deviant Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2017 (edited) Έχω ένα λάπτοπ Toshiba S-70B-10Z με CPU i7-4710HQ , 16GB Ram, SSD 512 MB, ATI M265x. To μόνο αρνητικό στο λάπτοπ είναι το άθλιο TN Panel... Ακόμα και στην ευθεία η απεικόνιση των χρωμάτων είναι άθλια ... Σκεφτόμουν αν αξιζε να αλλάξω το panel px να έβρισκα κάποιο IPS ή κάποιο άλλο πιο ποιοτικό.... Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι ανάλογο; Υπάρχουν συμβατότητες / ασυμβατότητες ανάμεσα στα πανελς και στις επαφές σύνδεσης ή είναι όλα ίδια; Πού θα μπορούσα να βρώ κάποιο καλό panel; Μόνο και μόνο λόγω χαρακτηριστικών το λάπτοπ είναι αρκετά καλό και δεν αξίζει να το πουλήσω.... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 28, 2017 από deviant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 28, 2017 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 Στείλε ένα email εδώ. Θα σου πουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deviant Σεπτέμβριος 28, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 13 minutes ago, Oric said: Στείλε ένα email εδώ. Θα σου πουν. ΤΗΝΧ ! Τους έστειλα και με υποχρέωσαν ... laptop is too old ... μου είπαν ... Έστειλα και στη toshiba... να δω τι θα μου πουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deviant Σεπτέμβριος 28, 2017 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 ούτε από την toshiba μπρούν να δώσουν πληροφορία ή να κάνουν κάποια αλλαγή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Σεπτέμβριος 28, 2017 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 Λογικά γίνεται, το έχουν σκεφτεί και το έχουν υλοποιήσει και άλλοι πριν από εσένα. Ο κάθε κατασκευαστής λάπτοπ δεν θα σου απαντήσει με σαφήνεια για να μην έχει ευθύνη σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος ή δεν δουλέψει σωστά. http://forum.notebookreview.com/threads/upgrade-laptop-screen-to-ips-panel.788806/ https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/Change-from-TN-display-to-IPS-display-is-it-possible/td-p/497469 Η γνώμη μου είναι να βρεις κάποιον τεχνικό ή κάποιον με εμπειρία με οθόνες λάπτοπ (όχι γιατί η αλλαγή οθόνης είναι δύσκολη) για να σου πει ποια πάνελ είναι συμβατά. Εννοείται ότι ο νέο πρέπει να έχει ίδιο αριθμό πιν και στην ίδια θέση με το παλιό μιας και το μήκος της καλωδιοταινίας είναι συγκεκριμένο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Σεπτέμβριος 28, 2017 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2017 Τζάμπα παιδεύεσαι. Η πιθανότητα να πετύχεις αυτό που ζητάς είναι ελάχιστη. Στην ουσία πρέπει να ταιριάξουν καλωδιοταινιες, βύσματα, μέγεθος οθόνης, πάχος. Αν δεν υπάρχει απο το εργοστάσιο του λαπτοπ αντιστοιχο μοντέλο με άλλη καλύτερη οθόνη, είναι εντελώς ζόρικα τα πράματα. Γνώμη μου, μη χάνεις χρόνο, ισως συμφέρει να πουλησεις αυτο που έχεις και να αγοράσεις καινούριο με καλή οθόνη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts