Jump to content

Περί θορύβου...

nickthegreek

Recommended Posts

Παιδιά ως αρχάριος στη ψύξη του υπολογιστή θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ο θόρυβος που πραγματοποιεί η ψυχτρα του ψυγείου ενός υδρόψυκτου συστήματος θα είναι ο ίδιος με μια απλή ψυχτρα που δουλεύει στις ίδιες στροφές. Αν ναι τότε γιατί να προτιμήσει κάποιος υδρόψυξη αν αγνοήσουμε τις καλύτερες θερμοκρασίες? Όλα αυτά τα λέω γιατί έχω μία ψύχτρα στο επεξεργαστή που δουλεύει στις 1350 στροφές και πάλι με ενοχλεί και λέω ότι αν πάω στην υδρόψυξη και η ψύχτρα δουλεύει έστω και λίγες στροφές πιο χαμηλά και κάνει παρόμοιο θόρυβο τότε ποιος ο λόγος?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Γεια σου φιλε μου.. Καταρχην μπορεις να αγορασεις μια μαρκα ψυκτρας η οποια δουλευει σε λιγοτερες στροφες και αποδιδει καλυτερα... τωρα αν θες να πας σε υδροψυξη ειναι αλλη φαση... μπορεις να κανεις overclocking με πολυ μεγαλη ανεση και δευτερον αν εισαι μαστορας περνας ευχαριστα την ωρα σου.. δοκιμασε το!!! παντως εγω που δοκιμασα την υδροψυξη λεει πολυ γιατι οι θερμοκρασιες που περνεις ειναι καλυετερες κι ξεκουραζετε και το pc!!

Οι λεγομενες ψυκτρες που ονομαζεις και σε ενοχλουν απο θορυβο ειναι οι ανεμιστηρες,δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις ανεμιστηρα στο ψυγειο αν εχεις καποιο τριπλο πχ που κανει καλυτερη απαγωγη θερμοτητας απ τα μονα αλλα δεν θα δεις αποδοση χωρις ανεμιστηρα,επισης αν θες απολυτη ησυχια υπαρχουν και τα passive ψυγεια που δουλευουν χωρις ανεμιστηρα απλα ειναι πανακριβα.

Ετσι κι αλλιως θ' ακουγονται λιγο και τα φαν του κουτιου & του τροφοδοτικου, οποτε τι θα ενοχλησει ενας επιπλεον (και κατα προτιμηση 12αρης) που θεωρητικα θα ειναι και αθορυβος?

καλα τη ψυκτρα εχεις που δουλευει στις 1350 και σ'ενοχλει?

απο το νουμερο ισως να ειναι ζαλμαν 7000series αλλα αυτη ειχα παλια και ηταν εντελως αθορυβη...

παντως το αθορυβο πισι θελει πολλα πραγματα εκτος απο αθορυβη ψυξη στον επεξεργαστη...αθορυβο chipset cooler,12cm fans χαμηλων στροφων,αθορυβο τροφοδοτικο,καλη ποιοτητα κατασκευης κουτιου κτλ....

άστο όπως είναι εκτός και αν σκοπεύεις να φτιαξεις μονο σου block να βρείς μτχ ψυγειο σε τιμη λιωμα και γενικα να είναι όλα φτηνα γιατι δεν θα δεις μεγαλη διαφορα σε θορυβο.

ενοέιτε πως αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking θα δουλευεις το ψυγειο χωρις ανεμιστηρα.

• 1 month later...

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος δεν υπάρχει άλλα λύση από reserator. Ψύχεις επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, βάζεις fanless τροφοδοτικό και ησυχάζεις. :)

Αρχική απάντηση από K.K [Σήμερα, στις 21:53]

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος δεν υπάρχει άλλα λύση από reserator. Ψύχεις επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, βάζεις fanless τροφοδοτικό και ησυχάζεις. :)

Το ξέρω από επιδόσεις όμως τι λέει?

H καλλίτερη λύση είναι να κλήσης το pc αν δεν θες θόρυβο. :p Aν θες να είσαι αθόρυβος άρχισε ένα δικό σου water cooling και θα σου έρθει και ποιο φτηνά και θα είναι και πολύ καλλίτερο από το οποιο δήποτε water cooling του εμποριου.:D

εγώ έχω 6x12 fans και δεν έχω καθόλου θόρυβο και έχω και το cpu chipset gpu με νερό

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος και υδρόψυξη να βάλεις θα έχεις κάποιο ελάχιστο θόρυβο εκτός και αν βάλεις resarator και σε επεξεργαστή και σε κάρτα γραφικών με υδόψυκτο ή fanless τροφοδοτικό όπως έκανε και ο Κ.Κ και έχει φτάσει σε επίπεδο θορύβου να ακούει μόνο τους σκλήρούς του.

Αρχική απάντηση από helloween [22-05-2005 23:29]

Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος και υδρόψυξη να βάλεις θα έχεις κάποιο ελάχιστο θόρυβο εκτός και αν βάλεις resarator και σε επεξεργαστή και σε κάρτα γραφικών με υδόψυκτο ή fanless τροφοδοτικό όπως έκανε και ο Κ.Κ και έχει φτάσει σε επίπεδο θορύβου να ακούει μόνο τους σκλήρούς του.

Μία διόρθωση φίλε Helloween. Oύτε οι σκληροί δεν ακούγονται. Μόνο η αντλία του Reserator μου..........παίρνει τα αυτιά...........:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.