ZoSo Φεβρουάριος 2, 2018 #61 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Αν εχεις πολλα διαφορετικα παξιμαδια, σε ιντσες και σε χιλιοστα, και δεν εχεις την πολυτελεια να εχεις ολοκληρη εργαλειοθηκη μαζι, οι μονες επιλογες που μπορω να φανταστω εγω οτι εχεις ειναι καποιο πολυεργαλειο οπως αυτο που ανεβασα και πιο πανω ή ενα εργαλειο με μεταβλητα σαγονια οπως ειναι το γαλλικο η μια γκαζοταναλια. Το τι θα καταλαβει καποιος πελατης εξαρταται και παλι απο τη δουλεια και απο το ποσο ενδιαφερεται και ο ιδιος σαν ατομο. Επισης για το γαλλικο δεν εχω ξανακουσει κατι για τα πολλα σφιξηματα που λετε. Εμεις το χρησιμοποιουμε και σε 17αρι/19αρι στυλ πατοβιδας που σηκωνει τουλαχιστον 250 κιλα και δεν καταλαβαινει τιποτα. Για εξηγηστε περαιτερω μηπως ξερετε κατι παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 2, 2018 Author #62 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 @sstav η IREGA βγάζει ΜΟΝΟ γαλλικά από οτι ξέρω IREGA έχω εγώ και στην δουλειά IREGA.... @ZoSo φαντάζομαι εννοούν οτι το αδυναμό σημείο του γαλλικού είναι επειδή έχει κινούμενο μέρος και ίσως σπάσει κάτι στον μηχανικό... Εγώ γαλλικό στην δουλειά ουκ ολίγες φορές το έχω χρησιμοποιήσει σαν σφυρόκλειδο.... 28mm παξιμάδι (εξωτερική διάσταση) Για το ίντσα και το μετρικό έχεις πολύ δίκαιο άμα ανακατεύεσαι με πολλά... @ΓιαγκΤ ευτυχώς δεν σε έχω εργοδηγό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 2, 2018 #63 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 @ZoSo Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι χαλαρώνει ή φθείρεται η "βίδα" ρύθμισης με την χρήση και το εργαλείο είναι εύκολο να χάσει την ρύθμιση. Δεν είναι κάτι το τραγικό,αλλά αν δεν το προσέξεις όταν δουλεύεις το εργαλείο μπορεί να χαλάσεις τις γωνίες σε κάποια βίδα. Στο θέμα τώρα γιατί ξεφύγαμε. Θέλω να πάρω αυτό το σετάκι εδώ και καιρό. Έχω ήδη το πορτοκαλί/μαύρο κανα δυο χρόνια και είναι άψογο. (Η τιμή του ξέφυγε πάλι. Συνήθως παίζει γύρω στα 50€) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 2, 2018 #64 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 πριν 22 ώρες, το μέλος pol77 έγραψε: Δείχνουν πολύ καλά, αλλά δεν τα έχω δουλέψει ακόμα... επειδή εγω θα τα δουλέψω τα πουλάς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Φεβρουάριος 2, 2018 #65 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 2, 2018 Author #66 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 @rory τι είναι αυτό? το έξω ξαναδει αλλά δεν ξερω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 2, 2018 #67 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Σφυρί (ματσόλα) με την δυνατότητα να αλλάζεις τα άκρα του ανάλογα την επιφάνεια που θες να χτυπήσεις. Έχει από μαλακό μέχρι πολύ σκληρό άκρο και υπάρχει σε διάφορα μεγέθη/διάμετρο επιφάνειας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 2, 2018 Author #68 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 πολυματσόλα δηλαδή...καλόοο 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 2, 2018 #69 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Αν θέλεις να σπάσεις μαλακά κανενός το κεφάλι είναι ότι πρέπει Πλάκα στην πλάκα φαίνεται πολύ καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 2, 2018 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι πηδάνε. Αυτό που έχω δοκιμάσει και δεν πηδάει, έχει σκάγια μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 2, 2018 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 (edited) Άλλη φάση τα dead-blow. Αυτά πολλαπλασιάζουν και την δύναμη στο χτύπημα. Και από αυτά έχει αλλά όχι σε σετ. Αυτό που μου έχει "κάτσει" να πάρω σε dead-blow είναι αυτό το σφυρί, αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 2, 2018 από rory 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 2, 2018 Author #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Λόγω αδράνειας κατά την κρούση τα "σκάγια" που υπάρχουν εσωτερικά ασκούν και αυτά ακόμη μία δύναμη? καλά το καταλαβαίνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Φεβρουάριος 2, 2018 #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2018 Ναι και ανάλογα το βάρος τους και της δύναμης που χτυπάς μεγαλώνει και η δύναμη κρούσης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Φεβρουάριος 3, 2018 #74 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2018 (edited) Το μεγάλο CNC δεν μπορώ να το κουβαλήσω στο εργαστήριο του σπιτιού... οπότε ένα μικρό CNC με μοτέρ τoυ 1kw (1050w για την ακρίβεια) θα ήταν τέλειο https://www.sourcerabbit.com/Shop/pr-i-30-t-rabbit-mill-v3.htm -------------------------------------------------------------- μεγάλο Laser 90cm πλάτος 80w έχει ένας πολύ καλός φίλος.... οπότε ένα μικρό Laser 30x20cm 40w θα ήταν μια χαρά https://www.amazon.com/VEVOR-40W-Co2-Laser-Engraving-Machine-Stepping/dp/B06Y2PB3RX Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 3, 2018 από Asxetius 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 4, 2018 Author #75 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 μπα....δεν παλεύω...........άκυρη η Knipex... αν την βρώ σε καλή τιμή...μου βγαίνει 44 ευρώ με την βαριά και 46 ευρώ η VDE από amazon..... ή και εδώ είναι στα 24 ευρώ Ελλάδα.... με τρώει πολύ η πρώτη αλλά είναι ακριβή....ΑΛΛΑ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Φεβρουάριος 4, 2018 #76 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 5 minutes ago, f117 said: μπα....δεν παλεύω...........άκυρη η Knipex... Την έχω χάσει την αρχή αυτού του επεισοδίου και δεν καταλαβαίνω. Ποια Knipex άκυρη; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 4, 2018 Author #77 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 χααχαχ! άμα δεις το πρώτο ποστ επιθυμούσα την Knipex x-cut...αλλά τώρα μπήκε άλλος διαολος μπροστά μουυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Φεβρουάριος 4, 2018 #78 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) Καλή είναι η x-cut και καλύτερη ακόμα η Twinforce: http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=group_detail&parentID=1367&groupID=2028&artID=32477 Τι ιδιαίτερο έχουν οι Wiha και σε αναστάτωσαν; Edit: τώρα το έπιασα, η τιμή αφορά την x-cut και όχι τις Wiha... Άρα είναι θέμα τιμής. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από pol77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 4, 2018 Author #79 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 (edited) η twinforce έχει πολύ δύναμη αλλά πολύ μικρό άνοιγμα... δες wiha ... οταν θες να κόψεις κάτι πολύ σκληρό πατας κουμπάκι..μικραίνει το άνοιγμα αλλά ΚΟΒΕΙ...και στις άλλες περιπτώσεις είναι ορθανοιχτη... δες bahco Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2018 από f117 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Φεβρουάριος 4, 2018 #80 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2018 Ενδιαφέρον το κουμπάκι. Αναρωτιέμαι τι μηχανισμός κρύβεται πίσω του. Επίσης αναρωτιέμαι τι σημασία έχει να έχει ένας κόφτης μεγαλύτερο άνοιγμα αφού η διάμετρος του υλικού που μπορεί να κόψει είναι συγκεκριμένη. Αν ενδιαφέρεσαι για μεγαλύτερη ισχύ κοψίματος, αυτό δεν πρέπει να έχει αντίπαλο στο μέγεθός του: https://www.amazon.co.uk/Knipex-71-22-200-multi-component/dp/B002KHPX4E Σε καλή προσφορά στο Amazon και με γωνία 20 μοιρών στην κεφαλή (υπάρχει και ίσιο, αλλά αυτό το προτιμάω) για κοπές σχεδόν σύριζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts