Jump to content

What you see is what you get---ΠΩΣ???

Recommended Posts

Έχω τον hp 960c. Συνηθως οι φωτογραφίες που θελω να εκτυπωσω, αφου τις φτιαξω οπως τις θέλω στην οθόνη (contrast-brightness-colors) δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; ICC profiles ίσως;

τα ICC profiles μονο δε φτανουν. πρεπει να ειναι σωστος και μονιμος ο φωτισμος στο δωματιο, για να μην επηρεαζει τα χρωματα που βλεπεις στην οθονη. και να ειναι βεβαια, σωστα ρυθμισμενη η οθονη. και να χρησιμοποιεις φυσικα, τα ιδια χαρτια, γιατι το καθενα συμπεριφερεται διαφορετικα. κλπ κλπ κλπ.

προσπαθησε να ακολουθεις μια συγκεκριμενη διαδικασια, με σταθερο φωτισμο. μονο μετα απο δοκιμες, θα αποκτησεις "στο περιπου", μια ιδεα του τι θα τυπωσεις σε σχεση με αυτο που βλεπεις στην οθονη.

Αρχική απάντηση από feanorian82

Έχω τον hp 960c. Συνηθως οι φωτογραφίες που θελω να εκτυπωσω, αφου τις φτιαξω οπως τις θέλω στην οθόνη (contrast-brightness-colors) δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; ICC profiles ίσως;

έστω ότι σου κάθονται ICC profiles etc, δεν νομίζω να τα καταφέρεις με γεμίσματα και τρυπανάκια, διότι αμφιβάλλω αν μπορείς να επιτύχεις σταθερή πίεση με τρύπια κεφαλή.

γενικά μετράει πολύ και τι δείχνει η οθόνη σου. καλά στο dpgr δεν υπάρχει κάνας οδηγός ( που σαι και μέλος, όντας γνωστός φωτογράφος :p )

με τους ΗΡ 9χχ δεν νομιζω να βγάλεις ακρη, ICC profiles δεν εχουν , και η θα καλιμπραρεις την οθονη σου μπας και ερθει καπως κοντα ή ... δεν ξέρω .Παντως σε μένα στον 950C βαζω ενα κλικ πιο warm τα χρώματα απο τον οδηγο του εκτυπωτη γιατι φαίνονται καλύτερα στο μάτι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.