JaguarOne Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2005 Γεια ψαχνω να βρω μια λύση για silent cpu.. εχω εναν 2.4c σε μια intel 875pbz μητρικη με ενα ησυχο psu και μια chaintech 5700 που δεν βγαζει θορυβο.... το προβλημα μου ειναι επεξεργαστης που πραγματικα ειναι θωρυβωδης σε σημειο που απλα δεν γίνεται να κοιμηθω με το pc ανοιχτο... εδω που τα λεμε, και ξύπνιος να ειμαι παλι με ενοχλει.... διαβαζω στα αλλα θρεντ για Thermalright XP-90/120, Zallman CNPS7700 κλπ κλπ και βλέπω και αυτο http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=9&artpage=1199&articID=245 που εχει ωραια στατιστικα... επειδη μαλλον δεν προκειται να κανω o/c (δεν αφηνει και πολλα η μητρικη) σκεφτόμουν εκτος απο το zalman (που ακομα δεν εχω κοιταξει αν χωράει στο κουτι) να αλλαξω μονο το ανεμιστηρι του ιντελ μιας και τωρα δεν εχω πολυ ψηλές θερμοκρασιες... θα ειμαι ΟΚ? αν ναι, για τι ανεμιστηρι να ψαξω? σημειωτεον οτι σε αυτη την περιπτωση θα χρησιμοποιησω μαμα ψυκτρα... θανξ φορ δε τάϊμ μπόϊζ
Makis Hourdakis Απρίλιος 3, 2005 #2 Απρίλιος 3, 2005 Δε νομίζω να βρείς ανεμιστήρα για την ψύκτρα της intel... Προσωπικά θα έπαιρνα μια XP94 ή κάποια παρόμοια της thermalright μαζί με ένα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο ανεμιστήρα. Αυτά αν θες να παραμείνεις σε αέρα. Διαφορετικά, αν έχεις λεφτά και όρεξη να τα δώσεις, πας και παίρνεις το researator και τελειώνεις... Ψιλομάπα από επιδώσεις σαν τδρόψυξη αλλά θα βρείς την ησυχία σου...
haris1984 Απρίλιος 3, 2005 #4 Απρίλιος 3, 2005 αν δεν σε ενδιαφερει το κλοκαρισμα παρε την ζαλμαν 7000...οχι την 7700...την ειχα μεχρι πριν λιγο καιρο σε εναν 2.53@3.00 και δουλευε μια χαρα στις 1700 στροφες με μινιμουμ τις 1350 περιπου...
schumifer Απρίλιος 3, 2005 #5 Απρίλιος 3, 2005 Δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις ανεμιστήρα αλλά ενδέχεται να χρειαστείς λίγο μοντάρισμα. Για παράδειγμα εγώ έχω βάλει έναν 12άρη αντί του 7άρη που είχε ο 2000+ μου και είχα και αρκετά καλύτερα ψυκτικά αποτελέσματα από τη μαμά ψύξη. Και μάλιστα έχω βάλει τον ψόφιο τον Coolermaster που έχει το eshop που είναι η προσωποποίηση της ησυχίας. (Βέβαια τελικά νευριάσα από την ησυχία και του δίνω 22 βολτ για να μάθει να είναι ήσυχος...).Η ουσία είναι ότι θα δεις μεγάλες διαφορές με την τοποθέτηση μεγαλύτερου ανεμιστήρα αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να κάνεις πατέντες για να τον στερεώσεις
Bobi Rhoads Απρίλιος 3, 2005 #6 Απρίλιος 3, 2005 αυτο που λεει ο schumifer ειναι αληθεια! αν εχεις ορεξη για μονταρισμακαλο θα σου κανει! δουλεψε και φτοιαξε κατι να μας το παρουσιασεις κι ολας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.