Jump to content

Θανατική Ποινή

kreach

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kreach [Χθες, στις 22:38]

Γειά σας,

Κάνω για το σχολείο μια εργασία περι "Θανατικής Ποινής"

Πέρα από το κλασικά "Να βρώ ποσοστά και * (αφού δεν το επιτρέπει ο administrator... τι να γίνει) και τα κλασικά για μια απλή εργασία" θα ήθελα πέρα από το καθαρά σχολικό πλαίσιο να ακούσω απόψεις.

Καλό θα ήτανε να συμπεριλάβουμε τις ερωτήσεις

"Πότε πρέπει να δίνεται θανατική Ποινή"

"Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δολοφονήσει, αφαιρέσει τα δικαιώματα, τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου ... έχει δικαιώματα ?"

Εσείς τί λέτε ???

Εκτος απο το διλλημα για το αν εχει(ουν) καποιος(οι) το δικαιωμα να αφαιρεσει(ουν) ανθρωπινες ζωες σε ενα καθεστως συνεναισης,

τιθεται και ενα αλλο θεμα : ποιος εμπιστευεται ολοκληρωτικα καθεστωτα και ποιος ειναι

προθυμος να τους εκχωρησει τετοιου ειδους δικαιωματα,

και οσον αφορα τον παραπανω χαρακτηρισμο ας σκεφτουν ολοι αν οι συγχρονες αστικες

δημοκρατιες

διαφερουν τοσο πολυ απο αυτοκρατοριες του προσφατου η και μη παρελθοντος

Σαφως και το θεμα εχει αμεση σχεση με το πολιτευμα.Ειναι περισσοτερο πολιτικο και λιγοτερο ηθικο θεμα {το οποιο(ηθικο) θεωρω ,(ιδανικα) :π ρ ο σ ω π ι κ ο κι οχι

σ υ λ λ ο γ ι κ ο

Πολιτευμα ,κατα Αριστοτελη(Αν ξερετε κανενα νεο διαχωρισμο,ακουω):

1.Μοναρχια=Ενας άρχει

2.Ολιγαρχια,εκλεκτη =’ρχουν εκλεκτοι εκπρωσοποι(λιγοι),σαν την δημοκρατια μας ,δυτικου τυπου,καλη ωρα

3.Δημοκρατια ,κληρωτη=Ολοι οσοι εχουν πολιτικα δικαιωματα ,δυνανται να κυβερνησουν,χωρις να γινουν "πολιτικοι".Απλα μια ωραια μερα πεφτει ο κληρος(λοταρια) ,στον Ζαρρα(λεω τυχαια ενα ονομα),και καλειτε να δικασει πολιτικες και δοιηκιτικες αποφασεις μαζι με αλλες δεκα χιλιαδες κληρωτους

Επειδη το πολιτικο μας συστημα ειναι βεβαια μια μορφη ολιγαρχιας,(δεν λεω οτι ειναι καλο η κακο) και επειδη ολοι ,λιγο πολυ ,αισθανομαστε αποκομενοι απο τα κεντρα αποφασεων,δεν εμπιστευομαι ευκολα στο κρατος θεματα ζωης και θανατου οπως ειναι η θανατικη ποινη

Αρχική απάντηση από kv3d [Σήμερα, στις 13:58]

Απλα μια ωραια μερα πεφτει ο κληρος(λοταρια) ,στον Ζαρρα(λεω τυχαια ενα ονομα)

οκ...

Σας βρισκω ολους ενοχους...

και σας καταδικαζω σε θανατο δια μεσου Postoβολισμου απο τον Chris2004, με θεμα τι αλλο φυσικα... "Το HyperT. στη ζωη μας!"

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Μάλλον, θα θέλατε να ακούσετε και τη δική μου άποψη στο θέμα

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ της Θ.Π. ΜΟΝΟ εάν τηρηθούν ορσμένες συνθήκες:

ΠΧ

@Υπάρχει το θέμα (όπως ανέφερε ο Criss 2004, και ο schumifer) του λάθους: Λύση θα ήταν

* Οι πληροφορίες σχετικά με το αν είναι ένοχος να είναι βάσιμες (σχεδόν απόλυτες)

* Εάν υπάρχει κάποια πληροφορία η οποία, έστω και ένα στοιχείο, που θεωρειτικά δείχνουν ότι δεν ισχύει (οτι είναι εγκληματίας δηλαδή) να υπάρχει η αίτηση "καραντίνας" για ένα διάστημα 5 χρόνων σε φυλακή μέχρις ότου βγεί κάποιο συμπέρασμα

(Ας μην ξεχνάμε ότι 5 χρόνια φυλακής δεν είναι άδικο εάν σκεφτούμε ότι κατά 90% είναι εγκληματίας)

@ Η περίπτωση "ο φτωχός κι η μοίρα του"

Στην περίπτωση αυτή το κράτος οφείλει να πληρώσει τον δικηγόρο που θέλει ο κρατούμενος εάν είναι να τεθεί σε θανατική ποινή

@ Να ορίζουν για θανατική ποινή εγκλήματα τα οποια θα ισοδυναμούσαν με ισόβια (και όταν λέω ισόβια ... ισόβια), και τα εγκλήματα όπως :

Να αφαιρέσεις, έχοντας πλήρη γνώση των πράξεών σου, την ζωή κάποιου για πολιτικά/οικονομικά/ (...άρρωστα...) ζητήματα

* Το να σκοτώσεις εν βρασμό ψυχής, σε άμυνα, σε έντονη ψυχολογική/εξωτερική πίεση

Ας πάρουμε και τα συναισθηματικά περί ΘΠ

Υπάρχει η ερώτηση : Κάποιος σας σκότωνε την ίδια σας την μάνα, την οικογένεια... τι θα κάνατε ?

Σε αυτό η πιθανότερη πράξη είναι α σκοτώσεις εσύ ο ίδιος τον δράστη πριν καλά καλά του δοθεί ευκαιρία ΘΠ !

Επίσης, στα περί συναισθηματικά, Γιατί με τους φόρους μας πρέπει όλοι μας να πληρώνουμε (κυριολεκτικά) για έναν * εγκληματία ?

Ακόμα, (πάλι πάνω σε αυτό που είπε ο Criss 2004), δεν φταίει η μάνα, η οικογένειά του άμα φτάσει στο επίπεδο αυτής της εκληματικότητας ? Ίσως και αυτή δεν είναι υπεύθυνη για το παιδί της ?

* Υπάρχει ένας μύθος του Αισώπου που λέει (Ο Μικρός Κλέφτης Και Η Μητέρα Του)

Έναν θα τον καταδίκαζαν σε θάνατο. Αυτός ζήτησε να ψυθιρίσει κάτι στο αυτή της μάνας του, αλλά όλοι έμειναν εκπληκτοι όταν είδαν να της δαγκώνει το αυτί λέγοντας "Μη με βρίζετε. Μάθετε πως ο μόνος φταίχτης είναι η μητέρα μου. Αυτή φταίει που με πηγαίνουν σήμερα στην κρεμάλα. Αν μ' έδερνε όταν ήμουνα μικρός και της πήγα για πρώτη φορά την πλάκα από τον συμμαθητή μου (τότε γράφανε σε πλάκες), δεν θα με πήγαιναν τώρα να με κρεμάσουνε"

... και άλλα πολλά

Πάντως κανένα σύστημα "Δικαίου" δεν είναι απόλυτο, Δίκαιο ... πάντα υπάρχει το 1/1000000 να γίνει λάθος

Τίποτα δεν είναι τέλειο ... Αυτό από μόνο του δε λέει ΤΙΠΟΤΑ, σκοπός είναι να βρούμε ό,τι πιο τέλειο μπορούμε να πετύχουμε

Υ.Γ. Θα ήθελα να πω κάτι για τον YDinopoulos ....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Θέλω πάντως να ξέρει ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το θέμα αυτό, να θεωρείται "ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ" τη στιγμή που, ακόμη και τώρα,πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το "ΕΚΤΟΣ" θέμα αυτό !

Ευχαριστώ

Αρχική απάντηση από kreach

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Μάλλον, θα θέλατε να ακούσετε και τη δική μου άποψη στο θέμα

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ της Θ.Π. ΜΟΝΟ εάν τηρηθούν ορσμένες συνθήκες:

ΠΧ

@Υπάρχει το θέμα (όπως ανέφερε ο Criss 2004, και ο schumifer) του λάθους: Λύση θα ήταν

* Οι πληροφορίες σχετικά με το αν είναι ένοχος να είναι βάσιμες (σχεδόν απόλυτες)

* Εάν υπάρχει κάποια πληροφορία η οποία, έστω και ένα στοιχείο, που θεωρειτικά δείχνουν ότι δεν ισχύει (οτι είναι εγκληματίας δηλαδή) να υπάρχει η αίτηση "καραντίνας" για ένα διάστημα 5 χρόνων σε φυλακή μέχρις ότου βγεί κάποιο συμπέρασμα

(Ας μην ξεχνάμε ότι 5 χρόνια φυλακής δεν είναι άδικο εάν σκεφτούμε ότι κατά 90% είναι εγκληματίας)

@ Η περίπτωση "ο φτωχός κι η μοίρα του"

Στην περίπτωση αυτή το κράτος οφείλει να πληρώσει τον δικηγόρο που θέλει ο κρατούμενος εάν είναι να τεθεί σε θανατική ποινή

@ Να ορίζουν για θανατική ποινή εγκλήματα τα οποια θα ισοδυναμούσαν με ισόβια (και όταν λέω ισόβια ... ισόβια), και τα εγκλήματα όπως :

Να αφαιρέσεις, έχοντας πλήρη γνώση των πράξεών σου, την ζωή κάποιου για πολιτικά/οικονομικά/ (...άρρωστα...) ζητήματα

* Το να σκοτώσεις εν βρασμό ψυχής, σε άμυνα, σε έντονη ψυχολογική/εξωτερική πίεση

Ας πάρουμε και τα συναισθηματικά περί ΘΠ

Υπάρχει η ερώτηση : Κάποιος σας σκότωνε την ίδια σας την μάνα, την οικογένεια... τι θα κάνατε ?

Σε αυτό η πιθανότερη πράξη είναι α σκοτώσεις εσύ ο ίδιος τον δράστη πριν καλά καλά του δοθεί ευκαιρία ΘΠ !

Επίσης, στα περί συναισθηματικά, Γιατί με τους φόρους μας πρέπει όλοι μας να πληρώνουμε (κυριολεκτικά) για έναν * εγκληματία ?

Ακόμα, (πάλι πάνω σε αυτό που είπε ο Criss 2004), δεν φταίει η μάνα, η οικογένειά του άμα φτάσει στο επίπεδο αυτής της εκληματικότητας ? Ίσως και αυτή δεν είναι υπεύθυνη για το παιδί της ?

* Υπάρχει ένας μύθος του Αισώπου που λέει (Ο Μικρός Κλέφτης Και Η Μητέρα Του)

Έναν θα τον καταδίκαζαν σε θάνατο. Αυτός ζήτησε να ψυθιρίσει κάτι στο αυτή της μάνας του, αλλά όλοι έμειναν εκπληκτοι όταν είδαν να της δαγκώνει το αυτί λέγοντας "Μη με βρίζετε. Μάθετε πως ο μόνος φταίχτης είναι η μητέρα μου. Αυτή φταίει που με πηγαίνουν σήμερα στην κρεμάλα. Αν μ' έδερνε όταν ήμουνα μικρός και της πήγα για πρώτη φορά την πλάκα από τον συμμαθητή μου (τότε γράφανε σε πλάκες), δεν θα με πήγαιναν τώρα να με κρεμάσουνε"

... και άλλα πολλά

Πάντως κανένα σύστημα "Δικαίου" δεν είναι απόλυτο, Δίκαιο ... πάντα υπάρχει το 1/1000000 να γίνει λάθος

Τίποτα δεν είναι τέλειο ... Αυτό από μόνο του δε λέει ΤΙΠΟΤΑ, σκοπός είναι να βρούμε ό,τι πιο τέλειο μπορούμε να πετύχουμε

Υ.Γ. Θα ήθελα να πω κάτι για τον YDinopoulos ....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Θέλω πάντως να ξέρει ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το θέμα αυτό, να θεωρείται "ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ" τη στιγμή που, ακόμη και τώρα,πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το "ΕΚΤΟΣ" θέμα αυτό !

Ευχαριστώ

kreach δε σε πιστεύω.........

τι γράφεις ρε??????/

Δεν ακουμπάω αυτό το θέμα ουτε με 10μετρο κοντάρι. Αντε γιατί βλέπω να (ξανα)άρχίζουν μάχες επιπέδου Lord of the Rings... :p

Υ.Γ.1: Ρε Σωτήρη ποιός ειναι ο τύπος στο avatar σου? Με τον Hetfield μοιάζει...

Υ.Υ.2: Ρε Kreach τι γράφεις για όνομα του Θεου...

Ρε φιλαράκι Έλεος δηλαδή, είμαι 28 χρονών και έχω γράψει πάνω από 7 φορές έκθεση στα

φροντιστήρια Αγγλικά, Γερμανικά και στα Ιταλικά για τη θανατική ποινή!

Είναι εδώ μέρος για τέτοια πράγματα? Δεν πας κάποιο φροντιστήριο να έχεις και κάποιο backup σε κάποια παλαιότερη εργασία.

Αν όχι, τότε γράψε τη μόνος σου και μη μας κουράζεις για αυτονόητα πράγματα.

Αυτό το τελευταίο αφορά μόνον το θέμα σου και όχι τι έχω ρωτήσει μέχρι τώρα εγώ στον κάθε έναν εδω μέσα για τα κουμπιούτερ:tomato:

Anyway για να σε βοηθήσω με την εμπειρία μου, σου λέω το εξής: μην κάνετε πολέμους και σκοτωμούς, κάντε μόνον SEX!

Is this sensored?

Kreach, οι μύθοι του Αισώπου βγήκαν πρίν αιώνες, ναι δε διαφωνώ ότι σε πολλά υπάρχει εφαρμογή και σήμερα, αλλά δεν είναι και ευαγγέλιο.

Πώς μπορεί η μάνα ενός να έχει την ευθύνη αν θα γίνει εγκληματίας σήμερα όταν υπάρχουν 10000 παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αυτόν τον άνθρωπο. Κοινωνικές καταστάσεις, οικονομική κατάσταση, πολιτική κατάσταση, κοινωνικός περίγυρος, φίλοι, σχολείο κτλ...

Όλα αυτά επηρεάζουν τη προσωπικότητα ενός ατόμου και όσο ξύλο και να φάει απο τη μάνα του δεν γίνεται τίποτα. Το πολύ αν είναι να γίνει εγκληματίας θα σκοτώσει και αυτή στο τέλος.

’λλωστε η Βία σα μέσο διαπαιδαγώγησης έχει κατακριθεί όσο τίποτε άλλο.

Όσον αφορά την έκθεση καλό είναι να γράψεις τίποτα Σλούρπ!!!!!!!

Αλλιώς μη περιμένεις καλό βαθμό, είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε είναι σωστό είτε όχι.

kreach

"* Εάν υπάρχει κάποια πληροφορία η οποία, έστω και ένα στοιχείο, που θεωρειτικά δείχνουν ότι δεν ισχύει (οτι είναι εγκληματίας δηλαδή) να υπάρχει η αίτηση "καραντίνας" για ένα διάστημα 5 χρόνων σε φυλακή μέχρις ότου βγεί κάποιο συμπέρασμα

(Ας μην ξεχνάμε ότι 5 χρόνια φυλακής δεν είναι άδικο εάν σκεφτούμε ότι κατά 90% είναι εγκληματίας)"

Ετσι επιασαν τις Ερυθρες ταξιαρχιες.Με νομο ορισαν προφυλακιση τα 12 χρονια,μετα συνελαβαν 4000 Αριστερους,με σκοπο να τους κρατησουν στην φυλακη για 12χρονια χωρις δικη.Καποιοι που ταν μελη της οργανωσεις αρχησαν να μιλανε και πιασαν ολα τα βασικα μελη,απλα ξεχασαν να βγαλουν απο την φυλακη κανα δυο χιλιαδες αθωους, (ψιλοπραγματα).Υμαρτον

Υπαρχει και το αλλο συστημα του Δικτατορα Μομπουτου(καλο ανθρωπακι) του Κονγκο.Οταν φιλοξενησε τον τελικο μποξ βαρεων βαρων μεταξι Μοχαμεντ Αλη και Φορμαν, επιασε με τυχαια επιλογη 2000 κλεφτες και δολοφονους και τους εκτελεσε για να φοβηθουν οι υπολοιποι και να μην εχει εγκληματικοτητα κατα την διαρκεια του αγωνα

Kreach,no offence man, αλλα βρισκω τις ιδεες σου πολυ επικυνδινες.Δεν ειναι απο τα εγκληματα ο κινδυνος,κατι ιδεες ολοκληρωτικες της φοβαμε πολυ περισσοτερο.

"... ’λλη καταστροφη,που δεν την φανταζομεθαν

εξαφνικη, ραγδαια πεφτει πανω μας,

κι ανετοιμους-που πια καιρος-μας συνεπαιρνει". Κ.Καβαφης

Για σενα λεει ,kreach

προφανώς, οι υποστηρικτές της θανατικής ποινής, είναι διατεθειμένοι να πατήσουν το κουμπί της ηλεκτρικής καρεκλάς και να κάνουν ένεση στον καταδικασμένο σε θάνατο, αφού με αυτό τον τρόπο εξαλείφουν από την κοινωνία ένα κακό. ή μήπως άλλος θα κάνει τη βρομοδουλειά, ένας κατά συρροή και εκ προμελέτης, αλλα νόμιμος δολοφόνος;

Θυμήσου ότι η με την έκθεση ο καθηγητής-τρια δε θέλει να μάθει τις απόψεις σου.. θέλει να δει αν βάσει αυτών που έχεις διδαχτεί τόσα χρόνια μπορείς να αναπτύξεις ένα θέμα σε ένα σωστό κείμενο με σωστές παραγράφους, θεματικές ενότητες, συντακτικό κλπ κλπ

Δε σου ζήτησε κανείς να νομοθετήσεις γιατί πολύ απλά είσαι ακόμα ανώριμος να το κάνεις.

το ανώριμος δε το λέω υποτιμητικά είναι καθαρά θέμα απαιτήσεων της κάθε ηλικίας αλλιώς θα γινόμασταν γονείς από τα 12 θα οδηγούσαμε από τα 5 και πολλά αλλά κουλά

Διαφωνώ εδώ, ο ρόλος του σχολείου εκτός απο το να σε μαθαίνει να αναπτύσσεις θέματα κτλ είναι και να σε διαπαιδαγωγεί.

Όχι φυσικά να σου εμφυτεύει απόψεις αλλά να σε μάθει να έχεις κριτική σκέψη.

Γι'αυτό το λόγο λοιπόν άν γράψει τόσο προκλητικές απόψεις ίσως και να βρεί το μπελά του.

Εγώ θυμάμαι έναν συμμαθητή μου, μαθητής του 20. Είχε γράχει σε έκθεση ότι θέλω να κάνω παρέα με άτομα του υποκόσμου για να μάθω πώς είναι. Καλώς η κακώς έπαθε μεγάλο μπλέξιμο και στο τέλος Αποβολή.

Δεν λέω ηλιθιότητες των καθηγητών...αλλά συμβαίνουν.

Όχι και αποβολή ρε χαλάρωσε

Σίγουρα πρέπει να διαπαιδαγωγεί αλλά τα μαθήματα κριτικής σκέψης πρέπει να περάσουν από μια σωστή και ομαλή διαδικασία

Δεν μπορείς από εκεί που το εκπαιδευτικό σύστημα σου δίνει γνώσεις κονσέρβα να βάζεις τους μαθητές να προσπαθούν να σχηματίσουν άποψη για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα μέσα σε ένα μάθημα

Για την ανάπτυξη και την ανάλυση άποψης πάνω σε τέτοια θέματα συγγραφείς κάθισαν και μελέτησαν χρόνια για να τεκμηριώσουν κάποιες απόψεις

Δεν μπορούμε τώρα εμείς να ξεκαθαρίσουμε ένα τέτοιο θέμα μέσα σε λίγες γραμμές

Χμμμ Μπορεί ό καθηγητής αν εκφράσεις μια άποψη που δε του άρεσε να γίνει εμπαθής απέναντι σου στον τομέα της βαθμολογίας αλλά δεν επιτρέπεται να σου βάλει αποβολή έτσιεκτός αυτού στο ποινολόγιο καταγράφεται η αιτία της ποινής.. τι θα πει? «Ανάρμοστες απόψεις»? Αν είναι δυνατόν Αν κάνει κάτι τέτοιο ο καθηγητής μπορείς να διαμαρτυρηθείς στο υπουργείο και θα πάθει ζημία αν έχεις όρεξη να το τραβήξεις στα δικαστήρια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.