Jump to content

Προτάσεις σε 17" TFT για GAMING

Al3x_86

Recommended Posts

Καπου διαβασα στο νετ πως οι σχετικα καινουργιες οθονες με πανελ tn+film με 8 ms εχουν θυσιασει πολλα στην ποιοτητα εικονας και στις γωνιες θεασης για να πετυχουν τα χαμηλα response times που ισχυριζονται.Ξερει κανεις κατα ποσο υσχιει αυτο???

Ρε κοιτα που εχουμε τα λεφτα (οχι πολλα) και δε μπορουμε να βρουμε τι θα παρουμε...:\

Ειμαι κοντα στο LG 1780Q γιαυτο ρωταω.Και το σηριαλ συνεχιζεται...

• 1 month later...

Για LG 1750s μονο καλα λογια εχω να πω! Την εχω περιπου ενα τριμηνο.Μια χαρα ειναι και τα χρωματακια της και το response της.Παροτι δεν παιζω παιχνιδια...Την εχω για δουλεια γραφειου...δοκιμασα και επαιξα μερικες ωρες παιχνιδια οπως fifa 2005 , nba 2005 , nfs underground 2 , Doom3 και τα πηγε μια χαρα και δεν με κουρασε.

Εγω πιστευω οτι ειναι περισσοτερο η προκαταληψη μας για τις TFT γενικοτερα και οχι κατι αλλο.Ναι στα Windows την πρωτη βδομαδα οτι και να παρεις σε TFT ακομα και την πιο ακριβη θα σου ειναι καπως αλλα το συνηθιζεις.Αν εχεις καλα ματια και παιζεις σε 1280Χ1024 την εγγενη τους αναλυση τοτε δεν θα παρεις πρεφα γιατι μιλαω...αλλα αν ψιλοζοριζεσαι και παιξεις σε 1024Χ768 εκει κατι θα παρει το ματι σου και αυτο ειναι γιατι τρεχεις μικροτερη της προτεινομενης αναλυσης :)

Και γω πιστευω οτι τα 12ms δεν ειναι πραγματικα αλλα στη θεωρια για λογους μαρκετινγκ αλλα η οθονη δεν κολλωνει πουθενα και παιζει τα παντα :) Αυτο το μικρο review απο μενα :)

Και η τιμη της εχει πεσει στο eshop απο 277 που την αγορασα σε 248!!!

Φιλικα,

δημητρης

O mill εχει δλικιο στο ποστ 21.

Και δεν είναι θέμα προκατάληψης.

Χρησιμοποίησε για 2-3 ώρες πχ μια eizo pva και μετά μια lg 1730s και θα δεις τι θα πει ποιότητα.

Μια επιφύλαξη έχω μόνο (γι αυτό ρωτάω) μηπως φταιέι η (της πλάκας) κάρτα γραφικών στο μηχάνημα που δοκιμάζω την 1730s και την θάβω τσάμπα...

Αρχική απάντηση από fonzi

Μια επιφύλαξη έχω μόνο (γι αυτό ρωτάω) μηπως φταιέι η (της πλάκας) κάρτα γραφικών στο μηχάνημα που δοκιμάζω την 1730s και την θάβω τσάμπα...

Εγώ την έχω σε μηχάνημα με την 9600pro. Χάλια την βλέπω και γω.

Δες αυτό το συγκριτικό που λέω παραπάνω. Τις είχα βάλει σε 1024χ768.

Και τώρα και με τις 2 δουλέυω παράλληλα.

Η 1730 σε 1024χ768 δείχνει καλύτερα απο ότι στη φυσική της ανάλυση.

Σε 1280χ1024 χάνει χοντρά από την νεκ1970.

Αρχική απάντηση από Al3x_86

Τέλος πείτε μου σε κάθε περίπτωση τι γίνεται με τα καμμένα pixels. Δε θα αντέξω να δώσω 400 ευρώ για νέα οθόνη και να βλέπω καθημερινά 2 pixels σαν λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου επειδή η εταιρία θέλει πάνω από 3 για να σου την αλλάξει... :cry:

Χίλια ευχαριστώ! :worship:

Για αυτό το θέμα ... έχω εμπειρίες !

Κοίτα αυτό που έχω επισημάνει και σε άλλα threads είναι το εξής: Όταν έχεις αποφασίσει ποιά οθόνη θα αγοράσεις, θα ζητήσεις από τον υπάληλο του μαγαζιού να σου την δείξη (ΑΝΑΜΕΝΗ :p) Έτσι αν έχει έστω κι ένα καμμένο pixel του λες "τον *" και ζητάς να σου δείξει μια άλλη, ίδιας μάρκας. Έτσι, δύσκολο είναι να την πατήσεις, εκτός αν ξαφνικά καεί εν ψυχρώ

Οχι δεν εχω παρει ακομα,εδω και μηνες ψαχνω...Βεβαια πιστευω πως εχω μαθει αρκετα για τις επιπεδες εκει που δεν ηξερα τπτ.Περιμενω αυτο το καιρο τα S-PVA panels...

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να σας πω την προσωπική μου εμπειρία για τις οθόνες TFT. Aν και δεν γνωρίζω αρκετά από τεχνικά χαρακτηριστικά (κυρίως όσα έχω διαβάσει από τα μέλη του forum τον τελευταίο χρόνο που παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις) θα ήθελα να σας πω τα εξής:

Χρησιμοποιώ οθόνες τύπου TFT-LCD περίπου από το 1997 (τότε κυρίως σε notebooks) και μάλιστα για αρκετές ώρες καθημερινά. Αν και κατα καιρούς παίζω κανένα παιχνίδι γενικότερα τις χρησιμοποιώ για εφαρμογές γραφείου - TV/dvd κλτ. Όσον αφορά την ποιότητα τις εικόνας θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι μάλλον είναι υποδεέστερες των CRT. Bέβαια τα τελευταία 2+ χρόνια θεωρώ ότι η ποιότητά τους είναι αρκετά καλή ιδίως όταν κάποιος δεν χρησιμοποιεί παράλληλα μια CRT ως μέτρο σύγκρισης. Τώρα όσον αφορά τα response times δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά (μπορεί βέβαια αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιώ συγκεκριμένα παιχνίδια κτλ). Για την αντίθεση, τα χρώματα και τη γωνία θέασης θεωρώ ότι λίγο πολύ οι περισσότερες οθόνες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ή και αν ακόμα έχουν διαφορές συνήθως είναι μικρές ως αμελητέες. Τί είναι λοιπόν κατά την άποψή μου αυτό που κάνει τις TFT ελκυστικές; Ιδίως αν κάποιος σκεφτεί ότι είναι και ακριβότερες και με λιγότερες δυνατότητες από τον ανταγωνισμό.

Το δυνατό τους σημείο φυσικά είναι το θέμα υγείας, και σε μικρότερο βαθμό ο χώρος που καταλαμβάνουν πάνω στην επιφάνεια εργασίας.

Πρόσφατα αγόρα μια EIZO L550 και αμέσως μετά από ένα επίπονο test ανακάλυψα μια ακόμη διαφορά ανάμεσα στις διάφορες μάρκες και μοντέλα που κυκλοφορούν- Ποιότητα κατασκευής.

Βέβαια το test sto οποίο υπέβαλα την οθόνη ήταν η ελεύθερη πτώση από το γραφείο (ατύχημα ήταν-δεν το συνιστώ σε κανένα -κατά το- don't try this at home-).

Προτείνω λοιπόν σε όποιον/ όποια σκέφτεται την αγορά οθόνης κατ΄αρχήν TFT και εν συνεχεία οποιοδήποτε μοντέλο/εταιρεία μπορει να προσφέρει την απαιτούμενη ποιότητα κατασκευής στα χρήματα που διαθέτουμε. Βέβαια με τις σημερινές τιμές μια διαφορά τις τάξεως των 100 Ευρώ την θεωρώ ανεκτή αν πρόκειται κάποιος να διαθέσει παραπάνω προκειμένου να προμηθευτεί μια αξιόλογη/ αξιόπιστη οθόνη. ΄

Επίσης με αφορμή το γεγονός ότι η ΕΙΖΟ L550 που (ανδιαμφισβήτα) είναι ένα από τα ασχημότερα μοντέλα της αγοράς θα ήθελα να πω ότι μετά από την πρώτη επαφή πλεον δεν δίνω καμία απολύτως σημασία στο σχεδιασμό της (άλλωστε την χρησιμοποιώ για διαφορετικό λόγο από οτι για παράδειγμα ένα κομμωτήριο). Έτσι λοιπόν, εκτός και αν κάποιος θεωρεί ότι το design μιας οθόνης είναι σημαντικότερο από αυτά που προσφέρει ως μέσο απεικόνισης, ας ξανακοιτάξει αυτές που θεωρεί "καλές περιπτώσεις" με διαφορεικό μάτι και ας μην θεωρεί τον σχεδιασμό μοναδικό/σημαντικότερο μέτρο σύγκρισης.

Τέλος θα πρότεινα μια οθόνη των 17 ιντσών αντί των 19 γι'αυτους που τις χρησιμοποιούν κυρίως για εφαρμογές γραφείου, ιντερνετ κ.α. διότι η αίσθηση που έχω αποκομίσει είναι ότι η πολυ μεγάλη επιφάνεια τείνει κάποιες φορές να γίνεται εξίσου κουραστική όπως μια πολύ μικρή.

Βασίλης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.