Jump to content

πόβλημα με albatron k8x800 pro v2

mauros

Recommended Posts

Στήνω ένα μηχάνημα με την παραπάνω μητρική,2X512 kingston στα slot 1/3 8-3-3-3, default ταση,cpu default,psu chieftec 360,gpu pny 6600.το cpu ειναι ενας 2800+.

το προβλημα ειναι οτι μετα απο μιση ωρα memtest freezαρει.

το περίεργο είναι οτι ενω στο manual η μητρικη γραφει οτι υποστηριζει 2χ512 στα αντιστοιχα slot βρηκα μεσα ενα χαρτακι τσοντα στο οποιο γραφει οτι υποστηριζει 2χ512 στα 333 και οχι στα 400 οπως λεει το manual,συμφωνα με τελευταιες οδηγίες της AMD:wassat:

τι λέτε?

το αφησα το βραδυ με 2,7v στις μνημες και το βρήκα παλι κολλημενο.@chroma 1-2 βγαζει λαθη απειρα.θα δοκιμασω αλλω bios σημερα και θα δω.:look:

Kingston

S02610 και S02636

0506 S01

D3208DLCT-5AN

δεν ξερω αν είναι κάποια απο τα γνωστά τσιπάκια.ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι?

Μια χαρά μου πήγαινε η K8X800 εμένα με 2Χ512. Αλλά δεν ήταν για πολλά. Θέλει όπωσδήποτε νομίζω 2Τ και ίσως 2,6 στις μνήμες και όχι 2.7.

Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που σε normal ( άντε μέχρι 215 το ΗΤΤ ) συχνότητες περισσότερο ρεύμα σήμαινε και περισσότερα λάθη στο memtest

Αρχική απάντηση από yanni

Μια χαρά μου πήγαινε η K8X800 εμένα με 2Χ512. Αλλά δεν ήταν για πολλά. Θέλει όπωσδήποτε νομίζω 2Τ και ίσως 2,6 στις μνήμες και όχι 2.7.

Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που σε normal ( άντε μέχρι 215 το ΗΤΤ ) συχνότητες περισσότερο ρεύμα σήμαινε και περισσότερα λάθη στο memtest

Μηπως ειχες την proII?

Όχι. Την απλή και μάλιστα rev 2.0.

Dual sided Kingston 2Χ512MB από το e-shop. Αυτές με CL 2.5.

Τις δούλευα με 6-3-3-2,5 2T στα 215 MHz με 2.6V και τις 2 πάνω. memtest error free.

1 μόνη της όταν δοκίμαζα έτσι απλά για την ιστορία να δω μέχρι που φτάνουν με το memtest πήγαιναν στα 241 MHz με ίδια timming/voltage. Εννοείται ότι λόγο έλλειψης PCI lock απλά μπούταρα και έτρεχα το memtest. Δίσκοι κάρτες και ιστορίες ήταν όλα εκτώς λειτουργίας. Μόνο μνήμη cpu vga....

Μάλιστα είχα δύο πανομοιότυπες μητρικές και έψαχνα να βρω την καλύτερη ώστε να πουλήσω την άλλη. Τελικά είχαν ίδιες συμπεριφορές!!!

Αρχική απάντηση από yanni

Dual sided Kingston 2Χ512MB από το e-shop. Αυτές με CL 2.5.

Τις δούλευα με 6-3-3-2,5 2T στα 215 MHz με 2.6V και τις 2 πάνω.

Με την Pro II δουλεύω μια Kingston (με default CL 3) στα 2-2-3-5 με 2,8V error free :T:

Arapis, μήπως αν δοκίμαζες με διαιρέτη?

[sHOCK] τελικά η albatron έπαιξε κανονικότατα 9 ωρες μεμτεστ 8αρια με 2χ512 bh-6!το περίεργο είναι οτι οι Kingston freezαραν και στο nForce2!!!Δοκίμασα το ένα dimm ολο το βράδυ και έπαιζε κανονικα.Θα δοκιμάσω και το άλλο και θα δω ποιο απο τα δύο θα σπασω[/sHOCK]

Σε κάθε καινούριο rev η AMD βελτιώνει και τον mem controller.

Και το πόσα double sided dimms μπορείς να βάλεις στην μητρική εξαρτάται και από την cpu.

Βασικά δεν είπα ότι έχει πρόβλημα. Απλά ότι έχει περιορισμούς. 1 dimm το πάει στον ουρανό. 2 dimms όμως μπορεί να του πέφτουν και ολίγον βαριά....

Αρχική απάντηση από yanni [Χθες, στις 19:10]

Σε κάθε καινούριο rev η AMD βελτιώνει και τον mem controller.

Και το πόσα double sided dimms μπορείς να βάλεις στην μητρική εξαρτάται και από την cpu.

Βασικά δεν είπα ότι έχει πρόβλημα. Απλά ότι έχει περιορισμούς. 1 dimm το πάει στον ουρανό. 2 dimms όμως μπορεί να του πέφτουν και ολίγον βαριά....

δεν δεν είναι δυνατόν ο imc να μπορει να βγάλει 9ωρες με μεγαλύτερο unbuffered (5-2-2-2) και να κολλάει με λιγοτερο (8-3-3-3) σε λιγότερο απο μία ωρα.Οσο πιο λιγο το unbuffered τοσο πιο ευκολα τα πραγματα για τον controller.Το προβλημα υπαρχει η στο bios της μητρικης για τα επιμέρους timmings που δεν μπορώ να ρυθμίσω,η στα kingston.Αγόρασα 2χ512 jetram (8-3-3-2,5) και παιζουν κανονικότατα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.