Jump to content

Intel Celeron Overclock

Παπ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια... νεος στον χωρο.. εχω εναν ψελερον 2.3 εχω βαλλει υδροψυξη και τον εχω στα

3.0 fsb 130 . Στα 155 fsb παει ανετα και αυτο το δειχνουν και οι θερμοκρασιες... στα 156 οχι... καποιοι μου ειπαν πως να θελει update το bios... εσεις τι λετε;;;

• 2 weeks later...

Δινω, αλλα με ο επεξεργαστης μεχρι 3.4 παει. Λογικα τα πραγματα που εχω ... μνημες , τροφοδοτικο και motherboard δεν θα ειναι για περισσοτερο ο/c!

παιζουν πολυ μεγαλο ρολο και οι μνημες.

αλλα με αυτον τον επεξεργαστη παρ 'ολο που εχεις υδροψυξη

μην περιμενεις να πας και παραπανω!και παραπανω να πας δεν ειναι τιποτα

χρησημο!αλλαξε cpu και κανε τρελο ο/c με την υδροψυξη!

Δώσε καμια λεπτομέρεια για το σύστημα σου. Μητρική, μνήμες (κατασκευαστης, τσιπακια), τροφοδοτικό.. Αναλυτικά.

Λοιπον το συστημα μου δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο. Αποτελειτε απο Ιντελ Σελερον 2.3 , Mobo Gigabyte 8ST800 , μνημη ραμ 512 mb 333mhz. Το τροφοδοτικο ειναι αυτο που εχει το κουτι(μια μουφα δηλαδη) στα 280W. Το ξερω οτι ειναι μουφα... πρεπει να τα αλλαξω ολα ι να κρατήσω τιποτα; Εκεινη την στιγμη που τον πηρα δεν ειχα ιδεα απο υδροψυξη και απο o/c. Τωρα τραβαω τα μαλλια μου που δεν εβαλλα κατι καλυτερο....

Σκεφτομαι τωρα το πασχα ως πρωτο βημα να αλλαξω τροφοδοτικο και βαλλω ενα θηρειο αθορυβο και το καλοκαιρακι προχωραμε και σε cpu kai mobo.

Εσεις τι λετε;;:wall:

Κάνε σιγά σιγά αυτό που σκέφτεσαι με το τροφοδοτικό και όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

Προς το παρών, μπορείς να κάνεις μικρά βήματα να ανεβάσεις τον Celeron, αλλά να έχεις υπ'όψην τους παράγοντες που μπορεί να σε "κόβουν", δλδ ρεύματα, μνήμες και τέλος ο ίδιος ο επεξεργαστής.

Ο Celeron που έχεις, έχει δυνατό multi (αν δεν κάνω λάθος είναι 23Χ100MHz, right?) συνεπώς άσε τις μνήμες στο 1/1 (ή 100% ανάλογα πως στο λέει στο BIOS της μητρικής σου) και ανέβαζε σιγά σιγά (π.χ. 4-5MHz την φορά) και δίνε λίγο ρεύμα όταν διαπιστώνεις αστάθειες σε μετροπρογράμματα. Φρόντισε συνολικά να μη δώσεις πρισσότερα από +0.3V στον επεξεργαστή.

φιλε chosen...εχω ενα προβλημα με τα ρευματα... στα bios δεν εχει +0,1 ή +0,2 εχει volt% δηλαδη εχει τρεις επιλογες : 5% , 10%, 15% ποια απο τις τρεις ειναι μεχρι 0,3 δεν ξερω.

Σε αυτο με το multi εχει δικιο ειναι 23Χ100

Μια και έχεις νεράκι, και οι τρεις επιλογές που ανέφερες είναι στα πλαίσια ασφαλείας. Όπως και να'χει όμως, το "τέρμα ρεύμα" δεν είναι το καλύτερο. Δες το μέγιστο κέρδος που μπορείς να έχεις, π.χ: με default ρεύμα μπορεί να πάρεις 300MHz, με +5% άλλα 150, με +10% επιπλέον 100 και με +15% άλλα 30. Καταλαβαίνεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν αξίζει το επιπλέον ρεύμα.

Πάντως όπως και να'χει, αυτό το φτηνό και αδύναμο σχετικά setup που έχεις είναι πολύ καλή ευκαιρία να πειραματιστείς και να μάθεις να βρίσκεις όρια επιδόσεων και σταθερότητας :)

Να σαι καλα φιλε... αλλα θελω να σε ρωτησω και κατι ακομα... οταν λες να μαθω βρισκω ορια επιδοσεων και σταθεροτητας... πως θα το κανω αυτο... δηαλδη με διαφορα προγραμματα ;; αν σου ειναι ευκολο και εχεις χρονο διδαξε τον πρωταρη!!!!:laughing::tomato: :worship:

Αρχική απάντηση από Παπ [Σήμερα, στις 13:52]

Να σαι καλα φιλε... αλλα θελω να σε ρωτησω και κατι ακομα... οταν λες να μαθω βρισκω ορια επιδοσεων και σταθεροτητας... πως θα το κανω αυτο... δηαλδη με διαφορα προγραμματα ;; αν σου ειναι ευκολο και εχεις χρονο διδαξε τον πρωταρη!!!!:laughing::tomato: :worship:

Απλά πράγματα.

Βήμα πρώτο: Πώς θα το κάνω;

Βήμα δεύτερο: Τι θα χρειαστώ;

Με μια ωρίτσα διάβασμα και 2-3 προγραμματάκια που θα χρειαστεί να κατεβάσεις, θα νιώθεις ότι γνωρίζεις καλύτερα "που πατάς". Αν και πλήρης, αν δε σε καλύψει ο οδηγός του soki κι έχεις απορίες, εδώ είμαστε :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.