XMorsX Ιανουάριος 3, 2018 #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 πριν 9 ώρες, το μέλος Darap21 έγραψε: Γειά σου XMorsX θα την αλλάξω κ τη κάρτα γραφικών...Ελεγα να πάρω πρώτα μια κάρτα γραφικών κ μετά μόλις έχω Τσ λεφτά να πάρω οθόνη... Αλλά μ λένε να πάρω πρώτα οθόνη κ μετά κάρτα.... Στα fps games δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα γτι έτσι κ αλλιώς σε αυτά είσαι κοντά αναγκαστικά.. Όταν παίζω όμως fifa pes assassin's κ τέτοιου είδους games θέλω να είμαι αραχτός στην καρέκλα... Η καρέκλα από το γραφείο έχει το πολύ 1 μέτρο απόσταση...Επισης θέλω να πάω σε 2Κ ανάλυση που πιστεύω έχει μεγάλη διαφορά από 1920/1080 π είμαι τώρα.... Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θα ελεγα την αλλαγη να την κανεις ταυτοχρονα. Ετσι θα εκμεταλλευτεις καλυτερα gpu + monitor. Υπολογισε γυρω στα 1000 ευρω προυπολογισμο για τις ακριβες λυσεις που εχεις στο νου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 3, 2018 #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 πριν 3 ώρες, το μέλος idonthave έγραψε: Αρκεί να έχεις και λειτουργικό hardware, στην συγκεκριμένη περίπτωση: υπάρχει η οθόνη (άσχετα το μέγεθος) αλλά δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα της κάρτας γραφικών λύνεται είτε με drivers είτε με καθάρισμα (δεν διαβάσει κάποια απάντηση) αν γενικά διορθώνεται. Αν με το παραπάνω διορθώνεται, ναι ας αγοράσει πρώτα το monitor, αλλιώς θα έχει πάρει το καινούριο monitor και δεν θα μπορεί παίξει τα παιχνίδια μιας και η καρτούλα.... Ναι, συμφωνώ. Γενικά το αναφέρω. Εφόσον θέλει ν' αλλάξει κάρτα (για τον οποιοδήποτε λόγο) και οθόνη, καλό είναι να επιλέξει πρώτα οθόνη. Αλλιώς και κάρτα να πάρει πρώτα (εφόσον πάει σε πραγματικά καλή κάρτα), θα χαραμίζεται έχοντας μέτριο monitor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 3, 2018 Author #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος XMorsX έγραψε: Θα ελεγα την αλλαγη να την κανεις ταυτοχρονα. Ετσι θα εκμεταλλευτεις καλυτερα gpu + monitor. Υπολογισε γυρω στα 1000 ευρω προυπολογισμο για τις ακριβες λυσεις που εχεις στο νου. Ταυτόχρονα δεν παίζει...δεν εχω 1000€ Μάλλον σε οθόνη θα παω πρώτα... Σκέφτηκα κάτι πριν λίγο..Αν πάρω μια ultrawide και την βάλω στον τοίχο με βάση ρυθμιζόμενη να ανεβοκατεβαίνει έτσι ώστε οταν θα θέλω να παίζω σε αυτην να την κατεβάζω..:P θα λέει η μπα?Εννοείτε πως θα κρατήσω αυτη π εχω τωρα..και οταν μπορέσω θα πάρω κάρτα..Μπορεί μια κάρτα να το κάνει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 3, 2018 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 Εγώ λέω να το σπάσεις το budget. Μια entry level ultrawide (εφόσον βλέπω ότι ψήνεσαι να πας εκεί) κάνει 200-250 ευρώ. Με τα ρέστα+ ό,τι πάρεις από πιθανή πώληση της 290, ψάχνεις μια καλή υλοποίηση 1060@6gb. Υπεραρκετή για ultrawide 1080p. Σίγουρα δεν είναι το πακέτο που έχεις στο μυαλό σου, αλλά ανανεώνεις gpu+monitor χωρίς να τινάξεις τη μπάνκα στον άερα, έχεις καλύτερη μεταπωλητική αξία και περιμένεις (βλέποντας, συγχρόνως, αν σε βολέυει η ultrawide) τις καινούργιες gpu. Μαζεύεις και κάποια χρήματα στο μεταξύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 3, 2018 Author #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 Με εχει ψήσει πολύ η ultrawide...Μπορεις να μ στείλεις μερικά ultrawide απο 200 μεχρι 500-600€?Μέχρι να έρθει η ωρα της αγορας μπορει να αλλάξω γνώμη και να μην ultrawide... Αυτο με την βάση π ειπα γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 3, 2018 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Darap21 έγραψε: Με εχει ψήσει πολύ η ultrawide...Μπορεις να μ στείλεις μερικά ultrawide απο 200 μεχρι 500-600€?Μέχρι να έρθει η ωρα της αγορας μπορει να αλλάξω γνώμη και να μην ultrawide... Αυτο με την βάση π ειπα γίνεται? Περίμενε. Άλλο monitor παίρνεις στα 200-250 και άλλο στα 500. Υπάρχουν 2560Χ1080 και 3440Χ1440 ultrawide οθόνες. Μια 1080p@34'' πρέπει να μη σου δημιουργεί θέμα λόγω χαμηλού ppi. Είναι μικρή η ανάλυση για τόσες ίντσες. Βέβαια, δεν έχουν όλοι τέτοια θέματα. Αν τη χρησιμοποιείς για παιχνίδια, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τη δεις από κοντά. Η 1080p οδηγείται από αρκετές κάρτες, οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για την κάρτα. Η 1440p απαιτεί την καλύτερη κάρτα ή έστω τη δεύτερη καλύτερη. Έχεις αποφασίσει να ξοδέψεις όλο το bugdet για αγορά οθόνης; Για τη βάση, περίμενε να σε κατατοπίσει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 3, 2018 από DEADLAZARUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 3, 2018 Author #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 Περίμενε. Άλλο monitor παίρνεις στα 200-250 και άλλο στα 500. Υπάρχουν 2560Χ1080 και 3440Χ1440 ultrawide οθόνες. Μια 1080p@34'' πρέπει να μη σου δημιουργεί θέμα λόγω χαμηλού ppi. Είναι μικρή η ανάλυση για τόσες ίντσες. Βέβαια, δεν έχουν όλοι τέτοια θέματα. Αν τη χρησιμοποιείς για παιχνίδια, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τη δεις από κοντά. Η 1080p οδηγείται από αρκετές κάρτες, οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για την κάρτα. Η 1440p απαιτεί την καλύτερη κάρτα ή έστω τη δεύτερη καλύτερη. Έχεις αποφασίσει να ξοδέψεις όλο το bugdet για αγορά οθόνης; Για τη βάση, περίμενε να σε κατατοπίσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.Δεν ξέρω τι να κάνω η αλήθεια είναι...Μια ultrawide ήθελα από τότε που βγήκαν και την είχα δει σε ένα pc...Μια κανονική 1440p χρειάζεται κ αυτή μια καλή κάρτα ή μόνο η ultrawide? Καταρχήν θα δω διαφορά με την ultrawide 1080p από αυτήν π έχω τώρα? Είδα κ ultrawide 2560x1440. Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 3, 2018 #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 1440p@60hz οδηγείται και από μια αξιοπρεπή κάρτα. Π.χ. μια 1060@6gb με κάποιες υποχωρήσεις. Δεν θα σου κρατήσει πολύ, αλλά καταλαβαίνεις πού το πάω. 1440p@144hz απαιτεί πολύ καλή κάρτα. 1080ti, 1080, vega 64. Διάφορα θα δεις. Περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη, μεγαλύτερο immersion. Το θέμα είναι αν σε ικανοποιεί κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Ιανουάριος 3, 2018 #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 (edited) Aν η κανονικη 23" σου φαινεται μικρή, το ίδιο μικρη θα σου φανει και μια 29" ultrawide. Εχουν το ίδιο ύψος, εχουν διαστασεις για να βλεπονται από την ίδια απόσταση. Με την 290 δεν εχει πολυ νόημα η αγορα 144Hz AHVA όσον αφορα τα Hz, αλλα αν αποφασίσεις να πας σε τετοια δες τις Acer XF270H και Asus MG279Q. Φθηνότερες καλες ειναι οι Dell S2718D (glossy) και Liyama XUB2792QSU (matte, 70Ηz, με Freesync). Iσως να προτιμούσες μια 27" 1080p, αν θελεις να καθεσαι σε αποσταση απο την οθονη >60 cm. Στις 1440p πρεπει να διατηρεις απόσταση 40-60 πόντων για να εκτιμάς την μεγαλύτερη αναλυση. H Dell S2718H ειναι καλη περιπτωση τότε, και δε θα χρειαστεις και νέα κάρτα. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 3, 2018 από XMorsX Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 3, 2018 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 πριν 18 λεπτά, το μέλος XMorsX έγραψε: Aν η κανονικη 23" σου φαινεται μικρή, το ίδιο μικρη θα σου φανει και μια 29" ultrawide. Εχουν το ίδιο ύψος, εχουν διαστασεις για να βλεπονται από την ίδια απόσταση. Προερχόμενος από μια 22άρα samsung, η οποία είχε το ίδιο ύψος με την τωρινή μου οθόνη, εκτίμησα το increased field of view. Καθόλου κοντή δεν μου φάνηκε η οθόνη. Όμως: α) αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό (γι' αυτό επιμένω να δει από κοντά μια ultrawide) και β) αν κάποιος είχε/έχει μια 27άρα οθόνη, ναι, θα τον ξενίσει το στενόμακρο της ultrawide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Ιανουάριος 3, 2018 #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2018 πριν 13 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε: Προερχόμενος από μια 22άρα samsung, η οποία είχε το ίδιο ύψος με την τωρινή μου οθόνη, εκτίμησα το increased field of view. Καθόλου κοντή δεν μου φάνηκε η οθόνη. Όμως: α) αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό (γι' αυτό επιμένω να δει από κοντά μια ultrawide) και β) αν κάποιος είχε/έχει μια 27άρα οθόνη, ναι, θα τον ξενίσει το στενόμακρο της ultrawide. Σαφως και έχει πλεονεκτηματα μια ultrawide που μπορουν να εκτιμηθουν. Αλλα αν το προβλημα του είναι οτι η 23" του φαινεται μικρή γιατι θέλει να καθεται μακριά της, τότε και η 29" ultrawide μικρή θα του φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 4, 2018 Author #52 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 Καλημέρα..Λοιπόν για να μην σας μπερδεύω... Το μόνιτορ που εχω τώρα όταν παίζω fps games είναι καλό γτι έτσι κ αλλιώς σε αυτά τα παιχνίδια δεν κάθεσαι ποτέ αραχτός... Το θέμα μου είναι με παιχνίδια όπως το φιφα το προ το assassin's που κάθεσαι αραχτός και τα παίζεις... Για αυτό θέλω ένα μόνιτορ πιο μεγάλο,για να μπορώ να κάθομαι αραχτός στην καρέκλα και να απολαμβάνω τα παιχνίδια μου...θα προτιμούσα μόνιτορ με 2Κ ανάλυση..Δεμ τρελαίνομαι για 144hz.. Ξερω ότι αν πάρω 144hz θέλω και κάρτα τούμπανο..Να δω κάποια ultrawide από κοντά δεν παίζει.. Μόνο αν πάω Θεσσαλονίκη που δεν έχω χρόνο..Για αυτό κλείνω προς κανονική οθόνη 27''+ 2Κ ανάλυση.1) liyama Prolite XUB2792QSU2) AOC Q2781PQ3) Dell S2718D4) Dell UltraSharp U2715H5) Dell U2717D6) Dell UltraSharp U2717DA7) Acer BE270UAΚαι μην ξεχνάμε ότι θα γίνει και αγορά κάρτας όχι άμεσα αλλά θα γίνει..Αν βρω να πάρω μια RX 580 στα 250-300€ θα με καλύψει για 4-5 μήνες σε ανάλυση 2Κ 1440p? Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Ιανουάριος 4, 2018 #53 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 XUB2792QSU-B1 + rx 580 είναι καλός συνδυασμός, θα έχεις και Freesync. Δε θα μαξαρεις τα γραφικά των απαιτητικών παιχνιδιών όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 4, 2018 Author #54 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 πριν 11 ώρες, το μέλος XMorsX έγραψε: XUB2792QSU-B1 + rx 580 είναι καλός συνδυασμός, θα έχεις και Freesync. Δε θα μαξαρεις τα γραφικά των απαιτητικών παιχνιδιών όμως. Πάλι στάσιμος δλδ.. Αν πω να πάρω την 1070ti και μετά μόλις μπορέσω να πάρω μονιτορ??? https://www.amazon.de/MSI-DL-DVI-D-Afterburner-4K-optimiert-Grafikkarte/dp/B076VWFDC1/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1515096790&sr=8-2&keywords=1070ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιανουάριος 4, 2018 #55 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 (edited) Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 4, 2018 από virus777 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 4, 2018 #56 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 Χωρίς παρεξήγηση, κάπου τα έχεις μπερδέψει. Λες ότι θες ultrawide και μετά αναφέρεις ότι θες οθόνη 2k. Λες ότι δεν σε νοιάζουν τα 144hz, αλλά αναφέρεις ότι θα είσαι πάλι στάσιμος. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ή θα παραμείνεις στα 60-75hz, με μια ανάλογη κάρτα γραφικών, ή θα πας για μεγάλα πράγματα, με το ανάλογο κόστος βέβαια. Εφόσον το budget είναι 500 ευρώ, προτείνω: α) να ξεκαθαρίσεις αν θες ultrawide ή 2k. β) μόλις το ξεκαθαρίσεις, κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές, ήτοι: μια ultrawide στα 200-250 και μια 1060/580 ή γ) αν πας σε 2κ, μια αξιοπρεπή οθόνη στα 300 ευρώ και τα ρέστα στην κάρτα. δ) αν θες παραπάνω, έχεις δύο επιλογές: 1) ανεβάζεις το budget ή 2) περιμένεις, μαζεύεις κι άλλα χρήματα και πας για top monitor+gpu μια και καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 4, 2018 Author #57 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2018 Χωρίς παρεξήγηση, κάπου τα έχεις μπερδέψει. Λες ότι θες ultrawide και μετά αναφέρεις ότι θες οθόνη 2k. Λες ότι δεν σε νοιάζουν τα 144hz, αλλά αναφέρεις ότι θα είσαι πάλι στάσιμος. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ή θα παραμείνεις στα 60-75hz, με μια ανάλογη κάρτα γραφικών, ή θα πας για μεγάλα πράγματα, με το ανάλογο κόστος βέβαια. Εφόσον το budget είναι 500 ευρώ, προτείνω: α) να ξεκαθαρίσεις αν θες ultrawide ή 2k. β) μόλις το ξεκαθαρίσεις, κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές, ήτοι: μια ultrawide στα 200-250 και μια 1060/580 ή γ) αν πας σε 2κ, μια αξιοπρεπή οθόνη στα 300 ευρώ και τα ρέστα στην κάρτα. δ) αν θες παραπάνω, έχεις δύο επιλογές: 1) ανεβάζεις το budget ή 2) περιμένεις, μαζεύεις κι άλλα χρήματα και πας για top monitor+gpu μια και καλή.Το ultrawide έγραψα και χθες το βράδυ πως θα το βγάλω από την λίστα μου διότι δεν μπορώ να το δω από κοντά.. Αν τύχη μέχρι να κάνω την αγορά να πάω Θεσσαλονίκη και να το δω από κοντά καλός..(αν μένει κάνεις Θεσσαλονίκη και έχει να μ το πει)... Μια σκέψη που έκανα είναι να πάρω την 1070ti πρωτα μιας και δεν θα έχω θέμα με το μόνιτορ που εχω τώρα και όταν μπορέσω αγοράζω μόνιτορ...Μια άλλη σκέψη που έκανα παίρνω το αντίστοιχο μόνιτορ με το δικό μου σε 32'' και μια 580 και τελειώνει το θέμα...πιστεύω με την 580 θα μπορώ να παίζω στο φουλ με τα παιχνίδια με μόνιτορ freesync 1080p....Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Ιανουάριος 6, 2018 #58 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2018 On 1/4/2018 at 10:19 ΜΜ, το μέλος Darap21 έγραψε: Πάλι στάσιμος δλδ.. Αν πω να πάρω την 1070ti και μετά μόλις μπορέσω να πάρω μονιτορ??? https://www.amazon.de/MSI-DL-DVI-D-Afterburner-4K-optimiert-Grafikkarte/dp/B076VWFDC1/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1515096790&sr=8-2&keywords=1070ti Oτι νομίζεις. Μεχρι να παρεις την οθονη η καρτα θα μένει σχετικα ανεκμεταλλευτη, αν και παντα υαπρχει τροπος να βαλεις αρκετα φιλτρα ή να κανεις downscaling ωστε να γονατίσεις την gpu. :; Υποψιν οτι η nvidia δεν εκμεταλλευεται το Freesync, θελει oθονη με G-Sync που είναι ακριβότερες. Οι Vega 56 και 64 είναι σχετικα ακριβες ομως (κανουν καλο mining και εχουν ζητηση) οποτε δεν υπάρχει ξεκαθαρα καλύτερη λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Ιανουάριος 6, 2018 Author #59 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2018 (edited) Δεν ξέρω τι να κάνω..απο την amd δεν έμεινα ικανοποιημένος..και δεν ψήνομαι να ξανά παω...Aν παρω αυτη την οθόνη τώρα https://www.skroutz.gr/s/8679857/LG-32MP58HQ.html και μια μεταχειρισμένη RX580 θα δω καμία διαφορά???Λεω να πουλήσω την κάρτα μ κ την οθόνη μ και να βάλω τα υπόλοιπα και να τα πάρω.. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 6, 2018 από Darap21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 6, 2018 #60 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2018 πριν 42 λεπτά, το μέλος Darap21 έγραψε: Δεν ξέρω τι να κάνω..απο την amd δεν έμεινα ικανοποιημένος..και δεν ψήνομαι να ξανά παω...Aν παρω αυτη την οθόνη τώρα https://www.skroutz.gr/s/8679857/LG-32MP58HQ.html και μια μεταχειρισμένη RX580 θα δω καμία διαφορά???Λεω να πουλήσω την κάρτα μ κ την οθόνη μ και να βάλω τα υπόλοιπα και να τα πάρω.. Αφού δεν έμεινες ικανοποιημένος, γιατί συζητάς να πάρεις μια 580; Και fhd ανάλυση στις 31,5". Για κανέναν λόγο. Εκτός και αν μπορείς να τη δεις από κοντά και δεν σ' ενοχλεί. Πούλα οθόνη και κάρτα, πρόσθεσε τα 500 που έχεις ορίσει ως budget και πήγαινε σε 1080+1080p@144hz/1440p@60hz. Αν μπορείς να κάνεις χρηματική υπέρβαση, τότε πήγαινε σε ultrawide+1080ti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts