Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

είμαι σε έρευνα αγοράς για διάφορα πραγματάκια και θα ήθελα να με κατατοπίσετε όσον αφορά την αγορά ψησταριάς.

Πάντα είχα κάρβουνου αλλά βλέπω ότι οι υγραερίου έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο.

Είναι και μεγαλύτερη ευκολία να πατάς το κουμπί και να ζεσταίνει οπότε είμαι σε σκέψεις.

 

Όσοι από εσάς έχετε κάποια θέλω προτάσεις και το τι πρέπει να προσέξω.

Που πρέπει να ανέβω οικονομικά για να πούμε ότι έχω μία αξιοπρεπή ψησταριά; 

Μοιάζει το ψητό της με το κάρβουνο;

Εχει λιγότερη κάπνα από το κάρβουνο;

Την αφήνεις έξω στον κήπο ή πρέπει να έχεις αποθηκευτικό χώρο μέσα στο σπίτι; 

 

Εχω δει τις broil king και τις weber και διαβάζω πολύ καλά λόγια και για τις δύο.

Επίσης, πλέον αναφέρουν ότι είναι καλύτερο να πάρεις ψησταριά με  αντιφλογιστικές σχάρες  και όχι με ηφαιστειακές πέτρες. Ισχυει; Εχει κάποιος εμπειρία;

 

Ειμαι όλη αυτιά Λαμπίτες :)

 

Merci προκαταβολικά !!

 

Προτειναν στον πατερα μου αυτην, γιατι αρχισε να βαριεται τα καρβουνα κλπ.

Δεν το περιμενα, αλλα τα κρεατα βγηκαν απιθανα και πολυ-πολυ κοντα στην γευση,

 

 

 

http://thayma.com.gr/index.php/e-shop/ηλεκτρικές-ψησταριές/μεγαλη-διασταση-ψησταρια-μαυρο-με-μαυρο-καπακι-2-μοτερ-και-2-σουβλεσ-detail

  • Like 1

Είχα στην Ελλάδα και έχω κι εδώ Weber. Του κάρβουνου δυστυχώς δεν τις φτάνουν. Την ευκολία τους όμως στο άναμμα δεν τις φτάνει του κάρβουνου. Διαλέγεις τι θέλεις και αγοράζεις. Οι αερίου με ένα προστατευτικό μπορούν να μείνουν έξω κανονικά. 

  • Like 1

Ζάχο ποια weber έχεις γιατί βλέπω πολλές...

πριν 13 λεπτά, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Ηλεκτρική ψησταριά είναι αυτή αν κατάλαβα καλά...

Δυστυχώς δεν μου κάνει. Τη θέλω για κήπο και δεν θέλω να πετάω καλούμπα μπαλαντέζα...

Θα τη δω στο σπίτι γιατί πήγαινε με το σπίτι αυτή που έχω εδώ. Της Ελλάδας την είχα αγοράσει πριν 7-8 χρόνια και δε θυμάμαι. 

  • Agree 1

Να συμπληρώσω μία ακόμα ερώτηση που ξέχασα στο αρχικό post

Πόσο εύκολα καθαρίζονται οι ψησταριές υγραερίου; 

Βασικα με υγραεριο ειναι καλυτερα.

Δεν εχει την καρβουνιλα στη γευση που βγαζει το καρβουνο και γενικα ειναι πιο υγιεινα.

Το μονο που πρεπει να προσεχεις ειναι απο που αγοραζεις φιαλες γιατι παιζει πολυ παραεμποριο και βαζουν μεσα οτι ναναι.

Εχω φιλο στην ΕΚΟ τον ρωταω αν θες λεπτομεριες για ψησταριες και φιαλες. 

  • Agree 1

Πρώτα από όλα να πω πως δεν έχω άποψη για την ερώτηση σου απλά γιατί έχω δοκιμάσει σε γνωστό μου ψητά από υγραερίου δεν είχανε αυτή την καρβουνίλα που λατρεύουμε βεβαια να μην ξεχνάμε πως το καβουρνιασμένο κρέας λένε είναι καρκινογόνο καθώς και η αναθυμιάσεις από τα κάρβουνα είναι δηλητήριο για τον ψήστη

  • Agree 1

Αγαπη, εγω εχω αυτο το στυλ (αλλα 15ετιας μοντελο).  Καθαριζεται ευκολα, εχει ηφαιστιακες πετρες που τις αλλαζεις καθε 3-4 χρονια (αναλογα το ψησιμο και το λιπος που σταζει) .

Ειναι εκπληκτικη κ δεν την αλλαζω με τπτ !

http://www.generalgas.gr/el/ψησταριές-αερίου/broil-king/gem-320-952-353.html

  • Like 1
55 minutes ago, stathisp said:

δεν είχανε αυτή την καρβουνίλα που λατρεύουμε

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω πως το ψητό θέλει κάρβουνο, τέλος.

 

Εγώ εδώ έχω την Weber Q3000 Black (όχι την Titan αλλά μόνο το χρώμα αλλάζει) Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως ψήνει αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει πολύ (2 φορές μόνο).

 

Γιάννη κοιτούσα την 340 να σου πω την αμαρτία μου και την εχει και ένα μαγαζι που με βολευει σε απόθεμα για να περάσω να τη δω πριν αποφασίσω τι και πως

https://bbq.gr/gem-340-broil-king

 

Απλά φοβάμαι μην απογοητευτώ. Οταν κάνω ψητά ανάβω κάρβουνα. Υγιεινά ή όχι η μυρωδιά είναι άλλο πράγμα και μου αρέσει.

Τωρα δε ξέρω πως θα ειναι με το υγραέριο. Μάλλον θα πρέπει να μου κάνεις το τραπέζι μία μέρα :hehe: για test drive :p 

πριν 4 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω πως το ψητό θέλει κάρβουνο, τέλος.

 

Εγώ εδώ έχω την Weber Q3000 Black (όχι την Titan αλλά μόνο το χρώμα αλλάζει) Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως ψήνει αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει πολύ (2 φορές μόνο).

 

Μαζί γράφαμε... Ε αυτό που λες φοβάμαι. Μη πω κρίμα τα λεφτά και δεν ειναι και λίγα...

Μία ώρα πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Το μονο που πρεπει να προσεχεις ειναι απο που αγοραζεις φιαλες γιατι παιζει πολυ παραεμποριο και βαζουν μεσα οτι ναναι.

Εχω φιλο στην ΕΚΟ τον ρωταω αν θες λεπτομεριες για ψησταριες και φιαλες. 

Για ρωτα ρε συ Ηλία από περιέργεια και μόνο

  • Like 1

Η μυρωδια του κρεατος ειναι μαι χαρα τελεια οπως και η γευση του η καρβουνιλα λειπει.

  • Like 1

Μία δοκιμή και ένα τραπέζι θα σε κατατοπίσει... όσο αφορά την γεύση, πρίν την 'παντρευτείς'...

Στην Αμερική την χρησιμοποιούν πάρα πολύ, υπερβολικά πολύ θα έλεγα...

... αλλά προσωπικά δεν μου άρεσαν ποτέ τα barbecue που κάνουν οι 'αερίου'

και θα παραμείνω πιστός στο κάρβουνο (και τον τροποποιημένο ψησταριά θερμοσίφωνα), ειδικά το καλό κάρβουνο που είναι λίγο πιό ακριβό, δεν το αλλάζω με τίποτα.

Barbecue δεν κάνω κάθε μέρα οπότε δεν με ενοχλεί.

Εάν έχεις σκοπό να 'ψήνεις' τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα για 12 μήνες, τότε μπορεί η ευκολία του αερίου να εξυπηρετεί.

 

υ,γ, έχω κουζίνα αερίου και κάνει καλό ψήσιμο και μαγείρεμα - υπερβολικά οικονομική (μία φιάλη τους 4-5 μήνες) μαγείρεμα για 4 άτομα - μόνο 16-19 ευρώ η φιάλη και από που θα αγοράσεις... Αυτά πρός το παρόν

  • Like 1

Το είχα δει αυτο Γιαγκο αλλά κάπου εκει έγινε η στροφή από τις πέτρες στις αντιφλογιστικές σχάρες από όσο διάβασα στο net. 

Τα posts του Γιαννη επικεντρώνονται στις υγραερίου με πέτρες οπότε ήθελα ένα πιο φρέσκο θέμα μπας και ξεκαθαριστεί το τοπίο ανάμεσα στα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

  • Like 1
(edited)

Δεν έχω άποψη επί του θέματος αν και είμαι υπέρ του κάρβουνου προσωπικά.

 

Αν το σπίτι είναι δικό σας και αφού ανέφερες ήδη ότι έχε κήπο τότε ίσως να κοίταζες και την περίπτωση του χτιστού barbeque

http://www.skroutz.gr/c/2224/charcoal_barbeque.html?keyphrase=barbeque+χτιστα

Νομίζω ότι μακροχρόνια ίσως να σας συμφέρει καλύτερα μια τέτοια κατασκευή από άποψη αντοχής.

 

Αν δεν είναι δικό σας το σπίτι, απλώς με προσπερνάς. :D

Έγινε επεξεργασία από dpolal
  • Like 2

Θα σου προτείνω κάτι που δεν ξέρω αν σε βολεύει, απλά είναι για μένα ο τελειότερος τρόπος.

Η καρβουνίλα προσπερνιέται με έναν απλό τρόπο, αρκεί να έχεις λίγο χρόνο στην διάθεσή σου: καις ξύλα και δεν βάζεις έτοιμο κάρβουνο. Βάζεις μικρά σε μέγεθος ξύλα και προσθέτεις λίγο κλίμα ή πουρνάρι, αν έχεις ή μπορείς κάπως να τα προμηθευτείς. Κρατάνε την φωτιά ζωντανή για πολλή ώρα.

Είναι πολύ καλύτερο το ψήσιμο έτσι, πιό υγιεινό (λένε), γιατί αποφεύγεις την μαυρίλα του έτοιμου κάρβουνου, και προσφέρει και μια ελαφριά μυρωδιά καπνιστού (ανάλογα με το ξύλο). 

Βασικό να προσέξεις η ψησταριά σου να είναι όσο το δυνατόν "κλειστή" γύρω-γύρω, να μη σου φεύγει η κάψα από τον αέρα κ.λπ., ώστε να έχεις ομοιόμορφο ψήσιμο και πιό γρήγορο κιόλας. Φυσικά, ισχύει ότι λέει και ο @dpolal από πάνω. Καλύτερα μόνιμη λύση αν το σπίτι είναι δικό σου. Αν όχι, θα κάνεις αναγκαστικά συμβιβασμούς. 

Αυτά από εμένα.

  • Like 2

Όπα, γράψε "κλήμα" αντί για "κλίμα"... Σφίξανε οι ζέστες.

(Και δεν πρόλαβα να κάνω edit) 

  • Haha 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.