Jump to content

Καθαρισμος ψυγειου?

SLN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καβατζωσα ενα ψυγειο καλοριφερ απο... νταλικα volvo :):D και σκεφτομαι οτι ειναι καλη βαση για υδροψυξη... Ειναι ψιλοτερατακι...σαν το 120.3 αλλα πιο χοντρο, εχει χαλκινους σωληνες και μη χαλκινα fins νομιζω... Anywayzzzz ειναι σε ψιλοκαλη κατασταση. Εξωτερικα λιγο σκουρια. Οπως καταλαβατε θελω να το καθαρισω εσωτερικα. Εχω στη διαθεση μου οτιδηποτε χημικο μπορειτε να φανταστειτε (και μερικα που δεν μπορειτε). Οργανικοι διαλυτες δεν νομιζω να κανουν δουλεια. Αμμωνια? Οξικο οξυ (ξυδι)?? Ρωτησα για υδροχλωριο και μου ειπε οτι θα του μαμησει το Δια. Λογικο, οποτε αποκλειεται και το θειικο οξυ. Βασικα ψαχνω για γνωμες απο ατομα που το εχουν κανει επιτυχημενα και οχι για τυχαιες αποψεις. Εχω κι εγω 4-5 πραγματα στο κεφαλι μου αλλα ειπα να ρωτησω κανα που εχει περασει την φαση. Προφανως ψαχνω για κατι αποτελεσματικοτερο του "το βαζω να λέιτουργει κανα διωρο ωστε το νερο να παρασυρει τη σκουρια" Αν δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο "it's Ok" προχωραω και οπως ειναι.

Εξωτερικα τωρα δεν με πολυνοιαζει μια που ποτε δεν ημουν της "φιγουρας", αλλα υπαρχει τιποτα ευκολο να το περασω να μαζεψω "τα πολλα". Προφανως ψαχνω για υγρο, που να "φαει" την σκουρια ευκολα και ομορφα, μια που το τριψιμο δεν το βρισκω sexy σαν ιδεα...:D

Το βραδυ αν ειναι θα ποσταρω καμμια φωτο να δειτε μηπως τυχον και ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται καθαρισμο στην τελικη... :cool:

Thanks in advance :daisy:

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Εγω καποια μεταχειρισμενα με υδροχλωριο ( το γνωστο και σαν κεζαπ) τα καθαριζα χωρις να εχω προβλημα εννοειτε πως μετα φουλ περασμα με νερο.Καλη φαση ειναι και νερο με πιεση οπως και αερας με πιεση.

Το θεμα ειναι οτι εγω εχω φουλ συμπυκνωμενο υδροχλωριο. Παιζει να το αραιωσω και αν ριξω 1-2 περασματα φυσικα.

Επειδη δεν εχω δοκιμασει καν αν σταζει ή οχι (σημερα το πηρα) φοβαμαι μην εχει κανα ψιλο-ελαττωμα και το υδροχλωριο το μετατρεψει σε κανονικη τρυπα, αλλιως το οξυ ειναι πολυ καλη λυση κι η πρωτη που ερχεται στο μυαλο σε τετοιες περιπτωσεις.

To υδροχλωρικο των σουπερ μαρκετ ειναι μια χαρα για τη δουλεια ;)

Αστο λιγο να βρασει μεσα στο ψυγειο κ μετα πολυ καλο ξεπλυμα.

αν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις... ντροπιάζεις το επάγγελμα :p

προτείνω HCL πάντως, αραιωμένο. 5M περίπου :p

θα σου φάει ελάχιστα από το ψυγείο και ταυτόχρονα θα στο καθαρίσει. καλό είναι να το έχεις

με ροή, ώστε να μην κάθεται ακίνητο ( και αποκτήσεις ένα διάτρητο ψυγείο :D )

πάντως όπως γνωρίζεις, μέταλλα + σκουριά = οξύ ( δεν νομίζω να το καθαρίσεις με ακετόνη :p )

Παράθεση
Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 23:15]

αν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις... ντροπιάζεις το επάγγελμα

πάντως όπως γνωρίζεις, μέταλλα + σκουριά = οξύ ( δεν νομίζω να το καθαρίσεις με ακετόνη :p )

Να μη ρωτησω κι εγω ρε Σωτο?? Πως θα μαθω?? :D :D Κι εγω για οξυ το κοβω απλα ειπα μηπως υπαρχει κανας πιο ηπιος τροπος. Καμμια φορα η απλουστερη λυση ειναι μπροστα μας.

Λοιπον η φωτο το ψιλοαδικουν λιγο...καθως απο τα 20 μαγαζια με ανταλλακτικα που γυρισα τον τελευταιο μηνα ειδα πολυ χειροτερα και μαλιστα σε τιμες ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ απο τους ιδιοκτητες της μαντρας...!

Ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το 120.3 σε φαρδος. Χωραει ισα-ισα 3 12αρηδες. Να δω πως θα το χωρεσει το στακερονι... Μαλλον θα το στησω οπως του Αριστου και θα βαλω τους 2 απο τους 3 12αρηδες.

post-1498-1416071822,1406_thumb.jpg

Και μια οι σωληνες, με τη εσωτερικη μπιχλα.

Ειναι χοντρουλικο λιγο ή ειναι νορμαλ??

post-1498-1416071821,9247_thumb.jpg

Με υδροχλωρικό [το οξυ στο κοκκινο μπουκάλι?] χάλασα 2-3 heatercores σκουριασμένα μεν αλλα μετα το ''πλύσιμο'' είχαν διαροές .

Βάλτο σε ένα δοχειο μεγάλο , πινελάκι , πετρελαιο και ξεκίνα [γνώμη μου].

Μια χαρά είναι το ψυγειάκι αν καταφερεις να το καθαρίσεις , με ένα ματ μαυρο χρωματάκι-σπρευ ...οκ

Καλύτερα να το πλύνεις όσο καλύτερα μπορείς τώρα , παρά να σου αφήνει σκουριά στους σωλήνες-αντλία-μπλοκ μετά οπότε hard wash .

Κοιτα,λαμπα δε θα γινει αλλα θα καθαρισει αρκετα.Χοντρο δε νομιζω να ειναι,ιδιο αλλα μακριτερο απο το τρανσιτ το κοβω.

Εναλλακτικη κ 100% ασφαλης μεθοδος:CokaCola :p

Πάρε και μία φωτό before after [απο ένα παλαιότερο ψυγείο] για να πάρεις δυνάμεις .

ready ? go !!!

Για αρχή ξεκίνα βάζοντας λάστιχο στην μία άκρη και άσε ανοικτη την βρύση να τρέχει νερό για κανα 15λεπτο .

Εσωτερικά μπορείς να το γεμιζεις πετρελαιο , και να το κουνάς καλά και άδειασμα . [ξέπλυμα δηλαδή].

Εξωτερικά πετρελαιο και ένα πινελάκι .

Προσοχή μονο στα φίν γιατί είναι ευαίσθητα [το ίδιο και οι κυψελες] καλύτερα να κάνεις 90% εξωτερικό καθάρισμα , παρά 95% και να το τρυπήσεις , είναι πολύ καλό ψυγειάκι και είναι κρίμα να το χαλάσεις , εκτός και άν έχεις κανα 2-3 καβάτζα.

αν ισχύει το 2ο πμ . :whistling

post-1303-1416071823,1663_thumb.jpg

Τζιτζι το εκανες ρε αδερφε!!!

Πετρελαιο εσωτερικα εεε??

Χμμμ τι διαολο μπορω να βαλω αντι για πετρελαιο?? Εξανιο διαλυει το πετρελαιο... Σωτοοοοοο χελπ!! Σας περισσευει ισο-οκτανιο??? :p Μη με βαζετε να τρεχω σε βενζιναδικα.

Τολουολιο? Χλωροφορμιο?

Τα φινς δηλαδη εσυ τα καθαριζες με βουρτσακι και πετρελαιο μονο?? Μαααστααα. Προβλεπεται δουλεια. Ελπιζω να διασκεδασω τον πηγαιμο στη Ιθακη....

Tα φινσ στραβώνουν πανέυκολα [γιαυτο λέω πινελο] και οι σωλήνες που αγγαλιάζουν τα φινς τρυπανε ευκολα [γιαυτο δεν ξαναβάζω οξύ]

Πλύνε με πινέλο απ έξω καλά και θα γίνει η δουλειά σε ενδιαφέρει να φύγει η σκουριά , μετα θα αναλάβει το ματ σπρευ . ;)

Ναι τα φινς το ξερω οτι στραβωνουν πολυ ευκολα. Σκεφτομαι για οδοντοβουρτσα και παραλληλα με τα φινς για να αποφυγω το στραβωμα. Εκεινο που με απασχολει ειναι ΑΦΟΥ το πετρελαιο οντως κανει δουλεια, τοτε να βρω ΓΙΑΤΙ κανει δουλεια (δεν βλεπω λογο να αντιδρα με την σκουρια) και συνεπως να βρω και κατι αποτελεσματικοτερο απο το πετρελαιο στην ιδια οικογενεια διαλυτικων.:nerd: :nerd:

σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι θα βρεις κάτι πιο φτηνό από το πετρέλαιο???

ρε γραμμή βενζινάδικο!!!

Παράθεση
Αρχική απάντηση από SLN

Ναι τα φινς το ξερω οτι στραβωνουν πολυ ευκολα. Σκεφτομαι για οδοντοβουρτσα και παραλληλα με τα φινς για να αποφυγω το στραβωμα. Εκεινο που με απασχολει ειναι ΑΦΟΥ το πετρελαιο οντως κανει δουλεια, τοτε να βρω ΓΙΑΤΙ κανει δουλεια (δεν βλεπω λογο να αντιδρα με την σκουρια) και συνεπως να βρω και κατι αποτελεσματικοτερο απο το πετρελαιο στην ιδια οικογενεια διαλυτικων.:nerd: :nerd:

τελικά εσύ είσαι όντως χημικός..... :nerd:

βάλε ακετόνη, πάει παντού :p

Μαλιστα... επειδη δεν το βιαζομαι το ζητημα και το κανω περισσοτερο για το χαβαλε και οχι για τις επιδοσεις, σκεφτομαι σε πρωτη φαση μια συνδυαστικη προσεγγιση του θεματος. :D

Το γεμισω coca cola και το αφηνω κανα 3ωρο.... μεθ'αναδευσεως βεβαιως βεβαιως με προσοχη μη μας φυγει το ανθρακικο και γινουμε λουτσα.

Γεμισμα με πετρελαιο και αφηνω κανα δυο μερες (εδω τα ρουχα μου τα αφηνω απλωμενα καμμια βδομαδα) κι αυτο με αναδευση...

Αμα δεν δω προκοπη, παω σε υδροχλωρικο...

Πετρελαιο μονο εξωτερικα νομιζω κανει δουλεια γιατι θελει κ τριψημο παραλληλα.Μεσα πρεπει να μπει καποιο χημικο.Ελπιζω να κανει την δουλεια της η κοκα :D

Αν εχεις μια παλια μικρη σκαφη βαλε πετρελαιο και αφησε το μεσα ολα το βραδυ.Αν δεν εχεις σκαφη κοψε ενα μπετονι μεγαλο για λαδια

Αφου μουλιασει καλα παρε ενα πινελο με μαλακιες μακρες τριχες ( δεν θελω σχολια)

και καθαρισε τα φινς με προσεκτικες καθετες κινησεις στην επιφανεις του ψυγειου (προσοχη σε αυτο το βημα γιατι οπως ειπαν και οι προλαλησαντες τα φινς στραβωνουν για την πλακα)

Εναλακτικα πανε σε ενα βενζιναδικο- λαστιχαδικο με πιστολι αερα και φυσα το παντα καθετα στα φινς και οχι με ολη την δυναμη του αερα Φυσα επισης και μεσα στο ψυγειο χωρις ποτε να φραξεις την αλλη εξοδο ( ενοειται οτι ηδη ξερεις οτι δεν ειναι βουλωμενο)

Το σκουπιζεις με στοργη και προδερμ κανεις οτι αλλαγες ( αν χρειαστουν σε ρακορ κτλ) και μετα με ενα σπραυ ματ (προτεινω αυτο που βαφουν τους κινητηρες ) τοι βαφεις και εισαι πλεον ο ευτυχης κατοχος ενος σχεδον καινουργιου 3πλου ψυγειου

Υγ Το πετρελαιο ΕΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν θα το πεταξεις Ειδες ποσο παει το λιτρο ........

Σας παρακαλω κυριε, εχουμε σκαφη!! Με απλυτα σωβρακα λες να κυκλοφoρουσα οταν δεν ειχα πλυντηριο ???? :p:D

Μαλιστα... παιζει πολυ η ιδεα του εμβαπτισμου. Το μειον ειναι οτι θελω κανα 3λιτρο πετρελαιο τουλαχιστον για αυτη την ιδεα...

Το εβαλα χτες απο την μια λαστιχο και το ανοιξα στο φουλ και δεν εβγαλε πολυ 'πραγμα' απο μεσα. Επισης δεν ειναι βουλωμενο... Οk then. Ευχαριστω πολυ παιδες. Δοκιμαζω αυτα τα οποια ειπαμε και ξαναεπανερχομαι...

Κατι τελευταιο... μαλλον μετα που θα φυγει η σκουρια μπορει να μη φυγουν τα αλατα απο την πρηγουμενη χρηση... Διαλυματακι κιτρικο οξυ (το πουλανε τα φαρμακεια σε σκονη) εχει χρησιμοποιησει κανεις σας? Το κιτρικο οξυ ειναι ασθενες οξυ και "μαζευει" ασβεστια και αλλα αλατα. Κατα βαση ειναι viacal αλλα στο πιο hardcore....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.