drakoulas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2017 (edited) καλησπέρα έχω φτιάξει ένα pc i7 Gigabyte ex58 ud5 cpu i7 980x intel Ram corsair 1x4GB DDR3 1600MHS VGA Asus 1gb DDR3 power supply 550w ssd 240gb το πρόβλημα ότι δεν κάνει boot έχω τοποθέτηση την μνήμη στο slot που λέει ο κατασκευαστής ξεκινάει κανονικά το pc δεν ακούγεται τίποτα εννοώ δεν κάνει bip αλλα σκοτάδι τα error που εμφανίζει οι μητρική είναι C1 BF 68 Error code δεν περνάει το 68 μένει εκεί κολλημένο έχω αλλάξει και κάρτα γραφικών το ίδιο πρόβλημα σας ευχάριστο Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 2, 2017 από drakoulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 2, 2017 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος drakoulas έγραψε: Gigabyte ex58 ud5 cpu i7 980x intel ... power supply 550w Το σύστημα αυτό (μητρική-επεξεργαστής) λογικά το πήρες μεταχειρισμένο, ήταν σίγουρα λειτουργικό; Τροφοδοτικό καινούριο; Δοκιμασμένο; Μήπως μεταχειρισμένο, "αγνώστου ποιότητας" άρα δεν είναι σίγουρο αν λειτουργεί σωστά;! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Αύγουστος 2, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 (edited) οι μητρική ειναι καινούργια όλα έχτος από το cpu Τροφοδοτικό Gigabyte καινούργιο ελεγμένο Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 2, 2017 από drakoulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 2, 2017 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Αν θες κοίταξε εδώ για τα error codes. Στο C1 πάντως αναφέρει μνήμη. Στις μητρικές με x58 υπήρχαν κάποια θέματα αναλόγως το πως καθόταν η ψύκτρα του επεξεργαστή (συνήθως aftermarket, αν πατούσε παραπάνω/πιο δυνατά τον επεξεργαστή) δεν έβλεπε κάποιες θέσεις μνήμης. Μήπως να ξανατοποθετούσες τον επεξεργαστή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Αύγουστος 2, 2017 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 (edited) 3 φορες τον έβγαλα όντως είναι σκούρα τα πράγματα τα αγόρασα πριν χρονια και αποφάσισα τώρα να το στήσω Zalman CNPS10X Optima Shark's Fin Blade CPU Cooler New Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 2, 2017 από drakoulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 2, 2017 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Δεν έχω ιδέα από x58. Δοκίμασε αν μπορείς με κάποια άλλη μνήμη μπας και έχει κάποια ασυμβατότητα η μητρική με αυτήν. Κοίταξε και το στήσιμο της μητρικής στο κουτί μήπως κάπου ακουμπάει/βραχυκυκλώνει. Τι άλλο να πω, δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Αύγουστος 2, 2017 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 θα το κοιτάξω ευχάριστο για την βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 4, 2017 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2017 (edited) Δοκίμασε με τη μνήμη στο δεύτερο slot από αριστερά. Eπίσης παίζει και το άλλο, να μην έχει ενημερωμένο bios η μητρική. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-EX58-UD5-rev-10#support-cpu Από ότι βλέπω εδώ θες F9 και πάνω για να bootαρει με τον 980χ. Αν όντως είναι αυτό θα πρέπει να βάλεις κάποιον πιο παλιό σαν τον 920 για να κάνεις update με το τελευταίο bios και μετά να ξαναβάλεις τον 980χ Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 4, 2017 από Gregorypeg1000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Αύγουστος 4, 2017 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2017 ναι το ίδιο μου είπαν και από την αντιπροσωπεία το θέμα ότι δεν έχω άλλον cpu το μέμορυ το βάζο στο slot 2 από αριστερά όπως λείοι οι εταιρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Αύγουστος 29, 2017 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2017 ετιμος ο υπολογιστης κσεκινισε με το ενημερωμένο bios F13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Ιούλιος 14, 2018 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2018 καλημέρα σήμερα άλλαξα τροφοδοτικό λόγο του ότι πήρα μεγαλύτερη κάρτα γραφικών psu Thermaltake smart pro rgb 850w 80 plus δυστυχώς ο υπολογιστής ανάβει και κλίνη συνεχώς μονος του και μου εμφανίζει το σφάλμα 88 αφαίρεσα την κάρτα γραφικών οι οποια είναι AMD's Radeon R9 290X 4GB Asus και έβαλα την παλιά μου κάρτα οι οποια πριν δουλεύει κανονικά asus ati radeon 1gb ddr3 δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα error 88 μια ματια που έριξα στο internet λένε ότι είναι το psu αλλα δεν το νομίζω το psu είναι καινούργιο το αγόρασα χτες από το eshop μέσα στο κουτί του δεν μπορώ να βρω άκρη που οφείλεται το σφάλμα σημείωση δεν έχω αλλάξει Ram οι Hdd ευχάριστο πολύ οποιος μπορεί να βοηθήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 14, 2018 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2018 Δοκίμασες να ξεκινήσεις με συνδεδεμένη τροφοδοσία μόνο μητρικής, επεξεργαστή και κάρτας γραφικών; Μπορείς να δοκιμάσεις με το παλιό τροφοδοτικό και την παλιά κάρτα γραφικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Ιούλιος 14, 2018 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2018 Spoiler το παλιό τροφοδοτικό κάηκε έχω επάνω τώρα την παλιά κάρτα γραφικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulas Ιούλιος 15, 2018 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 τελικά το πρόβλημα το βρήκα σκόνη στην ψιχτρα του επεξεργαστή μόλις καθάρισα την ψιχτρα λειτούργησε ο υπολογιστής Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιούλιος 15, 2018 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 Τι εννοείς σκόνη στην ψήκτρα; Αν ήταν από σκόνη να μην ανάβουν τα PC , το δικό μου έπρεπε να έχει εκραγεί εδώ και καιρό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Ιούλιος 15, 2018 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 Κάτι τέτοιο μήπως? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιούλιος 15, 2018 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 Αυτό δεν είναι σκόνη. Είναι φρεσκοκομμένος καφές 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas.karras Ιούλιος 15, 2018 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 πριν 46 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε: Αυτό δεν είναι σκόνη. Είναι φρεσκοκομμένος καφές Aυτο ειναι σφουγγαρακη προστασιας 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Ιούλιος 15, 2018 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2018 Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα αλλάζει το συνολικό βάρος του PC με αυτό επάνω. Υποθέτω πάντως πως ο/η TS, έχει κάνει κάποιο λάθος στην τοποθέτηση της ψήκτρας και θεώρησε ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε σκόνη (άβυσσος η ψυχή των πισιών πάντως ). Τέλος καλό όλα καλά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts