Jump to content

Δεν δίνει σήμα στην οθόνη όταν ανοίγει (πιθανότατα SOLVED)

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν λίγες μέρες έστησα ένα συστηματάκι ( λέμε τώρα "-άκι" :p ) αλλά έχω προβλημα. Το θέμα που τίθεται είναι οτι πότε-πότε, όταν ανοίγει ή κάνει restart, ενώ ακούγεται το χαρακτηριστικό "beep" του BIOS, η οθόνη παραμένει κλειστή. Τι μπορεί να φταίει; Προσωπικά υποψιάζομαι κακή συνεργασία Mobo-VGA.

Το σύστημα αποτελείται από:

CPU: Intel P4 640 (3.2GHz, EM64T)

MOBO: ASUS P5GD2 Deluxe

VGA: ASUS AX300 128MB (PCI Express)

RAM: 1 dimm Kingstone DDR2 256MB PC4200

HDD1: Seagate Barracuda SATA 80GB

HDD2: Quantum Fireball ict20 (IDE 20GB)

DVD-R: NEC 3500

PSU: Chieftec 360W

Από το BIOS το VGA BOOT Priority είναι γυρισμένο σε PCI EXPRESS\PCI αν αυτό έχει σχέση. Θα δοκιμάσω σήμερα ή αύριο να flashάρω το τελευταίο BIOS (αν υπάρχει πιο πρόσφατο). Ελπίζω να βρούμε σύντομα λύση γιατί από την Τετάρτη λίγο με αυτό, λίγο με άλλα ψιλοπροβληματάκια κάθομαι από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ μπροστά από αυτό το PC. Τι στο καλό; Καμιά κατάρα έχει πέσει εκεί μέσα να πούμε και όποιο σύστημα μπεί εκεί μέσα έχει προβλήματα; :p

Ευχαριστώ προκαταβολικά... :)

Κάνει τίποτα πολλά μπιπ στην αρχή? Αν ναι, κούνησε λίγο την κάρτα γραφικών. Επειδή μου το έκανε αυτό ένα συστηματάκι με athlonxp, gigabyte mobo, και μια GF4, όταν έβγαλα τις λάμπες όλα έφτιαξαν. Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό.

οντως το πιθανοτερο ειναι να μην εχει πατησει καλα η VGA

ή να εχεις προβλημα στις τασεις σου....

αν και το chietechακι δεν τα συνηθιζει κατι τετοια..

(την εχω πατησει ετσι με ενα codegen 400αρι και μια Ti4200 και εψαχνα μια εβδομαδα

μεχρι να το παρω πρεφα)

λοιπόν ή κάρτα γραφικών ή κάτι παίζει με τις μνήμες....δεν εξηγείται αλλιώς κάνε κανένα cmos για αρχή...έπειτα δοκίμασε καμμία άλλη μνήμη ώστε να βγάλεις συμπέρασματα...

Λοιπόν:

1. Την κάρτα είχα δοκιμάσει να την βγάλω και να την ξαναβάλω κάποια στιγμή αλλά το πρόβλημα συνέχισε να υφίσταται... Επίσης δεν φαίνεται να μην πατάει καλά...

2. Δεν κάνει πολλά beep στην αρχή. Το ένα το κανονικό που κάνει όταν όλα είναι ΟΚ. Και ανάβουν και μια στιγμή τα leds του πληκτρολογίου κ.τ.λ.

3. Πρόβλημα με τις τάσεις δεν ξέρω αν έχω αν και δε νομίζω... Να σημειώσω οτι χρησιμοποιώ 20pino molex και όχι 24pino...

4. Θα τρέξω μόλις μπορέσω κανένα memtest αλλά δε νομίζω τώρα ολοκαίνουριο dimm, μάρκας με μια κάποια αναγνώριση να έχει πρόβλημα...

5. Έχω δοκιμάσει τις default ρυθμίσεις αλλά το ίδιο...

Πιθανότατα αύριο θα Flashάρω το τελευταιο BIOS και βλέπουμε. Το περίεργο είναι πως δεν το κάνει πάντα. Όποτε του καπνίσει...

Ευχαριστώ για τα μέχρι τώρα και ελπίζω να είναι κάτι από αυτά.

μου το εκανε και εμενα χθες με την gt οταν την εβγαλα για να την καθαρισω ,ο υπολογιστης ανοιγε αλλα στην οθονη εβγαλε ''no signal'' την ξανατοποθετησα 2-3 φορες και ολα καλα..μαλλον δεν πατουσε καλα..

Θέμα αρχικής τροφοδοσίας είναι. Η κάρτα πατάει μια χαρά αφού σου ανοίγει έστω και μια στις τόσες. Αν δεν γίνεται να δώσεις περισσότερο ρεύμα όταν ξεκινά η μητρική (μερικές μητρικές έχουν τέτοιες δυνατότητες προς αποφυγή των προβλημάτων εκκίνησης σε oced συστήματα) τότε μάλλον πρέπει να συνδέσεις και τα υπόλοιπα 4 pin που συνιστά η Intel.

Το θέμα είναι πώς τα βάζουνε; Πρέπει να βρώ κάποιο μετατροπέα και το πρόβλημα είναι που θα βρώ... Είχε πάρει το μάτι κάτι στο Computer City αλλά νομίζω πως ήταν 24->20pin.

Υπάρχει και το ανάποδο.. 20σε24 το έχω δει στη checkmate και στο hac.

Υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις το σύστημα σου σε άλλη οθόνη?

Αν δεν είχε κουμπώσει καλά η κάρτα γραφικών θα σου έβγαζε έναν αντίστοιχο κωδικό από beeps

Έχει τύχει σε ένα φίλο μου που πήρε μια 6600gt να μη δουλεύει με μια TFT 15

Σε άλλες οθόνες όμως δούλευε

Λοιπόν, σήμερα τέλειωσα (επιτέλους!!!) με το στήσιμο του μηχανήματος. Βασικά οι drivers του ενσωματωμένου codec ήχου με παίδεψαν μέχρι να καταφέρω να τους βάλω αλλά ευτυχώς "το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι" και κατάφερε και τους έβαλε... :p

Τέσπα. Στο θέμα μας...

Έκανα σήμερα και BIOS update (ωραίο πράγμα η αναβάθμιση του BIOS μέσα από τα WIN! :D ) ωστόσο και από χθες το σύστημα φαίνεται σα να έφτιαξε μόνο του... Έχω κάνει από χθες καμιά 20αρά και βάλε restarts και δε μου παρουσίασε καμία φορά πρόβλημα ενώ θα έπρεπε κανονικά να μου έχει κάνει καμιά 10αρά φορές πρόβλημα. Πιθανότατα λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε. Τώρα το πώς... Πολύ θα ήθελα να το μάθω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :)

Υ.Γ.: Ευτυχώς που λύθηκε δλδ γιατί είχα σκοπό να βγάλω το δικό μου PSU και να το δοκιμάσω με αυτό και άντε μετά να ξανατακτοποιώ καλώδια... :boxed:

Παιδιά έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλα πολλύ πιο παράξενο. Έβγαλα την κάρτα γραφικών να της αλλάξω πάστα και την ξαναέβαλα. Πριν όμως το ανοίξω έβαλα και ένα ανεμηστιράκι και δύο θήρες usb. Το pc ανοίγει κανονικά...Φαίνεται στην οθόνη το bios, βγάζει την οθόνη των xp που κάνουν boot και στην συνέχεια μου βγάζει το μήνυμα πως δεν υπάρχει σήμα στην οθόνη. Αφού το είδα αυτό είπα πως θα έφταιγαν τα επιπλέον που έβαλα. Έτσι τα έβγαλα αλλά αυτό συνεχίζει...Να σημειώσω οτι μια φορά δεν έστειλε και καθόλου...Ξέρει κανεις τι συβαίνει;και πως διορθόνεται;

Δεν σου στέλνει καθόλου; Ούτε μετά από λίγα δευτερόπλεπτα; Κάτι τέτοιο έκανε στο παλιό του πατέρα μου στην ίδια φάση αλλά δεν έβγαζε οτι δεν υπάρχει σήμα στην οθόνη... Απλώς η οθόνη ήταν μαύρη για λίγα δευτερόλεπτα...

Ανάσταση........Μετά απο 3 ώρες προσπάθειας μπήκε... Μάκη τελικά δεν κατάλαβα τι μ%*%($ταν πάλι . Το έκανα σε safe mode και κάπως έτρεξα και ένα check για τον σκληρο και βρήκε 100000000λάθη. και μετά μπήκε κανονικά και όλα οκ. Μόνο που στην αρχή δεν δούλευε το modem αλλά είχε φύγει λίγο απο την θέση του επιδή έδινα σούτια πιο πριν στο pc. Τουλάχιστον δούλεψε:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.