Jump to content

Προβλημα raid βοηθεια (επειγον)

petroSEXtreme

Recommended Posts

Ρε παιδια εχω την asus τις υπογραφης στη τελειος απλη εκδοση.Μπορω να στησω raid με εναν ide και εναν sata δισκο???Και ακομα για οικονομικο 80αρι δισκο ποιον προτηνετε? :help: :help: :help:

• 2 weeks later...

OXI

Μονο στα Deluxe μοντελα γινεται να βαλεις RAID

μπορεις ομως να αγορασεις ενα PCI Sata controller card (εχουν και με Raid slot πανω) και να συνδεσεις μεσω αυτουνου

Παραδειγμα

http://search.ebay.com/raid-controller_W0QQfnuZ1

Κατα την γνωμη μου αποφυγε το RAID εχει προβληματα και σε πολλες περιπτωσεις πηγαινουν χειροτερα τα παιχνιδια και τα προγραμματα ειναι ψιλοπροβληματικη τεχνολογια....Kαλυτερα σκετο SATA

Μονο σε καποια benchmarks κερδιζει το RAID αλλα απο πραγματικες επιδοσεις στα παιχνιδια η προγραμματα δεν δινει και τιποτα για να μην πω και χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις επειδη δεν εχει και πολλη υποστηριξη (για αυτο και δεν εχει "πιασει" στην αγορα)

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 12:29]

OXI

Μονο στα Deluxe μοντελα γινεται να βαλεις RAID

μπορεις ομως να αγορασεις ενα PCI Sata controller card (εχουν και με Raid slot πανω) και να συνδεσεις μεσω αυτουνου

Παραδειγμα

http://search.ebay.com/raid-controller_W0QQfnuZ1

Κατα την γνωμη μου αποφυγε το RAID εχει προβληματα και σε πολλες περιπτωσεις πηγαινουν χειροτερα τα παιχνιδια και τα προγραμματα ειναι ψιλοπροβληματικη τεχνολογια....Kαλυτερα σκετο SATA

Μονο σε καποια benchmarks κερδιζει το RAID αλλα απο πραγματικες επιδοσεις στα παιχνιδια η προγραμματα δεν δινει και τιποτα για να μην πω και χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις επειδη δεν εχει και πολλη υποστηριξη (για αυτο και δεν εχει "πιασει" στην αγορα)

Παλιότερα είχα δοκιμάσει το raid και πράγματι είχε προβλήματα.

Τώρα τελευταία είπα να το ξαναδοκιμάσω με το νέο chipset Nforce4.

Η εντύπωσή μου είναι οτι είναι αρκετά πιό γρήγορο το μηχάνημα με το raid.

Ακόμα και στα παιχνίδια. Τώρα αυτή τη στιγμή δουλεύω από ένα δίσκο που κατά τα άλλα έχει περίπου ίδιες επιδόσεις με τους δίσκους της υπογραφής, γιατί έχω κάποιο πρόβλημα και κατάλαβα σημαντική διαφορά. Όλα μου φαίνονται πολύ πιο αργά. Ίσως όμως και να είναι η εντύπωσή μου. Πάντως και στο StorageReview την ίδια άποψη με σένα έχουν. Δεν ξέρω όμως πόσο παλιά είναι αυτή η άποψη και αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ.

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 12:44]

αλλα και παλι αυτο που θες δεν γινετε με τιποτα...

για τους εξεις λογους

1)ο ενας ειναι σατα και ο αλλος ide

2)πρεπει να εχεις πανομιοτιπους δησκους για να κανεις raid

Δεν είναι απαραίτητο.

Γίνεται raid και με μίξη IDE SATA στα NF4.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.