therock Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2017 Εχω ενα HP Microserver το οποιο λειτουργω ως NAS με OpenMediaVault. Επειδη θελω να απελευθερωσα μια sata θυρα, θελω να βγαλω τον εσωτερικο δισκο που εχω για λειτουργικο και νατο φορτωνα απο USB Stick. Αν χρησιμοποιωψ καποιο partition manager που επιτρεπει 1:1 disk cloning και επιλεξω ως source τον εσωτερικο και destination το στικακι, μετα θα ειναι ετοιμο να το βλαω στην εσωτερικη usb Θυρα και να τρεχω το λειτουργικο απο κει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 17, 2017 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2017 Λογικά ναι, άντε το πολύ πολύ να χρειαστεί να φτιάξεις το mbr στο usb. Φυσικά θα πρέπει να φτιάξεις και το boot sequence στο bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δεκέμβριος 19, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2017 Αν κανεις clone ολο το δισκο θεωρω πως θα αντιγραψει και τα δεδομενα του boot loader. Θελω ομως να μαι σιγουρος για αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Δεκέμβριος 23, 2017 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2017 Κάρφωσε το flashaki και τρέξε: sudo dd if=/dev/sda of=/dev/flashaki Θα πρέπει να αλλάξεις και τα partitions sto fstab με τα νέα paths/UUIDs από το φλασάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δεκέμβριος 24, 2017 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2017 Ειμαι ουλτρα νουμπ σε θεματα περιβαλλοντος λινουξ δε καταλαβαινω τι ειναι αυτα. Αφου κανω το Clone τρεχω την εντολη; Το αλλο με το fstab το χασα τελειως Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Δεκέμβριος 26, 2017 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2017 Η εντολή είναι αντί για κλόν. Περί fstab : http://www.linuxstall.com/fstab/ Γενικά δοκίμασε τον ευκολότερο τρόπο για σένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Δεκέμβριος 30, 2017 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2017 Οκ δηλαδη με αυτη την εντολη μεταφερω τα παντα στο στικακι σαν να ειχα κανει το clone με καποιο utility? Πηρα το στικακι θα κατσω να το δοκιμασω. Αν παει στραβα καιβδε μποοταρει δε πιστευω μετα να μη μποοταρει ουτε ο υπαρχουν δισκος Το fstab ειναι κατι σα το mft των Windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Ιανουάριος 2, 2018 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2018 Δε τα καταφερνω. ΚΑταρχας το OMV δεν εχει graphic interface περα απο WebUI, και τρεχοντας με Putty απο κονσολα /etc/fstab και sudo /etc/fstab δε εχω προσβαση στο αρχειο. Επειτα δοκιμασα και την αντιγραφη μεσω dd, και μαλλον προσπαθησε να γραψει ολο το partition οχι μονο τα αρχεια. Δηλαδη να αντιγραψει 140GB σε 16GB στικακι. Μηπως να δοκιμασω clonezilla καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 10, 2018 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2018 Το /etc/fstab είναι αρχείο κειμένου και διαβάζεται με κάποιον text editor (pico, nano, vi, vim) Το dd μεταφέρει bit προς bit όλα τα bits του δίσκου που έχεις στην παράμετρο if στο δίσκο/αρχείο που έχεις στο of. Δεν είμαι σίγουρος πώς το clonezilla θα χωρέσει ένα μεγαλύτερο δίσκο σε έναν μικρότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts