Kostas1010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2005 Χαιρετώ. Πρόσφατα αγόρασα μία K8NS ULTRA 939 μαζί με έναν ATHLON 3000 64. Αφού λοιπόν το έστησα το pc, πήγα στο bios, έβαλα ENABLE στο PC HEALTH τις επιλογές που έχει για τους fans του κουτιού (2) (ώστε να με ειδοποιήσει αν σταματήσει κάποιος να δουλεύει), το ίδιο και για τον fan του cpu και επίσης την επιλογή για τη θερμοκρασία του cpu στους 60c για warning και έβαλα τα windows. Ολα ωραία και καλά, μέχρι που έγινε boot και μόλις μπήκαν τα XP ακούω έκπληκτος ένα συνεχόμενο μπιιπ..Κοιτάω και βλέπε ο fan του cpu ότι δεν δούλευε!..Αφού εφαγα το κόσμο να δω γιατί, απενεργοποιώ τις επιλογές για warning στους fans του κουτιού και μετά το boot το πρόβλημα λύθηκε..!! Ή έτσι νόμιζα..γιατί μετά το ξανάκανε και αναγκάστηκα να βγάλω και την επιλογή για warning του cpu...Ομως τουλάχιστον αυτός πρέπει να ξέρω αν δουλεύει ή όχι γιατί φοβάμαι αν κάτι πάει στραβά και χάσω τον cpu..Στην ουσία δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό και που οφείλεται? είναι bug ή conflict του BIOS σχετικά με τους ανεμιστήρες?? δεν ξέρω τι να πω..Υπόψιν ότι εκανα update και στο BIOS αλλά ..τίποτα. Ρε παιδιά μήπως έχει τύχει αυτό σε κανέναν? μία βοήθεια..Επίσης η θερμοκρασία του cpu είναι πολύ χαμηλή από ότι δείχνει το BIOS, δηλαδή το πολύ 30 c..μετά από ώρα..Μήπως γιαυτό? δεν ξέρω τι να υποθέσω..
toylhs9 Απρίλιος 5, 2005 #2 Απρίλιος 5, 2005 Εχω την ιδια μητρικη με το ιδιο ακριβως προβλημα.ΕΒαλα τη ρυθμιση CPU SMART FAN CONTROLσε disable και σταματισαν τα κοληματα του ανεμιστηρα.
Kostas1010 Απρίλιος 5, 2005 Author #3 Απρίλιος 5, 2005 μαλιστα..σε ευχαριστω φίλε. ειλικρινά πίστευα ότι μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό. thanks. Η θερμοκρασία του cpu σου αλήθεια ποια είναι?. μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να τη μετρήσουμε εκτός bios?..
dohc161416003179 Απρίλιος 5, 2005 #4 Απρίλιος 5, 2005 Έχω δοκιμάσει 2 GB μητρικές με Α64, και στις δυο η θερμοκρασία παρέμενε χαμηλή(30-32) ΕΚΤΟΣ αν έδινες ρεύμα στον επεξεργαστή,ανέβαζες συχνότητα και του έτρεχες κανα Prime-snm κλπ. όπου πιάνει φυσιολογικές για την πίεση συχνότητες (42-46 π.χ.) με στοκ cooling.
stakid Απρίλιος 5, 2005 #5 Απρίλιος 5, 2005 Εχετε δοκιμασει κανενα bios update? Για καντε και πειτε μου γιατι σκεφτομαι να παρω μια για τον πατερα μου...
kbilly13 Απρίλιος 5, 2005 #6 Απρίλιος 5, 2005 κατά τη γνώμη μου, βγάλτε όλα αυτά τα smart fan και fan fail ...βάλτε το πολύ πολύ κάποια τιμή για "shutdown temperature" αν φοβάστε.(Ποτέ δεν τα συμπάθησα) Αλλά έχω και την εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη μητρική ακόμα και να βγάλεις το smart fan, αν ανέβει η θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας της μαμίσιας ψύκτρας αρχίζει να τα δίνει...έχουν πάρει και 2 φίλοι την 939, και τα έβγαλα όλα αυτά αμέσως, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότεροΣε μένα δουλεύουν (ίδιες είναι οι επιλογές στο bios), αλλά δεν έχουμε το ίδιο ακριβώς motherboard
phovos Απρίλιος 10, 2005 #7 Απρίλιος 10, 2005 πιο πιθανό ειναι να εχεις βαλει καποια ρύθμιση που σταματα τους ανεμιστήρες όταν εχεις χαμηλές θερμοκρασίες [αντίστοιχο του Q-fan της ASUS] νομίζω έχουν και οι gigabyte αλλά δε θυμαμαι ονομα...Και κατι άλλο για μενα!Η K8NS ULTRA 939 υποστηρίζει 800fsb ή 1000??
deadlock7 Απρίλιος 10, 2005 #8 Απρίλιος 10, 2005 Μολις απενεργοποιησεις το Smart Fan το ανεμιστηρι του επεξεργαστη θα δουλευει οκ..αν οχι πηγαινε το πισω!Υποστηριζει 1000ΗΤΤ λογω NF3 Ultra..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.