kbilly13 Απρίλιος 5, 2005 #61 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 00:10] το μεγαλο lool της υποθεσης. τελικα, η dfi, ειναι μια full modded μητρικη με εργοστασιακη εγγυηση; ισως αυτο να ειναι η καλυτερη κουβεντα που εχει πει κανεις για τη dfi. απλά ανέφερα ότι το χαμηλό vmem δεν αποτελεί εμπόδιο για τον Γιώργο στην επιλογή motherboard (έχει 2 τρόπους: maximizer & mod) και είναι και "χαρά" του σίγουρα... στη DFI τι mod να κάνεις? μία καλή ψύξη και οι "πρέπουσες" μνήμες και είσαι ΟΚ θεωρητικά τουλάχιστον... ο Γιώργος βρήκε κάτι "ενοχλητικό", κάποιοι άλλοι κάτι άλλο ίσως, σίγουρα είναι "νέος" με AMD - τα βλέπει λίγο διαφορετικά από εμάς - όπως και εμείς θα δούμε διαφορετικά μια Intel πλατφόρμα από ότι εκείνος... Τίποτα δεν είναι τέλειο, προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, αλλιώς δεν θα είχε νόημα να μιλάμε και να ασχολούμαστε Η ουσία είναι να βγάλεις ότι καλύτερο μπορείς από το σύστημά σου, με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτεις, και όλη η διαφορά είναι ότι ο καθένας τα βλέπει λίγο διαφορετικά τα πράγματα και έχει άλλες προτεραιότητες Όσο για τα BUGS, δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν, είτε στη μία είτε στην άλλη πλατφόρμα, αλλά όπως είπα αυτό είναι που το κάνει και πιο ενδιαφέρον Αλλιώς θα τα βάζαμε όλοι στα default, δεν θα πειράζαμε τίποτα και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα (σχεδόν... )
MADKiller7 Απρίλιος 5, 2005 #62 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 00:25] MADKiller7, αν και οι τελεύταίοι 10-12 επεξεργαστές μου ήταν AMD, έχω να σου δώσω μια φιλική συμβουλή: το thread αυτό δημιουργήθηκε επειδή ένας χρήστης που ασχολείται *σε βάθος* εδώ και χρόνια με πλατφόρμες Intel έδειξε ενδιαφέρον να ασχοληθεί και να μάθει κάποια πράγματα για την άλλη μεριά και όχι όπως φαντάζεσαι, από έναν "Intelάκια που αποφάσησε να θάψει τους AMDάκηδες".Μια και δεν στο ανέφερα νωρίτερα, "Καλως ήρθες στο TheLab", αλλά please, έχε σοβαρά υπ' όψην ότι δεν τρέφουμε ιδιαίτερης εκτίμησης στους fanboys, είτε από την "σκοτεινή", είτε από την "φωτεινή" πλευρά.Και "AMD Rulez" θα πούμε κι εμείς, και "Intel rulez" θα πούμε, αλλά γενικώς προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα όλων των μορφών και όλων των πλατφόρμων και όχι να κάνουμε threads για να θάψουμε την άλλη μεριά επειδή κάνανε αυτοί για μας.Εν ολίγοις, χρειάζεσαι έναν καλύτερο λόγο από αυτόν που ανέφερες για να ξεκινήσεις το thread στο Intel Overclocking, το οποίο αν δεν διατυπωθεί καλύτερα, θα παραμείνει στην "Μαύρη τρύπα".Φιλικά, Chosen. 1.ωραια οχι οτι ειμαι αντιθετος με τα λεγομενα σου,απλα εχω καποιες διαφωνιες.ο hipro5 οπως ανεφερα,ειναι ενα ατομο που θαυμαζω λογω τον πειραγματων που κανει,ολοι συμφωνουν με αυτο,σαν modder και εγω (οχι στα ηλεκτρονικα).εφοσον μπηκε στον κοπο να δειξει στους κατοχους AMD τα bugs (ο θεος να τα κανει) της πλατφορμας τους,και οπως αναφερεις και γνωριζω απ οτι διαβαζω στο TheLab εχει πραγματι πολλες γνωσεις για τους Intel.το σωστο ειναι να κανει και ενα thread στην κατηγορια intel να ποσταρει και εκει τα bugs αυτης της πλατφορμας,ωστε να ενημερωνονται οι χρηστες.να ειναι και οι 2 μαρκες ζυγησμενες.γιατι μπορει εγω να το διαβασα το θεμα και να μην μου καιγεται καρφι (μιας και δεν βρηκα multi bug,οχι πως θα αλλαζε κατι αν το εβρησκα),αλλα ενας νεος χρηστης βλεπωντας αυτο το θεμα εδω και οχι καποιο αντιστοιχο στην intel,τι θα νομισει?το μονο που θελω ειναι να κανει ενα θεμα και στην intel κατηγορια,μιας και τους ξερει καλυτερα.2.οσο για το θεμα μου,το εκανα για να ποσταρει αλλος,δεν ασχολουμαι με Intel απο το 1997.Ας το μετονομασει καποιος,δεν με νοιαζει πως θα το πει.(μαυρη τρυπα,καδος ανακυκλωσεις τα ιδια ειναι,οτι παει εκει ειναι για να μην φαινεται)3."Καλως ήρθες στο TheLab",εμμμ αν δεν κανω λαθος ειμαι απο Μαιο 2004,παρολα αυτα ευχαριστω.απλα δεν ειμουν ενεργο μελος,εμπαινα για να βλεπω μονο.Φιλικα MADKiller7
Chosen Απρίλιος 6, 2005 #63 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από MADKiller7 [Σήμερα, στις 00:55] εφοσον μπηκε στον κοπο να δειξει στους κατοχους AMD τα bugs (ο θεος να τα κανει) της πλατφορμας τους Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω και δεν κατάλαβες: δεν προσπαθεί να δείξει τίποτα στους χρήστες AMD, να μάθει ο ίδιος θέλει. Μη κοιτάς που το Thread δεν λέγεται "Παιδιά βοηθήστε γιατί είδα 22 ρυθμίσεις για τις μνήμες κι έπαθα λύκο", έτσι είναι ο τρόπος του Μεταξύ μας, προσπαθεί να μην πανικοβάλλει τους σύντεκνους ποστάρωντας "Δοκιμάζω Α64 πλατφόρμα"...
MADKiller7 Απρίλιος 6, 2005 #64 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 04:17] Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω και δεν κατάλαβες: δεν προσπαθεί να δείξει τίποτα στους χρήστες AMD, να μάθει ο ίδιος θέλει. Μη κοιτάς που το Thread δεν λέγεται "Παιδιά βοηθήστε γιατί είδα 22 ρυθμίσεις για τις μνήμες κι έπαθα λύκο", έτσι είναι ο τρόπος του Μεταξύ μας, προσπαθεί να μην πανικοβάλλει τους σύντεκνους ποστάρωντας "Δοκιμάζω Α64 πλατφόρμα"... το τελευταιο με τα μικρα γραμματα με το που το διαβασα εσκασα στα γελια ετσι που το ειπες. παντως αφου ειναι ετσι,κανενα προβλημα αν χρειαστει βοηθεια LOL
hipro5 Απρίλιος 6, 2005 Author #65 Απρίλιος 6, 2005 Τι λέτε βρε καταραμένοι AMD-άκιδες που θ'ασχοληθώ εγώ με AMD σύστυμα!..... BTW......Εφ'όσον λέμε ότι MAX LDT πρέπει να φτάσουμε οι 1200MHz με τους συνδιασμούς που θα κάνουμε, γιατί 265 x 5 = 1325MHz δουλεύει κανονικά και δίνει και κάτι τις παραπάνω σε επιδώσεις?........
hipro5 Απρίλιος 6, 2005 Author #66 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 14:07] lol εεεεεετσι. Τωρα πιανου ειναι το SLI DFI ? Γιατι εγω αν δεν κανω λαθος ο Voudas εχει Ultra-D Ποιό DFI λες?......
hipro5 Απρίλιος 6, 2005 Author #67 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 14:11] hipro με τον πυκνωτη πο κολησες επανω ειδες καμμια διαφορα? Όχι ακόμα.....
voudas Απρίλιος 6, 2005 #68 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Ποιό DFI λες?...... μας δουλεύει όλους... την παναγίτσα έκανε προχθες...
hipro5 Απρίλιος 6, 2005 Author #69 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από MADKiller7 [Χθες, στις 21:04] καλο θα ηταν να γινει και ενα thread με τα bugs των intel,να δουμε και την αλλη πλευρα.γιατι κανεις δεν ειναι τελειος.και συγνωμη που θα το πω,εκανε ο Hipro5 αυτο το θεμα,ειναι σουπερ ντουπερ ηλεκτρονικος,του βγαζω το καπελο στην κυριολεξια,και χαιρομαι με τις κατασκευες και μοντ που κανει.αλλα ξερει απ εξω και ανεκατωτα τους Intel,δανειστηκε και πειραματιστηκε με AMD (ασχετα αν το multiplier bug ψαχνω ακομα να το βρω,λολ).δεν ξερω αν υπαρχει καποιος AMD φαν με τις ιδιες γνωσεις σαν του Hipro5 για να τον αντικρουσει.και πιστευω οτι μερικοι AMDακηδες δεν θα τον αντικρουσουν με τα bugs της Intel (Dark Side) γιατι νιωθουν μειονεκτηκα,αλλα που μπροστα στην Intel, οχι βεβαια,αλλα μπροστα στις γνωσεις του Hipro5.γι αυτο ας κανει και ενα review ο ιδιος και να θαψει τους Intel.να ειμαστε δικαιοι.φιλικα MADKiller7 (AMD Rulezzzzz) Κοίτα........Σαν πρώτη όψη, ένα AMD σύστυμα δυστυχώς είναι πιό "δύσκολο" από ένα INTEL.....Σε ένα INTEL δε χρειάζεται ο χρήστης όλες αυτές τις ρυθμίσεις στο bios γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχει να παίξει με τα multies του επεξεργαστή του και κατα συνέπεια με τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ συχνότητες της μνήμης που σου δίνει ένα AMD.......Έχει ένα multi(άντε δύο τώρα) και απλά βάζει τις μνήμες του ανάλογα με μερικά πραγματάκια.......Εγώ που έχω παίξει και ξεκλίδωτους INLET CPU's, σε πληροφορώ ότι "άκουγαν" ΟΛΑ τα multies ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ χωρίς βάσανα......Σε ένα AMD σύστημα τώρα, υπάρχουν ΟΛΕΣ αυτές οι ρυθμίσεις για να "καταφέρει" τελικά ο χρήστης να παίξει με ένα multi (και μη μου πείς ότι παίζουν όλα σωστά) θα πρέπει να ρυθμίσει και με τους ανάλογους τρόπους τις μνήμες του.....
voudas Απρίλιος 6, 2005 #70 Απρίλιος 6, 2005 Γιώργο το dfi τα έχει αυτά... όχι ένα οποιοδήποτε amd σύστημα... που για όποιον κάτσει και παιδευτεί, κάποια θα του δώσουν αρκετή ώθηση σε επιδόσεις...έχει πιό παίδεμα αλλά έχει μεγαλύτερη ευλυγισία στο να βρεις ένα sweet spot με τα εκάστοτε mobo/cpu/memτώρα κάποιοι ΕS p4, δεν είχαν μούλτις που δεν έπαιζαν? έτσι νομίζω από shido...
voudas Απρίλιος 6, 2005 #72 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Shidokanjohn [Σήμερα, στις 14:21] ολοι επαιζαν ρε τρελε στον δικο μου 3,0es. όλα εξηγούνται Γιαννάκη... (πότε πάμε Αλλαντίν?)
hipro5 Απρίλιος 6, 2005 Author #73 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 14:14] Γιώργο το dfi τα έχει αυτά... όχι ένα οποιοδήποτε amd σύστημα... που για όποιον κάτσει και παιδευτεί, κάποια θα του δώσουν αρκετή ώθηση σε επιδόσεις...έχει πιό παίδεμα αλλά έχει μεγαλύτερη ευλυγισία στο να βρεις ένα sweet spot με τα εκάστοτε mobo/cpu/memτώρα κάποιοι ΕS p4, δεν είχαν μούλτις που δεν έπαιζαν? έτσι νομίζω από shido... Σε έναν INTEL ES(ξεκλίδωτο) επεξεργαστή παίζουν ΟΛΑ τα moulties που σου δίνει η INTEL.....ΔΕΝ παίζουν - γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχουν - μερικά και ας τα δείχνει το Bios της μητρικής........Π.χ. Εάν βάλεις x9 για να παίξεις, το βλέπεις στο Bios, το βάζεις, ΑΛΛΑ ΔΕΝ υπάρχει ξεκλίδωτο μεσα στον ίδιο τον επεξεργαστή και δε στο δίνει ......Αυτά που σου δίνει όμως (x8 , x12 , x13 , x14 , x15 , ......) παίζουν όλα κανονικότατα ΑΣΧΕΤΑ με το που θα είναι η συχνότητα της μνήμης, που κι αυτή θα είναι εντάξει και ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΚΡΙΒΩΣ με το multi......Δηλαδή ξέρουμε ότι οι μνήμες μας π.χ. φτάνουν μέχρι τους 250MHz, εάν ΔΕΝ πειράξουμε τίποτε άλλο εκτός από το Multi του επεξεργαστή μας, τότε ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ άλλο εκτος από αυτό........Ε αυτό ΔΕΝ γίνεται σε ένα AMD σύστημα.......Πειράζοντας ΜΟΝΟ το multi σε ένα AMD σύστημα τότε αλλάζουν ΟΛΑ.........Έχω άδικο σε αυτό?......
voudas Απρίλιος 6, 2005 #74 Απρίλιος 6, 2005 κοίτα στα μισά μούλτι του amd ισχύει εξ'ορισμού αυτό... βάζει κι άλλον διαιρέτη...τα κουλά με τα μονά μούλτι με τις μνήμες μου δε τα έκανε...γενικά δεν έχεις άδικο ότι έχουν άλλα χούγια αλλά δε νομίζω να μη βρεις άκρη... το ότι πχ οι μνήμες σου από 268 1:1 τις είδαμε καθαρές στα 280 σχεδόν με 10 μούλτι δε νομίζω να σε χάλασε, άσχετα αν τα έπαιζε ο imc εκεί...
Zarras Απρίλιος 6, 2005 #75 Απρίλιος 6, 2005 man στο intel εχεις να παιξεις με ενα fsb και οτι κατσει εκατσε...στο amd εχεις αλλες 15 παραμετρους να κοιταξεις....ειναι φυσιολογικο νομιζω να αλλαζει η συμπεριφορα του μηχανηματος...στον 2.6 που εχω, οταν ανεβαζεις πανω απο 15 αρχιζουν οι φρικες, οπως και αν κατεβεις κατω πολυ κατω παλι φρικαρει. Μην ξεχνας επισης οτι ο memcontroller ειναι μεσα στο cpu, δινοντας βεβαια καλυτερο memband αλλα απο την αλλη ζοριζει και θερμαινει ολο το τσιπακι....επισης το αμδ θελει λιγο παιδεμα περισσοτερο και ψαξιμο... στο Intel ειναι αυτο που σου ελεγα πιο πανω..αμα κατσει εκατσε αν οχι..κατεβαινεις... στο αλλο πριν αποφασισεις να κατεβεις χαμηλοτερα εχεις αλλες 5-6 επιλογες προκειμενου να σου κατσει εκει που θες.... ειναι πολυ πιο customizable οποτε θεωρω λογικο να επηρεαζεται το pc απο το μουλτι....και επισης... δεν νομιζω οτι αλλαζουν ολα..απλως απο κει και περα παυεις να προσπαθεις να κρατησεις ισοροπια μεταξυ cpu/ram oποτε "δινεις" 'η στο ενα 'η στο αλλο αναλογα με τις ρυθμισεις σου..ακα μουλτι...δεν ξερω...λογικο το βλεπω
.38-.45 Απρίλιος 6, 2005 #76 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 14:24] Πειράζοντας ΜΟΝΟ το multi σε ένα AMD σύστημα τότε αλλάζουν ΟΛΑ.........Έχω άδικο σε αυτό?...... χμ.. δεν το καταλαβα ακριβως πως το εννοεις, αλλα οτι multi και να βαλεις, παντα θα βρεθει ενας διαιρετης για να βαλεις τη μνημες παλι στα ιδια ΜΗΖ. ο τελικος διαιρετης της μνημης, βγαινει απο τα ΜΗΖ του επεξεργαστη, οποτε τελικα παλι στα ιδια θα ειναι οι μνημες. BTW......Εφ'όσον λέμε ότι MAX LDT πρέπει να φτάσουμε οι 1200MHz με τους συνδιασμούς που θα κάνουμε, γιατί 265 x 5 = 1325MHz δουλεύει κανονικά και δίνει και κάτι τις παραπάνω σε επιδώσεις?........γιατι 265x5>265x3.δινει κατι ελαχιστα παραπανω αλλα δινει.
Vagouridis Απρίλιος 6, 2005 #77 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Τι λέτε βρε καταραμένοι AMD-άκιδες που θ'ασχοληθώ εγώ με AMD σύστυμα!..... BTW......Εφ'όσον λέμε ότι MAX LDT πρέπει να φτάσουμε οι 1200MHz με τους συνδιασμούς που θα κάνουμε, γιατί 265 x 5 = 1325MHz δουλεύει κανονικά και δίνει και κάτι τις παραπάνω σε επιδώσεις?........ Το ποσο ΛΔΤ θα αντεξει καθε συστημα δεν ειναι σταθερο.Εικαζετε οτι οριακα σε μεγαλα ΛΤΔ εχουμε και καποιες αυξησεις στις επιδοσεις.
esdee Απρίλιος 6, 2005 #78 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Ποιό DFI λες?...... ΑΥΤΟ ΤΟ DFI ΓΙΩΡΓΟ. Αυτο πανω απο το φελιζολ κα το αντιστατικο που δινει η DFI
MADKiller7 Απρίλιος 6, 2005 #79 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 14:10] Κοίτα........Σαν πρώτη όψη, ένα AMD σύστυμα δυστυχώς είναι πιό "δύσκολο" από ένα INTEL.....Σε ένα INTEL δε χρειάζεται ο χρήστης όλες αυτές τις ρυθμίσεις στο bios γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχει να παίξει με τα multies του επεξεργαστή του και κατα συνέπεια με τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ συχνότητες της μνήμης που σου δίνει ένα AMD.......Έχει ένα multi(άντε δύο τώρα) και απλά βάζει τις μνήμες του ανάλογα με μερικά πραγματάκια.......Εγώ που έχω παίξει και ξεκλίδωτους INLET CPU's, σε πληροφορώ ότι "άκουγαν" ΟΛΑ τα multies ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ χωρίς βάσανα......Σε ένα AMD σύστημα τώρα, υπάρχουν ΟΛΕΣ αυτές οι ρυθμίσεις για να "καταφέρει" τελικά ο χρήστης να παίξει με ένα multi (και μη μου πείς ότι παίζουν όλα σωστά) θα πρέπει να ρυθμίσει και με τους ανάλογους τρόπους τις μνήμες του..... σαν modder/overclocker που εισαι,μη μου πεις οτι δεν σου αρεσει να πειραζεις πολλα και να εχεις μια στοιβα ρυθμισεις.το ακουγαν ολα ειναι σχετικο,δεν παιζουν ολοι οι πολλαπλασιαστες σε εναν ES και αυτο που λες γινεται σε εναν ES μονο,σε ολους τους αλλους προσευχεσε να τυχεις καλο κομματι για να ανεβει 1-1,5γιγα για να μην σου τη λενε οι default ΑMD.εδω ψαχνουμε μονταρισμενα bios και κλπ μονο και μονο για παραπανω ρυθμισεις,μην τα αλλαζουμε και λεμε εχεις ενα multi αντε δυο............οι λιγες ρυθμισεις ειναι ντροπη για εναν o/cerHipro5 τελικα θα κανεις ενα παρομοιο ερθρο για τους intel cpu,οχι για μενα,απλα να υπαρχει και αυτο ωστε να ξερει ο καθενας την πλατφορμα του,δεν ζηταω κατι κακο εεεεε???????τα πιο πολλα ειναι θεμα συνδιασμου ρυθμισεων για να πετυχεις αυτο που ζητας,και οχι bugs
DarkSaga Απρίλιος 7, 2005 #80 Απρίλιος 7, 2005 :OT: το λογότυπο σε τι κουτί θα το βάλεις και ποτε θα το δούμε στην αγορά
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.