Jump to content

S-ATA Απορίες

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ποτέ δεν ήταν προτερεότητα για μένα η μητρική μου να υποστηρίζει S-ATA, έτσι ακόμα και οι τελευταίες μητρικές που περάσαν από τα χέρια μου δεν υποστήριζαν.

Τώρα όμως που μου έχουν μείνει κάποια κομμάτια που πρέπει να μπουν σε μητρική για να στηθεί ένας καινούργιος υπολογιστής και θα πάρω μηυτρική σκέφτηκα να βάλω δίσκο S-ATA.

Όμως έχω μερικές απορίες πάνω στο θέμα:

1. Μπορώ κανονικά να έχω μοναδικό δίσκο τον S-ATA και να bootάρω κανονικά από αυτόν ;

Δηλαδή μπορώ να bootάρω και χωρίς την ύπαρξη κανονικού IDE δίσκου;

2. Είδα κάπου ένα adaptorάκι για το ρεύμα σε SATA. Αλλάζει το βύσμα που παίρνει ρεύμα και θα πρέπει να πάρω και αυτό το adaptorάκι;

1) Μπορείς κανονικά να κάνεις boot δεν χρειάζεται η ύπαρξη δίσκου IDE .

2) Κανονικά χρειάζεσαι τέτοιο adaptor αν και από ότι ξέρω οι σκληροί δίσκοι

της western-digital παίρνουν ρεύμα και από κανονικό τετραπινο Molex

Eγω οσους SATA εχω δει κανονικοτατα απο molex connector της τροφοδοσιας παιρνουν ρευμα δεν χρειαζεται αdaptoras, μαλλον ειναι και αναλογος τον και τι δισκο που θα αγορασεις

Θελω και εγω να αγορασω και εγω κανενα 200 η 300 σκληρο γιατι 120 GB δεν μου φτανουν πλεον

Η καινουργιοι Sata της Maxtor με τα 16 mb buffer τι παιζουνε ??

Μια χαρά bootάρεις με SATA HDD... Όσο για το ρεύμα, οι περισσότεροι δίσκοι έχουν το καινούριο molex ενώ κάποιοι έχουν και το κλασικό 4pino. Ωστόσο δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό καθώς άμα πάρεις mobo με SATA σίγουρα θα έχει αντάπτορα και στην τελική άμα χρειαστείς βρίσκεις παντού με 2-3. Προσωπικά σου λέω να πας σε SATA και δεν θα το μετανιώσεις... :)

Ναι και εγώ πλέον δεν σκέφτομαι καθόλου για τον κλασσικό δίσκο...

Απλά μιας και δεν είχα ποτέ μητρική με υποστήριξη S-ATA πουθενά δεν είχα δει boot από S-ATA.

Και είπα πριν κάνω καμια χαζομάρα και πληρώνω μετά extra δίσκο να ρωτήσω...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.