ChrisXP Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2005 Καλησπέρα παιδιά. Μετά από ώρες ψαξίματος ξεκίνησα την κατασκευή block, εντός του σχολικού μου εργαστηρίου. Πριν συνεχίσω θα ήθελα να ευχαριστήσω των eleven για τα σχέδια και τις διαστάσεις του block και διαφόρων άλλων tips (την μίτωση την σχεδίασα με δικές μου διαστάσεις και διάταξη των σταυρών, για να διαφέρει λίγο από του μιχαλη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΧΑΛΗ. Και αφού περιμέναμε να τελειώσει η σχολική χρονιά για διάφορους λόγους ξεκινήσαμε χθες να το κόβουμε σε μέταλλο (είχαν γίνει και δοκιμές σε ξύλο). Η συνέχεια....υ.γ: μην κάνετε post μέχρι να ανεβάσω της φωτογραφίες, υπόψιν δεν πρόλαβε να κοπή όλο στις 3 ώρες και θα το συνεχισουμε σήμερα.Sorry απο τους admin του TheLAB αλλά δεν είχα χρόνο να τις κάνω crop και resize.
ChrisXP Απρίλιος 7, 2005 Author #5 Απρίλιος 7, 2005 Μην τρομάζετε εγώ είμαι αυτός, δεν έχω και φωτογένεια:
ChrisXP Απρίλιος 7, 2005 Author #7 Απρίλιος 7, 2005 Και μία από κοντά, δυστηχώς η ψηφιακή δεν εστίαζε:
ChrisXP Απρίλιος 7, 2005 Author #8 Απρίλιος 7, 2005 Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να το τελειώσουμε σήμερα και να το βάλω στα υπόλοιπα (ψυγείο, αντλία, κτλ) για να αποκτήσω υδρόψυξη.
darkCount Απρίλιος 7, 2005 #9 Απρίλιος 7, 2005 Πώπω ποιος θα μου κάνει δώρο ένα τέτοιο μηχανάκι?!Πολύ ωραίος ChrisXP...αρχοντικός θα έλεγα! Συνέχισε...θα βγεί καλή δουλίτσα!
kaynd Απρίλιος 7, 2005 #10 Απρίλιος 7, 2005 Έχετε μηχάνημα CAM στο σχολείο σας????????????? Μου έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω Για να δούμε και τη συνεχεία :toomuchne
eleven Απρίλιος 7, 2005 #13 Απρίλιος 7, 2005 Μπραβο Χρηστο Μεχρι τωρα ολα τα βλεπω οκ Περιμενουμε και τη συνεχεια Το κομματι του χαλκου που σου εστειλα ηταν υπολογισμενο για να κανεις 2 μπλοκ Θα επρεπε να το κοψετε στην μεση και να κανεις την διαδικασια ξεχωριστα σε καθε κομματι Οντως το cnc που εχετε ειναι κομματακι αργο οπως μου ειπες αλλα σιγουρα δεν θα με χαλουσε να εχω ενα τετοιο για προσωπικη χρηση Προσοχη τωρα στα σπειρωματα ,δεν λεει να σπασει κανα κολαουζο και να παει στραφι ολη η δουλεια . Αυτα καλη συνεχεια και οτι αποριες εχεις πες μου
voudas Απρίλιος 7, 2005 #14 Απρίλιος 7, 2005 chris ωραίος! ορίστε link με ζιπάκι τις φώτος σου στις "νόμιμες" για το φόρουμ διαστάσεις...
PGM Απρίλιος 7, 2005 #15 Απρίλιος 7, 2005 Συγχαρητηρια για την δουλεια καταρχην.Σε παρακαλω χρησιμοποιησε τις φωτο του Βουδα.Οι προηγουμενες ξεχυλωσαν την οθονη.
ChrisXP Απρίλιος 7, 2005 Author #16 Απρίλιος 7, 2005 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά. Λοιπόν παρουσιάστηκε αρχικά πρόβλημα με το δέσιμο του χαλκού στην φρέζα, τελικά το δέσαμε σε ξύλο που μας είχαν πει πως δεν θα φούσκωνε με το νερό. Τελικά δεν φούσκωνε το ξύλο αρχικά, αλλά αφού το αφήσαμε ενα βράδυ αυτό όχι απλός φούσκωσε αλλά διέκοψε το κόψιμο της ψύχτρας γιατί χάθηκε ο αρχικός μηδενισμός, και μας έσπασε το κονδύλι οπότε δεν μπορέσαμε να κόψουμε σήμερα οπότε μέχρι την άλλη τετάρτη έχουν παγώσει όλα. Μιχάλη στείλε ενα πμ με κάποιον τρόπο να ποιάσω το κομμάτι στην φρεζομηχανή. Αρχική απάντηση από kaynd Έχετε μηχάνημα CAM στο σχολείο σας????????????? Μου έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω Για να δούμε και τη συνεχεία :toomuchne Ναι συγκεκριμμένα πάω στο 5ο ΤΕΕ Λάρισας Παιδιά όντως είναι όλα τα λεφτά, για να καταλάβετε κοιτάξτε με στην φωτογραφία απλός δεν βλέπομαι. Τις φωτογραφίες θα της έκανα resize τώρα που γύρισα σπίτι, πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια voudaw
eleven Απρίλιος 7, 2005 #17 Απρίλιος 7, 2005 Η σκεψη για τον φορεα πολυ καλη αλλα οχι και ξυλο .ηταν επομενο οτι θ α γιναταν αυτο Παρε αν κομματι σιδερο το οποιο θα εχεις παραλλησει στην φρεζα (μας ενδιαφερουν μονο οι 2 πλευρες -μια που θα πατησει το μπλοκ και η αλλα που θα πατησει στο τραπεζι του cnc ) Σημαδεψε και κανε σπειρωμα Μ4 στον σιδερενιο φορεα στα σημεια που εχω κυκλωσει (Ειναι οι τρυπες για τον Αθλον ΧΡ ,Δεν ειναι απαραιτητες να γινουν αλλα θα σε βοηθησουν στην συγκρατηση του μπλοκ στον φορεα) Βιδωσε το πανω χρησιμοποιωντας τις αναλογες βιδες Ετσι θα μπορεσεις να κοψεις εσωτερικα αλλα και εξωτερικα το μπλοκ με ενα πιασιμο Ειναι υπολογισμενο για αυτες τις βιδες και δεν θα εχεις προβλημα Αν εχεις την δυνατοτητα κοψε τον περισιο χαλκο στο σημειο με την ευθεια γραμμη Δεν εξυπηρετει σε τιποτα αν ακολουθησεις την διαδιακασια που σου περιγραφω και θα δυσκολεψει στην εξωτερικη διαμορφωση Αν θελεις μετα μπορεις να ακολουθησεις την ιδια διαδικασια και για το πλεξι απο πανω Η μπορεις να το βιδωσεις στον χαλκο και να τα διαμορφωσεις και τα δυο μαζι Καλη επιτυχια
deathlok Απρίλιος 7, 2005 #18 Απρίλιος 7, 2005 γιατι δεν το δενεις κατευθειαν στο τραπεζι της φρεζας;αφου ολα τα φρεζαρισματα που θες να κανεις είναι στο κεντρο του κομματιου αρα σου μενουν τα ακρα για να το πιασεις μια χαρα.
ChrisXP Απρίλιος 8, 2005 Author #19 Απρίλιος 8, 2005 Ετσι θα το έκανα αρχικά αλλά λόγο περιορισμένων δυνατοτήτων του μηχανήματος δεν μπορώ να κάνω φρεζάρισμα sandwich των χαλκό μαζί με το plexi οπότε στα σημεία που σημάδεψε ο eleven περνάει το κονδύλι για να κάνει το περίγραμμα. Θα φτιάξω σαββατοκύριακο μια μετταλική πλάκα με οπές στα σημεία που χρειάζεται να δεθεί το κομμάτι και θα κάνω και σπείρωμα να μην έχω τέτοια προβλήματα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και διπλα ευχαριστώ τον Μιχάλη για όλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.