Nemesis89 Ιανουάριος 12, 2018 #261 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 (edited) Νόμίζω ότι το windows update είναι για Meltdown ενώ bios είναι για Spectre Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2018 από Nemesis89 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 12, 2018 #262 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 (edited) 2 minutes ago, Nemesis89 said: Νόμίζω ότι το windows update είναι για Meltdown ενώ bios είναι για Spectre σωστά Windows Update tackles Meltdown, but you will most likely need a BIOS update for Spectre Spectre is: CVE-2017-5753 CVE-2017-5715 Meltdown is: CVE-2017-5754 So rogue cache loading is Meltdown, the branch injection is Spectre. edit εγώ αφού δεν έχω κάνει update γιατί μου βγάζει είμαι οκ ? άρα μπαρούφες λέει Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2018 από ARMAGEDDON Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Ιανουάριος 12, 2018 #263 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 (edited) Μήπως λόγο AMD που έτσι και αλλίως δεν έχεις θέμα με Meltdown? (Αν μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής σου) Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2018 από Nemesis89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 12, 2018 #264 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Just now, Nemesis89 said: Μήπως λόγο AMD που έτσι και αλλίως δεν έχεις θέμα με Meltdown? αλλού θέλω να καταλήξω ότι κοιτάει για άδειες (microcodes-updates) άρα πάμε παρακάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Ιανουάριος 12, 2018 #265 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Είμαστε ακόμα αρχή... έχει ζουμί η υπόθεση! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιανουάριος 12, 2018 #266 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Μόνο με το Update μου βγάζει safe για meltdown vulnerable για spectre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Ιανουάριος 12, 2018 #267 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 http://xlab.tencent.com/special/spectre/spectre_check.html Δεν ξέρω αν το έβαλε κανείς.Ένα test για τον browser. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Ιανουάριος 12, 2018 #268 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο αυτο το check αλλα εμενα χωρις bios update (βαρεθηκα) μου βγαζει οτι δεν εχω θεμα... 2 hours ago, Larry said: Πιθανώς, αλλά όσες φορές το έχω βάλει το 1709 με έχει πεθάνει στο stuttering σε διάφορα games και διάφορα κολλήματα ακόμα και στον file explorer, οπότε μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση αράζω στην 1607 (που θεωρητικά παίρνει όλα τα security updates). Τωρα που το λες το stutter το στιγμιαιο που εχω σε bf1 λες να ειναι απο εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Ιανουάριος 12, 2018 #269 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 (edited) Παράθεση http://xlab.tencent.com/special/spectre/spectre_check.html Δεν ξέρω αν το έβαλε κανείς.Ένα test για τον browser. Σε core2quad στο οποίο δεν έχω ασχοληθεί να κάνω το οτιδήποτε από patchαρίσματα κτλ, αλλά πιθανολογώ ότι λόγω 10ριών θα έχει πάρει από μόνο του τα Microsoft updates, σε chrome, firefox, edge και internet explorer μου λέει ότι είμαι οκ. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2018 από Γιάννης_84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Ιανουάριος 12, 2018 #270 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Διευκρινίζει οτι δεν είναι και τόσο ακριβές.Και εμένα δε μου έβγαλε πρόβλημα.Θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Ιανουάριος 12, 2018 #271 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 Για έλεγχο σε windows υπάρχει και official microsoft script σε PowerShell. https://support.microsoft.com/en-us/help/4073119/protect-against-speculative-execution-side-channel-vulnerabilities-in https://www.howtogeek.com/338801/how-to-check-if-your-pc-is-protected-against-meltdown-and-spectre/ Τώρα το άλλο check από το xlab μάλλον θα κοιτάζει το SharedArrayBuffer που άλλαξαν στο τελευταίο τους update όλοι οι browser σαν προσωρινή άμυνα. Η λέξη safe είναι σίγουρα παραπλανητική. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιανουάριος 12, 2018 #272 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 https://www.engadget.com/2018/01/12/intel-meltdown-spectre-fixes-bugs-of-their-own/?sr_source=Twitter Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 12, 2018 #273 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 τι είναι αυτό ?????????? http://www.pcgamer.com/intel-amt-security-flaw-lets-attackers-easily-bypass-laptop-passwords/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 12, 2018 #274 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2018 τι είναι αυτό ?????????? http://www.pcgamer.com/intel-amt-security-flaw-lets-attackers-easily-bypass-laptop-passwords/Παλιό. Υπάρχει κανένα 6μηνο. Άλλο θέμα. Είχε θέμα η εφαρμογή της IntelSent from my SM-N950F using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Ιανουάριος 13, 2018 #275 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 13 hours ago, icy20 said: Δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο αυτο το check αλλα εμενα χωρις bios update (βαρεθηκα) μου βγαζει οτι δεν εχω θεμα... Τωρα που το λες το stutter το στιγμιαιο που εχω σε bf1 λες να ειναι απο εκει? [offtopic] Πολύς κόσμος είχε θέμα, ειδικά με το BF1 και η λύση όταν το κοίταζα ήταν να καθαρίζεις το standby memory. (αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά σε όλο το thread). Στο δικό μου είχε πρόβλημα με το Hearthstone, σαν fps lag όταν έσερνα μια κάρτα και ακόμα και στο main menu, μέχρι να κάνει slide από το ένα pane στο άλλο φαινόταν ότι κόλλαγε. Όσο ήμουν στην 1703 δεν μπορώ να πω ότι το έβλεπα, αλλά δοκιμάζοντας μπρος πίσω 1607/1703/1709 ακόμα και εκεί δεν είναι τόσο smooth όσο στην 1607. Να φανταστείς μέχρι και 8.1 δοκίμασα αλλά ενώ δεν είχε θέμα με τo stuttering, είχε πρόβλημα με το mousing over από την μια στην άλλη οθόνη και κάτι άλλα ψιλά προβληματάκια που είναι λυμένα σε win10. Οπότε επειδή και το 1703 και το 1709 δεν προσθέτουν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό (εκτός από τις αλλαγές στο regedit που είναι χρήσιμες) γύρισα στην 1607 που δεν έχει τέτοια θέματα. Όλα αυτά όταν πρωτοβγήκε το 1709, δεν ξέρω αν τα ακόλουθα updates ή οι επόμενοι driver της Nvidia φτιάχνουν την κατάσταση. Όπως και να έχει θα αράξω στην 1607 μέχρι την άνοιξη που θα βγάλουν το επόμενο και βλέπουμε τότε (να'ναι καλά το Macrium Reflect). [/offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 13, 2018 #276 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 12 hours ago, AlexanderK said: Παλιό. Υπάρχει κανένα 6μηνο. Άλλο θέμα. Είχε θέμα η εφαρμογή της Intel Sent from my SM-N950F using Tapatalk Δεν είναι παλιό, φρέσκο είναι. Απλά έχουμε χάσει το μέτρημα. Νομίζω το μυαλό πολλών θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε αυτό που μουρμουράνε πολλοί ήδη. Ότι σκάνε όλα τα κενά ασφαλείας μαζί, προκειμένου να πουλήσουν οι μελλοντικοί επεξεργαστές. Αν μέχρι πριν 6 μήνες δεν υπήρχε λόγος να αλλάξεις έναν Ivy Bridge με 8 ΄threads που έπαιζε στα 4,5GHz, πλέον έχεις τρύπα στην management Engine, Spectre, Meltdown και τώρα στο AMT. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιανουάριος 13, 2018 #277 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 Φαίνεται πως το BIOS της Shuttle κάνει δουλειά... Και κάποιες μετρήσεις στα πεταχτά. Με το FPU VP8 δεν έχω ιδέα τι παίζεται... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 13, 2018 #278 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 Δεν είναι παλιό, φρέσκο είναι. Απλά έχουμε χάσει το μέτρημα. Νομίζω το μυαλό πολλών θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε αυτό που μουρμουράνε πολλοί ήδη. Ότι σκάνε όλα τα κενά ασφαλείας μαζί, προκειμένου να πουλήσουν οι μελλοντικοί επεξεργαστές. Αν μέχρι πριν 6 μήνες δεν υπήρχε λόγος να αλλάξεις έναν Ivy Bridge με 8 ΄threads που έπαιζε στα 4,5GHz, πλέον έχεις τρύπα στην management Engine, Spectre, Meltdown και τώρα στο AMT.Έχεις δίκιο. Υπήρχε και το Μάιο τρύπα στο amt. Υποτίθεται το έφτιαξαν. Τώρα ξανά άλλη τρύπα εκεί Sent from my SM-N950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιανουάριος 13, 2018 #279 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 (edited) Σήμερα η asus έδωσε το bios update για τις Z170 χθες το βραδυ που το κοίταξα δεν είχε ανεβεί μάλλον η διαφορα ώρας... στο παρακάτω link έχει και μια λίστα με τις motherboards που θα πάρουν το βίος update μονο 6,7,8 gen από εκεί και πίσω από ότι φαίνεται δεν τους καίγεται καρφί ASUS Motherboards Microcode Update for Speculative Execution and Indirect Branch Prediction Side Channel Analysis Method Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 13, 2018 από Deus 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Ιανουάριος 13, 2018 #280 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2018 Εφόσον το meltdown (για τους έχοντες intel) λύνεται softwareικά, έστω και με μικρό ή μεγάλο performance hit, αργά ή γρήγορα θα λυθεί για όλους ακόμα και με παλιότερο hardware τουλάχιστον στα 10ρια. Το spectre όμως το οποίο επηρεάζει τους πάντες και θέλει οπωσδήποτε bios update για να ενημερωθούν τα microcodes αφήνει ψιλοκαταδικασμένους τους κατόχους παλιότερου hardware. Μήπως όμως μπρούμε να ενημερώσουμε μόνοι μας τα microcodes με τρόπο ανάλογο με αυτόν που φυτεύαμε s771xeon compatible microcodes στις 775 μητρικές; Το έχει ψάξει κανείς αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts