hipro5 Απρίλιος 5, 2005 Author #21 Απρίλιος 5, 2005 Τι να σου πω βρε Βασίλη ...δεν ξέρω.... Περίμενα να απαντήση κάποιος στην ερώτησή μου για τις πολλές ρυθμίσεις στις μνήμες για να δώσω τη σωστή απάντηση...... Λοιπόν........Έχουν πολλές ρυθμίσεις στις μνήμες μπάς και παίξουν σωστά με όλο αυτό το μπέρδεμα/μπάχαλο που γίνεται με τα multies και deviders.....Σου δίνει πολλές ρυθμίσεις και σου λέει : "ε κάποια ρύθμιση θα πετύχει,δε μπορεί"...... Πλάκα - πλάκα χειρότερη μητρική γιά έναν "moder" από την DFI δεν υπάρχει!........Να mod-άρω ΤΙ......Γεμάτη ψύκτρες είναι.....Με ρώτησες εμένα κύριε DFI τι θα κάνω τώρα?.......Ας βάλω κάνα SMD πυκνωτάκι που λείπει.....ΠΟΙΟ?......Όλα πάνω είναι......το κερατό μου!.........Ε καλά τότε ας mod-άρω την VAGP.....ΠΟΙΑ VAGP βρε άνθρωπε?....αφού δεν έχει!......είναι PCIE......γκγκγκρρρρρρ..........Βρήκα κι εγώ τελικά έναν ηλεκτρολυτικό δίπλα στις μνήμες που έλειπε και κόλλησα ........Μωρέ σοβαρή δουλειά?......
zyx Απρίλιος 5, 2005 #24 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5Λοιπόν........Έχουν πολλές ρυθμίσεις στις μνήμες μπάς και παίξουν σωστά με όλο αυτό το μπέρδεμα/μπάχαλο που γίνεται με τα multies και deviders.....Σου δίνει πολλές ρυθμίσεις και σου λέει : "ε κάποια ρύθμιση θα πετύχει,δε μπορεί"...... με την ιδια λογικα. πλατφορμα ιντελ. "ελα μωρε βαλτα ολα auto δεν ξερουν αυτοι":P και μια ερωτηση οταν δεν επαιζε ενας διαιρετης στην πλατφορμα ιντελα το θεωρουσατε bug?
hipro5 Απρίλιος 5, 2005 Author #25 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 09:41] με την ιδια λογικα. πλατφορμα ιντελ. "ελα μωρε βαλτα ολα auto δεν ξερουν αυτοι":P και μια ερωτηση οταν δεν επαιζε ενας διαιρετης στην πλατφορμα ιντελα το θεωρουσατε bug? Όχι.........πρόβλημα μητρικής.......
hipro5 Απρίλιος 5, 2005 Author #26 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 09:34] σταματα να παιζεις με αυτα τα πραγματα του διαβολου...
chroma Απρίλιος 5, 2005 #27 Απρίλιος 5, 2005 Εγω βλέπω πρόβλημα όταν ο διαιρέτης των μνημών βγαίνει /9 πχ. 200x9 /200, 225x8 /180 και τα λοιπά. Παρατηρήσε κανείς το όριο στο unbuffered να ανεβαίνει με phase;Από πότε οι πολλές επιλογές στο bios είναι μείον; Για όποιον δε ξέρει υπάρχει και auto.
Dagalidis Απρίλιος 5, 2005 #28 Απρίλιος 5, 2005 Αντε να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου ..... Εκείνο που μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι το γεγονός ότι η CPU μου πάει θαυμάσια και τα ΠΑΝΤΑ σταθερά στα 2730 (273 Χ 10 ) ή (303 Χ 9) με χαμηλό Vcore (1,575 μετρημένο) και μετά από 1ΜΗζ FSB επάνω ξαφνικά δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεροποιηθεί τίποτα ακόμη και με 2Volt vcore.... Tέτοιο τοίχο δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου..... Οι μνήμες μου και στις 2 περιπτώσεις δουλεύουν στα 273 1:1 με 3.0 Vddr ..... To αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ΜΕΜΤΕΣΤ βγάζει με 287 Χ 10 = 2870ΜΗζ - 1:1 Οι μνήμες με 3.2 Vddr και 0 λάθη σε παραπάνω από 7 ώρες ΜΕΜΤΕΣΤ...... Στα 2870 ΜΗΖ το Vcore είναι στα 1.625 Volts αλλά και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να μπώ στα WINDOWS με τίποτα....... Παράξενα πράγματα και έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ....... Default Vcore της CPU είναι τα 1.5 Volts.... Aυτά φίλτατε George και ευχομαι κάποτε να "ΒΑΛΕΙΣ" μυαλό και να ασχοληθείς με Α64 σύστημα...
hipro5 Απρίλιος 5, 2005 Author #29 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 09:57] Από πότε οι πολλές επιλογές στο bios είναι μείον; Για όποιον δε ξέρει υπάρχει και auto. Στο Auto δεν πρόκειται να βγάλει κάποιος άκρη......
SLN Απρίλιος 5, 2005 #30 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 10:13] Αντε να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου ..... Εκείνο που μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι το γεγονός ότι η CPU μου πάει θαυμάσια και τα ΠΑΝΤΑ σταθερά στα 2730 (273 Χ 10 ) ή (303 Χ 9) με χαμηλό Vcore (1,575 μετρημένο) και μετά από 1ΜΗζ FSB επάνω ξαφνικά δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεροποιηθεί τίποτα ακόμη και με 2Volt vcore.... "Ετσι ειναι η ζωη...." coryright by troubleshooter Με το Δαιδαλο που μιλουσαμε οταν μπει κατι στο "auto" η DFΙ παιρνει την πιο σφιχτη τιμη και οχι την πιο relax.
Aias Απρίλιος 5, 2005 #31 Απρίλιος 5, 2005 Ποτε η DFI αποκτησε καλο ονομα στις μητρικες?Πιο γνωστες ειναι οι chaintech παρα οι DFI.Αν και θελω να πιστευω οτι ακομα η πλατφορμα για SLI Athlon64 ειναι ανωριμη ακομα, μερικα προβληματα οφειλονται και στην συγκεκριμενη εταιρια.Αποψη και οχι προσωπικη εμπειρια.
Chosen Απρίλιος 5, 2005 #32 Απρίλιος 5, 2005 Γιώργο καλή τύχη με τα "καινά δεμόνια".Bugs υπάρχουν παντού, απλά όταν έχεις δουλέψει πολύ πάνω σε μια πλατφόρμα, άλλα τα παρακάμπτεις κι άλλα τα συνηθίζεις.Όταν θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τις καινούριες προκλήσεις ως διαφορετικές και όχι ως ανώριμες, θα βρεις τις λύσεις και στο τέλος θα πατήσεις εκεί που δεν έχει πατήσει κανείς άλλος.Πάω να κάνω μια βόλτα τώρα γιατί ανατρίχιασα μ'αυτά που είπα...
FrOsT Απρίλιος 5, 2005 #33 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Aias Ποτε η DFI αποκτησε καλο ονομα στις μητρικες?Πιο γνωστες ειναι οι chaintech παρα οι DFI. To ότι είναι ποιο γνωστές δεν συμένει ότι είναι και καλήτερες...Όπως και το αν δεν ξέρεις μια εταιρία δεν συμένει ότι είναι για τα μπάζα...
ea6gka Απρίλιος 5, 2005 #34 Απρίλιος 5, 2005 και την aston martin δε τη ξερουν πολλοι αλλα δεν σημαινει οτι ειναι χειροτερη απο τη Σκοντα
SLN Απρίλιος 5, 2005 #35 Απρίλιος 5, 2005 Μυριζει μεταφορα στο off-topic archive των ποστ 31-33-34(+35 αφου με προλαβε ο Γιωργος) ή ειναι ιδεα μου???
hipro5 Απρίλιος 5, 2005 Author #36 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 10:38] Γιώργο καλή τύχη με τα "καινά δεμόνια". Bugs υπάρχουν παντού, απλά όταν έχεις δουλέψει πολύ πάνω σε μια πλατφόρμα, άλλα τα παρακάμπτεις κι άλλα τα συνηθίζεις. Όταν θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τις καινούριες προκλήσεις ως διαφορετικές και όχι ως ανώριμες, θα βρεις τις λύσεις και στο τέλος θα πατήσεις εκεί που δεν έχει πατήσει κανείς άλλος. Πάω να κάνω μια βόλτα τώρα γιατί ανατρίχιασα μ'αυτά που είπα... :clap: :worship:
Vagouridis Απρίλιος 5, 2005 #37 Απρίλιος 5, 2005 Bugs ειχα και με την ασους οταν ανεβαζα μεγαλα fsb και ειχε αρτιφακτς στα 3δ.Περιμεναμε βιος για να στρωσει αυτο.Εως τωρα με το chip που εχω επαιξα με 9 , 10 και 11 μουλτι χωρις να χανουν οι μνημες mhz.Για να μπορεσω να ανεβω σωστα τοτε με την ασους φαγαμε μια βδομαδα ψαξιμο εγω ο ζαχος και ο fireblade για να βρουμε οτι θελει φανακια πανω απο τις μνημες γιατι εκει κατι ζεσταινονταν και δεν ηταν οι μνημες.Στην dfi απλα "φαγαμε" μια βδομαδα για να δουμε τι παιζει με τους διαιρετες τα timing και τις τιμες του drive strength.Οι ΒΗ-6 οπως και ολα τα ΒΗ καπου κολανε στon A64 και απο ενα σημειο και πανω απλα κωλονουν , θεμα βιος και σαφεστατα θεμα πλακακια η dfi με την ocz......Απο ποτε οι πολλες επιλογες στο βιος ειναι κακο , εδω η abit ειχε 3 ρυθμισεις και την εβγαλαν ολοι κορυφη....
zyx Απρίλιος 5, 2005 #38 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis εδω η abit ειχε 3 ρυθμισεις και την εβγαλαν ολοι κορυφη.... ναι.αλλα ειναι ιντελ
SLN Απρίλιος 5, 2005 #39 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 11:36] Απο ποτε οι πολλες επιλογες στο βιος ειναι κακο ??? Aπο τοτε που αρχισαμε να ψαχνουμε δικαιολογιες για να MHN παμε σε AMD :P
Vagouridis Απρίλιος 5, 2005 #40 Απρίλιος 5, 2005 οι πολλες επιλογες τοσο για ρευματα οσο και για timings ειναι κακο οταν ο καθε newbie την παιρνει ριχνει 5 βολτ στον επεξεργαστη 12 στις μνημες και αφου σκασουν τα παντα λεει εφταιγε η dfi.P.S. γιωργη το να ριξεις ρευμα παντου δεν ειναι πανακεια.( απλα θεωρητικα το λεω ....).Οπως τα ειπε και ο chοsen ειναι θεμα επιλογων , προσωπικα αφου βαρεθηκα το ιντελ μηχανημα ειπα παμε σε αυτο το νεο ζωο αν δουμε τι παιζει....εσυ καπου λες αφου στο ιντελ ετσι εδω γιατι αλλιως...θελει λιγο να επιμεινεις και να βγαλεις ακρη....που θα βγαλεις αλλα τσπ....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.