Jump to content

Επιλογή αεροπορικής

jax7480

Επιλογή αεροπορικής. Εσείς ποια θα επιλέγατε;  

10 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Θα πάω ένα μικρό ταξιδάκι στην Ινδία και είμαι ανάμεσα στις 2.

Με την Emirates πετάω με Boeing 777 από Όσλο--> Ντουμπάι--> Ινδία.

Με την ETIHAD πετάω με Airbus A320, A380, A320 από Όσλο-Λονδίνο-Άμπου Ντάμπι-Ινδία.

Η ETIHAD είναι κατάτι πιο φθηνή.

Εσείς ποια θα επιλέγατε; Προσωπικά κλείνω περισσότερο προς την ETIHAD λόγω του Α380 που θέλω να δω μέσα αλλά συνολικά είναι περισσότερες οι ώρες πτήσης.

Έγινε επεξεργασία από jax7480

Εξαρταται απο το ποσες μερες θα κατσεις εκει και αν σε παιρνει να καθυστερησεις.

Αν πρεπει να πας και να γυρισεις, επιλεγεις το 1ο.
Αλλιως πηγαινε και μια βολτα Αμπου Νταμπι.

Υ.Γ προς Α380 θα διαλεγα και εγω.

• Like 2

Θα πάω και θα γυρίσω.

Θα διάλεγα να πάω με τη μία και να γυρίσω με την άλλη αλλά το κόστος ξεφεύγει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Και οι 2 σου κάνουν τρελή έκπτωση αν πας και γυρίσεις με την ίδια αλλά αν το κάθε ταξίδι είναι one way, τότε το κόστος ανεβαίνει δραματικά.

Απλά δεν ξέρω αν το Α380 θα αξίζει την όλη ταλαιπωρία. Ούτως ή άλλως θα πάω και Σιγκαπούρη και τότε θα πετάξω σίγουρα με Α380.

Έγινε επεξεργασία από jax7480

Για κάποιον που μπαίνει συχνά σε αροπλανο νομίζω δεν τίθεται θέμα. Διαλέγει το πιο σύντομο-εύκολο δρομολόγιο και αποφεύγει την εξτρα κούραση. 

Κάποιος όμως που θα μπει ελάχιστες φορές, εκεί αξίζει να βιώσει τα σταμάτα - ξεκίνα και ο, τι δει από πάνω. 

• Like 2

αρχικά να πω πως η εμειρία μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη με πτήσεις(το αντίθετο , πέρα απο τις 2 παρακάτω πτήσεις, έχω πετάξει σε a320 και 2 φορές σε 737)

αλλά έχω μπει μια φορά σε a380 και μία σε 777-300er(της qatar και τα 2) σε economy

στο a380 (πτήση που ξεκινούσε 2 το βράδυ)

ενώ ήμουν παράθυρο και στον κάτω όροφο
είχα το "πρόβλημα" ότι δεν μπορούσα να βολευτώ και να κοιμηθώ επειδή η καμπίνα ακόμη "ανοίγει" στον κάτω όροφο (αντι να γίνεται πιο στενή όπως σε όλα τα άλλα, το ξέρω 1st world problems)
τρομερά ήσυχο αεροπλάνο και σταθερό , γενικά δεν καταλαβαίνεις ότι πετάς ένα πράγμα

στο 777 πέταξα πρωί,

στην απογείωση δίνει μία αίσθηση "ferrari" (σε κολλάει στο κάθισμα, έχει θόρυβο)

γενικά πιο θορυβώδες και στον αέρα και με πιο ξερή ατμόσφαιρα(που με ενόχλησε)

αφού είναι να μπεις αργότερα σε a380 νομίζω πως θα προτιμούσα emirates
δεν ξέρω πόσες ώρες είναι το adu dhabi - india
αλλά σίγουρα το a320 είναι πιο "κλειστοφοβικό" από το 777

• Like 1

Emirates.

τι δουλειά έχεις να πας λονδίνο?

θες να ταλαιπωρηθείς? 

είσαι στην ωραία σου ερημιά στο Όσλο, υπάρχει ημι-ντιρέκτ πτήση να πας ντουμπάι-ίντια και θα μπλέξεις με το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της ευρώπης?

θα ταλαιπωρηθείς με τα σύνορα και την ουρά, θα ταλαιπωρηθείς πιθανώς με την καθυστέρηση να πάρετε διάδρομο κλπ και θα πας κι ανάποδα από εκεί που θες όντως να πας!

edit: αυτά δεν τα έκανα ούτε όταν μάζευα μίλια για να γίνω gold :p 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 2

To Α380 το έβαλα πιο πολύ σαν επιλογή για την εμπειρία. Επειδή έχω κάνει τον τελευταίο χρόνο 90.000 μίλια και έχω περάσει από πολλά αεροδρόμια και αεροπλάνα, είπα να δω τι είναι αυτό.

Μάλλον θα το κρατήσω για αργότερα.

Επειδή τα εισιτήρια θα τα κλείσω το πιο πιθανό σήμερα, θα ακολουθήσει και φωτορεπορτάζ, όσο μπορώ, από την εμπειρία μου με την Emirates.

Νομίζω ο @deninho με είχε ρωτήσει αν θα πετάξω ποτέ με Emirates. Ενημερώστε τον αν δεν τον δει.

22 hours ago, jax7480 said:

To Α380 το έβαλα πιο πολύ σαν επιλογή για την εμπειρία. Επειδή έχω κάνει τον τελευταίο χρόνο 90.000 μίλια και έχω περάσει από πολλά αεροδρόμια και αεροπλάνα, είπα να δω τι είναι αυτό.

Πρόσεχε μη σού ρθει ο πιλότος στο τέλος και κάτσετε μαζί (inside joke με φίλο που μαζεύαμε μαζί μίλια).

Σιγά την εμπειρία, να ήταν κάνα Concorde οκ, αλλά τώρα με τα slow motion όπου και να μπεις αργά πάει.