Al3x_86 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2005 Θα ήθελα τη βοήθεια των μελών του forum για αγορά μιας καλής οθόνης TFT 17" μέχρι 400 ευρώ (τιμή αγοράς από κάποιο ελληνικό e-shop, όπου τη βρω φθηνότερα).Με ενδιαφέρει να έχει όσο χαμηλότερο (πραγματικό, γιατί από τιμές που δίνουν οι εταιρίες καλά κρασιά... :whistling ) response time γίνεται, καθώς ασχολούμαι πολύ με games. Επίσης να έχει καλή χρωματική απόδοση, φωτεινότητα και contrast. Ανάλυση 1280x1024, αν επίσης έχει DVI και είναι σε μαύρο χρώμα τόσο το καλύτερο, χωρίς να αποτελούν αυτά τα δύο σημαντικά κριτήρια.Τέλος πείτε μου σε κάθε περίπτωση τι γίνεται με τα καμμένα pixels. Δε θα αντέξω να δώσω 400 ευρώ για νέα οθόνη και να βλέπω καθημερινά 2 pixels σαν λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου επειδή η εταιρία θέλει πάνω από 3 για να σου την αλλάξει... :cry:Χίλια ευχαριστώ! :worship:
ATi Απρίλιος 3, 2005 #2 Απρίλιος 3, 2005 Τι μανία είναι αυτή; Εποχή οθονίσματος είναι και δε το ξέρω;
skelos1416003162 Απρίλιος 3, 2005 #3 Απρίλιος 3, 2005 Τέλος πείτε μου σε κάθε περίπτωση τι γίνεται με τα καμμένα pixels. Δε θα αντέξω να δώσω 400 ευρώ για νέα οθόνη και να βλέπω καθημερινά 2 pixels σαν λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου επειδή η εταιρία θέλει πάνω από 3 για να σου την αλλάξει... :cry: Το ποιο σημαντικο ειναι αυτο
sa1901 Απρίλιος 3, 2005 #5 Απρίλιος 3, 2005 NEC 17'' 1770NX BLACK αυτή τι λέει;http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207280
sa1901 Απρίλιος 4, 2005 #6 Απρίλιος 4, 2005 Ανάμεσα στην LG 1750s και την Nec 1770NX, ποια προτείνετε; Η Nec έχει αναλογική και ψηφιακή είσοδο, ενώ η LG μόνο αναλογική. Στην Nec αν συνδέσεις 2 pc, μπορείς να κάνεις εναλλαγή του σήματος και να βλέπεις και τα δύο (ένα κάθε φορά, εννοειται) με τους δύο υπολογιστές ταυτόχρονα ανοικτούς;
sa1901 Απρίλιος 4, 2005 #8 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 15:01] LG και ξερό ψωμί.... Γιατί το λες αυτό; Αν το λες μόνο για την εγγύηση και η Nec έχει την ίδια ακριβώς εγγύηση με την LG.
Dagalidis Απρίλιος 4, 2005 #9 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 13:49] Γιατί το λες αυτό; Αν το λες μόνο για την εγγύηση και η Nec έχει την ίδια ακριβώς εγγύηση με την LG. Aφού LG 1720B έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ?????
Al3x_86 Απρίλιος 4, 2005 Author #10 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 19:44] Aπλα τα πραγματα... LG 1780q/8ms Αυτή σκεφτόμουν να αγοράσω, αλλά εκτός του ότι δεν ακούω καλά λόγια για τα χρώματα και τη φωτεινότητα των LG, το PC Magazine στα τεστ του έβγαλε πως η συγκεκριμένη οθόνη έχει πραγματικό response time 29ms!!! Στις Philips τι ισχύει για καμμένα pixels? Σκεφτόμουν για την 170S5FG (link εδώ). Με 237 ευρώ τελική πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά. Πείτε τπτ βρε!
knight_77 Απρίλιος 4, 2005 #11 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Al3x_86 [Σήμερα, στις 18:36] Αυτή σκεφτόμουν να αγοράσω, αλλά εκτός του ότι δεν ακούω καλά λόγια για τα χρώματα και τη φωτεινότητα των LG, το PC Magazine στα τεστ του έβγαλε πως η συγκεκριμένη οθόνη έχει πραγματικό response time 29ms!!! Στις Philips τι ισχύει για καμμένα pixels? Σκεφτόμουν για αυτήν εδώ. Με 237 ευρώ τελική πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά. Πείτε τπτ βρε! Tα χρωματα και η φωτεινοτητα δεν εξαρτωνται απο το τι μαρκα ειναι η καθε οθονη αλλα απο το panel που φοραει. Και εγω LG εχω και μπορω να σου πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, οπως πολλοι αλλοι που εχουν παρει αυτη τη μαρκα. Παντως να ξερεις οτι καλα χρωματα και χαμηλο responce time δεν πανε μαζι. Οσο για τα περιοδικα,αστα να λενε οτι θελουν. Καλυτερος κριτης ειναι τα ματια σου για αυτο και προσπαθησε να δεις απο κοντα την οθονη πριν τη παρεις..
sa1901 Απρίλιος 4, 2005 #12 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Al3x_86Στις Philips τι ισχύει για καμμένα pixels? Σκεφτόμουν για την 170S5FG (link εδώ). Με 237 ευρώ τελική πιστεύω πως είναι πολύ καλή προσφορά. Πείτε τπτ βρε! Αν ψάχνεις σε τόσο λίγα λεφτά, πάρε την Lg 1750s με 260 ευρώ. Κάποιος είπε σε άλλο thread για 3 pixel για τις Philips.
Al3x_86 Απρίλιος 4, 2005 Author #13 Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 19:10] Αν ψάχνεις σε τόσο λίγα λεφτά, πάρε την Lg 1750s με 260 ευρώ. Κάποιος είπε σε άλλο thread για 3 pixel για τις Philips. Δεν είπα ότι ψάχνω σε τόσο λίγα λεφτά, απλά η συγκεκριμένη μου φάνηκε ότι είχε πολύ καλή τιμή... Μέχρι 400 ευρώ μπορώ να διαθέσω, κατά προτίμηση εως 350, αλλά αν είναι κάτι που πραγματικά αξίζει δίνω και 400. Επειδή είδα τις προτάσεις των παιδιών παραπάνω ΔΕΝ καίγομαι για μαύρο πλαίσιο, το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να παίζω Half-Life 2, World of Warcraft etc. με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα (καλά χρώματα & ομοιομορφία, μηδενικό ghosting)... Αυτά! Και θα ήθελα προτάσεις από άτομα που έχουν TFT 17" και παίζουν games! Δηλαδή έχουν μια ιδέα για το πραγματικό response time ή ξέρουν από αξιόπιστες πηγές. Με το να δίνει ο καθένας προτάσεις βάσει του response time που δίνει η κάθε εταιρία δε βοηθάει... :cry:
Mill Απρίλιος 5, 2005 #14 Απρίλιος 5, 2005 Τελικα βρηκες τπτ καλο αλεξ?Γιατι και οι 2 περιπου τα ιδια ψαχνουμε...
Al3x_86 Απρίλιος 5, 2005 Author #15 Απρίλιος 5, 2005 Ναι, όντως! Ίσως μαζί μας και ο μισός πλανήτης, καθώς πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάτι τέτοιο ψάχνουν... Τι να σου πω... Μετά από προσωπική έρευνα, κατέληξα στις εξής: Eizo L551 (η νέα L550, με κλασικό design πλέον, 16ms πραγματικό response time) LG 1780Q (φοβερό design, αλλά η πιο ακριβή, 8ms response time) LG 1915S (φοβερή τιμή, 12ms response time, όχι DVI, αλλά 19") NEC 1770NX (μια καλή πρόταση, με 12ms response time) Όλες έχουν εγγύηση 0-pixel (μόνο η Eizo έχει για 1). Τις LG όμως τις φοβάμαι, καθώς εκτός από μέτρια ποιότητα γενικά έχουν υψηλά πραγματικά response times, το ίδιο και οι NEC, αλλά σε μικρότερο βαθμό. ’ρα καλύτερη μάλλον φαντάζει η Eizo, η οποία δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμα. Από την άλλη η LG 1915S είναι πειρασμός καθώς κοστίζει 330 ευρώ και είναι 19"... :...:
Τζώρτζης Απρίλιος 5, 2005 #16 Απρίλιος 5, 2005 Τσίμπηασα την Lg1915s και είμαι πολύ ικανοποιημένος!!Οθονάρα για τα χρήματά της... σκέψου το!
tasosmos Απρίλιος 5, 2005 #17 Απρίλιος 5, 2005 Εγω παντως δεν εχω προβλημα με την αποκριση της 1720Ρ. Δεν νομιζω να ειναι 12 ms που λεει η LG αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ικανοποιητικη τουλαχιστον. Μονο σε scrolling λευκου κειμενου σε μαυρο φοντο ειναι σαφως ορατο ghosting αλλα αυτο γινεται σε ολες τις tft που εχω δει. Προσωπικα προτεινω LG αν σε ενδιαφερει το οικονομικο και η εγγυηση.
scrolllock Απρίλιος 5, 2005 #18 Απρίλιος 5, 2005 Και εγω στα ιδια ειμαι παιδια. Ειδικα αυτο το PC mag με μπερδεψε πολυ με τα τεστ του. Ειχα την εντυπωση απο τους περισσοτερους εδω οτι οι LG (17'') ηταν μια χαρα. Αλλα το PC mag τις βγαζει απο μετριες μεχρι χαλια. Και εγω ψυνομουν για την 19'' LG μια και ειναι πολυ φθηνη. Την ειδα σε ενα φιλο. Τεραστια ειναι. Απο ghosting σε αρκετα παιχνιδια που δοκιμασα δεν καταλαβα τιποτα. Ομως σε στατικη εικονα windows ,word κτλ δεν μου κολλουσε κατι. Βεβαια μου ειπε και ο φιλος μου οτι ειναι θεμα συνηθειας. Προσωπικα δεν εχω ξαναδουλεψει σε LCD. Μηπως πραγματι δεν αξιζει η 19'' και πρεπει να στραφω σε καποια λιγο πιο ακριβη 17''. Τι λετε, ειναι οντως θεμα συνηθειας?
Mill Απρίλιος 6, 2005 #19 Απρίλιος 6, 2005 Χμμμ εγω πλεον ειμαι καπου εκει:- LG 1780Q (8 ms response time-ετσι λεει η LG-,ωραιο σχεδιο,dvi,καινουργια στην αγορα αρα δυστιχος ακριβη)- LG 1915s (12 ms,σχεδιο περιπου σαν 1715 η 1730,καλη για games και κυριο προσον 19'' και φθηνη!)- LG 1720P (τονιζω το P γιατι ειναι η εκδοση με dvi και 12 ms,αν εχει ιδια ποιοτητα εικονας με την B παιζει υποψηφια αν και ειναι ακριβη οσο σχεδον η 1780Q-αληθεια ποια απο τις δυο εχει πιο ωραια εικονα?)και τελευταια αλλα οχι και καταιδρωμενη:- ΕΙΖΟ 550 (που αν δεν ειχε τραγικη βαση θα την επαιρνα περισσοτερο στα σοβαρα...)Παιδια οποιος εχει δει την 1780Q απο κοντα (και αν εχει δει και καμμια απο τις υπολοιπες καλο θα ητανε-για συγκριση) ας μας πει τη γνωμη του για την χρωματικη ποιοτητα της οθονης (κυριως το μαυρο) αλλα και γενικα απο αυτες τις οθονες που λεω τελικα αυτη που θα ειναι λιγο πιο ποιοτικη στην εικονα της θα επικρατησει.ΠΕΙΤΕ ΓΝΩΜΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
Τζώρτζης Απρίλιος 6, 2005 #20 Απρίλιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Mill Χμμμ εγω πλεον ειμαι καπου εκει:- LG 1780Q (8 ms response time-ετσι λεει η LG-,ωραιο σχεδιο,dvi,καινουργια στην αγορα αρα δυστιχος ακριβη)- LG 1915s (12 ms,σχεδιο περιπου σαν 1715 η 1730,καλη για games και κυριο προσον 19'' και φθηνη!)- LG 1720P (τονιζω το P γιατι ειναι η εκδοση με dvi και 12 ms,αν εχει ιδια ποιοτητα εικονας με την B παιζει υποψηφια αν και ειναι ακριβη οσο σχεδον η 1780Q-αληθεια ποια απο τις δυο εχει πιο ωραια εικονα?)και τελευταια αλλα οχι και καταιδρωμενη:- ΕΙΖΟ 550 (που αν δεν ειχε τραγικη βαση θα την επαιρνα περισσοτερο στα σοβαρα...)Παιδια οποιος εχει δει την 1780Q απο κοντα (και αν εχει δει και καμμια απο τις υπολοιπες καλο θα ητανε-για συγκριση) ας μας πει τη γνωμη του για την χρωματικη ποιοτητα της οθονης (κυριως το μαυρο) αλλα και γενικα απο αυτες τις οθονες που λεω τελικα αυτη που θα ειναι λιγο πιο ποιοτικη στην εικονα της θα επικρατησει.ΠΕΙΤΕ ΓΝΩΜΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! η 1915 δεν έχει ghosting από όσο έχω δει...είναι πολύ ξεκούραστη παρόλο το μέγεθός της.στα multarama είδα τις 1730s 1720Ρ ίδια ποιότητα με της 1915 απλά είναι πιο μικρές,τουλάχιστον έτσι παρατήρησε το μάτι μου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.