RemAliPasas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2005 Ίσως αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια σας προκαλέσουν την εντύπωση πως κάνω διαφήμιση για την εν λόγω εταιρία...Ξεκινώντας, οι πιο πολλοί από σας θα ξέρετε ότι ο Athlon 64 (τουλάχιστον από ότι ξέρω, για το socket 754) αντιμετώπίζει προβλήματα με το μέγιστο αριθμό bank μνήμης που μπορεί να υποστηρίξει. Λόγω του ενσωματωμένου ελεγκτή μνήμης που διαθέτει μπορεί να πάρει μόνο μέχρι 4 bank μνήμης ddr400. Το "πρόβλημα" αυτό το ήξερα, μάλιστα στο manual της MSI K8Tneo έλεγε πως ο συνδιασμός double-sided + single-sided + single-sided (D-S-S) είναι έγκυρος και δουλεύει άψογα...@@... Eίχα 1 double-sided module της OCZ (512ΜΒ) και είπα να βάλω άλλα τόσα. Όμως επειδή δεν έβρισκα module των 512ΜΒ είπα να πάρω 2x256 ίδιας ποιότητας μνήμη (εννοείται OCZ). Έτσι λοιπόν αγόρασα από ebay μεταχειρισμένα 2x256 single sided. Αφού τα κούμπωσα, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσαν να τρέξουν πάνω από τα 200ΜΗz (DDR200)!Έστειλα e-mail στην MSI και αφού με απάντησε με γενικούρες για ασυμβατότητα της μνήμης κλπ κλπ. αποφάσισα να στείλω και στην OCZ. Ε λοιπόν δε θα το πιστέψετε: ο τεχνικός μου είπε να κάνω RMA τα 2 modules που πήρα (μεταχειρισμένα) για να μου τα αλλάξει με 1x512MB (καινούργιο). Έτσι και έγινε, τώρα το σύστημα τρέχει άψογα με 2x512MB. Εδώ να πω ότι το RMA κράτησε λιγότερο από 10 μέρες!!! Τι να πεις...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Απρίλιος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 Ο Sean καθάρισε για άλλη μια φορά? Γνωστή τακτική της OCZ πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
RemAliPasas Απρίλιος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από outlaw Ο Sean καθάρισε για άλλη μια φορά? Γνωστή τακτική της OCZ πάντως Όντως αυτός ο Sean Sinha είναι το κάτι άλλο... μακάρι κάθε τεχνικός υποστήριξης στην Ελλάδα (και όχι μόνο) να ήταν έτσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Απρίλιος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 όντως,πολύ καλή υποστήριξη από την OCZ.Παράδειγμα πρός μίμηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 7, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 Δυστυχως ή ευτυχως, ετσι κανεις "ονομα" στους κυκλους των κομπιουτεραδων. Βεβαια υπαρχουν και τα τραγελαφικα... Με αυτα τα ratings που εγγυωνται πλεον οι εταιριες (ddr566, ddr600) τυποι που αγοραζουν 600αρες μνημες, φυσικα δεν τα πιανεουν, στελνουν πισω τις μνημες σαν ελαττωματικες, αυτοι τις δοκιμαζουν, πιανουν τα 300 τις ξαναστελνουν παλι πισω και οι αλλοι λεμε ευχαριστω για το rma. Παντως να πουμε και του στραβου το δικιο, το πληρωνετε/ουμε το καλο+γρηγορο rma. 140-160 ευρω οι twinmos UTT με brainpower PCB (με λιγο ψαξιμο βεβαια οσον αφορα το pcb) και 260 οι VX με ακριβως τα ιδια specs Link to comment Share on other sites More sharing options...
RemAliPasas Απρίλιος 7, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 01:41] το πληρωνετε/ουμε το καλο+γρηγορο rma Για RMA πλήρωσα μόνο 4,5 ευρώ, δηλ. τα έξοδα αποστολής από Ελλάδα για Αγγλία. Δε νομίζω ότι είναι και πολλά. Αν σκεφτείς ότι αγόρασα τη μνήμη (που δε δούλευε στο 100% των δυνατοτήτων της) από ebay 80 ευρώ, και με άλλα 4,5 ευρώ μου την αντάλλαξαν με μια καινούργια (που δουλεύει) τότε πραγματικά χαλάλι τα 4,5 ευρώπουλα!Πάντως πρέπει να έχεις κάποιο δίκιο, γιατί πέρα από τα χρήματα είναι και οι δέκα μέρες που περίμενα να μου έρθει. Για μένα δεν είναι πολύ 10 μέρες, αλλά για κάποιον άλλον ίσως να μεταφράζεται σε κάτι περισσότερο... είτε χρηματικά είτε ηθικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2005 μάλλον εννοεί πολύ σωστά ότι το rma περιλαμβάνεται μέσα στην τιμή αγοράς. όχι αυτά που πλήρωσες εσύ... πάντως πολύ καλή φάση, μπράβο ocz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos Απρίλιος 8, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 παιδιά ,για να μην ανοίγω άλλο θέμα , παγήγγειλα από pc memory κάτι OCZ 3200 platinum EB , τις είχε στα 150 τελική το 1 Gb. Λένε τίποτα ? τις έχει δουλέψει κανείς ? Τις προορίζω για έναν P4 2.8 North. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Απρίλιος 8, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Αμέ. Μπορεί να μην είναι tccds ή utt αλλά τα micron υπηρετήσανε πιστά την intel πλατφόρμα και οι EB μάλιστα (λόγω pcb). Μήπως πήρες 3500 ή 3700? Πάντως σε 3-2-2-5 ή 3-2-2-6 θα παίξεις 250-270 mhz ανάλογα τα timings (και το εαν πήρες τις 3500 ή 3700 φυσικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 8, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 02:37] μάλλον εννοεί πολύ σωστά ότι το rma περιλαμβάνεται μέσα στην τιμή αγοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Απρίλιος 8, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 μπράβο στην OCZ , εγώ δε συμφωνώ ότι το πληρώνουμε στην τιμή, και άλλες εταιρίες ζητάν χρησάφι όπως Corsair, Muskin αλλά δεν ακολουθούν τέτοια πολιτική. ’ποψη μου, η OCZ δεν είχε καμιά υποχρέωση να στα αλλάξει, ήταν λάθος επιλογής δική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RemAliPasas Απρίλιος 8, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Sorry SLN, δε σε εννόησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RemAliPasas Απρίλιος 8, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell [Χθες, στις 16:26] μπράβο στην OCZ , εγώ δε συμφωνώ ότι το πληρώνουμε στην τιμή, και άλλες εταιρίες ζητάν χρησάφι όπως Corsair, Muskin αλλά δεν ακολουθούν τέτοια πολιτική. ’ποψη μου, η OCZ δεν είχε καμιά υποχρέωση να στα αλλάξει, ήταν λάθος επιλογής δική σου. Αυτό ακριβώς θέλω να πω: πως η ΟCZ δεν είχε καμία υποχρέωση να κάνει RMA. Τώρα όσον αφορά το αν ήταν λάθος η επιλογή που έκανα, μάλλον έχεις δίκιο. Ωστόσω στο manual της μητρικής (MSI) έλεγε καθαρά πως ο συνδυασμός (D-S-S) δουλεύει άψογα, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχτηκε μπούρδα... Πάντως ομολογώ πως περίμενα λίγο καλύτερη αντιμετώπιση από MSI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούνιος 21, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Ξέθαψα το θέμα με για να μην ανοίγω καινούργιο.Αντιμετωπίζω πρόβλημα με ένα ελαττωματικό Booster(http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16570) και αποφάσισα να πάει για rma.Μετά απο mail στην OCZ είχα την παρακάτω απάντηση:Package the product you are returning well by using at least two inches ofbubble wrap or foam. Do not directly attach or tape bubble wrap or foam tothe product itself. Write your RMA number on the package clearlyusing a black marker. If you own a Dual Channel memory kit, please includeboth modules from the kit, regardless if only one of the modules isdefective.OCZ recommends shipping using a traceable courier, such as Federal Expressor UPS. OCZ will not be responsible for lost RMA packages. Επειδή δεν έχω μπεί ποτέ σε τέτοια διαδικασία, θα ήθελα κάποιος πιο έμπειρος να μου πεί τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να στείλω το Booster Αγγλία. Συγκεκριμένα θεωρώ υπερβολικό οποιαδήποτε συσκευασία για το Booster αφού όποιος έχει δεί τη συσκευασία του γνωρίζει οτί είναι υπεραρκετή. Σε σχέση με την μεταφορική, πρέπει να τρέχω Αθήνα στη Fedex? Πόσο θα στοιχήσει? τελικά αξίζει ή να πάω e-shop να πάρω άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgvasiliou Ιούνιος 21, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Μπορεις να παρεις τηλ στην DHL και να ερθει διανομεας να το παρει απο το σπιτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RemAliPasas Ιούνιος 21, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Εγώ το έστειλα μέσω απλού ταχυδρομείου (ούτε συστημένο, ούτε express). Έδωσα μόνο 4 ευρώ και ήταν εκεί σε 3 μέρες. Πάντως δώσε σημασία στη συσκευασία του δέματος... βάλε μπόλικο νάυλον (αυτό με τις φουσκίτσες). Αν βρεις, βάλε και φελιζολ. Καλό είναι μέσα στο δέμα να συμπεριλάβεις και εκτυπωμένα τα αντίστοιχα e-mail που έλαβες και έστειλες. Τέλος, εσώκλεισε αν θέλεις και ένα χαρτί όπου διατυπώνεις σε 1-2 σειρές το πρόβλημα.Έξω στο κουτί γράψε οπωσδήποτε τον αριθμό RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούνιος 21, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από RemAliPasas Εγώ το έστειλα μέσω απλού ταχυδρομείου (ούτε συστημένο, ούτε express). Έδωσα μόνο 4 ευρώ και ήταν εκεί σε 3 μέρες. Πάντως δώσε σημασία στη συσκευασία του δέματος... βάλε μπόλικο νάυλον (αυτό με τις φουσκίτσες). Αν βρεις, βάλε και φελιζολ. Καλό είναι μέσα στο δέμα να συμπεριλάβεις και εκτυπωμένα τα αντίστοιχα e-mail που έλαβες και έστειλες. Τέλος, εσώκλεισε αν θέλεις και ένα χαρτί όπου διατυπώνεις σε 1-2 σειρές το πρόβλημα.Έξω στο κουτί γράψε οπωσδήποτε τον αριθμό RMA. thanx άψωγος, γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, DHL & Fedex μου ζήτησαν καμιά 50άρα approximately.Πάντως με βλέπω να άλλάζω το ποτενσιόμετρο και να 'μαι okδες http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16570 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.