Jump to content

Κάρτα Γραφικών και Οθόνη

Darap21

Recommended Posts

πριν 2 λεπτά, το μέλος Darap21 έγραψε:

Να τα πάρω και τα 2 μαζί ομως δεν γίνεται..Δεν εχω την άνεση...Αν πάρω τωρα ενα μονιτορ 2560x1440@144hz θα μπορέσει η κάρτα μ να ανταποκριθεί σε τέτοια ανάλυση?

Τότε διάλεξε τι είναι σημαντικότερο αυτήν τη στιγμή. Οθόνη, πάντως, κρατάς πολύ περισσότερο εν συγκρίσει με μια κάρτα γραφικών.

Θα μπορούσες να πάρεις τώρα μια καλή οθόνη και να περιμένεις (μαζεύεις και τα χρήματα) για τις νέες κυκλοφορίες καρτών (volta από nvidia και poor volta:p από amd).

Όχι, η 290 δεν θ' αξιοποιήσει μια τέτοια οθόνη.

πριν 1 λεπτό, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Τότε διάλεξε τι είναι σημαντικότερο αυτήν τη στιγμή. Οθόνη, πάντως, κρατάς πολύ περισσότερο εν συγκρίσει με μια κάρτα γραφικών.

Θα μπορούσες να πάρεις τώρα μια καλή οθόνη και να περιμένεις (μαζεύεις και τα χρήματα) για τις νέες κυκλοφορίες καρτών (volta από nvidia και poor volta:p από amd).

Όχι, η 290 δεν θ' αξιοποιήσει μια τέτοια οθόνη.

Αυτο το μονιτορ αξίζει???https://www.skroutz.gr/s/8714167/Dell-U2717D.html#reviews

Και αν το πάρω τωρα πως θα παίζω με την 290???? :/

πριν 1 λεπτό, το μέλος Darap21 έγραψε:

Αυτο το μονιτορ αξίζει???https://www.skroutz.gr/s/8714167/Dell-U2717D.html#reviews

Και αν το πάρω τωρα πως θα παίζω με την 290???? :/

Έχεις κόλλημα με τα >60hz για τα fps games;

Για τη 290: αν μιλάς για τη dell, θα κατεβάζεις settings και κάπου θα βρεις τη χρυσή τομή. Θα πρέπει όμως ν' αλλάξεις κάποια στιγμή κάρτα.

πριν 1 λεπτό, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Έχεις κόλλημα με τα >60hz για τα fps games;

Για τη 290: αν μιλάς για τη dell, θα κατεβάζεις settings και κάπου θα βρεις τη χρυσή τομή. Θα πρέπει όμως ν' αλλάξεις κάποια στιγμή κάρτα.

Τι εννοείς αν εχω κόλλημα?Αν με πειράζει που θα παίζω στα 60hz???

Πιστεύω αυτη η DELL ειναι αρκετά καλη ειδικά για τα χρήματα της..Αν θέλω 144hz η τιμή ξεφεύγει :p

Μόλις τώρα, το μέλος Darap21 έγραψε:

Τι εννοείς αν εχω κόλλημα?Αν με πειράζει που θα παίζω στα 60hz???

Πιστεύω αυτη η DELL ειναι αρκετά καλη ειδικά για τα χρήματα της..Αν θέλω 144hz η τιμή ξεφεύγει :p

Ναι.

https://www.skroutz.gr/s/12294349/Samsung-C24FG73.html

https://www.skroutz.gr/s/10862913/Samsung-C27FG70.html

https://www.skroutz.gr/s/8021121/AOC-G2460PF.html

https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html

https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX.html

https://www.skroutz.gr/s/9854849/BenQ-XL2411.html

Όχι απαραίτητα.

πριν 3 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Ολα αυτα ειναι 1920x1080...Εγω θελω να παω σε 2Κ :)

Βρηκα το Asus PB278Q 27" 2560x1440 PLS Gaming Monitor 290€ μεταχειρισμένο..αξίζει?

Έγινε επεξεργασία από Darap21

πριν 2 λεπτά, το μέλος Darap21 έγραψε:

Ολα αυτα ειναι 1920x1080...Εγω θελω να παω σε 2Κ :)

Βρηκα το Asus PB278Q 27" 2560x1440 PLS Gaming Monitor 290€ μεταχειρισμένο..αξίζει?

Ναι αλλά είναι 144hz;).

Ωραία, αν θες να πας σε 2κ, έχουμε μια βάση.

Για monitor, περίμενε και άλλες γνώμες. O @XMorsX ξέρει καλύτερα.

πριν 2 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Ναι αλλά είναι 144hz;).

Ωραία, αν θες να πας σε 2κ, έχουμε μια βάση.

Για monitor, περίμενε και άλλες γνώμες. O @XMorsX ξέρει καλύτερα.

Θα περιμένω..Αλλα με εβαλες σε δίλημμα τώρα :p

Να δω τι θα πει και ο @XMorsX 

Απο αυτές π έστειλες πια ειναι η πιο καλή?

πριν 3 λεπτά, το μέλος Darap21 έγραψε:

Θα περιμένω..Αλλα με εβαλες σε δίλημμα τώρα :p

Να δω τι θα πει και ο @XMorsX 

Απο αυτές π έστειλες πια ειναι η πιο καλή?

Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Ενδεικτικά τις έβαλα. Οι samsung, νομίζω, είναι οι καλύτερες.

Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
Ενδεικτικά τις έβαλα. Οι samsung, νομίζω, είναι οι καλύτερες.
Το ξέρω βρε ότι δεν είχες πρόθεση αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα ξανά λεφτά για 1920...Γτι απέρριψες το ultrawide?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω ultrawide. Για μένα που παίζω single player αποκλειστικά και καθόλου fps/sports/mmo κ.τ.λ., η ultrawide είναι ιδανική. Για fps θεωρώ ότι θα σε κούραζε το μέγεθος. Σαν να βλέπεις αγώνα τένις.

Όποιο fix χρειάστηκε να εφαρμόσω, το έκανα πανεύκολα (δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια την ανάλυση, αλλά με τα fixes, όποιο παιχνίδι δοκίμασα ήταν εξαιρετικό).

Θέλει να κατεβάσεις μερικά προγράμματα για να διορθώνεις φακέλους παιχνιδιών/βίντεο youtube. Δεν είναι οθόνες που τις βάζεις και τέλος. Θέλουν το πείραγμά τους.

Επίσης, επειδή είναι μια διαφορετική οθόνη και αναλογία, καλό είναι να τη δεις από κοντά, για να σχηματίσεις άποψη. Μπορεί να μη σε βολέψει.

• Like 1

κάτι που ανέβηκε στις ειδήσεις του forum,μπορεί άσχετο αλλά ίσως κι όχι,με το θέμα που αντιμετωπίζεις. Θέλω να πω δηλαδή,με τους προηγούμενους για παράδειγμα drivers,είχες τέτοιο θέμα; Στο κάνει μόνο στα παιχνίδια που ανέφερες και σε άλλα όχι; Έκανες ένα rollback σε προηγούμενους να δεις;

Αν βέβαια είσαι πεπεισμένος ότι φταίει η κάρτα(hardware) απλά αγνόησέ το,το post μου

δεν ξέρω αν έχεις "δίλημμα" μεταξύ gpu ή μονιτορ (μιας και δεν μπορείς να αλλάξεις και τα δυο), αλλά αν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών

πας σε gpu πρώτα και μετά σε μόνιτορ, εφόσον έχεις ελέγξει ότι δεν είναι πρόβλημα από drivers όπως έχει αναφερθεί ή

αλλάξει πάστα, thermal pads στην gpu....!

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1

Το μονιτορ πλεον μ φαίνεται πολυ μικρό...δεν το μπορώ..δεν γίνεται να παιζω φιφα η προ και να ειμαι κολλημένος μπορστα στην οθονη για να δω..Οσο για τους drivers δεν ειχα τους τελευταιους τελικά..τους έβαλα τώρα ομως..:p

Περιμένω τον @XMorsX να μ πει για μονιτορ..η καρτα θα ερθει μετα..το πολύ πολύ παίρνω μια RX580 να κανω την δουλεια μ

1 hour ago, Darap21 said:

Το μονιτορ πλεον μ φαίνεται πολυ μικρό...δεν το μπορώ..δεν γίνεται να παιζω φιφα η προ και να ειμαι κολλημένος μπορστα στην οθονη για να δω

πρόσεχε μην την πατήσεις. Είναι επαναλαμβανόμενο λάθος να επικεντρώνονται μερικοί μόνο στη διάσταση της οθόνης αγνοώντας την ανάλυση. Το αν σου φαίνεται η εικόνα μικρή ή μεγάλη εξαρτάται και από τα δύο. Αν το πρόβλημά σου είναι αποκλειστικά το μέγεθος των χαρακτήρων και της εικόνας πήγαινε σε κάποιο κοντινό σου κατάστημα και δες την ανάλυση που επιθυμείς στις ίντσες που έχεις κατά νου ώστε να πάρεις μια ιδέα.

Παρομοίως δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τι εννοείς «κολλημένος» και σε τι απόσταση προτιμάς να είσαι. Οι οθόνες desktop για τις οποίες συζητάμε (κι οι αντίστοιχες αναλύσεις τους) δεν είναι φτιαγμένες για να τις παρακολουθείς π.χ. από 4 μέτρα απόσταση. Οι τηλεοράσεις είναι διαφορετική ιστορία.

Xαιρετω. Darap, θελεις να δωσεις εως και ~500 ευρω σε οθονη? Κρατώντας την καρτα γραφικων που ήδη έχεις? Και θελεις τουλαχιστον 27" 1440p? Καταλαβα σωστα?

Σχετικα με το μεγεθος της τωρινης σου οθονης. Δοκίμασες να την φέρεις πιο κοντα σου? Αν όχι και εχεις τη δυνατοτητα (δεν εχεις περιορισμο χωρου ούτε χαλαει η λειτοθργικοτητα του γραφειου σου) δοκιμασε το μηπως σε βολεψει. Επίσης, η 290 ειναι πλεον λίγη για υψηλες λεπτομέρειες στα πιο απαιτητικα παιχνιδια, αν και δε θα έχει προβλημα σε πιο παλια παιχνιδια ή με χαμηλωμενα γραφικα στα νεότερα.

Xαιρετω. Darap, θελεις να δωσεις εως και ~500 ευρω σε οθονη? Κρατώντας την καρτα γραφικων που ήδη έχεις? Και θελεις τουλαχιστον 27" 1440p? Καταλαβα σωστα?

Σχετικα με το μεγεθος της τωρινης σου οθονης. Δοκίμασες να την φέρεις πιο κοντα σου? Αν όχι και εχεις τη δυνατοτητα (δεν εχεις περιορισμο χωρου ούτε χαλαει η λειτοθργικοτητα του γραφειου σου) δοκιμασε το μηπως σε βολεψει. Επίσης, η 290 ειναι πλεον λίγη για υψηλες λεπτομέρειες στα πιο απαιτητικα παιχνιδια, αν και δε θα έχει προβλημα σε πιο παλια παιχνιδια ή με χαμηλωμενα γραφικα στα νεότερα.
Γειά σου XMorsX θα την αλλάξω κ τη κάρτα γραφικών...Ελεγα να πάρω πρώτα μια κάρτα γραφικών κ μετά μόλις έχω Τσ λεφτά να πάρω οθόνη... Αλλά μ λένε να πάρω πρώτα οθόνη κ μετά κάρτα.... Στα fps games δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα γτι έτσι κ αλλιώς σε αυτά είσαι κοντά αναγκαστικά.. Όταν παίζω όμως fifa pes assassin's κ τέτοιου είδους games θέλω να είμαι αραχτός στην καρέκλα... Η καρέκλα από το γραφείο έχει το πολύ 1 μέτρο απόσταση...Επισης θέλω να πάω σε 2Κ ανάλυση που πιστεύω έχει μεγάλη διαφορά από 1920/1080 π είμαι τώρα....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πριν 15 ώρες, το μέλος Darap21 έγραψε:

Κάρτα γραφικών και οθόνη θα αλλαχτούν..Το μονιτορ θα το αλλάξω ακόμα κ αν μείνω με αυτη την κάρτα(που δεν παίζει)

Σκέφτομαι για ultrawide LG..Περιμένω να δω και τα καινούργια μοντελα π θα βγουν..Επίσης θέλω να ειναι πανω απο 29" το λιγότερο 27...

πριν 3 ώρες, το μέλος Darap21 έγραψε:

Γειά σου XMorsX θα την αλλάξω κ τη κάρτα γραφικών...Ελεγα να πάρω πρώτα μια κάρτα γραφικών κ μετά μόλις έχω Τσ λεφτά να πάρω οθόνη... Αλλά μ λένε να πάρω πρώτα οθόνη κ μετά κάρτα.... 

...............................

Καλημέρα

Που σου είπαν να αλλάξεις monitor? Ξεκίνησες το θέμα με πρόβλημα στη gpu (το έλυσες, έχει ακόμα πρόβλημα ...???),

μετά γράφεις ο ίδιος ότι θα πάρεις (δεν σου είπαν άλλοι) monitor ακόμα κι αν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών!!

Μετά σου προτάθηκαν κάποια monitor.

Αν δεν παίζεις και το θέλεις για intenet, ταινιούλες και να κοιτάς το monitor ok, πάσο.

• Like 2

Να επισημάνω το εξής: κατ' εμέ πρώτα επιλέγεις οθόνη, την οποία κρατάς και πολύ περισσότερο, και ύστερα κάρτα. Η οθόνη θα σε κατευθύνει ως προς το ποια κάρτα θα πάρεις, για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο και το monitor.

Αρκεί να έχεις και λειτουργικό hardware, στην συγκεκριμένη περίπτωση:

υπάρχει η οθόνη (άσχετα το μέγεθος) αλλά δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα της κάρτας γραφικών λύνεται είτε με drivers

είτε με καθάρισμα (δεν διαβάσει κάποια απάντηση) αν γενικά διορθώνεται.

Αν με το παραπάνω διορθώνεται, ναι ας αγοράσει πρώτα το monitor, αλλιώς θα έχει πάρει το καινούριο monitor και

δεν θα μπορεί παίξει τα παιχνίδια μιας και η καρτούλα....

• Like 3