statiplulse Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2017 Γεια σας θελω να αγορασω εναν σκληρο δισκο μεγαλης χωριτικοτητας περιπου στα 8ΤΒ γιατι κατεβαζω παρα πολλα πραγματα,, εχω και παρα πολλα πραγματα στους παλιους μου τους δισκους ( ταινιες παιχνιδια πργραμματα εργασιες για την δουλεια μου./θελω εναν παρα πολυ καλο δισκο και εναν προσιτο σε θεμα τιμης..δεν θελω και τον πιο ακριβο.. μπορειτε να μου δωσετε καποιες επιλογες σε σκλήρους δισκους?? στα 8 ΤΒ??και να μου πειτε καποιες εναλακτικες λυσεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 2, 2017 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2017 Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο (πιο εφικτό οικονομικά) να πάρεις 2 δίσκους από 4GB (ή παραπάνω); Κοιτάζοντας για μεγάλους δίσκους, εκτός από έναν Seagate που ξεκινάει στα 225€, οι υπόλοιποι ξεκινάνε από 270€. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Αύγουστος 3, 2017 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2017 http://www.skroutz.gr/s/10945937/Hitachi-Deskstar-NAS-8TB.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Αύγουστος 3, 2017 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2017 Έχω 3χ Seagate Archive με τον πρώτο κοντά στα 2 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι και οι γρηγορότεροι σε sustained write αλλά δεν με νοιάζει καθώς μια φορά τους γράφω γιατί είναι αποθήκες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 3, 2017 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2017 ποιον με συμβουλευετε να αγορασω?? μιλαω για 8 τΒ.. αν επαιρνα πχ τον http://www.skroutz.gr/s/8489790/Western-Digital-Red-NAS-8TB.html εινε καλυτερος σε σχεση με τους αλλους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Αύγουστος 3, 2017 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2017 Το ερώτημα είναι αν τον δίσκο τον θέλεις για να κατεβάζεις σε αυτόν (γράψε-σβήσε) ή απλώς για αποθήκη οπού μετά απλώς θα διαβάζονται τα δεδομένα του. Στην πρώτη περίπτωση ο red είναι ο κατάλληλος δίσκος ενώ στην δεύτερη ο seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 4, 2017 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2017 τον θελω για να κατεβαζω ταινιες και παιχνιδια και να τα παιζω απο τον σκληρο τον δισκο.. οποτε πιον να παρω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 4, 2017 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2017 Δεν διαβάζεις τι σου γράφουν; ο @Efialtis δε θα μπορούσε να τα πει καλύτερα. Ξαναδιαβασε το σχόλιό του και ΜΗΝ ξανακάνεις την ίδια ερώτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliosbig Αύγουστος 13, 2017 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2017 On 8/3/2017 at 8:35 AM, sstav said: http://www.skroutz.gr/s/10945937/Hitachi-Deskstar-NAS-8TB.html Επειδη και εμενα με ενδιαφερει να αλλαξω τους δισκους με εναν μεγαλο και η Hitachi ειναι κορυφη αλλα βρισκω πλεον μονο για χρηση σε NAS θα εχω προβλημα εαν τον χρησιμοποιησω σε sata 3 συνδεση στο pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Αύγουστος 13, 2017 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2017 Οποιοσδήποτε δίσκος κατηγορίας NAS μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σαν κλασικός sata δίσκος. Απλώς πληρώνεις περισσότερα για χαρακτηριστικά τους που δεν χρησιμοποιείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavadias Αύγουστος 14, 2017 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2017 On 8/3/2017 at 10:51 AM, Efialtis said: Έχω 3χ Seagate Archive με τον πρώτο κοντά στα 2 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι και οι γρηγορότεροι σε sustained write αλλά δεν με νοιάζει καθώς μια φορά τους γράφω γιατί είναι αποθήκες you are my man! Επειδή και μένα το μηχάνημα έχει πήξει θέλω να βάλω 2-3 τέτοιους σε ένα κουτί να παίζει το ρόλο του content server. θα μεταφερθούν ταινίες & σειρές σε αυτούς και θα διαβάζονται μέσω δικτύου από tvbox/κινητό κλπ. Απλό network share, όχι plex streaming κλπ. Και όχι RAID ο καθένας θαχει απλά τα δεδομένα του. Είναι decent για τέτοια εφαρμογή από άποψη ταχύτητας; (μιλάμε για 1-2 concurrent users όχι σοβαρό load). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Αύγουστος 14, 2017 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2017 51 minutes ago, kavadias said: you are my man! Επειδή και μένα το μηχάνημα έχει πήξει θέλω να βάλω 2-3 τέτοιους σε ένα κουτί να παίζει το ρόλο του content server. θα μεταφερθούν ταινίες & σειρές σε αυτούς και θα διαβάζονται μέσω δικτύου από tvbox/κινητό κλπ. Απλό network share, όχι plex streaming κλπ. Και όχι RAID ο καθένας θαχει απλά τα δεδομένα του. Είναι decent για τέτοια εφαρμογή από άποψη ταχύτητας; (μιλάμε για 1-2 concurrent users όχι σοβαρό load). Ικανοποιητικότατο read, στο write χωλαίνουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 27, 2017 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 παιδια θελώ να κανω μια ερωτηση επειδη απο τους 4 δισκους μου οι 3 εχουν χαλασει τι εινε προτιμοτερο?? να παρω εναν δισκο που να εινε πχ στα 8 ΤΒ η να παρω 2 δισκους που να εινε στα 4 ΤΒ ο καθενας?? τι με συμβουλευετε?? και αν ναι πιον να παρω?? απο ,θεμα αξιοπιστιας και καλους?? απλα βλεπω οτι σιγα σιγα οι δισκοι μου μετα απο 4 χροννια αρχιζουν και τα φτυνουνε και ειτανε και seagate.. πειτε μου σας παρακαλω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Αύγουστος 27, 2017 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 βαλτους σαλιαρα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 27, 2017 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 (edited) να παρω εναν δισκο που να εινε πχ στα 8 ΤΒ η να παρω 2 δισκους που να εινε στα 4 ΤΒ ο καθενας?? τι εινε το καλυτερο?? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2017 από statiplulse Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Αύγουστος 27, 2017 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 Παρε πολλα στικακια.Με τοσα που κατεβάζεις αν σε κανουν ντου τα ξεφορτωνεσε ποιο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 27, 2017 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 (edited) δεν σε καταλαβαινω εγω ρωτησα να παρω εναν δισκο που να εινε πχ στα 8 ΤΒ η να παρω 2 δισκους που να εινε στα 4 ΤΒ ο καθενας?? τι εινε το καλυτερο?? οι Hitachi Deskstar NAS εινε καλοι?? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2017 από statiplulse Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 27, 2017 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 On 3/8/2017 at 0:34 ΠΜ, το μέλος TopCLR έγραψε: Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο (πιο εφικτό οικονομικά) να πάρεις 2 δίσκους από 4GB (ή παραπάνω); Κοιτάζοντας για μεγάλους δίσκους, εκτός από έναν Seagate που ξεκινάει στα 225€, οι υπόλοιποι ξεκινάνε από 270€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
statiplulse Αύγουστος 27, 2017 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 (edited) μπορω να σε ρωτησω κατι πχ οι toshiba και οι hoitachoi εινε καλοι οπως εινε οι western καi oi seagate?? επειδη γνωριζω οτι οι καλυτεροι εινε western καi oi seagate αυτο που θελω να ρωτησω τι διαφορες εχουν οι toshiba και οι hoitachoi ,,,western καi oi seagate????πιοι εινε πιο αξιοπιστοι?? γιατι ειχα seagate εδω και 4 χροννια και τον τελευταιο καιρο εινε στα τελευταια τους μετα απο 4 χρονια απλα φοβαμε να παρω seagate αν επαιρνα 2 δισκους απο 6 τΒ ο καθενας πιον θα μου προτεινες??? απο θεμα ποιοτητας και κατασκευης και αξιοπιστιας; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2017 από statiplulse Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 27, 2017 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2017 (edited) https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-rates-q1-2017/ Για εμενα η seagay τελος, μονο wd . Τωρα εχω εναν 3tb red και παει καλα Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2017 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts