f117 Απρίλιος 30, 2018 Author #141 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2018 σωστή είσαι.....ειχα μπερδευτεί και είχα κολλήσει οτι η χάραξη δεν θα γινόταν μέχρι τέλους...θα σταμάτουσε (σχεδιστικά εννοώ) ! αχταρμάς....! όλα καλά λοιπόν...βλέπουμε..θα βγάλω φωτός με άλλο κινητό ελπίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 30, 2018 #142 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2018 Παντα ειμαι σωστη μη το λεμε συνεχεια 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 30, 2018 #143 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2018 Αρκεί το πριόνι σου να έχει τη λαβή σε τέτοιο σημείο που να σου επιτρέπει να πριονίζεις πάνω από ξύλο ! Εννοώ να μη βρίσκει η λαβή στην τάβλα! Με άλλα λόγια θές ένα πριόνι με ράχη ενισχυμένη και τη λαβή ψηλά ! Αλλά όλα αυτά μπορείς να τα αποφύγεις . . . Σκαρπέλο και πηχάκι οδηγός και . . . σφάξιμο ! Αλλά το να φτιάξεις ένα πρόχειρο γκινόσο είναι πολύ πιο εύκολο! Οπότε . . . Ξα σου ! ! ! Που λένε στο χωρίο μου και όχι μόνον! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Απρίλιος 30, 2018 Author #144 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2018 its up to you και ξά σου! Τα ψιλοακόνισα τα σκαρπέλα όλα....την τετάρτη θα πεταχτώ ή θα παραγγείλω όλα τα γυαλόχαρτα 250-400-600-1200-1500-2000-2500 και θα χρησιμοποιήσω 600-1200-1500-2000-2500....άμα δεν τα κάνω να ξυραφιάζουν το χαρτί...αλήθεια θα σου φέρω σουβλάκια και καφέ να μου τα ακονίσεις εσύ....δεν γίνεται αλλιώς... Ευχαριστώ και πάλι για τις αναλυτικές σου οδηγίες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 2, 2018 Author #145 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2018 (edited) @Seafalco κάτι έκανα κύριε Στέλιο πιστεύω......για να δω αν κόβει.... Γίνεται και περισσότερο...δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Έγινε επεξεργασία Μάϊος 2, 2018 από f117 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Μάϊος 2, 2018 #146 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε: Γίνεται και περισσότερο...δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 2, 2018 Author #147 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2018 έμ.....έτσι είναι το σπαθί χατορι χανζο Γιαπωνέζικη λεπίδα...που να πάμε εμείς με τα stanley....... θα τα δοκιμάσω αύριο στο ξυλαράκι... άμα κόβουν καλά είμαι περίεργος να δω πόσο θα μου κρατήσουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 2, 2018 #148 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε: κάτι έκανα κύριε Στέλιο πιστεύω......για να δω αν κόβει... Μια χαρά καθρέφτη το έκανες, και αν προπονηθείς στο πως να κρατάς το χαρτί θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Εγώ τα δοκίμαζα ξυρίζοντας τα χέρια μου μέχρι που κόντεψα να κάνω αποτρίχωση και το σταμάτησα ! Ο αθέρας της κόψης τους δεν κρατάει πολύ, αλλά αυτο δεν έχει σημασία γιατί τώρα που κόβουν καλά , δυο τριψίματα στο πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, η ακόμα καλύτερα στο πετσί, επαναφέρει όλο τον αθέρα ! Το σχολιάζει και ο "κυριούλης" που λες κι εσύ . . . αθεόφοβε ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 2, 2018 Author #149 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2018 (edited) ο βαψομαλιάς κυριούλης όλα τα σχολιάζει...αλλά το θέμα είναι στην δική μου πράξη τι θα γίνει... ναι το άκουσα και αυτό που λέει στο τέλος...σκεφτομαι να παώ στο μπαρμπέρη της γειτονιάς να πάρω το υγ. για να κρατάει ο αθέρος...τι σκαρπέλα πρέπει να πάρουμε?? ΠΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ? Έγινε επεξεργασία Μάϊος 2, 2018 από f117 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Μάϊος 3, 2018 #150 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2018 πριν 9 ώρες, το μέλος f117 έγραψε: υγ. για να κρατάει ο αθέρος...τι σκαρπέλα πρέπει να πάρουμε?? ΠΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ? https://www.amazon.com/Matsumura-Steel-Dovetail-Chisels-Wooden/dp/B00BQANGPE : P 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 3, 2018 Author #151 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2018 Δεν με λυπασε ε?το μονο θετικο οτι εχει 5 ευρω μεταφορικα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Μάϊος 3, 2018 #152 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2018 Aυτοί οι τύποι σίγουρα δεν έχουν κάποια καλή μάρκα σκαρπέλα αλλά κάνουν ωραία πράγματα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάϊος 7, 2018 #153 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 Δεν κόλλαγε στο "Εργαλεία που παρέλαβα και λίγα λόγια για αυτά" οπότε σκέφτηκα να το βάλω εδω... Παρέλαβα σήμερα τον παρακάτω πάγκο εργασίας. Οι διαστάσεις είναι 255cm μάκρος, 75, βάθος, 93 ύψος. Έχει ενσωματωμένη μέγγενη τεραστίων διαστάσεων που λειτουργεί άψογα. Υπάρχουν 2 συρτάρια κλειστά και απο κάτω ακριβώς απο το καθένα 2 ακόμα συρτάρια ανοιχτά κάτι που είδα για πρώτη φορά και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο. Στο κάτω ράφι υπάρχουν αλουμινένιες ποδιές για μεγαλύτερη αντοχή. Η όλη κατασκευή ζυγίζει 160 κιλά και χρειάστηκαν 5 ΄για να την ξεφορτώσουν απο το φορτηγό. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος...Συνολικό κόστος ? 100 για τον πάγκο και 50 για την μεταφορά στο δικό μου χώρα, αβασάνιστα, ααατο, άβατο κλπ...Θεωρώ οτι είναι μια απο τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει... 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 7, 2018 Author #154 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 ωραίοςςς!! ένα φρεσκαρισματάκι κάνε του!! απο που τον τσίμπησες? Είναι εύκολο να βγάλεις απο κάτω μια φωτό να δω για τα κάτω συρτάρια πώς πιάνουν τα πλαινά τους? Ευχαριστώ και μεγιές!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάϊος 7, 2018 #155 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 2 minutes ago, f117 said: ωραίοςςς!! ένα φρεσκαρισματάκι κάνε του!! απο που τον τσίμπησες? Είναι εύκολο να βγάλεις απο κάτω μια φωτό να δω για τα κάτω συρτάρια πώς πιάνουν τα πλαινά τους? Ευχαριστώ και μεγιές!! Ευχαριστω ! Το φρεσκάρισμα θα γίνει. Σκέφτομαι να κάνω ένα καλό τρίψιμο και 2 χέρια woodstain απο πάνω. Μετά 2 χέρια προστατευτικό βερνίκι για εξωτερικούς χώρους γιατι όπως φαίνεται στην φωτό θα είναι ημι-υπαίθριος (!). Η μέγγενη λειτουργεί άψογα και ίσως μόνο λίγο λαδάκι να της έβαζα, δεν ξέρω αν χρειάζεται τιποτα άλλο. Το συγκεκρμένο τον βρήκα σε αγγελία στο shpock.it που αγοράζεις και πουλάς μεταχειρισμένα χωρίς όμως προμήθειες κλπ τύπου ebay/paypal. Σε λίγο θα βγάλω φωτό απο κάτω τα συρτάρια. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάϊος 7, 2018 #156 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 απ'κατ ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 7, 2018 Author #157 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 δεν μπορώ να καταλάβω πως στηρίζει το κάθετο-πλαινό του συρταριού Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάϊος 7, 2018 #158 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2018 Είτε με μπισκοτάκια είτε καβίλιες. Δεν υπάρχει ορατό καρφί ή βίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikto95 Δεκέμβριος 7, 2020 #159 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2020 Τι ωραίες τεχνικές!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts