟΝΟ μετα απο 1 μηνα συνεχους λειτουργιας του υπολογιστη μου(24ωρες αναμμενος) και αφου μαζεψαν αρκετη σκονη αρχισαν να ακουγονται λιγακι.....αλλα και παλι ελαχιστα.δεν ξερω τι τιμη εχει ο Ixtrema(μιας και ειναι απο checkmate) αλλα ο Ακασα εμενα με καλυψε πληρως.(και ειμαι ατομο που πρωτα κοιταω την ησυχια και μετα το overclocking) Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 9, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Πάντως ο CoolerMaster που πήρα από το eshop στα 7 ευρώ και κάτι ήταν τόσο ήσυχος που νευρίασα και του έδωσα 22 βολτ για να μάθει να μη μιλάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 9, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 αυτος που εχει η checkmate ειναι πολυ καλος απο οτι φαινεται...δεν ειναι μονο αθορυβος αλλα αποδιδει και 58 cfmαπο εκει και περα στανταρ λυση ειναι στα 7.5 ευρω ο 12αρης απο το πλαισιο@Glacial Tech silentblade! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolof_Ps Απρίλιος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 Εγώ αγόρασα απο το checkmate έναν 120μμ fan ENERMAX UC-12FAB-B(N). Είναι ρυθμιζόμενος από 1200-2300 rpm. Εγώ τον δουλεύω στις 1800rpm και δεν ακούγεται καθόλου. Το PC το έχω δίπλα μου, πάνω στο γραφείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Απρίλιος 10, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 εγω παιδια εχω εναν cooler master silent fan 12ari(απο e-shop), οπως και ο schumifer. ειναι τελειως αθορυβος. καμια φορα αναρωτιεμαι αραγε δουλευει ? Τον εχω πανω στο ψυγειο της υδροψυξης. schumifer τον εδωσες 22 βολτ και δεν καηκε ? δουλευει ακομα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Απρίλιος 10, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 tt thunderblade, τους εφερε επιτελους το hac!απιστευτοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 MagicMan άσα να πάνε από τον Οκτώβριο 24/7 και δε λέει να ψοφήσει ο άτιμος.Δεν έχω άλλα βολτ να του δώσω.Ρε παιδιά πώς μπορώ να έχω μεγαλύτερη τάση?Κανένα κόλπο να πάρω και από τα δύο τροφοδοτικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Coolermaster.Έχω ένα 12αρι και δεν ακούγετε καθόλου. Στα 12 volt πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Manolof_Ps Εγώ αγόρασα απο το checkmate έναν 120μμ fan ENERMAX UC-12FAB-B(N). Είναι ρυθμιζόμενος από 1200-2300 rpm. Εγώ τον δουλεύω στις 1800rpm και δεν ακούγεται καθόλου. Το PC το έχω δίπλα μου, πάνω στο γραφείο. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ....εκτός αν φοράς ωτοασπίδες ή το κουτί σου έχει ηχομόνωση ραδιοφωνικού σταθμού....τον ίδιο είχα για μια μέρα στις 1200RPM ....και έφυγε απο κει που ήρθε.....(ο 90mm δεν ακούγεται καθόλου). Και το PC δεν τό έχω δίπλα αλλά αριστερά στα πόδια μου. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο θόρυβος είναι εντελώς υποκειμενική έννοια για καθέναν απο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Snips ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ....εκτός αν φοράς ωτοασπίδες ή το κουτί σου έχει ηχομόνωση ραδιοφωνικού σταθμού....τον ίδιο είχα για μια μέρα στις 1200RPM ....και έφυγε απο κει που ήρθε.....(ο 90mm δεν ακούγεται καθόλου). Και το PC δεν τό έχω δίπλα αλλά αριστερά στα πόδια μου. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο θόρυβος είναι εντελώς υποκειμενική έννοια για καθέναν απο μας. Ετσι οπως τα λες ειναι....με Db να μιλαμε οχι με το τι ακουνε τα αυτια μας. απο 20 db και κατω θεωρειται αθορυβος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Manolof_Ps Εγώ αγόρασα απο το checkmate έναν 120μμ fan ENERMAX UC-12FAB-B(N). Είναι ρυθμιζόμενος από 1200-2300 rpm. Εγώ τον δουλεύω στις 1800rpm και δεν ακούγεται καθόλου. Το PC το έχω δίπλα μου, πάνω στο γραφείο. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ....εκτός αν φοράς ωτοασπίδες ή το κουτί σου έχει ηχομόνωση ραδιοφωνικού σταθμού....τον ίδιο είχα για μια μέρα στις 1200RPM ....και έφυγε απο κει που ήρθε.....(ο 90mm δεν ακούγεται καθόλου). Και το PC δεν τό έχω δίπλα αλλά αριστερά στα πόδια μου.Αλλά όπως έχω ξαναπεί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο θόρυβος είναι εντελώς υποκειμενική έννοια για καθέναν απο μας.Πράγματι μπορώ να σας το βεβαιώσω και εγώ. Ο ENERMAX 1200 RPM είναι απαράδεκτος τον είδα σ' ένα φίλο μου και απογοητεύτηκα. Μάλιστα εγώ ήμουν αυτός που το επέστρεψα ταχυδρομικώς...Προφανώς φίλε Snips όταν λες αθόρυβο εννοείς άκρα του τάφου σιωπή, NADA και αυτό είναι που κάποιοι το μεταφράζουν σε λίγο ή ελάχιστο. Λοιπόν σου προτείνω της THERMALTAKE και με αναστροφή κόκκινου-κίτρινου στα 5V και κλείνεις τα καπάκια που λες ότι τα έχεις ανοικτά.:banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Nos πιστεύω μέχρι 23 db είναι καλά 21 βγάζει ο κουλερμαστερ. Αν θυμάμαι καλά κάθε 3 db διπλασιάζεται ο θόρυβος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από nobig Αν θυμάμαι καλά κάθε 3 db διπλασιάζεται ο θόρυβος! Nαι ετσι ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 λοιπον δες απο checkmate αυτον εδω SilenX iXtrema 120mm 14dBA ειναι πραγματικα αθορυβος και να θες δεν ακουγετε με τιποτα ακομα και διπλα στο αυτι σου που λενε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Απρίλιος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από nobig Nos πιστεύω μέχρι 23 db είναι καλά 21 βγάζει ο κουλερμαστερ. Αν θυμάμαι καλά κάθε 3 db διπλασιάζεται ο θόρυβος! ο coolermaster εχει 48 cfm και ο glacial tech 38...21 και 19 db αντιστοιχα...δεν ξερω για 23,τα 19 παντως ειναι πολυ καλα!...Εγω μεχρι 21-22 το πολυ εμπιστευομαι.Το θεμα ειναι ποσο εχει ο checkmate τον silentx που ειναι 14 και εχει 58 cfm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 11, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από nobig Nos πιστεύω μέχρι 23 db είναι καλά 21 βγάζει ο κουλερμαστερ. Αν θυμάμαι καλά κάθε 3 db διπλασιάζεται ο θόρυβος! Αρχική απάντηση από Elu Thingol Nαι ετσι ειναι. Μου αρέσει που επιβεβαιώνουμε κιόλας. Λίγη προσοχή βρε παιδιά όταν δεν είμαστε 100% σίγουροι για κάτι. Ο ''θόρυβος'' διπλασιάζεται κάθε 6-10 db Πάντα φιλικά, έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Mαααα ημουν σιγουρος! Τοσο ειναι. 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Elu Thingol Mαααα ημουν σιγουρος! Τοσο ειναι. 100% καλά, αφού επιμένεις....http://users.chariot.net.au/~gmarts/amppower.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Χμμμ πραγματι...και ασχολουμαι και με ηχοληπτικη ο μαμακας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.