SLN Απρίλιος 10, 2005 Author #21 Απρίλιος 10, 2005 Λοιπον, στο αποστακτηριο του Τζακ Ντανιελς στο Τενεσσυ, καθαριζουμε αααργαααα τα ψυγεια μας... Εχω δοκιμασει κατα σειρα συνδεση με σωληνα κηπου, ανοιγμα βρυσης φουλ, κουνημα, σταματημα, αδειασμα, ξαναγεμισμα και απειρες επαναλειψεις, 3πλυσεις με 50 γρ κιτρικο οξυ σε μισο λιτρο νερο καθε φορα, κουνημα κλπ. Συνολικα εμεινε κανα 8ωρο σε κιτρικο οξυ το εσωτερικο. Παλι πολυ ξεπλυμα με νερο κλπ. Εκεινο που παρατηρησα ειναι. Καθε φορα οταν το γεμισω νερο απο την μια εισοδο, απο την αλλη βγαινει καθαρο. Αλλα οταν το αδειαζω στο τελος βγαζει μπιχλα (σκουρια μαλλον). Αυτο γινεται καμμια 10αρια φορες τωρα. Το αφησα αναποδα το διημερο που ελλειπα να στραγγισει και εβγαζε "πρασινο υγρο" (σκουρισμενος χαλκος). Παντως βλεπω να τραβαει πολυ η διαδικασια καθαρισμος. Παντα μενει μπιχλα μεσα και την παρασερνει στο τελος... Εχω δοκιμασει τα παντα (εκτος απο ultrex). Θα συνεχισω βεβαια αλλα μαλλον σε κατι πιο δραστικο. (υδροχλωριο??) Τελος 2 ασχετα πραγματακια... Ενα τετοιο ψυγειο, περιπου ποσο νερο παιρνει. Ο ανεμιστηρας στην φωτο ειναι 12αρης αν δεν το εχω αναφερει. Σε μηκος ειναι 3 12αρηδες, σε "φαρδος" λιγο παραπανω απο 15ποντους και 4-4.5 ποντους παχος. Κανα μισολιτρο νερο περιπου? Οι εισοδοι εξοδοι ειναι 2 εκατοστα εξωτερικη διαμετρο. Δυσκολη η μοντα. Παιδια σορρυ για το πρηξιμο, το ξερω οτι θα ειναι ευκολοτερο να παρω ενα ετοιμο να τελειωνω αλλα το κανω για να περναει η ελευθερη ωρα περισσοτερο. Αμα σας σπαω τα νευρα πειτε το να σκασω
Samael Απρίλιος 10, 2005 #22 Απρίλιος 10, 2005 Οκ,ΣΚΑΣΕ! Βασικα για να δεις ποσο χωραει κανει το εξης πανεξυπνο κ δαιμονιο κολπο(απορω πως δε το σκευτηκες ) Παρε κ γεμισετο με μπουκαλια 0,5λιτρου K ρηξε υδροχλωρικο να τελιωνεις
SLN Απρίλιος 10, 2005 Author #23 Απρίλιος 10, 2005 Δεν ειναι αν το σκεφτηκα ρε ομορφε. Απλα σαν νεοπας με τσιτα βρωμικο ψυγειο δεν ξερω πως διαολο (οσο και να το κουναω- ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΝΝΟΩ) αν κανω καλη εξαερωση για να ξερω αν αυτα που ριχνω μεσα πανε παντου. Εχω ηδη μετρησει γυρω στα 600ml. Απλα ρωτησα μην τυχον για τετοιο ψυγειο χωραει κανα λιτρο (χοντρικη αποψη ζηταω) και παλευω αδικα με το μισο ψυγειο αδειο λογω αερα-σκουριας.
Samael Απρίλιος 10, 2005 #24 Απρίλιος 10, 2005 Ο αγερας θα φυγει με τη μια ετσι που θα ειναι ορθιο,μη σκας Γιομοσετο κ μετα κουνα να δεις ΑΝ τυχων εχει αερα μεσα.
Nos-Dio Απρίλιος 11, 2005 #25 Απρίλιος 11, 2005 SLN απο προσωπικη εμπειρια να σου πω τα εξης: Αν δεν γινει "γυαλι" μεσα και το βαλεις επανω ολα σε λιγο καιρο θα γινουν καφε....σωληνες,μπλοκ,αντλιες...ολα...οχι πως χαλανε αλλα πολυ βρωμα μωρ' αδερφακι μου. Αν δεν ειναι καθαρο δεν θα εχει και τοσο καλη αποδοση. Γενικα φιλε μου καμια φορα χρειαζεται να τα σκασεις...εγω ειχα ενα μεγαλο μηχανης και δεν ηταν καθαρο..καποτε το χαρισα σε ενα φιλαρακι που ειχε ενα αντιστοιχου μεγεθους γιατι ηθελε να τα βαλει και τα δυο επανω.(Μην δινεις σημασια στο τελευταιο ) Πηγε να το καθαρισει και μου ειπε οτι βρηκε πεθαμενη σφηκα μεσα(εχχεμμμ το ειχα λιγο καιρο στο μπαλκονι και...) και οταν τελικα το καθαρισε οσo καλα μπορουσε και σχεδον μου ειπε πως ηταν "τζιτζι" το βαζeι πανω και στις δυο μερες παρατηρησε οτι εβγαλε και παλι λιγη μουργα. Συμπερασμα:Τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας. (Μην το παρεις κατακαρδα,δεν εχω τιποτα με τον μαυρουκο )
SLN Απρίλιος 11, 2005 Author #26 Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 04:44] Αν δεν γινει "γυαλι" μεσα και το βαλεις επανω ολα σε λιγο καιρο θα γινουν καφε....σωληνες,μπλοκ,αντλιες...ολα...οχι πως χαλανε αλλα πολυ βρωμα μωρ' αδερφακι μου. Αν δεν ειναι καθαρο δεν θα εχει και τοσο καλη αποδοση. Συμφωνω κι εγω ρε γμτ... οχι τοσο για την αποδοση, απλα για την βρωμα περισσοτερο και μηπως κανει καμμια ζημια στην αντλια-μπλοκ..... Γιαυτο παλευω μηπως δω προκοπη... Η νεκροψια θα δειξει... edit: Σημερα το εφερα μαζι πανεπιστημιο να του ξηγησω τ'ονειρο.... απο το πρωι εχει φαει 3-4 πλυσεις με υδροχλωρικο. Περιπου οπως η συγκεντρωση του εμπορικου στα σουπερ μαρκετ. Εβγαζε μπιχλα... Μετα ψιλοτσαντιστηκα/βαρεθηκα... και του εβαλα νιτρικο οξυ 1:1. 30%. Αρχισε να βγαζει καφε ατμους και να αφριζει.... (kids do not try this at home) το αφησα καμμια ωριτσα να κοχλασει και εβγαλε καφε λασπη!!! (απο διαφανο/αχρωμο διαλυμα που ειχα βαλει μεσα) Δεν φαινεται να εχει τρυπησει και δεν χανει απο πουθενα. Βεβαια καθως με κοιτουσανε στο εργαστηριο να παλευω με το ψυγειο, μετα το απιστευτο δουλεμα, επεσε η σχετικη "επιστημονικη-τρομαρα μας" κουβεντα και καταληξαμε στο εξης... Το οξυ (οποιοδηποτε χρησιμοποιειτε) ειναι τελειο για τα αλατα αλλα οχι για την σκουρια.... Ειδικα στον χαλκο η σκουρια κανει ενα επιφανειακο στρωμα που "ψιλοπροστατευει" κιολας. Το παραξενο που παιζει ειναι : Μηπως το οξυ βγαζοντας/ παρασερνοντας την σκουρια οξειδωνει (σκουριαζει) το καθαρο μεταλλο και αναιρει οποιοδηποτε καλο κανει η ολη φαση με το οξυ??? Παντως δεν το βλεπω να καθαριζει ποτε τελειως... ή θα συμβιβαστω, ή θα βαλω στην εξοδο καποιο φιλτρακι (λεπτο χαρτινο φιλτρακι) με την αναλογη πτωση πιεσης που αυτο θα επιφερει ή θα παρω καινουργιο...:whistling
SLN Απρίλιος 11, 2005 Author #28 Απρίλιος 11, 2005 Τι να κανει κι η Κοκα ρε? Εδω του εχω αλλαξει την πιστη. Πυκνο νιτρικο κατεληξα να του ριχνω... Τι να κανει η Κοκα? Ψιλο-απογοητευση...
GoriLLakoS Απρίλιος 11, 2005 #29 Απρίλιος 11, 2005 Ασ'το ρε salανιαρη........θα σου παρω αλλο εγω που σ'αγαπαω..... χαχαχα.......μονο αλλαξε την sig σου...ξερεις εσυ...
SLN Απρίλιος 11, 2005 Author #30 Απρίλιος 11, 2005 Αστα ρε Βασιλη... Ποοοολυυυυ μπιζιλος ο καθαρισμος... Ατερμονα projects rulezzzzz!!!! Καθε ταλαιπωρος που παλευει με κατι που δεν τελειωνει ποτε πρεπει να σου πληρωνει πνευματικα δικαιωματα.....
Samael Απρίλιος 11, 2005 #31 Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Τι να κανει κι η Κοκα ρε? Εδω του εχω αλλαξει την πιστη. Πυκνο νιτρικο κατεληξα να του ριχνω... Τι να κανει η Κοκα? Ψιλο-απογοητευση... Αν υσχιει αυτο που λες για την οξυδωση απο το ιδιο το οξυ,η κοκα θα λυσει το προβλημα γιατι δε προκειτε να το οξυδωσει περισσοτερο
SLN Απρίλιος 11, 2005 Author #33 Απρίλιος 11, 2005 Οχι ρε αλλα αφου το βρηκα τζαμπε να μην κανω μια δοκιμη να το καθαρισω/χρησιμοποιησω?? Κριμα ειναι τετοιο θηριο...
sotiris Απρίλιος 11, 2005 #34 Απρίλιος 11, 2005 καλά, κάθεσαι και βγάζεις θεωρίες αποτυχίας? ήμαρτον με τις οξειδώσεις. λίγο βασιλικό θέλει και θα στρώσει το πολύ πολύ να το πάρεις στο χέρι πάντως αν δεν έχει ξεπεράσει ένα κρίσιμο σημείο σκουριάς και έχει ακόμα μέταλλο (σε μη οξειδωμένη κατάσταση), πιστεύω θα καταφέρεις να το επαναφέρεις με τα οξέα. απλά είναι και μεγάλη η επιφάνειά του. το καλύτερο θα ήταν, όταν φτάσει σε μια ανθρώπινη κατάσταση, να το συνδέσεις με αντλία και το HCl να γυρίζει (αναδεύεται που λέμε), έτσι θα κάνεις καλύτερη δουλειά. Αν όχι, asetek waterchill
spresv Απρίλιος 11, 2005 #35 Απρίλιος 11, 2005 ρε καναμε ενα πειραματακι σχολειο με μια προκα που την βουταγες σε νιτρικο χαλκο(νομιζω, μην μας παρουν και με τις πετρες) και το μεταλο στην επιφανεια αντικαθιστοταν απο χαλκο. (και καλα επρεπε να βρουμε ποτε ηταν πιο βαρυ) Ε κανε αυτο ρε :tomato: :tomato:
SLN Απρίλιος 11, 2005 Author #36 Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 23:22] πάντως αν δεν έχει ξεπεράσει ένα κρίσιμο σημείο σκουριάς και έχει ακόμα μέταλλο (σε μη οξειδωμένη κατάσταση), Αυριο το πρωι θα το ρωτησω σε τι κατασταση ειναι και αν εχει περασει το "κρισιμο σταδιο" Σημερα δεν μου μιλουσε γιατι κρατουσε μουτρα! Πως να ξερω εγω αν εχει περασει το σταδιο που λες ρε?? Αυτο με το βασιλικο νερο παιζει.... Οταν βρω ενα αλλο φτηνο ψυγειο . Καλα αυτο με την ανακυκλωση του HCl μου φανηκε πολυ radical σαν ιδεα... Ποιανου την αντλια θα βαλω για αυτο το σκοπο. Δεν πιστευω να εννοουσες την δικη μου?? @spresv. Η επιμεταλλωση δεν παιζει σαν σεναριο. Αφενος μεν δεν ξερω ποσο σταθερη ειναι σε ροη νερου και αφετερου δεν βοηθαει στο να "ξεβουλωσω" τα καναλια απο την σκουρια...
Nos-Dio Απρίλιος 11, 2005 #37 Απρίλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Οχι ρε αλλα αφου το βρηκα τζαμπε να μην κανω μια δοκιμη να το καθαρισω/χρησιμοποιησω?? Κριμα ειναι τετοιο θηριο... Οπωσδηποτε....και αν σου κατσει τωρα αμα δεν γινεται...σκας 50 ευρω και τελος
chroma Απρίλιος 11, 2005 #38 Απρίλιος 11, 2005 Ακόμα παιδεύεσαι; Γέμισε το με υδροχλωρικό όλο, όχι πυκνό, αυτό που πουλάνε στα σουπερμαρκετ είναι μια χαρά. Εγώ έτσι το καθαρίζω το δικό μου και το έχω κάνει αρκετές φορές. Υδροχλωρικό, λίγο κούνημα να φύγει ο αέρας και άφησε το για αρκετή ώρα (45-60 λεπτά είναι καλά). Αφού το ξεπλύνεις από το υδροχλωρικό, ρίξε μέσα κάτι να εξουδετερώσεις το οξύ (εγώ ρίχνω διαλυμένη μαγειρική σόδα) άφησε το για λίγο και ξέπλυνε το. Καλύτερα να περάσει και τη δοκιμασία του υδροχλωρικού από να τρυπήσει αργότερα, που δε στο ευχομαι.btw από τι volvo είναι αυτό το ψυγείο; να ψάξω να βρω ένα.
SLN Απρίλιος 12, 2005 Author #39 Απρίλιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 02:36] Ακόμα παιδεύεσαι; Γέμισε το με υδροχλωρικό όλο, Εγώ έτσι το καθαρίζω το δικό μου ρε αδερφε, αν θυμαμαι καλα (δεν εχω αγορασει ποτε) το υδροχλωρικο που πουλανε στα σουπερμαρκετ ειναι 5-10%. Εγω το γεμισα νιτρικο 30% και δεν εκανα δουλεια.... Προφανως και θα το δοκιμασω αλλα απλω στο αναφερω για αν δεις οτι και ετσι να το κανω δεν βλεπω να "καθαριζω" Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 02:36] btw από τι volvo είναι αυτό το ψυγείο; να ψάξω να βρω ένα. Δεν ξερω ρε γμτ. Στην αντιπροσωπεια/μαντρα/service της volvo ψαξαμε και μου το δωσανε, αφου ειχα γινει ρεζιλι σε 25 μαντρες πιο πριν... Aπο την χαρα μου μολις ειπε "παρτο να κανεις την δουλεια σου", πεταξα BSOD και δεν σκεφτηκα αν ρωτησω μαρκα.....
chroma Απρίλιος 12, 2005 #40 Απρίλιος 12, 2005 Σωστός, ξαναδιάβασα τα προηγούμενα (μου είχε ξεφύγει ένα edit, με το νιτρικό). Πιστευω με τα οξέα δε θα τελειώσει ποτέ η φάση, παράδειγμα έχω το δικό μου ψυγείο που είχα βγάλει από ένα yugo σε παρόμοια κατάσταση. Ακόμα και μετά από 1.5 χρόνο που λειτουργεί, κάτι ψιλά κάθε φορά που το καθαρίζω συνεχίζει να βγάζει. Από ένα σημείο και πέρα με τα οξέα απλά καταστρέφεται.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.