filarhos Μάϊος 9, 2021 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2021 On 8/5/2021 at 12:34 ΠΜ, το μέλος Τζίμης έγραψε: Εγώ τελικά, έκανα δουλειά με έναν επαγγελματικό SIGMA 3B4 (67 cm ευθεία). κλικ εδώ Έχοντας την κλασική λαβή, κόβει παχιά γρανιτοπλακάκια με άνεση. Και στενές λωρίδες 1-2 cm. Εάν όμως βάλεις και την ανάποδη λαβή, τότε αυξάνει το κόστος, αλλά απογειώνονται οι επιδόσεις. Μόνο που πήρα 2 (έναν για το εξοχικό) και κάποιος έμεινε αχρησιμοποιήτος. Δεν τον έβγαλα από την κούτα. Μπορώ να τον βάλω κάπου εδώ αγγελία ; Ή προτείνετε κάποιο site ; Έχουμε κι εδώ αγγελίες αλλά μπορείς να τη βάλεις και σε car.gr marketplace κ.α. πριν 22 ώρες, το μέλος Γιώργος 1 έγραψε: Πρέπει να μπορείς να κόβεις και λοξά ή διαγώνια τα πλακάκια. Οπότε αυτό που λες δεν κάνει για πλακάκια 60 εκατοστών. Ναι στο διαγώνιο είναι για μέχρι 445χιλ, μου φτάνει. Τώρα τα πλακάκια είναι 315χιλ και 330χιλ και δεν θέλω να πάρω μεγαλύτερα γιατί φοβάμαι ότι θα είναι πιο δύσκολη η τοποθέτηση από αρχάριο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrovolimeno Αύγουστος 6, 2021 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2021 (edited) γεια σας φίλοι. Έχω κάνει ανακαίνιση κουζίνας και έβαλα γρανιτοπλακάκι 60x60 και έκανα τις κοπές με γωνικακό τροχό boss. Βέβαια γέμισα σκόνη παντού και χαλασα 3 πλακάκια μέχρι να εξοικειωθώ με το κόψιμο. Τώρα κάνω ανακαίνιση το μπάνιο και αφού ξύλωσα μπανιέρα, λεκάνη κλπ, πέρασα καινούρια υδραυλικά και πατοσίφωνο και τελείωσα με το λάσπωμα θέλω να περάσω πλακάκι το οποίο είναι και αυτό γρανιτοπλακάκι 60x30. Σκέφτομαι λοιπόν να μην κάνω όλες τις κοπές με τον γωνιακό τροχό αλλά να πάρω έναν κόφτη πλακιδίων τύπου sigma. Τι διαστάσεων κόφτη προτείνετε να πάρω; Ο Bulle 630/445 θα μου κάνει; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 6, 2021 από Pyrovolimeno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrovolimeno Αύγουστος 6, 2021 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2021 Χρησιμοποίησα τον γωνικακό τροχό bosch link και αυτό το διαμαντο-δισκάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filarhos Αύγουστος 8, 2021 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2021 Αν και τον κόφτη τον έχω αρκετό καιρό, δεν έχω προλάβει να το δουλέψω πολύ. Αλλά κόβει πολύ εύκολα, ότι δοκιμάστικό έκανα κόπηκε τέλεια! Bulle 630/445 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 8, 2021 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2021 On 6/8/2021 at 10:11 ΠΜ, το μέλος Pyrovolimeno έγραψε: γεια σας φίλοι. Έχω κάνει ανακαίνιση κουζίνας και έβαλα γρανιτοπλακάκι 60x60 και έκανα τις κοπές με γωνικακό τροχό boss. Βέβαια γέμισα σκόνη παντού και χαλασα 3 πλακάκια μέχρι να εξοικειωθώ με το κόψιμο. Τώρα κάνω ανακαίνιση το μπάνιο και αφού ξύλωσα μπανιέρα, λεκάνη κλπ, πέρασα καινούρια υδραυλικά και πατοσίφωνο και τελείωσα με το λάσπωμα θέλω να περάσω πλακάκι το οποίο είναι και αυτό γρανιτοπλακάκι 60x30. Σκέφτομαι λοιπόν να μην κάνω όλες τις κοπές με τον γωνιακό τροχό αλλά να πάρω έναν κόφτη πλακιδίων τύπου sigma. Τι διαστάσεων κόφτη προτείνετε να πάρω; Ο Bulle 630/445 θα μου κάνει; Αν θαβτα βαλεις σε ευθεια ναι σου κανει. Ολα εξαρτώνται απο την τοποθετηση. Προσωπικα πηγα στον πιο μεγαλο για να εχω ενα ευρος. Ειναι εξαιρετικη επιλογη κοφτη παντως. Δεν με εχει απογοητεύσει και εχει κανει πολλα χιλιόμετρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Αύγουστος 9, 2021 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2021 Σε ενα σκληρό πλακακι δοκιμασα πολλους δισκους αλλα παντα πεταγε κομματακια δε γίνονταν καθαρη κοπη. Μπορει να φταίει οτι ειχα φτηνο τροχό parkside; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 9, 2021 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2021 Με αυτον ειχες δοκιμασει; https://www.skroutz.gr/s/18926957/Rhodius-Διαμαντόδισκος-Ξηράς-Κοπής-Δομικών-Υλικών-DG30-125mm-303272-1τμχ.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Αύγουστος 9, 2021 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2021 45 minutes ago, karmen1983 said: Με αυτον ειχες δοκιμασει; https://www.skroutz.gr/s/18926957/Rhodius-Διαμαντόδισκος-Ξηράς-Κοπής-Δομικών-Υλικών-DG30-125mm-303272-1τμχ.html https://www.skroutz.gr/s/18880487/Bosch-Διαμαντόδισκος-Best-for-Ceramic-125mm-2608615077-1τμχ.html Νομιζω με αυτον εχω αλλα σε ενα χοντρο πλακάκι πεταγε οτι και να δοκιμασα ενω ο πλακας δε ξερω πως το εκανε και ειχε πολυ φτηνο μηχανημα practyl εκανε παπαδες φαλτσογνωνιες 45 στον αερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Αύγουστος 11, 2021 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2021 Οι Κινέζοι μετατρέπουν φτηνά τον απλό γωνιακό τροχό κοπής, σε τροχό κοπής με νερό. Γλυτώνεις την σκόνη, κόβει καλύτερα και με μικρότερη φθορά του δίσκου. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνο είναι να πάθεις καμιά ηλεκτροπληξία. Angle Grinder Shield Set Wheel Guard Safety Protector Cover Water Slotting Guard Pump Cutting Conversion Tool Dropshipping|Tool Parts| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts