petroSEXtreme Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2005 Ρε παιδια εχω την asus τις υπογραφης στη τελειος απλη εκδοση.Μπορω να στησω raid με εναν ide και εναν sata δισκο???Και ακομα για οικονομικο 80αρι δισκο ποιον προτηνετε? :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Απρίλιος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά δεν νομίζω αφού και πρακτικά δεν έχει όφελος. Θα περιμένει ο ένας να τελειώσει ο άλλος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Απρίλιος 6, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 ΔΥΛΑΔΗ ΑΚΥΡΟ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Απρίλιος 6, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 Αν έχεις την Deluxe νομίζω ότι μπορείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Απρίλιος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 OXIΜονο στα Deluxe μοντελα γινεται να βαλεις RAIDμπορεις ομως να αγορασεις ενα PCI Sata controller card (εχουν και με Raid slot πανω) και να συνδεσεις μεσω αυτουνου Παραδειγμαhttp://search.ebay.com/raid-controller_W0QQfnuZ1Κατα την γνωμη μου αποφυγε το RAID εχει προβληματα και σε πολλες περιπτωσεις πηγαινουν χειροτερα τα παιχνιδια και τα προγραμματα ειναι ψιλοπροβληματικη τεχνολογια....Kαλυτερα σκετο SATAΜονο σε καποια benchmarks κερδιζει το RAID αλλα απο πραγματικες επιδοσεις στα παιχνιδια η προγραμματα δεν δινει και τιποτα για να μην πω και χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις επειδη δεν εχει και πολλη υποστηριξη (για αυτο και δεν εχει "πιασει" στην αγορα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 αλλα και παλι αυτο που θες δεν γινετε με τιποτα...για τους εξεις λογους1)ο ενας ειναι σατα και ο αλλος ide2)πρεπει να εχεις πανομιοτιπους δησκους για να κανεις raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 12:29] OXIΜονο στα Deluxe μοντελα γινεται να βαλεις RAIDμπορεις ομως να αγορασεις ενα PCI Sata controller card (εχουν και με Raid slot πανω) και να συνδεσεις μεσω αυτουνου Παραδειγμαhttp://search.ebay.com/raid-controller_W0QQfnuZ1Κατα την γνωμη μου αποφυγε το RAID εχει προβληματα και σε πολλες περιπτωσεις πηγαινουν χειροτερα τα παιχνιδια και τα προγραμματα ειναι ψιλοπροβληματικη τεχνολογια....Kαλυτερα σκετο SATAΜονο σε καποια benchmarks κερδιζει το RAID αλλα απο πραγματικες επιδοσεις στα παιχνιδια η προγραμματα δεν δινει και τιποτα για να μην πω και χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις επειδη δεν εχει και πολλη υποστηριξη (για αυτο και δεν εχει "πιασει" στην αγορα) Παλιότερα είχα δοκιμάσει το raid και πράγματι είχε προβλήματα.Τώρα τελευταία είπα να το ξαναδοκιμάσω με το νέο chipset Nforce4.Η εντύπωσή μου είναι οτι είναι αρκετά πιό γρήγορο το μηχάνημα με το raid.Ακόμα και στα παιχνίδια. Τώρα αυτή τη στιγμή δουλεύω από ένα δίσκο που κατά τα άλλα έχει περίπου ίδιες επιδόσεις με τους δίσκους της υπογραφής, γιατί έχω κάποιο πρόβλημα και κατάλαβα σημαντική διαφορά. Όλα μου φαίνονται πολύ πιο αργά. Ίσως όμως και να είναι η εντύπωσή μου. Πάντως και στο StorageReview την ίδια άποψη με σένα έχουν. Δεν ξέρω όμως πόσο παλιά είναι αυτή η άποψη και αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Απρίλιος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 αφού ο ide exei 133mbps και ο sata 150 mbps.........εγώ έχω raid με 2 σατα αλλά ένας σατα και ένας ιντε μάλλον δε γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Απρίλιος 16, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 Eνταξη τελικα αγορασα 2 maxtor diamond plus 9 sata 80Gb και καθαρησα.Απο αποδωσεις καμια σχεση με πριν.Υπερβολικα μεγαλη διαφορα...(απο εναν W.D. Caviar IDE). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 16, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 12:44] αλλα και παλι αυτο που θες δεν γινετε με τιποτα...για τους εξεις λογους1)ο ενας ειναι σατα και ο αλλος ide2)πρεπει να εχεις πανομιοτιπους δησκους για να κανεις raid Δεν είναι απαραίτητο.Γίνεται raid και με μίξη IDE SATA στα NF4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.