Jump to content

BUGS κ.αλ. της A64 (γενικά) πλατφόρμας.

hipro5

Recommended Posts

Έφτιαξα αυτό το θέμα γιά να αναφέρουμε τι bugs/προβλήματα συναντάμε με τους A64 και τις μητρικές τους γενικά ΑΣΧΕΤΑ με το τι Bios δουλεύουμε.......Παρακαλώ όσοι πιστοί και φιλαλήθεις AMD-άδες προσέλθετε.... :)

1. Όταν βρίσκομαι με ΜΟΝΟ (x7 , x9 , x11) διαιρέτη, και 1:1 CPU:Ram , ΔΕΝ παίζουν σωστά.......ΕΝΩ όταν είμαι με ΖΥΓΟ διαιρέτη (x6 , x8 , x10) , τότε είναι όλα καλά.......

Η διαφορά τους?.....

15MHz + πιο ΚΑΤΩ οι μνήμες.....

Στη συνέχεια θα αναφέρω - αργότερα γιατί τώρα βιάζομαι - και ελπίζω και οι φιλαλήθεις φίλοι των AMD, και άλλα ΠΟΛΛΑ άλλα

bugs/δυσλειτουργείες και ας έλθει κάποιος να με διαψεύσει..... :)

2. ΥΠΑΡΧΕΙ το "ψυχολογικό όριο" των 3400 - 3500MB/s unbuffered ΑΣΧΕΤΩΣ multi/divider κ.τ.λ.......

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Αυτο με το μονο η ζυγο δεν το εχω συναντησει.Βεβαια δεν μπορω να το διαψευσω κιολας διοτι με το msi neo2 ειχα δει τα απειρα κουλα.

Το δευτερο ισχυει καργα κιολας εκτος απο σπανιες περιπτωσεις που αντε οριακα να παει στα 3600 .

Κουλο μου φανηκε που ο επεξεργαστης μου ασχετως εαν η διοδος λεει την ιδια θερμοκρασια και ασχετα απο βιος εχασε 30-50 mhz......

Αλλα κουλα ειναι οτι με διαρετη στις μνημες ξεχνας κατι max async στα 6 ns .

Κουλο ειναι οι μνημες να βγαζουν τα παντα εκτος απο spi 32 μβ.

Kουλο ειναι οτι με drive strengh περα απο το 2 - 7 ( στα 11*258 οπου και ειναι βραχος ) απλα δεν μπαινει win ενω ειναι καθαρο στο μεμτεστ.

Κουλο ειναι οτι το μηχανημα ενω ειναι βραχος μεσα στα win και τραβα και spi32 mb, prime μεχρι και τα 11*264 με trfc στα 12 το μεμετεστ απλα εχει χιλαδες λαθη.

κι εμενα με τον 3200 και τον 9χ δεν παιζει...πεφτω αρκετα σε mhz...ισως παραπανω απο τα 15 που αναφερεις...οσο για το οριο των 3400-3600 δεν μπορω να γνωριζω μιας και οι μνημες μου δεν τραβανε...225@2.5-3-3-6

:D επιτελους εγινε ανθρωπος :D

1) δεν εχω δει τετοιο πραγμα με τους πολλαπλασιαστες. γυρω στα 260 τελειωνουν οι μνημες μου, εκτος αν ανεβουν τα Mhz και γεμισει ο κοντρολλερ, οποτε πεφτουν παρακατω.

2) οντως ισχυει το θεμα με το unbuffered. βρες τα μεγιστα ΜΗΖ που μπορει να παιξει το τσιπ, και μετα προσπαθησε να γεμισεις τον κοντρολερ με τις μνημες. το μυστηριο ειναι, πως εκει που αρχιζει και βγαζει λαθη στο Memtest εξαιτιας του κοντρολερ (στα 3400+ σε μενα), αν το αφησεις λιγο δινει την εντυπωση πως τα ξεπερναει. βεβαια, μπαινοντας στα ΧΡ, τα παιρνεις ολα στο χερι.

3) αυτο που λεει ο βαγκουρας με το max async εχει να κανει με το ψηλο ΗΤΤ. οσο κατεβαζεις multi και ανεβαζεις ΗΤΤ, πρεπει να ανεβαζεις τα max async και read pleable (τα οποια με single channel τα παρασφιγγει).

μαζί τα βλέπαμε το απόγευμα... τουλάχιστον με τις μνήμες του (που με 10 μούλτι παίξανε τσίτα ως και 279 1:1, που εκεί έφτασαν τα 3410mb και έκλασε ο imc) με μονό μούλτι (ακόμα και 9 ή και 7) x260 πέταγε λάθη κατευθείαν στο 1ο τεστ του μεμτεστ... ενώ πχ 8χ, 10χ καθαρό... αλλά και το 11 καθαρό εκεί...

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 00:31]

Μπααααααα............Με του Voudas το μηχανάκι έπαιζα και τελικά βρήκα ΠΟΛΛΛΑΑΑΑΑΑ προβλήματα στις AMD πλατφόρμες.......Ακόμα δεν φαίνονται αρκετά ώριμες........Ναι είχα σκοπό να ασχοληθώ κι εγώ, αλλά μετά από αυτά που είδα , μπα δε θα πάρω προς το παρόν .......ευχαριστώ..... :D

Για βάλε χ10 και χ11 ή χ9 και παίξε με 1:1 και θα δείς ότι εκεί που τερματίζουν με τα μονά multies πάνε ακόμα πιό ψηλά με τα ζυγά.....

Συνεχίζω τώρα...... :)

Είναι ένας χρήστης ο καημένος που πήρε έναν Α64 και μιά μητρική........Θέλει λοιπόν ο ανθρωπάκος να βάλει ένα x11 multi και να παίξει τις μνήμες του 9/10 ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Bios της μητρικής του........ΑΜ ΔΕ........ΠΟΥ να τα δεί τα 9/10?.......ΠΟΙΟΣ τα έχασε?.......Του δίνει ένα διαιρέτη άντε βρές κι αυτός α καημένος νομίζει ότι ζορίζει τις μνήμες του και ότι πάει σφαίρα........Θα πρέπει να κατεβάσει κανα-δυό προγράματα ακόμα για να διαπιστώσει τελικά ότι οι μνήμες του ΔΕΝ είναι στους π.χ. 260MHz που θα έπρεπε να είναι , αλλά στους π.χ. 225MHz........Αφού το βλέπει κι αυτό λέει: ε ας κατεβάσω το Multi στο x10.5 και..........ΩΩΩΩΠΠΠΠΠ ώς δια μαγείας, να σου πετάγεται ένας άλλος διαρέτης μέσα στα πόδια του.......Αυτό το σενάριο γίνεται συνέχεια και με ΟΛΑ τα multies μέχρι να καταλάβει ότι πρέπει να κατεβάσει και άλλο πρόγραμμα για να δεί επιτέλους τι συμβαίνει.....ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ μητρικέ και κύριε Bios, ΓΙΑΤΙ μου λές ότι είμαι με το χ multi αφού ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ που είσαι?.......Να συνεχίσω..? :(

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 01:05]

οταν εδωσα ρευμα στο τσιπ, εφυγαν τα λαθη στο 1ο και 2ο τεστ.

Χμμμμμ.........Εμείς είχαμε δυστυχώς μέχρι 1.8Volts.... :)

[Off topic on] Ερώτηση: Γιατί σε ένα AMD σύστημα έχεις τόσες πολλές επιλογές στις μνήμες και σε ένα INTEL δεν έχεις?.....[/Off topic off]

Γιώργο με τις UTT μου στα 3120 (297x10,5 k 180 divider) που με τις bh5 σου έβγαζε 3420mb b/w και έβγαζε λάθη στο 1ο τεστ, εμένα δίνει 3585mb (2χ512 όμως) και είναι οκ... οπότε κάτι παίζει κ με τα bios που έβαλες πάνω

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 01:21]

Γιώργο με τις UTT μου στα 3120 (297x10,5 k 180 divider) που με τις bh5 σου έβγαζε 3420mb b/w και έβγαζε λάθη στο 1ο τεστ, εμένα δίνει 3585mb (2χ512 όμως) και είναι οκ... οπότε κάτι παίζει κ με τα bios που έβαλες πάνω

Το unbuffered σίγουρα θα στο δείξει αρκετά πιό πάνω από τις 2 x 256MB μνήμες.........Bios δοκίμασα τα : 2.9 , 3.10 , 3.25 , 3,31

.......και μη με προσβάλεις, BH-6 είναι...... :D

same here ... δεν ξερω ποσα ηταν τα MB αλλα 11x270 επαιξε ... δεν ξερω αν ηταν τα <0 που βοηθησαν

hipro5 ολοι αυτοι οι multi ειναι πολυ χρησημοι ΟΣΟ σπαστικοι και αν φαινονται αρχικα, γιατι μπορεις να παιζεις και με το CPU ψηλα αλλα ταυτοχρονα και τις μνημες (οπου δεν βγαινει το 1:1)

το 'ψυχολογικο' οριο που αναφερεις ειναι ειναι κατι που εμφανιζεται συχνα οντως (δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι που το προκαλει η αν ειναι θεμα καλου-κακου IMC)

δοκιμασες να πειραξεις το VLDT και να το βαλεις στο MAX? (1.5V) εμενα με βοηθαει αισθητα σε σταθεροτητα στα Win.

τα μονα Multi οχι δεν πρεπει να εχουν καποιο προβλημα αν και με το DFI εμενα το 9χ μου κανει κατι κουλα.

και τοτε αφου δεν εχεις δικο σου AMD64 και απλα παιζεις με του Vouda

ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! :D

παλι καλα που δεν πετυχες κανενα MSI να δεις γλεντια

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 02:12]

same here ... δεν ξερω ποσα ηταν τα MB αλλα 11x270 επαιξε ... δεν ξερω αν ηταν τα <0 που βοηθησαν

hipro5 ολοι αυτοι οι multi ειναι πολυ χρησημοι ΟΣΟ σπαστικοι και αν φαινονται αρχικα, γιατι μπορεις να παιζεις και με το CPU ψηλα αλλα ταυτοχρονα και τις μνημες (οπου δεν βγαινει το 1:1)

το 'ψυχολογικο' οριο που αναφερεις ειναι ειναι κατι που εμφανιζεται συχνα οντως (δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι που το προκαλει η αν ειναι θεμα καλου-κακου IMC)

δοκιμασες να πειραξεις το VLDT και να το βαλεις στο MAX? (1.5V) εμενα με βοηθαει αισθητα σε σταθεροτητα στα Win.

τα μονα Multi οχι δεν πρεπει να εχουν καποιο προβλημα αν και με το DFI εμενα το 9χ μου κανει κατι κουλα.

και τοτε αφου δεν εχεις δικο σου AMD64 και απλα παιζεις με του Vouda

ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! :D

VLDT = 1.5Volts.......Δεν είχε άλλο...... :)

Όσο για την τελευταία πρότασή σου, απλά........θα την παρακάμψω....... :p

Αρχική απάντηση από hipro5

Μπααααααα............Με του Voudas το μηχανάκι έπαιζα και τελικά βρήκα ΠΟΛΛΛΑΑΑΑΑΑ προβλήματα στις AMD πλατφόρμες.......Ακόμα δεν φαίνοντε αρκετά ώριμες........Ναι είχα σκοπό να ασχοληθώ κι εγώ, αλλά μετά από αυτά που είδα , μπα δε θα πάρω προς το παρόν .......ευχαριστώ..... :D

(

Τελικα βρηκα signature

Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 21:06]

1. Όταν βρίσκομαι με ΜΟΝΟ (x7 , x9 , x11) διαιρέτη, και 1:1 CPU:Ram , ΔΕΝ παίζουν σωστά.......ΕΝΩ όταν είμαι με ΖΥΓΟ διαιρέτη (x6 , x8 , x10) , τότε είναι όλα καλά.......

Η διαφορά τους?.....

15MHz + πιο ΚΑΤΩ οι μνήμες.....

Γιώργο αυτό που λές πρώτη φορά το ακούω, προσωπικά δεν το έχω συναντήσει, και δεν έχω δει καμμία τέτοια διαφορά αλλάζοντας multi - και στο λέω αυτό που έχω δοκιμάσει και 3 διαφορετικούς επεξεργαστές, και πολλές μνήμες...

μήπως αυτά που λες ισχύουν για "συγκεκριμένη" πλατφόρμα?

μην μας πάρει όλους η μπάλα!... :D

όσο για τις ρυθμίσεις στις μνήμες, ... μέχρι και εσύ πελάγωσες ε?

εδώ 11-12 ρυθμίσεις (μόνο! :D ) έχω, και ώσπου να βρω τι ρόλο βαράνε μου βγήκε η πίστη... πραγματικά δεν ξέρω αν είναι ΤΟΟΟΣΟ απαραίτητες....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.