Stelios13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2017 Εδω βαζουμε εργαλεια κ πραγματα της καθημερινης ζωης που χρησιμοποιουσαν οι παλιες γενιες κ που η θεση τους πια ειναι σε μουσειο... Πραγματα που βρισκουμε ξεχασμενα απ το χρονο σε αποθηκες κ σε σπιτια στο χωριο.Επισης κατασκευες που ηταν απαραιτητες για την καθημερινοτητα...Καλες εξερευνησεις!!!!!!!!!!!!!! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Αύγουστος 16, 2017 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2017 Μαλλον ο προγονος του σημερινου φλογιστρου... Λειτουργουσε υποθετω με το παλιο φωτιστικο πετρελαιο ,οταν ακομα δεν υπηρχε ρευμα....Δεν προλαβα λογω χρονου να το καθαρισω ,να το λυσω κ να το δοκιμασω πως λειτουργει...Οταν βρεθει χρονος θα γινει πληρη ανακαινιση. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Seafalco Αύγουστος 16, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2017 Μα πόσο αρχαίος είμαι ! ! ! Έχω δουλέψει τέτοιο πράγμα ! Δεν ήταν ακριβώς έτσι και λειτουργούσε με βενζίνη! Το χρησιμοποιούσαμε στις ψιλολεπτομέρειες των εργασιών μόνωσης με ασφαλτόπανα σε οικοδομές. Αν θυμάμαι καλά η λειτουργία του ήταν κάπως έτσι: Του έκανες προθέρμανση με οινόπνευμα και μετά έστρεφες το ρυθμιστικό της φλόγας για να αρχίσει να ψεκάζει καύσιμο από το μπέκ και αυτό άναβε από μόνο του με τη βοήθεια της φλόγας του οινοπνεύματος. Κάπως όπως οι παλιές γκαζιέρες! Κάθε λίγο ήθελε και λίγο τρομπαρισμα για να διατηρείται η πίεση στη δεξαμενή . Ήθελε μεγάλη προσοχή και έπρεπε να το αφήσεις να κρυώσει -γιατί η δεξαμενή εκτός από το ότι ήταν υπο πίεση ήταν και ζεστή- πριν το ξαναγεμίσεις, πράγμα που το έμαθα με το δύσκολο τρόπο. Σε ένα γέμισμα ξέχασα να το αφήσω να κρυώσει , και με το που λασκάρισα το πώμα, με ψέκασε καυτή βενζίνη στο πρόσωπο! Ήταν σαν να σε τρυπούσαν χιλιάδες βελόνες ! ! Συνονόματε πολύ καλή η ιδέα ! ! ! ! 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa Αύγουστος 16, 2017 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2017 Ακριβώς όπως τα λες μπάρμπα Στέλιο Και εγώ το έχω δουλέψει ... πότε ??? άστο καλύτερα .... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 16, 2017 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2017 εγω δεν μιλάω καθόλου Δεν ειναι θέμα για μένα αυτό 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 18, 2017 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2017 On 16/8/2017 at 7:03 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: εγω δεν μιλάω καθόλου Δεν ειναι θέμα για μένα αυτό εσυ εισαι πιτσιρικα........... δεν τα προλαβες αυτα..!! εχω κατι τετοια συλλεκτικα αντικειμενα σπιτι. μολις μπορεσω θα τα ανεβασω..!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Αύγουστος 18, 2017 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2017 (edited) Παμπαλαιο σταφυλοπιεστηριο ,ολο απο ξυλο κ φτιαγμενο στο χερι με υπομονη...Ειχα σκεφτει να το αναπαλαιωσω ,αλλα μεχρι να βρω το σωστο τροπο δεν το αγγιζω! Κ η ποιο συγχρονη εκδοχη του κατασκευασμενη τη δεκαετια του 50!!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 18, 2017 από Stelios13 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Αύγουστος 18, 2017 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2017 Υπάρχουν κανάλια στο youtube με ανθρώπους που ασχολούνται με παλαιά εργαλεία. Δες εδώ ένα μικρό δείγμα. https://www.youtube.com/user/erzzi6/videos 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 19, 2017 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2017 (edited) On 18/8/2017 at 11:25 ΠΜ, το μέλος Stelios13 έγραψε: Παμπαλαιο σταφυλοπιεστηριο ,ολο απο ξυλο κ φτιαγμενο στο χερι με υπομονη...Ειχα σκεφτει να το αναπαλαιωσω ,αλλα μεχρι να βρω το σωστο τροπο δεν το αγγιζω! Κ η ποιο συγχρονη εκδοχη του κατασκευασμενη τη δεκαετια του 50!!!!!!!!!!! την 2η εκδοση, την πιο "εκσυγχρονισμενη" την εχω κι εγω φιλε Στελιο, και σε πληροφορω οτι την χρησιμοποιω κανονικοτατα για Home made κρασι.....!!!! Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2017 από cabdik 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Αύγουστος 25, 2017 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2017 Παλιο ραδιοφωνο,παγκοσμιου ληψεως, μαλλον της 10ετιας 40-50... Σιγουρα δεν λειτουργουσε με ρευμα ,η πριζα εμπαινε σε συστοιχια μπαταριων που το εσωτερικο τους ειχε μικρες πλακες απο κατι σαν γραφιτη-καρβουνο η κατι παρομοιο Κ μερικες φωτο απ το εσωτερικο του...Αραγε υπαρχει περιπτωση μετατροπης στο ηδη υπαρχον συστημα να λειτουργησει με ρευμα??????? 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Αύγουστος 26, 2017 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2017 (edited) Tσέκαρε μερικές πληροφορίες εδώ... υπάρχει και το ηλεκτρονικό σχέδιο http://www.radiomuseum.org/r/philips_bx230u.html Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 26, 2017 από Asxetius 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 26, 2017 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2017 Καλά . . .Μπάμπη, δε παίζεσαι ! ! ! ! Είχε κι ο πατέρας ένα τέτοιο, αλλά που βρίσκεται . . . άγνωστο! Στέλιο, με έχεις βάλει σε "μπελά", ψάχνω να βρω διάφορα για να σταθώ στο . . . "ύψος" των περιστάσεων ! Για να δούμε .. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 27, 2017 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Κρίμα που δε το είδα αυτό το θέμα όσο ήμουν Αλεξανδρούπολη. Το μόνο που έχω εγώ είναι ένα 90s εργαλείο του πεθερού που ακόμη δουλεύει κανονικά. Ο ίδιος έχει άπειρα retro εργαλεία καθώς και αντικείμενα. Τα μόνα που έβγαλα φώτο είναι 2 από την συλλογή του! 2 από αυτά: Toshiba "walkman" στυλ "τρανζίστορ". Από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο), δίχως κεραία. Νομίζω είναι του 1985. Δουλεύει άψογα. Αποχυμωτής/μπλέντερ δεκαετίας 80! Και αυτό δουλεύει! Απλά τα μαχαίρια ήταν κάπου στο πατάρι και βρέθηκαν μετά. Το δικό μου: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Αύγουστος 27, 2017 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Βαλτο και ένα αυτοματο τσοκ και θα ξεχασεις το ηλιθιο κλειδακι που οπωτε το θες δεν το βρίσκεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
orderlover Αύγουστος 27, 2017 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος 2cpu έγραψε: Βαλτο και ένα αυτοματο τσοκ και θα ξεχασεις το ηλιθιο κλειδακι που οπωτε το θες δεν το βρίσκεις Kαι πως μπαινει αυτό ; Και που το αγοράζω; Παθών όπως κατάλαβες με ατελειωτο σιχτίρισμα όταν το χρειάζομαι και το ψάχνω μια ώρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Αύγουστος 27, 2017 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Καταστημα εργαλειων που συνεργαζεσε/αγοραζεις. Πας με το εργαλειο αν χειρας το βλεπουν και το παραγγελνεις(διαφερουν αναλογα το μεγεθος του εργαλειου) (εχμ..κατι ειπα ..χμ nvm ) Ερχεται μεσα το τσοκ που ηδη εχεις πιανει συνηθως με μια ισια βιδα που ειναι βιδωμενη καλα (αυτονοητο).Την ξεβιδωνεις , βιδωνεις το αλλο και τελος. Ενδεικτικα τσοκακια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 27, 2017 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Εδώ λίγο προσοχή, αν το τσοκ είναι βιδωτό, _που κατά πασα πιθανότητα είναι _ όταν πάς να λύσεις τη βίδα να θυμάσαι ότι έχει ανάποδη βόλτα. Δηλαδή για να την ξεβιδώσεις πρέπει να την στρίψεις δεξιά! Χρησιμοποιείς το ακριβώς σωστό κατσαβίδι, και αν δεις ότι κάνει πείσματα, ρίξε λίγο WD40, και βάλε το κατσαβίδι επάνω και καθώς το στρίβεις δεξιά, ρίξε στο κώλο του κατσαβιδιού και μια μικρή σφυριά! Αυτό θα βοηθήσει να σπάσει η σκουριά, αν υπάρχει. Την βίδα την προσέχεις σαν τα μάτια σου, αν την χάσεις θα δυσκολευτείς να την βρεις! Στη συνέχεια πρέπει να ξεβιδώσεις το ίδιο το τσόκ, γι' αυτό χρησιμοποιείς ένα μεγάλο allen. . . Αν όμως είναι σφηνωτό θέλει άλλη πατέντα ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Αύγουστος 27, 2017 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 (edited) πριν 7 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε: Toshiba "walkman" στυλ "τρανζίστορ". Από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο), δίχως κεραία. Νομίζω είναι του 1985. Δουλεύει άψογα. Σύμφωνα με το https://www.hifiengine.com/manual_library/toshiba/rp-s5.shtml είναι του 1983 Και σύμφωνα με http://www.radiomuseum.org/r/toshiba_rp_s5.html πρέπει να έχει και "δερμάτινη" θήκη Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2017 από Asxetius 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoSo Αύγουστος 27, 2017 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Το πολυσιχτιρισμενο κλειδακι εχει ενα πολυ απλο κολπο για να μην το χανεις ποτε: μονωτικη ταινια πανω στο καλωδιο καπως ετσι και ολα τα προβληματα τελειωσαν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 28, 2017 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2017 πριν 17 ώρες, το μέλος Asxetius έγραψε: Σύμφωνα με το https://www.hifiengine.com/manual_library/toshiba/rp-s5.shtml είναι του 1983 Και σύμφωνα με http://www.radiomuseum.org/r/toshiba_rp_s5.html πρέπει να έχει και "δερμάτινη" θήκη Την έχει τη θήκη κανονικά ο πεθερός μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts