SLN Απρίλιος 12, 2005 Author #41 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 11:03] Πιστευω με τα οξέα δε θα τελειώσει ποτέ η φάση, παράδειγμα έχω το δικό μου ψυγείο που είχα βγάλει από ένα yugo σε παρόμοια κατάσταση. Ακόμα και μετά από 1.5 χρόνο που λειτουργεί, κάτι ψιλά κάθε φορά που το καθαρίζω συνεχίζει να βγάζει. Από ένα σημείο και πέρα με τα οξέα απλά καταστρέφεται. Αντε ρε παιδακι μου πεστο απο την αρχη να τελειωνουμε.... Κι εγω εκει εχω καταληξει... οτι μαλλον θα συμβιβαστω με την μπιχλα. Υπαρχει περιπτωση να χαλασει αντλια/μπλοκ απο τετοια φαση? Αν ειναι, για να γλιτωσω 50 ευρω (που πολυ σωστα λεει ο nos) να χαλασω 50 ευρω αντλια και 50 ευρω μπλοκ καπου δεν μου "βγαινουν" τα μαθηματικα...
Cartman1416003173 Απρίλιος 12, 2005 #42 Απρίλιος 12, 2005 η σκουριά φεύγει με αμμωνία, με ασθενή βάση δηλαδή και όχι με οξύ. προτείνεται οποιοδήποτε καθαριστικό τζαμιών με αμμωνιαζόλ!!! τα οξέα είναι για να φεύγουν τα άλατα, όχι η σκουριά. μη σου πώ ότι κάνεις ζημιά στο μέταλλο με το οξύ.
magicman Απρίλιος 12, 2005 #43 Απρίλιος 12, 2005 το οτι κανει ζημια την κανει αναλογως ποσο θα το αφησεις μεσα στο ψυγειο...
sotiris Απρίλιος 12, 2005 #44 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από Cartman η σκουριά φεύγει με αμμωνία, με ασθενή βάση δηλαδή και όχι με οξύ. προτείνεται οποιοδήποτε καθαριστικό τζαμιών με αμμωνιαζόλ!!! τα οξέα είναι για να φεύγουν τα άλατα, όχι η σκουριά. μη σου πώ ότι κάνεις ζημιά στο μέταλλο με το οξύ. απλά ελπίζεις ότι καταστρέφοντας λίγο το μέταλλο φεύγει μαζί και η σκουριά που έχει κολλήσει πάνω του. @SLN: και σου πα να ρίξεις ακετόνη, που γ@μεί, και δε μ' ακούς.... ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΚΕΤΟΝΗ, το λέω πάντα αυτό :P :P
SLN Απρίλιος 12, 2005 Author #45 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από Cartman [Χθες, στις 22:53] η σκουριά φεύγει με αμμωνία, με ασθενή βάση δηλαδή και όχι με οξύ. προτείνεται οποιοδήποτε καθαριστικό τζαμιών με αμμωνιαζόλ!!! τα οξέα είναι για να φεύγουν τα άλατα, όχι η σκουριά. μη σου πώ ότι κάνεις ζημιά στο μέταλλο με το οξύ. Ρε φιλε το σκεφτηκα κι εγω αυτο σε καποια φαση. Δεν το δοκιμασα να σου πω την αληθεια. Βασικα κατεληξα οτι ειναι τα ιδια μια που δεν καταφερα να βρω ενα λογο οτι μπορει να δουλευει καλυτερα στην σκουρια η βαση απο οτι το οξυ. Οσο για την ζημια στο μεταλλο, -αν ειναι να τρυπησει- ειτε του πεταξω ρΗ=2 (ισχυρο οξυ) ειτε ρΗ=12 (ισχυρη βαση) ιδιας διαμετρου τρυπα θα κανω στο μεταλλο . Εκ των πραγματων σου λεω οτι η σκουρια φευγει ΚΑΙ με τους 2 τροπους. Αυτο που λες με τα αλατα και τα οξεα ισχυει στανταρντ. Αν τυχον βαλω ασθενη βαση, απλα θα του... "αερισω" μια μαντρα, φανταζομαι. Τεσπα, του αφησα λιγο υδροχλωρικο (σχεδον πυκνο 30%), το κουνησα, πηγα για ποτακι, γυρισα μετα απο κανα διωρο, το ξεβγαλα κανα 15λεπτο με τρεχουμενο νερο. Και μαλλον αυτο ειναι και το τελος. Απο αυριο παω να καθαρισω το εξωτερικο και να το βαψω. Γενικα το ξεσκισα στα οξεα... Αν τυχον τρυπησε θα ενημερωσω Θενκς and sorry φορ δε πρηξιμο... :hi:
Nos-Dio Απρίλιος 13, 2005 #46 Απρίλιος 13, 2005 Βασικα εγω ο ταπεινος με την χημεια που ξερω απο την κατευθυνση...σκεφτομαι οξυ+βαση=αλατι και νερο.. η σκουρια ειναι οξειδιο(δεν ξερω αν γραφεται ετσι φιλε..τωρα μονο μαθηματικα γραφω πια... )του χαλκου οποτε με το οξυ ελπιζεις να τα παρεις ολα παραμαζωμα... Δεν δοκιμαζεις και μια βασηδυνατη και αμα το κανεις κεφαλογραβιερα..ε παει πεθανε,μην δινεισ σημασια τωρα μιας και βλεπω οτι τα εχεις ευκαιρα εκει τα μαγικα φιλτρα στο εργαστηριο της σχολης..
SLN Απρίλιος 13, 2005 Author #47 Απρίλιος 13, 2005 Ακριβως το ιδιο σκεφτηκα κι εγω σημερα το πρωι ρε συ!Ελεγα στον εαυτο μου... ετσι κι εχει δικιο ο cartman θα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο. Το ξαναφερα σημερα πανεπιστημιο να του πεταξω και λιγη πυκνη αμμωνια... (βασικα δεν του πεταω tuboflo -KOH, καυστικο καλιο) γιατι ειναι σαν να του ριχνω ισχυρο οξυ. Τουλαχιστον η αμμωνια ειναι ασθενης βαση... Παντως χωρις πλακα φαινεται με τα πολλα να καθαριζει σιγα σιγα... Και αφου αντεχει και δεν εχει τρυπησει ακομα.... (χτυπαει ξυλο, κουνιεται απο την θεση του, και αλλα voodoo)
Cartman1416003173 Απρίλιος 13, 2005 #48 Απρίλιος 13, 2005 έχω καθαρίσει στο εργαστήριο πολλές φορές σκουριασμένα πράγματα με το άζαξ για τα τζάμια (είμαι χημικός). πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά με αραιή και ασθενή βάση, όπως το άζαξ ή την αμμωνία που πουλάνε στα φαρμακεία(30%). Η αμμωνία και απομακρύνει καλύτερα τη σκουριά και δεν προσβάλλει το μέταλλο. Προσοχή, μην κάνεις υπερβολές και βάζεις πυκνά διαλύματα. εσύ με τα πυκνά οξέα και την πολλή ώρα που τα αφήνεις μέσα φοβάμαι το έχεις μαμήσει το ψυγείο.
Cartman1416003173 Απρίλιος 13, 2005 #49 Απρίλιος 13, 2005 και απο τη στιγμή που σου έβγαλε σκουριά το ψυγείο, είναι σίγουρο ότι θα ξαναβγάλει, εκτός και αν το προστατέψεις.
MADKiller7 Απρίλιος 13, 2005 #50 Απρίλιος 13, 2005 ρε παιδια το κολπο με την κοκα κολα κανει τιποτα?εχω να καθαρισω και εγω ενα ψυγειο χαλκινο απο αγροτικο χιουνταϊ,δεν εβγαλε τιποτα με σκετο νερο που το εκανα,παιζει να ειναι καθαρο?
SLN Απρίλιος 13, 2005 Author #51 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Cartman [Σήμερα, στις 20:19] έχω καθαρίσει στο εργαστήριο πολλές φορές σκουριασμένα πράγματα με το άζαξ για τα τζάμια (είμαι χημικός). πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά με αραιή και ασθενή βάση, όπως το άζαξ ή την αμμωνία που πουλάνε στα φαρμακεία(30%). Η αμμωνία και απομακρύνει καλύτερα τη σκουριά και δεν προσβάλλει το μέταλλο. Προσοχή, μην κάνεις υπερβολές και βάζεις πυκνά διαλύματα. εσύ με τα πυκνά οξέα και την πολλή ώρα που τα αφήνεις μέσα φοβάμαι το έχεις μαμήσει το ψυγείο. A πολυ ωραια. Τωρα ειμαστε 3 στο φορουμ... Σωτοοοο ελα.. κι αλλος ανεργος!! Εβαλα και την πυκνη αμμωνια σημερα 25%. Καμμια ωριτσα + βαλε την αφησα να δρασει. Δεν ειδα διαφορα σε σχεση με τα οξεα... Παλι μπιχλα εβγαλε... Αυτη την φορα μπλε (μη οξειδωμενος χαλκος???-Ο πρασινος ειναι οξειδωμενος-) Πηρα και τις απαραιτητες/αναποφευκτες τζουριτσες μου και "ξεβουλωσε η μυτη μαζι με ολο τον πνευμονα ). Απλα και μετα το ξεβγαλμα συνεχιζει να μυριζει πολυ. Κοιτα, ολα τα καθαριστικα του εμποριου (cilit bang, bref ultra) κλπ που διαφημιζουν οτι αφαιρουν σκουρια απο πλακακια, εχουν σαν βαση τα οξεα και φυσικα γραφει στις οδηγιες να μην χρησιμοποιουνται σε επιφανειες μεταλλικες και γενικα ευαισθητες σε οξεα. Αν τυχον οι βασεις ηταν το ιδιο αποτελεσματικες, και πιο ασφαλεις για τα μεταλλα θα χρησιμοποιουσαν τετοιες, θελω να πιστευω. Τεσπα... Αυτο με την μελλοντικη προστασια που λες, πως το εννοεις? Να μην βαλω νερο αλλα σκετο παραφλου ας πουμε?
Shidokanjohn Απρίλιος 13, 2005 #52 Απρίλιος 13, 2005 παντως για οτι θες,υπαρχει ενα φαρμακειο που εχει τα παντα αλλα θα το βρεις δυσκολα.Ειναι αορατο!
spc Απρίλιος 13, 2005 #53 Απρίλιος 13, 2005 μας μάμησες Σόλωνα με το ψυγείο σου τσίμπα ένα τέτοιο και άσε μας στην ησυχία μας
SLN Απρίλιος 13, 2005 Author #54 Απρίλιος 13, 2005 Μας την ειπε ο αντι-σπαμμερ.... Ρε Γιαννη, αφου ηταν ολοκαινουργιο... προχτες ανοιξε, γιαυτο δεν το ηξερα :P
chroma Απρίλιος 13, 2005 #55 Απρίλιος 13, 2005 Τελικά διάλεξε, καθάρισμα ή αλάφρωμα (αφαίρεση υλικού) κάνεις από το ψυγείο; Βάλε λίγο παραφλού στο κύκλωμα, σε μια αναλογια 1/10 (το πυκνό, αυτό που είναι για -50) και δες πως πάει το πράγμα. ο edit του edit ω..
spc Απρίλιος 13, 2005 #56 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από chromaΒάλε λίγο παλραφλού στο κύκλωμα, σε μια αναλογια 1/10 (το πυκνό, αυτό που είναι για -50) και δες πως πάει το πράγμα. έχω την εντύπωση ότι με όλα αυτά που έχει κάνει ήδη το μέταλλο έχει διαβρωθεί σημαντικά και πέραν της επερχόμενης/ων τρύπας/ων, δεν γλυτώνει την συνεχή δημιουργία και ανακύκλωση λάσπης....
chroma Απρίλιος 13, 2005 #57 Απρίλιος 13, 2005 Εννοώ πως αν δε βγάζει λάσπη πλέον, ας το βάλει στο κύκλωμα κανονικά με λίγο παραφλού και το πράγμα θα φανεί στους σωλήνες σε μερικές μέρες.
SLN Απρίλιος 13, 2005 Author #58 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 23:04] Τελικά διάλεξε, καθάρισμα ή αλάφρωμα (αφαίρεση υλικού) κάνεις από το ψυγείο; Αφου το τονισα απο την αρχη... Να παιξω ηθελα!! Αν παρ'ελπιδα καταφερνα να καθαρισω και το ψυγειο θα ημουν διπλα ευτυχισμενος!!! :P Κοιτα τι κανει ο ανθρωπος για να γλιτωσει τα 50 ευρω του τρανζιτ... Ρε συ ΔΕΝ υπαρχει κυκλωμα... το πρωτο εξαρτημα που παιρνω ειναι αυτο... Ηθελα να δω αν δουλεψει, η φαση να προχωρησω με αγορα για τα υπολοιπα... Φραγκα δεν παιζουν. Στην ξεφτιλα θα προσπαθησω να το στησω. Καποια στιγμη πρεπει να αξιωθω να στειλω κι ενα email στο Μιχαλη αν μπορει να φτιαξει ενα block για την Χ800ΧL... (Αυτα που ειχε που εκαναν και για Χ800+6800) κανουν και για pci-e φανταζομαι? Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 23:10] έχω την εντύπωση ότι με όλα αυτά που έχει κάνει ήδη το μέταλλο έχει διαβρωθεί σημαντικά και πέραν της επερχόμενης/ων τρύπας/ων, δεν γλυτώνει την συνεχή δημιουργία και ανακύκλωση λάσπης.... Εσυ τι πεταγεσαι ρε??? :P Αυτο με την ανακλυκλωση λασπης: μαλλον θα παιξει το πρωτο καιρο (στο δοκιμαστικο 3ημερο να δουμε αν χανει) υποτυπωδες φιλτρακι (απο απορροφητηρα-υαλοβαμβακα) να μαζευει... Μετα θα παιζει αδειασμα-καθαρισμα σχετικα τακτικο αρχικα. Τις τρυπες μαλλον τις εχω γλιτωσει... Δεν φαινεται να χανει... Στο μελλον θα ρωτησω τον Chosen να μου κανει ενα customization του Καζαμια...
Cartman1416003173 Απρίλιος 13, 2005 #59 Απρίλιος 13, 2005 3 χημικοί στο δελάμπ? καλά πάμε!το βρίσκω φυσιολογικό που δε βγάζει τίποτα η αμμωνία, με τόσα οξέα που έχεις ρίξει δεν πρέπει να έχει μείνει και τίποτα για να πάρει η αμμωνία. να διευκρινήσω ότι εγώ μιλάω για απομάκρυνση σκουριάς σιδήρου με αμμωνία. απο ότι καταλαβαίνω το ψυγείο σου είναι χάλκινο, οπότε εκεί λογικά τα πράγματα αλλάζουν. όμως στην ανόργανη χημεία είμαι ψιλοσκράπας οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. ένα έχω να πώ όμως : προσοχή με τον χαλκό γιατί πολλά αλατά του είναι τοξικά, οπότε να χρησιμοποιείς γάντια και να είσαι σε μέρος με καλό αερισμό, και βέβαια να πλένεσαι καλά.
voudas Απρίλιος 13, 2005 #60 Απρίλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Cartman καλό αερισμό, και βέβαια να πλένεσαι καλά. spc????δε θα σχολιάσεις?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.