Jump to content

BUGS κ.αλ. της A64 (γενικά) πλατφόρμας.

hipro5

Recommended Posts

Τιτλος thread: BUGS κ.αλ. της A64 (γενικά) πλατφόρμας.

Μπαινοντας περιμενεις να δεις τα προβλήματα που παρουσιαζουν οι AMD ωστε να εχεις μια αποψη για τη πλατφορμα.

Κοιτωντας ομως τα posts βλεπεις ότι η μονη αναφορα σε "bugs" ειναι σε κατασταση O/C. Και ρωταω τωρα....Ειναι δυνατόν να κατηγορεις μια εταιρία γιατι δε δουλευουν σωστα οι επεξεργαστες της σε ρυθμίσεις περαν των εργοστασιακών??Μαλλον ΟΧΙ...

Αρα το thread μετατρεπεται αμεσως σε "Bugs μετα απο O/C σε ENAN athlon64"

Περα απο τη θεωρητική προσεγγιση των πραγματων...Υπαρχουν κολλήματα και αυτο περισσοτερο απο μητρική σε μητρική...Π.χ με το NEO2 μπορεις να παρεις διαφορες ηλίθιες τιμες για dividers οι οποιοι δεν υπαρχουν στο bios και διαφορα αλλα.Δε φταιει ομως ο επεξεργαστής γι αυτο αλλά το motherboard.

Περα απ αυτο παραθετο και το δικό μου bug

Σε καμία περίπτωση δε μπορεσα να βαλω να δουλεψουν σωστα 2Gb μνημης αν και το μηχανημα προοριζόταν για 4GB συνολικής μνημης...

Ισως φταιει ο I.M.C των athlon ίσως κάτι άλλο....Παντως σε intel τα 2Gb δουλευαν κανονικότατα....

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Τελικά βελτίωση στο όριο του unbuffered είδε κανείς με καλύτερη ψύξη στους μείον σε σχέση με νερό κλπ.;

Αρχική απάντηση από chroma

Τελικά βελτίωση στο όριο του unbuffered είδε κανείς με καλύτερη ψύξη στους μείον σε σχέση με νερό κλπ.;

δεν ξερω αν μπορω να πω 'ναι' γιατι και πριν στα MHz που ειχα δοκιμασει memtest/Windows δεν ειχα προβλημα!

τωρα που εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις διαφορες συχνοτητες, πολλαπλασιαστες και Multi, Θα δεις. τουλαχιστο εγω δεν ειδα διαφορα μεταξυ αερα, νερου και φρεοντος.

Αρχική απάντηση από .38-.45

τωρα που εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις διαφορες συχνοτητες, πολλαπλασιαστες και Multi, Θα δεις. τουλαχιστο εγω δεν ειδα διαφορα μεταξυ αερα, νερου και φρεοντος.

το σιγουρο ειναι οτι θα δοκιμασω

το κακο ειναι οτι απο δουλεια αυτος και ο επομενος μηνας ειναι κολαση αλλα τον Ιουλιο θα εχουμε αρκετα euros για καψιμο (παγωμα δηλαδη :D )

εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής:

στα 318χ10 με 166 (μνήμες στα 265) έχω καθαρό μεμτεστ και 3655mb b/w

αυτό περνάει κατά πολύ τα 3400μβ που και καλά έχει όριο ο imc...

επίσης στα 320χ10 (3678μβ) οι μνήμες είναι καθαρές (266) αλλά στα 266χ11 βγάζουν λάθη (σχετικά λίγα, αλλά βγάζουν)

Αρχική απάντηση από micron [Χθες, στις 13:50]

Τιτλος thread: BUGS κ.αλ. της A64 (γενικά) πλατφόρμας.

...........

Περα απ αυτο παραθετο και το δικό μου bug

Σε καμία περίπτωση δε μπορεσα να βαλω να δουλεψουν σωστα 2Gb μνημης αν και το μηχανημα προοριζόταν για 4GB συνολικής μνημης...

Ισως φταιει ο I.M.C των athlon ίσως κάτι άλλο....Παντως σε intel τα 2Gb δουλευαν κανονικότατα....

Πόσα dimm;

2Χ1024Mb ή 4X512Mb

Τα 2Χ1024Mb θα έπρεπε να δουλεύουν μια χαρά σε 1Τ.

Τα 4X512Mb Θα έπρεπε να δουλεύουν αν είναι single side και βάλεις 2Τ (με ορισμένες CPU δουλεύουν και οι μνήμες διπλής όψης ενώ με άλλες ακόμα και οι μονές με 2Τ πρέπει να κατέβουν στα 366).

Αν φταίει η μητρική ή ο επεξεργαστής ή και τα δύο είναι θέμα τύχης και σωστού συνδυασμού νομίζω.

Αρχική απάντηση από Voudas [Χθες, στις 19:46]

εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής:

στα 318χ10 με 166 (μνήμες στα 265) έχω καθαρό μεμτεστ και 3655mb b/w

αυτό περνάει κατά πολύ τα 3400μβ που και καλά έχει όριο ο imc...

επίσης στα 320χ10 (3678μβ) οι μνήμες είναι καθαρές (266) αλλά στα 266χ11 βγάζουν λάθη (σχετικά λίγα, αλλά βγάζουν)

Αφού σου είπα.......Στα μονά multies δυκολεύεται να τις δουλέψει σωστά...... ;)

Πάω στοίχημα ότι 10 χ 266MHz παίζει...... :)

Αρχική απάντηση από hipro5

Αφού σου είπα.......Στα μονά multies δυκολεύεται να τις δουλέψει σωστά...... ;)

Πάω στοίχημα ότι 10 χ 266MHz παίζει...... :)

ναι στο 11χ αυτό φταίει, αλλά στα 318 σχεδόν 3700μβ και ο imc δε χτυπάει... μου κάνει εντύπωση...

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 13:22]

ναι στο 11χ αυτό φταίει, αλλά στα 318 σχεδόν 3700μβ και ο imc δε χτυπάει... μου κάνει εντύπωση...

Αυτά είναι τα δύσκολα τώρα......Πάρε κι εσύ βρέ παιδί μου μια CPU με χ12 πολλαπλασιαστή..... ;)

Αυτά είναι τα δύσκολα τώρα......Πάρε κι εσύ βρέ παιδί μου μια CPU με χ12 πολλαπλασιαστή..... ;)

12x270=???:D:D:D

Δε φταίνε τα μονά multi, ο διαιρέτης των μνημών κάνει τη ζημιά. 10x /200, 9x /180, 8x /166, 7x /150 και πάει λέγοντας, όλα δίνουν cpu/10 και είναι όλα τα ίδια για εμένα.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:13]

Δε φταίνε τα μονά multi, ο διαιρέτης των μνημών κάνει τη ζημιά. 10x /200, 9x /180, 8x /166, 7x /150 και πάει λέγοντας, όλα δίνουν cpu/10 και είναι όλα τα ίδια για εμένα.

.......και πως εξηγείται τότε με x8, x10 , κτλ. να παίζουν οι μνήμες με 1:1 και με x7, x9, x11 να ΜΗΝ παίζουν?......

μα δεν υπαρχει 1 προς 1 στον a64 παντα ειναι με διαιρετη. οταν αλαζης moulti απλα μπαινει αλλος διαιρετης γιατις μνημες. ο διαιρετης τις μνημης εχει το υποτηθεμενο προβλημα οχι το μουλτι δλδ αν καταφερνες να εχεις τον ιδιο διαιρετη για τις μνημες με διαφορετικο ομως μουλτι θα εβλεπες τα ιδια αποτελεζματα. 1προς1 δεν υπαρχει. απλα το λεμε

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 14:43]

μα δεν υπαρχει 1 προς 1 στον a64 παντα ειναι με διαιρετη. οταν αλαζης moulti απλα μπαινει αλλος διαιρετης γιατις μνημες. ο διαιρετης τις μνημης εχει το υποτηθεμενο προβλημα οχι το μουλτι δλδ αν καταφερνες να εχεις τον ιδιο διαιρετη για τις μνημες με διαφορετικο ομως μουλτι θα εβλεπες τα ιδια αποτελεζματα. 1προς1 δεν υπαρχει. απλα το λεμε

.......και συγνώμη.........ΓΙΑΤΙ τότε ΌΛΑ τα προγράμματα δείχνουν ότι είσαι 1:1 όταν στο Bios έχεις επιλέξει το 200......?.......με ότι multi και αν αλλάξεις?......

.......και συγνώμη.........ΓΙΑΤΙ τότε ΌΛΑ τα προγράμματα δείχνουν ότι είσαι 1:1 όταν στο Bios έχεις επιλέξει το 200......?.......με ότι multi και αν αλλάξεις?......

Για κατι ατομα σαν και εσενα για να σε μπερδευουν!!θελει και ερωτημα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.