Jump to content

Συμβατότητα μητρικής, επεξεργαστή και μνήμης

Pothou

Recommended Posts

Καλημέρα, σήμερα με ρώτησε ένας φίλος μου αν μπορώ να του φτιάξω το PC(Πιο γρήγορο) και θέλω να ρωτήσω αν το CPU GPU και RAM (θα) είναι συμβατά. Η μητρική που έχει είδη: P5G41T-M LX2 Series. (ASUS) Chipset: G41, ICH7. GPU: Colorful NVIDIA GeForce GT 730 DDR5 64bit. RAM: Kinlstuo PC3 DDR3 1333Mhz 4GB. CPU (2 έχω βρεί) τον Core 2 quad Q9550 και τον Q9450. Αυτός που έχει είναι ο Core duo E7500. Η RAM που "φοράει" είναι η Kingston 99u5471 2GB non ecc. (Γίνεται να βάλω άλλη μια RAM?)(Μόνο 2 RAM slots. max 8GB) BIOS version: 0406. Σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια

Οταν ψάχνεσαι για συμβατότητες καλό είναι να ανατρέχεις στο site του εκάστοτε κατασκευαστή

Για την μητρική εδώ είναι η λίστα που δείχνει ποιους επεξεργαστές υποστηρίζει

https://www.asus.com/us/Motherboards/P5G41TM_LX/HelpDesk_CPU/

Μπορείς να βάλεις άλλη μνήμη ram αλλά το καλύτερο είναι να παρεις σετάκι με τη μία για να μην έχεις καμία πιθανότητα ασυμβατότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τις ram αν και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τη λίστα. Οι λίστες των μνημών αργούν να ανανεωθούν ή δεν ανανεώνονται καθόλου

Θα δει σίγουρα διαφορά με την αλλαγή cpu και μνήμης και αν το budget του ειναι μικρό είναι μια καλή ανάσα στο μηχάνημα. Αν χωράει και ένας μικρός ssd στα χρήματα που μπορεί να δώσει θα είναι ακόμα καλύτερα!

καλώς όρισες στο TheLab.gr :) 

• Agree 1

πριν 44 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Οταν ψάχνεσαι για συμβατότητες καλό είναι να ανατρέχεις στο site του εκάστοτε κατασκευαστή

Για την μητρική εδώ είναι η λίστα που δείχνει ποιους επεξεργαστές υποστηρίζει

https://www.asus.com/us/Motherboards/P5G41TM_LX/HelpDesk_CPU/

Μπορείς να βάλεις άλλη μνήμη ram αλλά το καλύτερο είναι να παρεις σετάκι με τη μία για να μην έχεις καμία πιθανότητα ασυμβατότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τις ram αν και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τη λίστα. Οι λίστες των μνημών αργούν να ανανεωθούν ή δεν ανανεώνονται καθόλου

Θα δει σίγουρα διαφορά με την αλλαγή cpu και μνήμης και αν το budget του ειναι μικρό είναι μια καλή ανάσα στο μηχάνημα. Αν χωράει και ένας μικρός ssd στα χρήματα που μπορεί να δώσει θα είναι ακόμα καλύτερα!

καλώς όρισες στο TheLab.gr :) 

Σε ευχαριστώ Karmen. Επίσης γίνεται να εχω 2 διαφορετικές μνήμες RAM? Και οι δύο είναι ίδια CL (Έχει ήδη έναν ssd των 128GB) Και το κοίταξα λίγο περισσότερο και είδα ότι και οι δύο επεξεργαστές υποστηρίζουν BIOS v. 0301 Το BIOS του, που είναι v 0406 θα τους υποστηρίζει; Η θα πρέπει να το κατεβάσω;( το version)

Μία ώρα πριν, το μέλος Pothou έγραψε:

Επίσης γίνεται να εχω 2 διαφορετικές μνήμες RAM? Και οι δύο είναι ίδια CL

Υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό να μην παίξουν οι μνήμες. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν ξέρω πόσο γκαντέμης είναι ο φίλος σου :p

Μία ώρα πριν, το μέλος Pothou έγραψε:

Το BIOS του, που είναι v 0406 θα τους υποστηρίζει; Η θα πρέπει να το κατεβάσω;( το version)

Ναι από τη στιγμή που είναι μεταγενέστερο δεν έχεις πρόβλημα. 

• Agree 1

πριν 33 λεπτά, το μέλος pasjohn έγραψε:

Η ram είναι μία των 4gb? Την διαβάζει κανονικά το μηχάνημα?

Έχει ήδη 2GB και τα διαβάζει. Τώρα ψάχνει ένα budget Pc και θέλει 6 GB RAM κα θα του βάλω μια  4GB μαζί με την άλλη τη δυαρα και βλέπουμε.

πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό να μην παίξουν οι μνήμες. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν ξέρω πόσο γκαντέμης είναι ο φίλος σου :p

Ναι από τη στιγμή που είναι μεταγενέστερο δεν έχεις πρόβλημα. 

Οκ σας ευχαριστώ. Θα τα παραγγείλω και βλέπουμε αν δουλέψουν. Επίσης θέλει και μια ψύκτρα καινούργια μα εγώ του λέω ότι δεν τη χρειάζεται Εκτός και αν κάνει overclock. Έχω άδικο;

Οχι δεν έχεις άδικο. Είτε την βάζεις αν θες πιο "ήσυχο" μηχάνημα, είτε για να ανεβάσεις τα ρολόγια.

Οπότε σε τόσο σφικτό budget δεν χρειάζεται βάζεις την εργοστασιακή του Q που θα πάρεις

• Agree 1

1. Θες μνήμη dual sided αν είναι να βάλεις 4αρα μνήμη. Αν βάλεις άλλα 2 τότε οποιαδήποτε μννήμη θα παίξει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μνήμη που θα αγοράσετε να έχει τα ίδια specs με την υπάρχουσα 2αρα.

2. Μπορείς να βάλεις ένα επεξεργαστή ΧΕΟΝ με την γνωστή πατέντα. Μπορείς όμως και χωρίς πατέντα αν τον πάρεις έτοιμο. Μπορείς να βρεις και Ελλαδα δτα διαφορα φορουμ με αγγελίες. Θα χρειαστείς να περάσεις μονταρισμένο BIOS που το βρίσκεις εύκολα. Οι ΧΕΟΝ έχουν την ίδια απόδοση με αυτούς που κοιτάς με το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης. Προτεινόμενοι ΧΕΟΝ π.χ. L5430, E5450.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Agree 1

Επίσης γιατί με έχει πρήξει, η μητρική του, γράφει κάτι για μνήμες αναλυτικά: 1333MHz (O.C)/1066MHz, και μου λέει ότι το 133MHz O.C σημαίνει overclocking και δεν ξέρω τι γίνεται, θα δεχτεί 1333ΜΗz η οχι

Και μου λέει και για το CPU κάτι για το FBS που είναι 1333MHz. Τι γίνεται;; Πρέπει να αλλάξω κάτι από το BIOS?

πριν 26 λεπτά, το μέλος pasjohn έγραψε:

1. Θες μνήμη dual sided αν είναι να βάλεις 4αρα μνήμη. Αν βάλεις άλλα 2 τότε οποιαδήποτε μννήμη θα παίξει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μνήμη που θα αγοράσετε να έχει τα ίδια specs με την υπάρχουσα 2αρα.

2. Μπορείς να βάλεις ένα επεξεργαστή ΧΕΟΝ με την γνωστή πατέντα. Μπορείς όμως και χωρίς πατέντα αν τον πάρεις έτοιμο. Μπορείς να βρεις και Ελλαδα δτα διαφορα φορουμ με αγγελίες. Θα χρειαστείς να περάσεις μονταρισμένο BIOS που το βρίσκεις εύκολα. Οι ΧΕΟΝ έχουν την ίδια απόδοση με αυτούς που κοιτάς με το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης. Προτεινόμενοι ΧΕΟΝ π.χ. L5430, E5450.

Που μπορώ να βρω μονταρισμενο BIOS?

Εδώ

Υπάρχει πιθανότητα να κάνεις oc στις μνήμες για να πιάσει τα 1333. Εγκατέστησε το cpu-z και ανέβασε μια φωτό με την καρτέλα memory για να δούμε τα specs της μνήμηες που έχει τώρα. Λογικά όμως δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι και οι παρακάτω μνήμες θα παίξουν χωρίς πρόβλημα.

Συμβατές μνήμες

http://www.e-shop.gr/ram-crucial-bls2cp4g3d1609ds1s00-ballistix-sport-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-dual-kit-p-PER.554345

http://www.skroutz.gr/s/2891048/Crucial-Ballistix-8GB-DDR3-PC3-12800-2x4G-240-pin-DIMM.html

http://www.skroutz.gr/s/3990878/Crucial-Ballistix-Sport-VLP-4GB-DDR3-1600MHz-BLS4G3D1609ES2LX0CEU.html

https://www.skroutz.gr/s/6629950/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2C4G3D169DS1J.html

https://www.skroutz.gr/s/2665617/Crucial-Ballistix-Sport-4GB-DDR3-1600MHz-BLS4G3D1609DS1S00CEU.html

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Agree 1