Jump to content

Απορία σχετικά με ροή αέρα κ.α.

ATi

Recommended Posts

Λοιπόν έχω το κουτί Heroichi 6A19 και αποφάσισα να του προσθέσω έναν ακόμα ανεμιστήρα 12cm στο πάνω μέρος του κουτιού.

Η απορία μου είναι η εξής:

Εφόσον το μπροστινό fan ρίχνει αέρα προς τα μέσα και το πίσω τραβάει, θα πρέπει μόνο να βάλω το πάνω fan να τραβάει προς τα έξω ή να αλλάξω και την κατεύθυνση του πίσω ώστε να βάζει και αυτό αέρα μέσα στο κουτί;

Με ποιον από τους δύο τρόπους θα έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες μέσα στο κουτί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

εγω ειμαι υπερ της αποψης να βαλεις τους ανεμιστηρες εισαγωγης να δουλευουνε σε χαμηλες στροφες και αυτον που τραβαει τον αερα εξω να δουλευει σε υψηλες στροφες. Κανεις ετσι μια διαφορα πιεσης (κατι τετοιο δεν ειμαι και ειδικος) με αποτελεσμα να εχεις καλυτερη απαγωγη θερμοτητας/θερμου αερα.

Από το τους ίδιους βαθμούς θα δεις και με τους δυο τρόπους

Από πάνω βάζουμε συνήθως να βγάζει προς τα πάνω όπως είναι και η φυσική κίνηση του θερμού αέρα κι επίσης δεν θα γεμίσει σκόνη το κουτί μπαίνοντας από πάνω (αν ο ανεμιστήρας φυσά προς τα μέσα)

θα μπαίνει από μπροστά και θα σταματάει στο φίλτρο

Αρχική απάντηση από kaynd

Από το τους ίδιους βαθμούς θα δεις και με τους δυο τρόπους

Από πάνω βάζουμε συνήθως να βγάζει προς τα πάνω όπως είναι και η φυσική κίνηση του θερμού αέρα κι επίσης δεν θα γεμίσει σκόνη το κουτί μπαίνοντας από πάνω (αν ο ανεμιστήρας φυσά προς τα μέσα)

θα μπαίνει από μπροστά και θα σταματάει στο φίλτρο

Όταν λες μπαίνοντας από πάνω, εννοείς να βάζει ο πάνω;

Και για ποιανού ανεμιστήρα το φίλτρο μιλάς;

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 12:16]

εγω ειμαι υπερ της αποψης να βαλεις τους ανεμιστηρες εισαγωγης να δουλευουνε σε χαμηλες στροφες και αυτον που τραβαει τον αερα εξω να δουλευει σε υψηλες στροφες. Κανεις ετσι μια διαφορα πιεσης (κατι τετοιο δεν ειμαι και ειδικος) με αποτελεσμα να εχεις καλυτερη απαγωγη θερμοτητας/θερμου αερα.

Πιστεύω ότι για μέγιστη απόδοση θα πρέπει να καταναλώνουμε το ίδιο έργο τόσο σε εισαγωγή αέρα όσο και σε εξαγωγή αέρα Αυτό έχω παρατηρήσει τουλάχιστον

Απλά αυτό δεν είναι εφικτό πάντα οπότε απλά δεν έχει διάφορα είτε έχεις περισσότερους να βάζουν είτε έχεις περισσότερους να βγάζουν

Ίσα που αν το πάρουμε θεωρητικά δεν είναι καλό να έχεις υποπίεση στο κουτί (περισσότεροι να βγάζουν) γιατί μειώνεται η ποσότητα αέρα στο κουτί (το κενό είναι θερμομονωτικό)

Αλλά έλεος το τράβηξα πολύ ούτε τα κουτιά είναι αεροστεγώς κλεισμένα ούτε οι ανεμιστήρες είναι τόσο ισχυροί

Εγώ μιλάω σαν ειδικός τώρα. :tw: :tomato::boxed: :whistling

Αρχική απάντηση από ea6gka

Οι δύο κάτω ανεμιστήρες είναι αυτοί που είχε το κουτί που κυμαίνονται μεταξύ 1000-1200 στροφών, ενώ για τον πάνω έχω διαλέξει αυτόν που είναι στις 1600.

Αρχική απάντηση από kaynd

Ο μπροστινός που βάζει προς τα μέσα νομίζω ότι έχει φίλτρο έτσι δεν είναι?

Ναι, ναι έχει, τώρα κατάλαβα. Εμ εσείς οι ειδικοί τα λέτε λίγο μπερδεμένα!

Να ρωτήσω κάτι; Μ' αυτόν τον επιπλέον ανεμιστήρα πόσους βαθμούς θα κερδίσω από άποψη θερμοκρασίας; Τώρα έχω σταθερά 29C. Την ένδειξη την πήρα από έναν αισθητήρα του Aerogate II τοποθετημένο στο πλάι του τροφοδοτικού.

Ξέχασες να αναφέρεις ότι το τροφοδοτικό σου έχει 8άρη ανεμιστήρα στο κάτω μέρος και βοηθάει και αυτό...

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας που λες μετράει τη θερμοκρασία του κουτιού, έτσι δεν είναι; (α, ναι! τι ρωτάω! αφού εγώ σου το εγκατέστησα το aerogate!)

Σίγουρα θα δεις αισθητή μείωση της θερμοκρασίας όλων των συσκευών καθώς η θερμοκρασία στο κουτί θα είναι σαφώς χαμηλότερη. Πάντως εγώ νομίζω ότι δεν θα κερδίσεις περισσότερους από 5 βαθμούς (φυσικά αυτό εξαρτάται από την ταχύτητα των ανεμιστήρων και τη θερμοκρασία του δωματίου).

Αρχική απάντηση από ATi [Σήμερα, στις 12:12]

Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Τελευταία, ακόμη και στο σχολείο, έχεις αρχίσει να χαλάς στην ορθογραφία!!!

...εκ των προτέρων

Αρχική απάντηση από ATi [Σήμερα, στις 10:12]

Λοιπόν έχω το κουτί Heroichi 6A19 και αποφάσισα να του προσθέσω έναν ακόμα ανεμιστήρα 12cm στο πάνω μέρος του κουτιού.

Η απορία μου είναι η εξής:

Εφόσον το μπροστινό fan ρίχνει αέρα προς τα μέσα και το πίσω τραβάει, θα πρέπει μόνο να βάλω το πάνω fan να τραβάει προς τα έξω ή να αλλάξω και την κατεύθυνση του πίσω ώστε να βάζει και αυτό αέρα μέσα στο κουτί;

Με ποιον από τους δύο τρόπους θα έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες μέσα στο κουτί;

Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Εγω εχω διαφορετικη γνωμη παλι.:D Λεω να βαλεις τον πισω και τον πανω να φυσανε προς τα μεσα, με αυτον τον τροπο θα ψυχεις καλυτερα και το cooler του επεξεργαστη, και το κατω ανεμιστηρακι να φυσαει προς τα εξω. Αφου ο πανω ανεμιστηρας ειναι δυνατος οοολος ο ζεστος αερας θα πηγαινει κατω οπου θα φυσαει το αλλο ανεμιστηρακι προς τα εξω...;) (Σκεψου και αυτον τον συνδυασμο)

Αρχική απάντηση από theHitma@n [Σήμερα, στις 14:57]

Εγω εχω διαφορετικη γνωμη παλι.:D Λεω να βαλεις τον πισω και τον πανω να φυσανε προς τα μεσα, με αυτον τον τροπο θα ψυχεις καλυτερα και το cooler του επεξεργαστη, και το κατω ανεμιστηρακι να φυσαει προς τα εξω. Αφου ο πανω ανεμιστηρας ειναι δυνατος οοολος ο ζεστος αερας θα πηγαινει κατω οπου θα φυσαει το αλλο ανεμιστηρακι προς τα εξω...;) (Σκεψου και αυτον τον συνδυασμο)

Νομιζω οτι αυτη η διαταξη εχει αποδειχθει λαθος... μπορει να κανω και λαθος εγω. αν ξερει καποιος κατι ας μιλησει. :T:

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

Νομιζω οτι αυτη η διαταξη εχει αποδειχθει λαθος... μπορει να κανω και λαθος εγω. αν ξερει καποιος κατι ας μιλησει. :T:

Συμφωνώ.Επειδή ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω (αφού είναι αλαφρύτερος), ο μπροστινός θα τραβάει κρύο αέρα,άρα λογικά θα έχεις χειρότερη ροή αέρα.

Γνώμη μου θα ήταν να βάλεις και έναν 120άρη στο πλάι να βάζει αέρα ,να βάλεις τον επάνω και τον πίσω να βγάζουν αέρα και ο μπροστά να βάζει.Και κάντους να δουλέυουν σε χαμηλές στροφές.

Αν πάλι δεν θες να βάλεις και άλλον ανεμηστήρα ,άσε τον μπροστινό να δουλεύει με υψηλές στροφές και τους άλλους δυο που βγάζουν με χαμηλές στροφές.

Ένας απλός κανόνας για καλή ροή είναι όσος αέρας μπαίνει τόσος πρέπει να βγαίνει.Δηλαδή το σύνολο των cfm των ανεμηστηρων εισαγωγής πρέπει να ισούτε με το σύνολο των cfm των ανεμηστήρων εξαγωγής.

Αρχική απάντηση από Spyrious

Αν πάλι δεν θες να βάλεις και άλλον ανεμηστήρα ,άσε τον μπροστινό να δουλεύει με υψηλές στροφές και τους άλλους δυο που βγάζουν με χαμηλές στροφές.

Με την ίδια λογική λέω κι εγώ να βάλω τους δύο κάτω να βάζουν, αφού ο πάνω θα είναι συνεχώς στο φουλ (εφόσον έχει και ledάκι) και είναι ονομαστικά πιο δυνατός (1600 στροφές αντι 1000-1200)

Αρχική απάντηση από nickstamat

Τελευταία, ακόμη και στο σχολείο, έχεις αρχίσει να χαλάς στην ορθογραφία!!!

...εκ των προτέρων

Μάλλον δεν διάβασες καλά το post μου, απρόσεχτε!

• 3 weeks later...

Ρε παίδες δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους νόμους της φυσικής. Είναι θεμαλιώδης αρχή ότι η ζεστή μάζα αερίων έχει ΠΑΝΤΟΤΕ ανοδική πορεία. Τώρα όσον αφορά την διάταξη των ανεμιστήρων και την φορά αέρος προς ή από το κουτί είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό. Εξαρτάται πρωτίστως στο τι θέλει ο χρήστης να επιτύχει. Ακολούθως το τί κουτί και σύστημα έχει και τέλος μετά από όλες τις πιθανές δοκιμές θα καταλήξει στο καλυτερο εφικτό αποτέλεσμα.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.