esdee Απρίλιος 13, 2005 #161 Απρίλιος 13, 2005 ρε συ Hipro5 μηπως θες να περασω απο εκει με κανα CPU και μνημες να παιξουμε ?
hipro5 Απρίλιος 13, 2005 Author #162 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 21:19] ρε συ Hipro5 μηπως θες να περασω απο εκει με κανα CPU και μνημες να παιξουμε ? ’στο βρε φιλαράκο......τσαντήστικα άσχημα με την όλη φάση.....Μια το ένα -μία το άλλο.....
esdee Απρίλιος 13, 2005 #163 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 ’στο βρε φιλαράκο......τσαντήστικα άσχημα με την όλη φάση.....Μια το ένα -μία το άλλο..... οκ ... οποτε βρουμε χρονο θα φερω ολο το setup. για να μην στηνεις ξε-στηνεις
voudas Απρίλιος 13, 2005 #164 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Shidokanjohn Αφου τελειωσες με τα μπρικια... όσο ήθελες να πάρεις FX σου φαίνονταν καφετιέρες...
Shidokanjohn Απρίλιος 13, 2005 #165 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas όσο ήθελες να πάρεις FX σου φαίνονταν καφετιέρες... :p Θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Αρα δεν παω σε amd ...ακομα.
hipro5 Απρίλιος 13, 2005 Author #166 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 21:18] ε πες ντε τί άλλο συνάντησες... πέρα του ότι δεν τράβαγε η cpu... ’σε γιατί άν αρχίσω να γράφω θα τελειώσω ολόκληρο βιβλίο............ Τι να πώ?......Να μπαίνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ με μια συχνότητα Windows και ξαφνικά να μην ξαναμπαίνεις με τίποτα παρα μόνο με shut down και restart ή με αλλαγή bios..........Να δουλεύεις μιά χαρά και να τα έχεις σετάρει και να τα έχεις γράψει όλα σε χαρτιά και μετά να βάζεις phase change και ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑΑΑΑ......... Να είσαι μια χαρά x8 και x10 και με το phase να είσαι "άντε βρές με"!...........Τι να πώ.........ΟΥΤΕ στο χειρότερο εχθρό μου να μην τύχει.....
chroma Απρίλιος 13, 2005 #167 Απρίλιος 13, 2005 Απαξ και κατανοήσεις πως δουλεύει ο IMC δεν υπάρχει πρόβλημα. Το οτι έχει όρια, οτι πρέπει πχ. να σετάρεις σωστά max async και read preamble για διαιρέτες αλλά το κερδίζεις μετά στο HTT. Γενικά χαλαρώνεις λίγο, σφίγγεις αλλού για να το κάνεις να δουλέψει για σένα. Οι ρυθμίσεις στις μνήμες μπορούν να χαντακώσουν ή να ανοίξουν όλο το σύστημα. Όντως αυτό δε γίνεται σε μια βδομάδα, θέλει λίγο χρόνο.
mariosalice Απρίλιος 13, 2005 #168 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 21:54] ’σε γιατί άν αρχίσω να γράφω θα τελειώσω ολόκληρο βιβλίο............ Τι να πώ?......Να μπαίνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ με μια συχνότητα Windows και ξαφνικά να μην ξαναμπαίνεις με τίποτα παρα μόνο με shut down και restart ή με αλλαγή bios..........Να δουλεύεις μιά χαρά και να τα έχεις σετάρει και να τα έχεις γράψει όλα σε χαρτιά και μετά να βάζεις phase change και ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑΑΑΑ......... Να είσαι μια χαρά x8 και x10 και με το phase να είσαι "άντε βρές με"!...........Τι να πώ.........ΟΥΤΕ στο χειρότερο εχθρό μου να μην τύχει..... Δεν ξέρω τι μνήμη χρησιμοποιείς αλλά σκέφτηκες οτι μπορεί κάποιο κομμάτι να έχει πρόβλημα; Είναι αρκετά δυνατή;Μήπως προσπάθησες να κατέβεις κάτω από -60? Υπάρχει γνωστό bug με κάποια κομμάτια AMD Winchester και κάποια Venice (στα -90). Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό στην AMD και προσπαθεί να το λύσει. Επίσης οι Winchester κατά τη γνώμη μου δεν ακούνε στην τάση. Καλύτερα είναι όταν υπερχρονίζουμε να αφήνουμε την τάση στο Auto. Κάθε τι καινούργιο χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστούμε και να το μάθουμε. Πριν βιαστείς και τα παρατήσεις αν θέλεις ρίξε και μια ματιά στην παρακάτω σελίδα http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=177014#post177014 Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 21:11] UPDATE....... Το καλό με την DFI NF4 SLI είναι ότι δεν καίγεται ότι και να της κάνεις........ Μετά θα μου πείτε εμένα για bugs και όχι......Καλά......άντε γειά......... Μου φαίνεται τελικά ότι οι AMD πλατφόρμες θα πρέπει να είναι για τους αργόσχολους.......Θα πρέπει να έχεις ΠΟΛΛΛΥΥΥΥΥ χρόνο για να τη σετάρεις και να τραβήξεις κάνα bench........ ΤΕΛΕΙΩΣΑ με αυτά......Πάμε γι'άλλα..... Όποιος ενδιαφέρεται Ε Δ Ω...... Που νομίζεις οτι είναι καλύτερα; Αυτή τη στιγμή αν βάλεις σε μια μητρική με NF4 Ultra μνήμη 2Χ512 DDR 500 και απλά κατεβάσεις το ΗΤ στο 4 και αυξήσεις το ΗΤΤ χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο (βάλε manual τις default ρυθμίσεις στα υπόλοιπα) θα έχεις ένα φθηνό υπερχρονισμένο σταθερό και ταχύτατο μηχάνημα που θα δουλεύει ρολόι. Αν θέλεις μπορείς να δεις το δικό μου. Αθόρυβο κρύο (με αέρα) αξιοπρεπές υπερχρονισμένο χωρίς κανένα πραγματικά πρόβλημα. Αν όμως σου αρέσει να σκαλίζεις και λίγο τα πράγματα μπορείς να ασχοληθείς και με το fine tunning. Αν το έχεις χόμπυ ας πούμε. Είχα διαβάσει αρκετά από όσα έχεις γράψει και εδώ και σε ξένα φόρα για τις μετατροπές σου και νόμισα οτι δεν θα θεωρούσες αργόσχολους όσους έχουν χόμπυ τους υπολογιστές. Από την πλατφόρμα της Intel προέρχομαι και με την AMD ασχολήθηκα μόλις πριν από λίγους μήνες μέσα στο 2005. Έχω γράψει για πάρα πολλά bugs στο site της Intel παλιότερα και μάλιστα κάποια από αυτά ήταν τόσο σοβαρά που η Intel απέσειρε όλες τις μητρικές που είχε πουλήσει (αναφέρομαι στη μητρική cc820 και όλες τις αντίστοιχες από άλλες εταιρίες). Ξέρεις αλήθεια πόσες φορές έχει αποσύρει μητρικές και επεξεργαστές από το εμπόριο η Intel; Τέσπα. Πιστεύω θα το μετανοιώσεις. Καλά θα ήταν κάποιος του δικού σου επιπέδου να ασχοληθεί με την πλατφόρμα της AMD - Nf4. Κρίμα.
jax7480 Απρίλιος 13, 2005 #169 Απρίλιος 13, 2005 Ρα αφηστε τον <<παππου>> Hipro να ασχοληθει με την Intel, αλλωστε σε γερο σκυλο δεν μπορεις να μαθεις νεα κολπα(λοοοολ).ΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΛΕΜΕ ΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!Ουτως ή αλλως μια ζωη πισω θα ειμαστε.
zyx Απρίλιος 14, 2005 #170 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 ’σε γιατί άν αρχίσω να γράφω θα τελειώσω ολόκληρο βιβλίο............ Τι να πώ?......Να μπαίνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ με μια συχνότητα Windows και ξαφνικά να μην ξαναμπαίνεις με τίποτα παρα μόνο με shut down και restart ή με αλλαγή bios..........Να δουλεύεις μιά χαρά και να τα έχεις σετάρει και να τα έχεις γράψει όλα σε χαρτιά και μετά να βάζεις phase change και ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑΑΑΑ......... Να είσαι μια χαρά x8 και x10 και με το phase να είσαι "άντε βρές με"!...........Τι να πώ.........ΟΥΤΕ στο χειρότερο εχθρό μου να μην τύχει..... εγω τετοια πραγματα δεν εχω αντιμετιπηση. τι να σε πω.
hipro5 Απρίλιος 14, 2005 Author #171 Απρίλιος 14, 2005 Βρε παιδιά δεν είπα ότι είναι μάπα το καρπούζι.......Απλά λέω ότι ΑΝ κάποιος θέλει να "ξεζουμίσει" τελείως κάτι, ε σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί.......ΔΕΝ έχει κάποιο όριο να σου πεί "μέχρι εδώ είμαι"....Αφού βρείς αυτό το όριο και είσαι έτοιμος, κάνεις reboot και πάπαλα......το έχεις χάσει αυτό το όριο και άντε πάλι από την αρχή.......ΔΕΝ μπορεί δηλαδή στο ένα reboot να σου δέχεται το clock-gen και να παίζεις στα όριά της και στο επόμενο reboot με το που πάς να αλλάξεις ΕΣΤΩ και ένα MHz τη συχνότητα απ'το clock-gen, να τρώς "πάγωμα"......ΔΕΝ είναι λογικά και σωστά πράγματα αυτά......Σ'ένα Intel σύστημα βρίσκεις (με κόπο πάλι δε λέω) τα όρια της CPU και τα όρια των μνημών και ΠΑΙΖΕΙΣ εκεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ........Εδώ δεν υπάρχουν όρια....και όταν τα βρίσκεις, στο επόμενο reboot τα έχεις χάσει.......
Vagouridis Απρίλιος 14, 2005 #172 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Βρε παιδιά δεν είπα ότι είναι μάπα το καρπούζι.......Απλά λέω ότι ΑΝ κάποιος θέλει να "ξεζουμίσει" τελείως κάτι, ε σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί.......ΔΕΝ έχει κάποιο όριο να σου πεί "μέχρι εδώ είμαι"....Αφού βρείς αυτό το όριο και είσαι έτοιμος, κάνεις reboot και πάπαλα......το έχεις χάσει αυτό το όριο και άντε πάλι από την αρχή.......ΔΕΝ μπορεί δηλαδή στο ένα reboot να σου δέχεται το clock-gen και να παίζεις στα όριά της και στο επόμενο reboot με το που πάς να αλλάξεις ΕΣΤΩ και ένα MHz τη συχνότητα απ'το clock-gen, να τρώς "πάγωμα"......ΔΕΝ είναι λογικά και σωστά πράγματα αυτά......Σ'ένα Intel σύστημα βρίσκεις (με κόπο πάλι δε λέω) τα όρια της CPU και τα όρια των μνημών και ΠΑΙΖΕΙΣ εκεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ........Εδώ δεν υπάρχουν όρια....και όταν τα βρίσκεις, στο επόμενο reboot τα έχεις χάσει....... Eχει δικιο σε αυτο.Το εχω συναντησει και εγω αρκετες φορες και ειχε σχεση με το πατημα του μπλοκ βεβαια , αλλα περισσοτερο κουλο μου φαινεται παρα νορμαλ.
esdee Απρίλιος 14, 2005 #173 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Βρε παιδιά δεν είπα ότι είναι μάπα το καρπούζι.......Απλά λέω ότι ΑΝ κάποιος θέλει να "ξεζουμίσει" τελείως κάτι, ε σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί.......ΔΕΝ έχει κάποιο όριο να σου πεί "μέχρι εδώ είμαι"....Αφού βρείς αυτό το όριο και είσαι έτοιμος, κάνεις reboot και πάπαλα......το έχεις χάσει αυτό το όριο και άντε πάλι από την αρχή.......ΔΕΝ μπορεί δηλαδή στο ένα reboot να σου δέχεται το clock-gen και να παίζεις στα όριά της και στο επόμενο reboot με το που πάς να αλλάξεις ΕΣΤΩ και ένα MHz τη συχνότητα απ'το clock-gen, να τρώς "πάγωμα"......ΔΕΝ είναι λογικά και σωστά πράγματα αυτά......Σ'ένα Intel σύστημα βρίσκεις (με κόπο πάλι δε λέω) τα όρια της CPU και τα όρια των μνημών και ΠΑΙΖΕΙΣ εκεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ........Εδώ δεν υπάρχουν όρια....και όταν τα βρίσκεις, στο επόμενο reboot τα έχεις χάσει....... hipro5 τωρα αυτο που μου λες δεν μου εχει τυχει ... ειναι γραφτο σου μαλλον να μεινεις στο σκοτος αλλα ναι το ατιμο το DFI πολυ die hard...
enduracell Απρίλιος 14, 2005 #175 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:37] Βρε παιδιά δεν είπα ότι είναι μάπα το καρπούζι.......Απλά λέω ότι ΑΝ κάποιος θέλει να "ξεζουμίσει" τελείως κάτι, ε σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί.......ΔΕΝ έχει κάποιο όριο να σου πεί "μέχρι εδώ είμαι"....Αφού βρείς αυτό το όριο και είσαι έτοιμος, κάνεις reboot και πάπαλα......το έχεις χάσει αυτό το όριο και άντε πάλι από την αρχή.......ΔΕΝ μπορεί δηλαδή στο ένα reboot να σου δέχεται το clock-gen και να παίζεις στα όριά της και στο επόμενο reboot με το που πάς να αλλάξεις ΕΣΤΩ και ένα MHz τη συχνότητα απ'το clock-gen, να τρώς "πάγωμα"......ΔΕΝ είναι λογικά και σωστά πράγματα αυτά......Σ'ένα Intel σύστημα βρίσκεις (με κόπο πάλι δε λέω) τα όρια της CPU και τα όρια των μνημών και ΠΑΙΖΕΙΣ εκεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ........Εδώ δεν υπάρχουν όρια....και όταν τα βρίσκεις, στο επόμενο reboot τα έχεις χάσει....... αυτά που λες δεν ισχύουν απλά, το clockgen για NF4 δε δουλεύει καλά με μεγάλα βήματα αλλά με μικρά, (1.04 πρέπει να χρησιμοποιείς) επίσης setάρει το ρολόι διαφορετικά από το DFI. αλλά τα λόγια είναι περιττά ο καθένας κάνει της επιλογές του.
.38-.45 Απρίλιος 14, 2005 #176 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 15:39] το clockgen για NF4 δε δουλεύει καλά με μεγάλα βήματα αλλά με μικρά, (1.04 πρέπει να χρησιμοποιείς) και το 1.02 παιζει μια χαρα με μεγαλα βηματα.
voudas Απρίλιος 14, 2005 #177 Απρίλιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45 και το 1.02 παιζει μια χαρα με μεγαλα βηματα. same here...
enduracell Απρίλιος 14, 2005 #178 Απρίλιος 14, 2005 ε τότες μπορεί να ξέχασε κανένα LDT πολύ ψηλά, δεν έχει σημασία όμως o A64 είναι αυτή που είναι και δε αλλάζει, take it or leave it
hipro5 Απρίλιος 14, 2005 Author #180 Απρίλιος 14, 2005 UPDATE Με BH-6 μνήμες και 1:1 (ή πείτε το όπως θέλετε) , το LDT ΠΡΕΠΕΙ να μπεί x3 όταν είμαστε πάνω από τους 280MHz...... Με το ζόρι (και μετά από πολύ κόπο και restarts) τραβήχτηκε αυτό με το Bios 3.10 final που αποδείχτηκε το πιό σταθερό...... Με τα 3.31 -1 -2 -3 τρώγαμε πόρτα εύκολα σε παγώματα ΣΥΝ ότι με x10 multi και 1:1 από τους 236MHz και πάνω ΔΕΝ ξεκίναγε κάν το μηχάνημα να μπεί Windows ούτε Memtest-86.....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.