Jump to content

BUGS κ.αλ. της A64 (γενικά) πλατφόρμας.

hipro5

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 14:57]

.......και συγνώμη.........ΓΙΑΤΙ τότε ΌΛΑ τα προγράμματα δείχνουν ότι είσαι 1:1 όταν στο Bios έχεις επιλέξει το 200......?.......με ότι multi και αν αλλάξεις?......

Δοκίμασες με μισά multi?? 10.5 πχ? ;)

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από hipro5

.......και πως εξηγείται τότε με x8, x10 , κτλ. να παίζουν οι μνήμες με 1:1 και με x7, x9, x11 να ΜΗΝ παίζουν?......

Με τι διαιρέτη στις μνήμες δεν παίζουν; Υπόψη όταν αλλάζεις διαιρέτη στις μνήμες και ξεφευγεις από το υποτιθέμενο 1:1 (/200) χρειάζεται μεγαλύτερη ρύθμιση στο max async και read preamble.

edit

Εγώ έχω παρατηρήσει bug μόνο στο cpu/9 για τις μνήμες. Εκεί οι μνήμες να πρέπει να πέσουν αρκετά γιατί βγάζει χιλιάδες λάθη στο memtest χωρίς λόγο. Αν αυτό προκύψει με 9x και /200, δε σημαίνει οτι είναι bug του multi.

Αρχική απάντηση από chroma

Με τι διαιρέτη στις μνήμες δεν παίζουν; Υπόψη όταν αλλάζεις διαιρέτη στις μνήμες και ξεφευγεις από το υποτιθέμενο 1:1 (/200) χρειάζεται μεγαλύτερη ρύθμιση στο max async και read preamble.

Βασίλη με τις μνήμες του Γιώργου που με 10 μούλτι ήταν καθαρές ως περίπου 279-280 φσβ που πέρναγε κ τα 2400μβ b/w, με μονά μούλτις 11, 9, ακόμα και 7 στα 265 έβγαζε λάθη το 1ο και το 2ο τεστ του μεμτεστ... 7χ265=1855μηζ! με ζυγά δεν έβγαζε λάθη...

Αρχική απάντηση από vdeseris

Δοκίμασες με μισά multi?? 10.5 πχ? ;)

μα εκεί είναι δεδομένο ότι μπαίνει κι άλλος διαιρέτης...

αν 1:1 ονομάζουμε το fsb της cpu που θέτουμε να είναι ίσο με τις μνήμες, τότε με 200 διαιρέτη είναι πάντα ίσο στα ακέραια μούλτις.

Αρχική απάντηση από Voudas

Βασίλη με τις μνήμες του Γιώργου που με 10 μούλτι ήταν καθαρές ως περίπου 279-280 φσβ που πέρναγε κ τα 2400μβ b/w, με μονά μούλτις 11, 9, ακόμα και 7 στα 265 έβγαζε λάθη το 1ο και το 2ο τεστ του μεμτεστ... 7χ265=1855μηζ! με ζυγά δεν έβγαζε λάθη...

Αυτό είναι όντως παράξενο, 3500+ έχεις; Δε ξέρω αν παίζει ρόλο καθόλου το default multi του επεξεργαστή, εμένα με 3200+ έχει πρόβλημα μόνο το cpu/9. Με τα max async, read preamble παίξατε καθόλου στα μονα multi;

Αρχική απάντηση από chroma

Αυτό είναι όντως παράξενο, 3500+ έχεις; Δε ξέρω αν παίζει ρόλο καθόλου το default multi του επεξεργαστή, εμένα με 3200+ έχει πρόβλημα μόνο το cpu/9. Με τα max async, read preamble παίξατε καθόλου στα μονα multi;

ναι 3500, με 9 είχα προμπ με τα bh6...

.......και συγνώμη.........ΓΙΑΤΙ τότε ΌΛΑ τα προγράμματα δείχνουν ότι είσαι 1:1 όταν στο Bios έχεις επιλέξει το 200......?.......με ότι multi και αν αλλάξεις?......

δεν υπάρχει 1:1, όταν βάζεις 10.5 με 200 επιλογή στις μνήμες στο BIOS που τρέχουν οι μνήμες σου?

ενταξη τοτε για σας υπαρχη 1προς1. παιδες εσεις τι λετε διαιρετης 400 στο ιντελ? οχι εμας ομως ειναι διαιρετης. διαιρετης 200 διαιρετης 180 166 κτλ αν ανοιξεις πχ το cpuz δεν θα σε πει 1/1 θα σε πει πχ 1/10 καινουργια εκδοσει ετσι παλια δεν το εβλεπε. δεν εχουμε fsb. αν δεν μπορειτε να το καταλαβετε δεν πειραζη. shido κατι που δεν το γνωριζεις σε παρακαλω ασε τις ειρωνιες. ετσι ειναι ο A64. μηπως δεν εχει και ενσωματομενο κοντρολερ?

Να πώ και εγώ λίγο τα χαζά μου? Να τα πώ αφού δεν λέει κανείς τπτ.. :p

Γιώργο δοκίμασες με άλλο cpu να δείς αν παίζουν τα multi που δεν σε παίζουν με αυτόν?

Ερωτώ διότι στην &@&% DFi μου (old αλλα DFI) με τον παλιό ΑQXΕΑ έπαιζαν όλα τα Multiz ενώ με τον mobile τώρα απο 10.5-12.5 έχω πάρει τα @@ μου(σορρυ για την εκφραση).

Επίσης είχα πρόβλεμ με το bios...με το official απο DFI δεν έμπαινε κάν win(με τους προαναφερθείς πολ/στες) και με beta tou tictac μπαίνει αλλα έχει λυσάξει στα freezes ....

Τέσπα θέλω να πώ πώς μπορεί να είναι και θέμα cpu.

Αρχική απάντηση από enduracell

δεν υπάρχει 1:1, όταν βάζεις 10.5 με 200 επιλογή στις μνήμες στο BIOS που τρέχουν οι μνήμες σου?

κάπου 190... επειδή είναι μισό μούλτι... σε όλα τα ακέραια θα είναι 200 όμως... μπορεί αυτό να σημαίνει ανάλογα το μούλτι cpu/κάτι, και σύμφωνοι ο α64 έτσι δουλεύει, αλλά για συνενόηση το ότι φσβ και μνήμες είναι στα 200 νομίζω δεν είναι τελείως λάθος να το πεις 1:1...

ο διαυλος εποικοινονιας απο το cpu με τις μνημες τρεχει με την ταχυτητα του cpu. 2giga τρεχει το cpu 2γιγα και ο διαυλος. δεν εχουμε σταθερα πραγματα οπως στις αλλες πλατφορμες. 200 μπορει να εχετε στις μνημες πχ με 12 multi k με 11multi το ζητημα ομως ειναι οτι o διαιρετης τις μνημης αλλαζη. βαλτε το cpuz και δειτετο μονη σας. βαλτε 200χ12 και 200χ11 θα δειξη cpu/12 και cpu/11 δλδ μπαινη ο 12 διαιρετης στην πρωτη περιπτοσει και στην δευτερη ο 11 και αυτο γινετε γιατι ο διαυλος προς τις μνημες τρεχει με την ταχυτητα του cpu και δεν τρεχει στα 400 οπως πχ τις ιντελ. αν το cpu τρεχει στα 3γιγα ο διαυλος ειναι στα 3γιγα. και ετσι αναλογα με το διαιρετη 200 , 166 κτλ. και με το multi του cpu αλαζη και ο διαιρετης προς τις μνημες. cpu/12 cpu/14 κτλ. με διαιρετη 200 και δυο διαφορετικα μουλτι εχουμε διαφορετικες συνθηκες δεν εχουμε bug.

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 19:44]

κατα 99% η υποψια μου επαληθευτικε. μονα multi+trtw=1 δεν πανε μαζι

αυτα με το 2.18 BIOS

....pssssss.......τι ειπες τωρα :nothing: :wassat: ..........απιστευτο.....εφαγα φλας τωρα που το ειπες....πρεπει να εχεις δικιο ρε man...θα τσεκαρω και γω αυριο ...για επιβεβαιωση........

Αρχική απάντηση από esdee

κατα 99% η υποψια μου επαληθευτικε. μονα multi+trtw=1 δεν πανε μαζι

αυτα με το 2.18 BIOS

στο 3.10 όμως δεν ισχύει αυτό, ίσως γι αυτό με τον 3000+ με 2.18 δε μπορούσα να παίξω με twtr=1 :)

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:46]

ΟΥΦΦΦΦΦΦ...............ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ 10.5 διαιρέτης λέμε..........ΜΟΝΟΣ Ή ΖΥΓΟΣ αριθμός μπαίνει.......Τα ΞΕΧΝΑΜΕ τα 0.5 .......

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 19:01]

ο διαυλος εποικοινονιας απο το cpu με τις μνημες τρεχει με την ταχυτητα του cpu. 2giga τρεχει το cpu 2γιγα και ο διαυλος. δεν εχουμε σταθερα πραγματα οπως στις αλλες πλατφορμες. 200 μπορει να εχετε στις μνημες πχ με 12 multi k με 11multi το ζητημα ομως ειναι οτι o διαιρετης τις μνημης αλλαζη. βαλτε το cpuz και δειτετο μονη σας. βαλτε 200χ12 και 200χ11 θα δειξη cpu/12 και cpu/11 δλδ μπαινη ο 12 διαιρετης στην πρωτη περιπτοσει και στην δευτερη ο 11 και αυτο γινετε γιατι ο διαυλος προς τις μνημες τρεχει με την ταχυτητα του cpu και δεν τρεχει στα 400 οπως πχ τις ιντελ. αν το cpu τρεχει στα 3γιγα ο διαυλος ειναι στα 3γιγα. και ετσι αναλογα με το διαιρετη 200 , 166 κτλ. και με το multi του cpu αλαζη και ο διαιρετης προς τις μνημες. cpu/12 cpu/14 κτλ. με διαιρετη 200 και δυο διαφορετικα μουλτι εχουμε διαφορετικες συνθηκες δεν εχουμε bug.

Γιά να συνεννοηθούμε.....κάνε μου σε παρακαλώ τις πράξεις.......

1. 260MHz fsb x8 multi με 200= ? οι μνήμες

2. 260MHz fsb x9 multi με 200= ? οι μνήμες

3. 260MHz fsb x10 multi με 200= ? οι μνήμες

4. 260MHz fsb x11 multi με 200= ? οι μνήμες

5. 260MHz fsb x12 multi με 200= ? οι μνήμες

ΟΥΦΦΦΦΦΦ...............ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ 10.5 διαιρέτης λέμε..........ΜΟΝΟΣ Ή ΖΥΓΟΣ αριθμός μπαίνει.......Τα ΞΕΧΝΑΜΕ τα 0.5 .......

????? αφού έχεις αναπτύξει την δικιά σου θεωρία πάνω στο θέμα, εμάς τι μας θες?

Γιά να συνεννοηθούμε.....κάνε μου σε παρακαλώ τις πράξεις.......

1. 260MHz fsb x8 multi με 200= ? οι μνήμες

2. 260MHz fsb x9 multi με 200= ? οι μνήμες

3. 260MHz fsb x10 multi με 200= ? οι μνήμες

4. 260MHz fsb x11 multi με 200= ? οι μνήμες

5. 260MHz fsb x12 multi με 200= ? οι μνήμες

Σε ολα η μνημη τρεχει 260 αν εχεις επιλογη 200 για τις μνημες,αλλα βρισκεται διαφορετικα.Δηλαδη στην πρωτη περιπτωση 2080/8,μετα 2340/9......και τελος 3120/12.Οπως βλεπεις αλλαζει ο διαιρετης..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.