Jump to content

Θανατική Ποινή

kreach

Recommended Posts

Σε ακραιες καταστασεις χρειαζονται ακραιες λυσεις. Οταν γινονται αποδεκτοι καποιοι νομοι, αυτοματα γινονται αποδεκτες και οι συνεπειες της παραβιασης τους. Οταν ο καθενας γνωριζει εκ των προτερων την συνεπεια μιας πραξης του, δεν με απασχολει καθολου το μεγεθος της ποινης, ακομα και εαν ειναι η θανατικη ποινη. Δεν μας παρουσιαζεται τιποτα εκ των υστερων, οι συνεπειες ειναι εμφανεις πριν γινει η εγκληματικη πραξη.

Και δεν ειναι θεμα του ποιος παριστανει το θεο. Οι κανονες δημιουργουνται απο το συνολο. Ειτε εμμεσα ειτε αμεσα. Και το συνολο εχει την δυναμη να τους αλλαξει. Το μεγεθος της ποινης(θανατικη π.χ.) δεν εξισωνει την εγκληματικη πραξη αλλα αποτελει ενδειξη της σοβαροτητας της και μεσο αποτροπης της. Στο χερι του καθενος ειναι να μην καταληξει στην "ηλεκτρικη καρεκλα".

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Chris2004

Όπως πάντα on-topic ο SLN....

Στο θέμα μας τώρα, καλά όλα αυτά...

Ναί συμφωνώ ότι οι ποινές πρέπει να είναι σωφρωνηστικές, να διορθώνουν το άτομο να τον βοηθάνε να επανενταχθεί στη κοινωνία. Κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ στη πράξη.

Τι εννοείς δεν έχει συμβεί ποτέ στην πράξη; Αν εννοείς οτι πουθενά στον κόσμο η φυλακή δεν σοφρώνισε κανέναν τότε κάνεις μεγάλο λάθος.

Ούτε εγώ γνωρίζω κάποιον πρώην τρόφιμο για να ξέρω αν έχει συμμορφωθεί αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί. Έστω και από "αληθινές ιστορίες".

Αρχική απάντηση από Shadow Hunter

Σε ακραιες καταστασεις χρειαζονται ακραιες λυσεις. Οταν γινονται αποδεκτοι καποιοι νομοι, αυτοματα γινονται αποδεκτες και οι συνεπειες της παραβιασης τους. Οταν ο καθενας γνωριζει εκ των προτερων την συνεπεια μιας πραξης του, δεν με απασχολει καθολου το μεγεθος της ποινης, ακομα και εαν ειναι η θανατικη ποινη. Δεν μας παρουσιαζεται τιποτα εκ των υστερων, οι συνεπειες ειναι εμφανεις πριν γινει η εγκληματικη πραξη.

Και δεν ειναι θεμα του ποιος παριστανει το θεο. Οι κανονες δημιουργουνται απο το συνολο. Ειτε εμμεσα ειτε αμεσα. Και το συνολο εχει την δυναμη να τους αλλαξει. Το μεγεθος της ποινης(θανατικη π.χ.) δεν εξισωνει την εγκληματικη πραξη αλλα αποτελει ενδειξη της σοβαροτητας της και μεσο αποτροπης της. Στο χερι του καθενος ειναι να μην καταληξει στην "ηλεκτρικη καρεκλα".

Αποψή μου είναι πως η ισόβια κάθειρξη είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.

’λλωστε πολλές φορές έχουν πέσει θύματα της θανατικής ποινής και άνθρωποι που καμμία σχέση δεν είχαν, οπότε υπάρχει μια ελπίδα να ξεμπλέξουν κάποτε.

προσωπικα ειμαι υπερ της θανατικης ποινης, οπως και του ακρωτηριασμου, για να το πω με 2 λογια...

ο χαμουραμπι πιστευω οτι ητανε ο καλυτερος νομο8ετης ever... Δολοφονιες κλεψιες απατεωνιες... στα χρονια που νομοθετουσε, ηταν ανυπαρκτα...κανεις δε τολμουσε...

Τωρα θα βγουν μερικοι και θα πουν ...πωπω βαρβαροτητες...κτλπ κτλπ... το αποτελεσμα ομως μετραει... με τα σημερινα δεδομενα παω και πουλαω 10 κιλα ζα, και μεσα σε 6 μηνες ειμαι εξω απο την στενη...

αν σου κοβανε ομως το χερακι, αμφιβαλλω ΠΟΛΥ αν θα το εκανες ξανα, οπως επισης και ο επιδοξος πρεζεμπορος κλεφτης δολοφονος και οτι αλλο...

αλλα ειπαμε...

ειμες...ειμαστε πολιτισμενοι...δε κανουμε τετοιες βαρβαροτητες.....

ΡΕ ΟΥΣΤ!

Αρχική απάντηση από Chris2004

Όπως πάντα on-topic ο SLN....

να λείπουν τα σχολιάκια (χημική αλληλεγγύη - omerta) :D

πάντως η θανατική ποινή είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για έκθεση, όποιος έχει τη διάθεση ας γράψει μία.

θα είμαστε ελαστικοί στη βαθμολόγηση.

αν θέλετε τη δικιά μου γνώμη να ψάξω να βρω καμία (έκθεση) να τη σκανάρω :p

Αρχική απάντηση από Zarras

προσωπικα ειμαι υπερ της θανατικης ποινης, οπως και του ακρωτηριασμου, για να το πω με 2 λογια...

ο χαμουραμπι πιστευω οτι ητανε ο καλυτερος νομο8ετης ever... Δολοφονιες κλεψιες απατεωνιες... στα χρονια που νομοθετουσε, ηταν ανυπαρκτα...κανεις δε τολμουσε...

Τωρα θα βγουν μερικοι και θα πουν ...πωπω βαρβαροτητες...κτλπ κτλπ... το αποτελεσμα ομως μετραει... με τα σημερινα δεδομενα παω και πουλαω 10 κιλα ζα, και μεσα σε 6 μηνες ειμαι εξω απο την στενη...

αν σου κοβανε ομως το χερακι, αμφιβαλλω ΠΟΛΥ αν θα το εκανες ξανα, οπως επισης και ο επιδοξος πρεζεμπορος κλεφτης δολοφονος και οτι αλλο...

αλλα ειπαμε...

ειμες...ειμαστε πολιτισμενοι...δε κανουμε τετοιες βαρβαροτητες.....

ΡΕ ΟΥΣΤ!

:worship: :worship: :worship:

Zarra δεν ξερεις τι θα πει απελπισια μαν και να μην εχεις να φας. Παλαιοτερα τιμωρουσαν πιο αυστηρα το κλεφτη και ομως αντι να μειωνεται αυξανεται η εγκληματικοτητα . Αρα τι στο λουτσο συμβαινει? γιατι δε χεζονται ολοι και δε σταματανε ?

Και επισης με εχεις μπερδψει μαν , εισαι κατα της βιας και των μπατσων αλλα υπερ της θανατικης καταδικης, εισαι κατα των αρχων αλλα υπερ των πιο αυστηρων δικαιωματων αυτων οπως να αφαιρουνε για κλεψιες χερια . Αδυνατων να σε κατανοησω

Να τονίσω πως γύρω στις 18.000 άνθρωποι πέθαναν φέτος στον κόσμο απο θανατική ποινή.Λέγεται πως γύρω στις 8.000 έχουν πεθάνει άδικα χώρις καμία νομική απόδείξη.Μέ βάση αυτό τι καλό μπορεί να προσφέρει η θανατική ποινή???Το ότι ο καθένας κάνει του κεφαλιού στην Ελλάδα φταίει το σύστημα όπυ οι αστυνομικοί κάθονται σαν φλώροι και κοιτάνε τους ταραξίες.Πράγματα που δεν γίνονται πχ στην Αγγλία.Γι αυτό λένε οτι το ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο.

ea6gka αδυνατεις να με κατανοησεις?

εδω εγω δεν μπορω να καταλαβω ωρες ωρες τον εαυτο μου....τεσπα

Ναι ξερω πως ειναι να μην εχεις να φας... και περισοτερο θα παραδεχθω εναν κλεφτη απο ενα ζητιανο... τη δεδομενη στιγμη. Οταν λες παλιοτερα ποτε εννοεις? (για ελλαδα λεμε)?

οσο για την 2η παραγραφο εχεις απολυτο δικιο... ετσι ακριβως σκεφτομαι, φυσικα ειμαι κατα της βιας και της εξουσιας με τον τροπο που εφαρμοζεται, οπως επισης ειμαι κατα του ηλιθιου αναρχικου, 'η εθνικιστη 'η μπατσου, 'η πολιτικου, ή οικονομικου μεταναστη.

Και εμεις σαν πολιτες και οι πολιτικοι σαν κρατος χρειαζομαστε ενα γερο μαθημα προκειμενου να στρωσουμε... Απλως ρε παιδι μου τωρα ειναι βολεμενες και οι 2 πλευρες...οποτε...."δε βαριεσαι μωρε...εμεις θα σωσουμε την ελλαδα?"

επαναλαμβανομενη σκατοκατασταση ειναι που μας βολευει ολους....

γιατι πχ, εγω βγαινω και λεω...ναι ναι θανατος στο πρεζεμπορο, αλλα απο την αλλη στο πρεζεμπορο θα παω οταν θελω να παρω ζα... το ιδιο συμβαινει και σε αλλα πραματα... πχ... κραζουμε τη διαφθορα στις δημοσιες υπ. αλλα οταν ερχεται η σειρα μας...εε παντα θα προσπαθησουμε να κανουμε τι δουλιτσα μας απο το ..πλαι..

εεε θελουμε ξυλο και εμεις και εκεινοι....

αρα για να το θεσουμε καλυτερα εισαι υπερ μιας κοινωνιας και πολιτων με συνειδηση ετσι δεν ειναι? Η τιμωρια μαν ισως και να πεισμωνει τον ανθρωπο περισσοτερο και δημιουργει το αισθημα της εκδικησης. Απλα δεν νομιζω οτι ειναι χρησιμη αυτη η μεθοδος.

Αρχική απάντηση από cherryman

Αποψή μου είναι πως η ισόβια κάθειρξη είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.

’λλωστε πολλές φορές έχουν πέσει θύματα της θανατικής ποινής και άνθρωποι που καμμία σχέση δεν είχαν, οπότε υπάρχει μια ελπίδα να ξεμπλέξουν κάποτε.

:T:

... με τα σημερινα δεδομενα παω και πουλαω 10 κιλα ζα, και μεσα σε 6 μηνες ειμαι εξω απο την στενη...

αν σου κοβανε ομως το χερακι, αμφιβαλλω ΠΟΛΥ αν θα το εκανες ξανα,

το ότι είσαι έξω σε 6 μήνες δεν είναι θέμα λάθους αλλά κακής εφαρμογής του συστήματος (το οποίο φυσικά και έχει λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ''πονάει χέρι - κόβει χέρι'' - κυριολεκτικά σύμφωνα με το παράδειγμά σου (με ελαφρώς παραφρασμένη την έννοια της φράσης...))

Τα πράγματα είναι απλά κατά την γνώμη μου: Οποιαδήποτε μορφή βίας ως τιμωρία, εξισώνει την ίδια την τιμωρία με την πράξη την οποία σκοπεύει να τιμωρήσει με αποτέλεσμα το οποίο δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης...

(και αυτό μόνο από την σκοπιά της αποτελεσματικότητας της τιμωρίας - μη εξετάζοντας το βασικότερο όλων ίσως, το δικαίωμα εφαρμογής της δηλαδή)

spc φυσικα και ειναι κακη εφαρμογη του συστηματος... το θεμα ειναι οτι το κακη... ειναι ηθελημενο γιατι πολυ απλα καποιος θα βγαλει μεσα σε ενα βραδυ οσα θα βγαλω εγω και συ σε ολη μας τη ζωη προκειμενου να βγαλει εξω τον τυπο απο τη ψειρου...

για την 2η παραγραφο δυστηχως καποιες φορες πρεπει να μιλησεις στη "γλωσσα" του αλλουνου για να σε καταλαβει...

@ea6gka εε ετσι για ανταλλαγη αποψεων, και πειρατικου warez (lol), και επειδη εχουμε τσακωθει και συμφωνησει ουκ ολιγες φορες...

spc φυσικα και ειναι κακη εφαρμογη του συστηματος... το θεμα ειναι οτι το κακη... ειναι ηθελημενο γιατι πολυ απλα καποιος θα βγαλει μεσα σε ενα βραδυ οσα θα βγαλω εγω και συ σε ολη μας τη ζωη προκειμενου να βγαλει εξω τον τυπο απο τη ψειρου...

με την ίδια ακριβώς λογική ο ίδιος ''κάποιος'' δεν θα σου κόψει το χέρι αλλά θα βρει ένα τρόπο να γλυτώσεις....

για την 2η παραγραφο δυστηχως καποιες φορες πρεπει να μιλησεις στη "γλωσσα" του αλλουνου για να σε καταλαβει...

το θέμα είναι ότι αν αρχίσεις να ''μιλάς την γλώσσα του αλλουνού'' χρήζεις της ίδιας τιμωρίας με αυτόν....

Η δικαιοσυνη,ως εφαρμογη μεχρι τωρα ειναι συσχετισμος δυναμεων.Αλλη δικαιοσυνη ισχυει για τον Κοκκαλη,η τον Βαρδινογιαννη,η τον Ψωμιαδη ,κι αλλη για τον ανονημο φουκαρα,ειτε ειναι καθαρμα ειτε οχι.

Η Θανατικη ποινη εφαρμοζεται για πρακτικους καθαρα λογους.Ειναι κατι σαν αποσυρση ακαταλληλων οχηματων.Ο Μουζιλ λεει πως ειναι θεμα αδεξιοτητας το γεγονος οτι δεν μπορεις να κανεις εναν εγκληματια χρησιμο ανθρωπο.Το οτι τον "αποσυρεις" απλα σου δεινει την δυνατητα να μην ασχοληθεις με τα αιτια.

Αρχική απάντηση από kv3d [Σήμερα, στις 11:28]

...Ειναι κατι σαν αποσυρση ακαταλληλων οχηματων.Ο Μουζιλ λεει πως ειναι θεμα αδεξιοτητας το γεγονος οτι δεν μπορεις να κανεις εναν εγκληματια χρησιμο ανθρωπο.Το οτι τον "αποσυρεις" απλα σου δεινει την δυνατητα να μην ασχοληθεις με τα αιτια.

πολυ ωραια και εξυπνα το εθεσε ο Μουζιλ... :)

Αρχική απάντηση από kv3d

Ο Μουζιλ λεει πως ειναι θεμα αδεξιοτητας το γεγονος οτι δεν μπορεις να κανεις εναν εγκληματια χρησιμο ανθρωπο.Το οτι τον "αποσυρεις" απλα σου δεινει την δυνατητα να μην ασχοληθεις με τα αιτια.

πολυ ωραια και εξυπνα το εθεσε ο Μουζιλ... :)

@Zarras: Η εγώ δεν κατάλαβα κάτι ή εσύ :confused:

Το ζητημα ειναι οτι ολοι ταυτιζονται με το θημα κι οχι με τον θητη .Οταν το κρατος σκοτωνει η απλα τιμωρει τον ενοχο,ολοι εμεις τα προβατα χαιρομαστε που εχουμε με το μερος μας το μακρι χερι του νομου( Το οποιο μπορει να στραφει και εναντιον μας,και τοτε ποιος μας σωζει?).Ξερω πολυ καλα τι θα γινοταν αν ολοι απενημαν "δικαιοσυνη" ο καθενας για τον εαυτο του.Δεν αισθανομαι καλα ουτε στην μια ουτε στην αλλη περιπτωση.Απλα θελω να εχω την ελευθερια της επιλογης και την δυναμη να κανονιζω εγω τις υποθεσεις μου.Αν καποιος μου σκοτωνε την γυναικα η το παιδι (υποθετικα γιατι δεν εχω οικογενεια)Θα ηθελα ΕΓΩ να τον "στηλω" η να τον αφησω να ζησει,κι οχι το κρατος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.