Gi0 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2005 Το pcακι μου:Preshott 2.8(C0,μαλαισιανος,το batch του δεν το εχω προχειρο,αλλα το βρισκω αν χρειαζεται) πανω σε μια asus p4p800 dxl rev.2 με μια Ζalman 7000B-AlCu,με 1.5gb ram(ολες οι slots πιασμενες)με kingston3200 και ολα αυτα μεσα σε ενα κουτι αστα-να-πανε-και-να-μην-γυρισουν,ανοιχτο στο πλαι. Το προβλημα:Απο το αρχικο 200αρι fsb ανεβαινω(σταδιακα)μεχρι τα 221(3.09Ghz) με τις μημες 1:1 και 2.5-3-3-5, full stable με prime ολο το βραδυ με μαχ temp 67-69(ναι,ειναι ψηλα αλλα εχω δει και χειροτερα με τον $@#$preshott μου)Kαι μετα αρχιζουν τα προβληματα.Στα 225 (μνημες 1:1,ιδια timings) ας πουμε,ενω η μνημη μου βγαζει καθαρο ολονυκτιο memtest(extended),το prime μου κανει νερα στο πρωτο δεκαλεπτο(αλλες φορες στο 3λεπτο,αλλες στο 5λεπτο κλπ).Ετσι για το γμτ δοκιμασα και ενα 32αρι superpi αλλα φυσικα ουτε κι αυτο ηρθε εις περας.Η θερμοκρασια οταν σταματαει το prime ειναι στα ιδια επιπεδα με πριν(67-69).Ακομα και οταν βαζω διαρετη στις μνημες,το memtest με βγαζει ασπροσωπο,αλλα τα προβληματα παραμενουν τα ιδια.(Κοινως οι μνημες ειναι μια χαρα) Ενα συμπερασμα που πιστευω πως προκυπτει ειναι πως το προβλημα επικεντρωνεται στην cpu(..Μα τοσο σκ@τ@ κομματι μου ετυχε?).Καπου πηρε το ματι μου πως με ολες τις memory slots πιασμενες,το overclocking ειναι λιγο εως πολυ δυσκολο.Ισχυει? Αν ναι,γιατι?
Ar@besqu.e Απρίλιος 4, 2005 #2 Απρίλιος 4, 2005 γουελκαμ του δε κλαμπ!!!!!http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=14284θα πουλήσω το ρολοι και θα πάρω ιντελ64 τώρα ήθα πουλήσω το κομπολοι και θα πάρω ντουαλ κορ σε έξι μήνες
tristeno1416003162 Απρίλιος 4, 2005 #3 Απρίλιος 4, 2005 Δοκίμασε μόνο με ένα slot κατελειμμένο. Οι θερμοκρασίες σου είναι ψιλοχάλια και μάλλον θα σου έλεγα είτε να ξανατοποθετήσεις την ψύκτρα σου είτε να κοιτάξεις να την αλλάξεις. Με τέτοιες θερμοκρασίες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο.
Elu Thingol Απρίλιος 4, 2005 #4 Απρίλιος 4, 2005 Γενικοτερα οι C0 δεν ειναι για oc με αεροψυξη. Θελουν ΠΟΛΥ καλη ψυξη για να αποδοσουν...
Ar@besqu.e Απρίλιος 4, 2005 #5 Απρίλιος 4, 2005 και εγώ που οι θερμοκρασίες μου σπάνια πάνε πάνω από 50C?????????
tristeno1416003162 Απρίλιος 4, 2005 #6 Απρίλιος 4, 2005 Πρέπει να έχω μια αγγελία για μια SP94. Για δες αν σου κάνει μήπως και δεις προκοπή!
Gi0 Απρίλιος 4, 2005 Author #7 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno Δοκίμασε μόνο με ένα slot κατελειμμένο. Οι θερμοκρασίες σου είναι ψιλοχάλια και μάλλον θα σου έλεγα είτε να ξανατοποθετήσεις την ψύκτρα σου είτε να κοιτάξεις να την αλλάξεις. Με τέτοιες θερμοκρασίες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. To θεμα ειναι πως τις χρειαζομαι τις μνημες.Ισχυει οντως αυτο που λεω για φουλαρισμενες slots?Αρχική απάντηση από tristeno Δοκίμασε μόνο με ένα slot κατελειμμένο. Οι θερμοκρασίες σου είναι ψιλοχάλια και μάλλον θα σου έλεγα είτε να ξανατοποθετήσεις την ψύκτρα σου είτε να κοιτάξεις να την αλλάξεις. Με τέτοιες θερμοκρασίες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. Δυστυχως την τοποθετησα προσφατα,θερμοαγωγιμη κλπ..Αρχική απάντηση από tristeno Πρέπει να έχω μια αγγελία για μια SP94. Για δες αν σου κάνει μήπως και δεις προκοπή! Thanx για την προταση αλλα μολις επεσε στα χερια μου η zalman που αναφερω και δεν εχω $ για αγορες τελευταια(..λιγο νωριτερα γμτ!)
AlienHack Απρίλιος 5, 2005 #8 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Gi0Thanx για την προταση αλλα μολις επεσε στα χερια μου η zalman που αναφερω και δεν εχω $ για αγορες τελευταια(..λιγο νωριτερα γμτ!) Με $ αγοραζεις εσυ? οχι με ευρω? Και εγω έχω μερικους μαλεσιανους C0 στα 3 και 2.8. Ειναι μαπες τα κομματια. Με Waterchiller ανεβαινουν + 500 Hz μόνο, ενο δύο Κινεζοι 2.8 Northie που εχω χτυπανε 4Ghz + με το waterchiller και 3.6+ με αερα. Αλλα Όχι και τοσο μαπα οσο ο δικος σου.. :sick: Βασικα η ψυξη σου ειναι... περιεργη.. Πολλυ ηψηλη θερμοκρασια βρε παιδι μου... ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ αν θες να δεις κανα Hz παραπανω...
Gi0 Απρίλιος 5, 2005 Author #10 Απρίλιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από AlienHack Με $ αγοραζεις εσυ? οχι με ευρω? Αρχική απάντηση από ea6gka ερε νευρακια νευρακια λεφτα εννοει Αρχική απάντηση από AlienHackΒασικα η ψυξη σου ειναι... περιεργη.. Πολλυ ηψηλη θερμοκρασια βρε παιδι μου... ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ αν θες να δεις κανα Hz παραπανω... Και που να δεις και το κουτι μου ποσο πειρεργο ειναι.. Τελικα χτες μετα τις διαφωτιστηκες απαντησεις σας,τον κατεβασα στα 205 fsb,(εβαλα timings 2-3-5(1:1 παντα)και να παει να ο preshott μου. Κατι που ειδα στο cpu-z και μου φανηκε περιεργο Το performance mode δεν θα επρεπε να ειναι disabled,μια και περασα το default fsb? P.s. Αρχική απάντηση από Gi0 To θεμα ειναι πως τις χρειαζομαι τις μνημες.Ισχυει οντως αυτο που λεω για φουλαρισμενες slots? Καμια ιδεα γι αυτο?Δεν μπορω που δεν μπορω να τον clockaρω,ας μαθω κατι τουλαχιστον
kaynd Απρίλιος 5, 2005 #11 Απρίλιος 5, 2005 Ισχύει το ότι δε θα πας τόσο ψηλά όσο θα πήγαινες με 1Dimm (ή 2 για dual channel)Ειδικά αν τα dimmακια είναι από διαφορετικό κατασκευαστή οπότε το κάθε ένα έχει διαφορετικά όριαΈνας άλλος λόγος είναι ότι «κουράζεται» το κύκλωμα τροφοδοσίας των ram και δεν αποδίδει όταν πας να ανεβάσεις τάση στις μνήμες για επιπλέον Mhz.Στην περίπτωση σου όμως δε φταίνε οι μνήμες αφού όπως λες βγάζουν πολλές ώρες σταθερά memtest.Έχεις πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Αν και για Prescott δε μου κάνουν εντύπωση.Με το κουτί σου τι γίνεται? Από ανεμιστήρες? Τα καλώδια είναι όλα στη μέση?Πρέπει να τα προσέξεις αυτά και μετά να μιλάς για το κομμάτι της cpuΜπανάνα χαρακτηρίζουμε τον επεξεργαστή ο οποίος και με νορμάλ θερμοκρασίες και καλές τάσεις δεν ανεβάζει τη συχνότητα του πάνω από το 10-15% της εργοστασιακής του.
Gi0 Απρίλιος 5, 2005 Author #12 Απρίλιος 5, 2005 Thanx που ελυσες την απορια για την ram kaynd! Οσον αφορα το κουτι..Τι να πρωτοπω.Της μακαροναδας γινεται μεσα,χωρις(!!!)ανεμιστηρες ανοικτο(μηπως και πεσει λιγο η θερμοκρασια)και τελος ειναι και μικρο.Ολα τα"καλα"μαζι,με λιγα λογια.Επομενη αγορα,κουτι(ηδη τα μαζευω). Ημουν σιγουρος πως με"κοβει"το κουτι,αλλα δεν περιμενα πως δεν θα μπορουσα να ανεβασω ουτε 300mhz.Με το ιδιο #%@κουτι,ενας northie 2.4 πηγαινε 3.1,default ταση,full stable,με ανεκτες θερμοκρασιες(..αλλα δυο απο τα τεσσερα slots της ram πιασμενα).
AlienHack Απρίλιος 5, 2005 #13 Απρίλιος 5, 2005 Καμι ασχεση οι Northie με τους Preshot στις θερμοκρασιες, μα καμια!! Και εγω οταν προτοβγηκαν νομιζα οτι ολοι υπερβαλανε... Αλλα μολις επεσε ο πρωτος στα χερια μου.. και ακολουθησαν κιαλοι!! Ο Prescot στα default μου εδεινε ψηλοτερα Temps απο τον Nortie σε τρελλα OC με τρελλα VOLT...Κανε κατι με το κουτι και την κυκλοφορια αερα, και το οτι το εχεις ανοικτο δεν λεει τιποτα, ισα ισα χειροτερα μπορει να ειναι αφου δεν δημιουργειτε ρευμα αερα.. Με ανοιχτο κουτι, μονο και μονο βαζοντας ενα ανεμιστηρι στο πισω μερος, κατω απο το τροφοδοτικο να τραβαει τον ζεστο αερα απτον επεξεργαστη και να τον διοχνει εξω ειδα σε load 4-5 βαθμους διαφορα. Αν το κουτι σου δεν ειναι καλο σε συνδιασμο με την ψυχτρα και την κατασκευη της μητρικης μπορει να ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ εντελος τον αερα γυρο απο τον επεξεργαστη κα ιη ψυκτρα να παιρνει ΕΝΤΕΛΟΣ ζεστο αερα.. ΜΕ σοληνα που τραβαει αερα απο την μπροστα μερια του κουτιου κατευθειαν στον επεξεργαστη ειδα διαφορα αλλους 5 βαθμους ...
Gi0 Απρίλιος 6, 2005 Author #14 Απρίλιος 6, 2005 AlienHack,indeed!Ξυλωσα εναν ανεμιστηρα απο ενα παλιο τροφοδοτικο(οικονομια γαρ!)και τον τοποθετησα στο πισω μερος του κουτιου(ροη προς τα εξω)και ειδα μια διαφορα 2 βαθμων.Αντε και σε λιγες βδομαδες εχω και γενεθλια,μηπως και παρω καινουριο κουτακι.
Elu Thingol Απρίλιος 7, 2005 #15 Απρίλιος 7, 2005 Εγω αν δεις σε παλαιοτερο thread, ειχα ενεργοποιησει σε gigabyte κατι αντιστιχο του performance mode enabled που σου βγαζει το cpuz. Δεν λεω οτι φταιει αυτο, αλλα αν υπαρχει καποια επιλογη στο bios τυπου top performance(τετοιο εχουν οι gigabyte) η κατι τετοιο απενεργοποιησε το και δες τι γινετε. Η καποια επιλογη για τις μνημες που την εχεις βαλει enabled βαλτην default, αν γινεται. Εγω με 3,2 Ε0 με ενεργοποιημενες καποιες επιλογες που αφορουσαν τις μνημες μου δεν πηγαινε πανω απο 3,5-3,6. Οταν τις απενεργοποιησα μπορεσα να φτασω τα 4,25 (με υδροψυξη ομως)...
Gi0 Απρίλιος 9, 2005 Author #16 Απρίλιος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Elu Thingol Εγω αν δεις σε παλαιοτερο thread, ειχα ενεργοποιησει σε gigabyte κατι αντιστιχο του performance mode enabled που σου βγαζει το cpuz. Δεν λεω οτι φταιει αυτο, αλλα αν υπαρχει καποια επιλογη στο bios τυπου top performance(τετοιο εχουν οι gigabyte) η κατι τετοιο απενεργοποιησε το και δες τι γινετε. Η καποια επιλογη για τις μνημες που την εχεις βαλει enabled βαλτην default, αν γινεται. Εγω με 3,2 Ε0 με ενεργοποιημενες καποιες επιλογες που αφορουσαν τις μνημες μου δεν πηγαινε πανω απο 3,5-3,6. Οταν τις απενεργοποιησα μπορεσα να φτασω τα 4,25 (με υδροψυξη ομως)... Xμμμ..Το εχω ενεργοποιημενο.Θα το δοκιμασω σημερα.Καλα δεν περιμενω να παω 4,αλλα ενα 3.2-3.3(..αναλογα και την θερμοκρασια που θα δουν τα ματακια μου)
Elu Thingol Απρίλιος 9, 2005 #17 Απρίλιος 9, 2005 Αντε να δουμε...οσο για 4...λογω στεπ...μην τα περιμενεις...
Gi0 Απρίλιος 9, 2005 Author #18 Απρίλιος 9, 2005 Λεεεεεπον...Εχεις δικο Elu Thingol.Απενεργοποιοντας και το memory performance(auto)και το system performance(auto και αυτο)ετσι για δοκιμη το εβαλα το fsb στα 230.Και ω,θεοι μπουταρε!ΑΛΛΑ..δεν εμπαινε στα windows:p ..Θα μου πεις γιατι χαιρεσαι.Οταν το εβαζα στα 225 πριν,εκανε boot και αμεσως η asus μου πετουσε μηνυμα"overclocking failed".Επαιξα και με τις μνημες(320,266,αυξησα timings,αλλα μπα,το ιδιο αποτελεσμα,"overclocking failed"),πραγμα που μου φανηκε παραξενο.Με"χαλαρες"τις μνημες και παλι no boot?:...: Ανεβασα κι αλλο το fsb απο περιεργεια,να δω στα ποσα θα μου βγαλει"overclocking failed"(στα 245).Θα συνεχισω το ψαξιμο σημερα-αυριο το βραδυ.
Elu Thingol Απρίλιος 9, 2005 #19 Απρίλιος 9, 2005 Xμ ε ενταξει πραγματι δεν κερδισες τιποτα...keep it up κατι θα βρεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.