theHitma@n Απρίλιος 3, 2005 Author #21 Απρίλιος 3, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 22:40] από ότι ξέρω και βλέπω και στο forum, thermalright. δεν ξέρω βέβαια αν χρειάζονται τρύπες ή όχι, ούτε αν τα μοντέλα που ταιριάζουν σε athlon xp είναι τόσο καλά όσο η tower.τώρα όσον αφορά την ψύκτρα, μπορείς πάντα να αλλάξεις και μητρική. Οι thermalright δεν κανω για τον επεξεργαστη μου....και ειπαμε δεν εχω money για μητρικη...αν ειχα λεφτα θα επαιρνα πετωντας μητρικη αλλααα......:giveup:
Athens2004 Απρίλιος 3, 2005 #22 Απρίλιος 3, 2005 1. Ποτέ δεν θα αγοράζεις υλικό για το pc σου αν δεν βεβαιωθείς ότι κάνει γιαυτό.2. Αν βάλεις με πατέντα την ψύκτρα , να ξέρεις δεν θα εφαρμόζει σωστά , και δεν θα αποδίδει όπως υπόσχεται , = σαν να μην έχεις την ΤΤ tower στο πισι σου,.3. Δεν αξίζει να τουμπάρεις το tower όλο για να έχεις μία ψύκτρα που δεν πατάει σωστά. 4. Μην κοιτάς μισές λύσεις , κοίτα την σίγουρη. Πάνε την πίσω γρήγορα γρήγορα, και πάρε μια polo , σίγουρα δεν είναι -Η- καλύτερη , αλλά θα αποδίδει καλύτερα λόγω του ότι θα την βάλεις κανονικά πάνω στον cpu.
kaynd Απρίλιος 3, 2005 #23 Απρίλιος 3, 2005 Αυτό που κάνει πολύ δύσκολη την τοποθέτηση της ψήκτρας με πατέντα είναι η μικρή επιφάνεια του επεξεργαστή σου.Καλές μητρικές για socket A βρίσκεις και με 50ευρω μεταχειρισμένες και με nforce2 chipset που έχει pci/agp lock
deadlock7 Απρίλιος 4, 2005 #24 Απρίλιος 4, 2005 Τhermalright SI-97,αν οχι η καλυτερη(σε σχεση με την SΡ97) σιγουρα αξιζει τα λεφτα της.Παιζει πολυ καλα και σε χαμηλες στροφες και ΔΕΝ χρειαζεται τρυπες..
Nos-Dio Απρίλιος 4, 2005 #25 Απρίλιος 4, 2005 Το τραγικο ειναι οτι οβερκολκ με αυτη την μητρικη δυσκολα θα κανεις...
deadlock7 Απρίλιος 4, 2005 #27 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 03:25] Το τραγικο ειναι οτι οβερκολκ με αυτη την μητρικη δυσκολα θα κανεις...
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #28 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 01:19] Τhermalright SI-97,αν οχι η καλυτερη(σε σχεση με την SΡ97) σιγουρα αξιζει τα λεφτα της.Παιζει πολυ καλα και σε χαμηλες στροφες και ΔΕΝ χρειαζεται τρυπες.. Ρε συ που μπορω να την βρω αυτη την SI97 εδω στην Ελλαδα? Δεν εχω δει κανενα site να την εχει. Δεν με χαλαει ουτε η SP97 αλλα δεν βλεπω να τις βρισκω. Μηπως ξερεις εσυ κανενα μαγαζι που μπορει να εχει καμια απο τις δυο?
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #29 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 01:25] Το τραγικο ειναι οτι οβερκολκ με αυτη την μητρικη δυσκολα θα κανεις... Γιατι δεν μπορω να κανω? Τι προβλημα εχει η μητρικη αυτη? Εμενα καλη μου φαινεται απο οσο ξερω. Μηπως εννοεις οτι μπορει να την καψω?
sotiris Απρίλιος 4, 2005 #30 Απρίλιος 4, 2005 τα via δεν έχουν pci/agp lock. δηλαδή αυξάνοντας το fsb αυξάνουν και οι συχνότητες των διάυλων αυτών οπότε δεν μπορείς να το μεταβάλλεις πολύ, κινδυνεύεις να κάψεις καμιά κάρτα.
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #31 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:59] τα via δεν έχουν pci/agp lock. δηλαδή αυξάνοντας το fsb αυξάνουν και οι συχνότητες των διάυλων αυτών οπότε δεν μπορείς να το μεταβάλλεις πολύ, κινδυνεύεις να κάψεις καμιά κάρτα. :cry: ΩΡΑΙΑ!!
Nos-Dio Απρίλιος 4, 2005 #32 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από theHitma@n Γιατι δεν μπορω να κανω? Τι προβλημα εχει η μητρικη αυτη? Εμενα καλη μου φαινεται απο οσο ξερω. Μηπως εννοεις οτι μπορει να την καψω? Δυστυχως εκανες κακη αρχη.Πουλα την ψυχτρα που πηρες,πουλα και την μητρικη και παρε μια nf-2(ABIT nf7-S) και δοκιμασε τι κανει ο επεξεργαστης με την ψυχτρα που ειχε αρχικα.Εδω δεν δοκιμασες καν τι κανει ο επεξεργαστης με την μητρικη και αμεσως πηρες ψυχτρα..η μητρικη σου πανω απο 200 fsb δεν παιζει καλα,καρτα δεν θα καψεις απλα δεν θα ανοιγει το μηχανημα.
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #33 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 13:10] Δυστυχως εκανες κακη αρχη.Πουλα την ψυχτρα που πηρες,πουλα και την μητρικη και παρε μια nf-2(ABIT nf7-S) και δοκιμασε τι κανει ο επεξεργαστης με την ψυχτρα που ειχε αρχικα.Εδω δεν δοκιμασες καν τι κανει ο επεξεργαστης με την μητρικη και αμεσως πηρες ψυχτρα..η μητρικη σου πανω απο 200 fsb δεν παιζει καλα,καρτα δεν θα καψεις απλα δεν θα ανοιγει το μηχανημα. Τον επεξεργαστη τον ανεβασα μεχρι 187fsb αλλα καθως τον τεσταριζα εφτασε μεχρι 58C γι'αυτο και το χαμηλωσα. Φοβηθηκα μηπως καει. Αν ανεβασω τα Volt λες να μην ανοιγει? Αυτη η Abit μηπως ξερεις ποσο παει?
Nos-Dio Απρίλιος 4, 2005 #34 Απρίλιος 4, 2005 Μεσα στο φορουμ εχει οδηγο overclocking,μπορεις εκει να δεις τα σωστα βηματα!Απλα πρεπει να ψαξεις λιγο.Η απλη Nf7 εχει 55 χωρις φπα,το καλυτερο απο ολα ειναι να πουλησεις την ψυχτρα μιας και ΔΕΝ κανει και να πας για κανενα καφε με τα λεφτα.Το σοκετ A πεθανε φιλε μου,δεν αξιζει να δινεις λεφτα.Οσο αντεξει αυτο το κομπιουτερ σου αντεξε,μετα παιρνεις αλλο.
feanorian82 Απρίλιος 4, 2005 #35 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από sotirisτώρα όσον αφορά την ψύκτρα, μπορείς πάντα να αλλάξεις και μητρική. Σε όλους τα ίδια λες... :Ρ
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #36 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 13:29] Μεσα στο φορουμ εχει οδηγο overclocking,μπορεις εκει να δεις τα σωστα βηματα!Απλα πρεπει να ψαξεις λιγο. Η απλη Nf7 εχει 55 χωρις φπα,το καλυτερο απο ολα ειναι να πουλησεις την ψυχτρα μιας και ΔΕΝ κανει και να πας για κανενα καφε με τα λεφτα.Το σοκετ A πεθανε φιλε μου,δεν αξιζει να δινεις λεφτα.Οσο αντεξει αυτο το κομπιουτερ σου αντεξε,μετα παιρνεις αλλο. Ξερεις επειδη δεν εχω λεφτα για αναβαθμιση γι'αυτο ασχολουμαι με ο/c. Ετσι και πουλησω την ψυκτρα και καταφερω να βρω καμια της προκοπης που να μπαινει στη μητρικη θα συνεχισω το o/c, αλλιως θα κανω αυτο που λες. Θα παω για καφε
deadlock7 Απρίλιος 4, 2005 #37 Απρίλιος 4, 2005 http://www.computer-data.gr/products/cpucoolers.php?subcat=AMDXP για την SP97(καπως ακριβη εδω βεβαια..)http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling για SI97(νομιζω οτι ειναι ιδανικη για τα λεφτα της)Παντως συμφωνω τους προηγουμενους οτι δεν αξιζει να χαλας χρηματα για socketA..
theHitma@n Απρίλιος 4, 2005 Author #38 Απρίλιος 4, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 15:30] http://www.computer-data.gr/products/cpucoolers.php?subcat=AMDXP για την SP97(καπως ακριβη εδω βεβαια..)http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling για SI97(νομιζω οτι ειναι ιδανικη για τα λεφτα της)Παντως συμφωνω τους προηγουμενους οτι δεν αξιζει να χαλας χρηματα για socketA.. OK ρε deadlock, ευχαριστω για τα links:) 1ον: Η SP97 ειναι καλυτερη απο την Tower? 2oν: Μπαινουν και οι 2 οι thermalright στην μητρικη μου ή θα την πατησω οπως με την Tower και θα χρειαζομαι τρυπες? 3ον: Κοιταξτε εγω δεν θελω να κανω τρελο ο/c, δηλαδη απο 2500ΜΗz να τον φτασω 4700ΜΗz ξερω γω. Θελω απλα να τσουλαει καλυτερα ο επεξεργαστης γιατι τωρα δεν με βοηθαει καθολου και επισης οπως προειπα δεν εχω την οικονομικη ευχερεια(και ουτε προκειτε να την εχω σε 3-4μηνες ας πουμε) να αλλαξω επεξεργαστη/μητρικη(ουτε καν για μεταχειρισμενα προϊοντα). Γι'αυτο βλεπω οτι το ο/c ειναι η καλυτερη λυση στο προβλημα μου. Καταλαβετε με και εμενα τον φτωχο. :cry:
sotiris Απρίλιος 4, 2005 #39 Απρίλιος 4, 2005 προσωπικά πιστεύω ότι το overclock είναι ακριβό χόμπυ. επίσης δεν πιστεύω ότι σε καθυστερεί σε κάτι ο 2500+, κάποιο άλλο στοιχείο του συστήματος θα είναι αργό.εξαρτάται βέβαια πως ορίζεις το σέρνεται, εγώ πάντως σε thunder@750 μπορώ χαλαρά να δουλεύω κάθε μέρα.
deadlock7 Απρίλιος 4, 2005 #40 Απρίλιος 4, 2005 Διαβασε και λιγο τις περιγραφες της καθε μιας και θα καταλαβεις!!Η sp97 θελει τρυπες αλλα με γρηγορο ανεμιστηρι αποδιδει πολυ καλυτερα απο την αλλη.Η si97 δεν χρειαζεται τρυπες και μ'ενα ανεμιστηρι γυρω στις 3000 στροφες εισαι μια χαρα(η διαφορα των δυο θα ειναι 1-2 βαθμους σιγουρα υπερ της SP97.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.