denz Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2017 Έχω δυσκολία στο να ενεργοποιήσω τον ήχο σε πρόσφατη εγκατάσταση Linux Mint 18.2 Πέρασα Pavucontrol και ενώ δείχνει ότι ο ήχος παίζει κανονικά (π.χ. από youtube στον firefox), για κάποιο λόγο δεν φτάνει πότε στα ηχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 11, 2017 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2017 (edited) Δοκίμασε να τρέξεις το alsamixer και να βεβαιωθείς ότι η έξοδος των ηχείων δεν είναι muted και έχει ανεβασμένη τη φέτα της. +--------------------------------------------------------- | Card: HDA Intel MID | Chip: Realtek ALC888 | View: F3:[Playback] F4: Capture F5: All | Item: Master [dB gain: -19,50] | | | | | | +--+ +--+ +--+ +--+ +--+ | | | | | |aa| | | | | | | | | | |aa| | | | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | | | |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | |aa| |aa| |aa| |aa| | | | +--+ +--+ +--+ +--+ +--+ | |OO| |OO| |OO| |MM| | +--+ +--+ +--+ +--+ | 37 87<>87 100<>100 87<>87 1<>1 | < Master >Headphone PCM Front Front Mic | | | | | +--------------------------------------------------------- Στο παράδειγμα εδώ οι φέτες που έχουν MM στη βάση τους είναι muted, αυτές που έχουν ΟΟ παίζουν. Η εναλλαγή γίνεται με το m. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 11, 2017 από trendy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούλιος 12, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2017 (edited) On 7/11/2017 at 1:12 PM, trendy said: Δοκίμασε να τρέξεις το alsamixer και να βεβαιωθείς ότι η έξοδος των ηχείων δεν είναι muted και έχει ανεβασμένη τη φέτα της. ... Στο παράδειγμα εδώ οι φέτες που έχουν MM στη βάση τους είναι muted, αυτές που έχουν ΟΟ παίζουν. Η εναλλαγή γίνεται με το m. Σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη τρόπου αλλαγής από MM -> OO κτλπ Ο ήχος περνάει κανονικά μέσα από τα ακουστικά που έχω συνδεμένα στην μπροστινή υποδοχή του case. Δυστυχώς πάλι δεν περνάει από το 2.1 (ηχεία + subwoofer) που έχω συνδεμένα πίσω στη μητρική στην πράσινη υποδοχή. Στα windows λειτουργεί κανονικά. Η onboard κάρτα ήχου Realtek ALC898. Λογικά κάποια ρύθμιση είναι λάθος και δεν πέφτει πάνω το μάτι μου. Παραθέτω screenshots. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 12, 2017 από denz Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 12, 2017 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2017 Απενεργοποίησε την κάρτα ήχου από το HDMI. Επίλεξε ως έξοδο 2.0 και όχι 2.1. Τα ηχεία σου έχουν subwoofer αλλά δεν έχουν ξεχωριστό καλώδιο για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούλιος 13, 2017 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2017 (edited) 16 hours ago, trendy said: Απενεργοποίησε την κάρτα ήχου από το HDMI. Επίλεξε ως έξοδο 2.0 και όχι 2.1. Τα ηχεία σου έχουν subwoofer αλλά δεν έχουν ξεχωριστό καλώδιο για αυτό. Disable εννοείς mute; Mute την έκανα αλλά κανένα αποτέλεσμα. Αν οχι, πως γίνεται; Έξοδο 2.0 από ότι βλέπω δεν υπάρχει. Το αφήνω απλό analog; Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 13, 2017 από denz Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 13, 2017 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2017 Όχι mute, να την κάνεις disable εννοώ γιατί πιθανόν να στέλνει τον ήχο εκεί αντί για το βύσμα της Realtek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούλιος 14, 2017 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 21 hours ago, trendy said: Όχι mute, να την κάνεις disable εννοώ γιατί πιθανόν να στέλνει τον ήχο εκεί αντί για το βύσμα της Realtek. Επέλεξα από pavu να είναι Off, άλλαξα το hdmi-hdmi καλώδιο σε hdmi- dvi-d για να μην "μπερδέυεται" με τον ήχο μέσω hdmi αλλά πάλι τίποτα. Παίζω dual boot με win10 και προς το παρών επιστρέφω στα win γιατί δοκίμασα ότι πιθανές λύσεις βρήκα ή μου πρότειναν και δεν λύθηκε το πρόβλημα. Να θες να αγιάσεις (από τα win) και να μη σε αφήνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 14, 2017 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 (edited) Δοκίμασε το Analogue Stereo Output για τα ηχεία σου και την HDMI να τη γυρίσεις στο Off, όπως τα έχω εγώ. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 14, 2017 από trendy Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούλιος 14, 2017 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 (edited) Έλα το έφτιαξα!!! Έψαχνα μία μία τις υποδοχές της RT και μια από αυτές σε συνδυασμό με πειράματα και Unmute μέσα στο Alsamixer δούλεψε. , Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου @trendy Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 14, 2017 από denz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 14, 2017 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 Δεν το συνέδεσες στην κλασσική πράσινη δηλαδή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούλιος 14, 2017 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 16 minutes ago, trendy said: Δεν το συνέδεσες στην κλασσική πράσινη δηλαδή; Όχι, στην γκρι λειτούργησε. Στα windows μόνο στην κλασική πράσινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούλιος 14, 2017 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 Εχω δει οτι στις RT μπορεις να αλλαξεις το mapping των πορτ μεσω registry στα windows. Ακομα και να τα ορισεις ως input ή Output. Ισως το mint κα κανει ενα διαφορετικο mapping.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 14, 2017 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 Όντως περίεργο, γιατί το βύσμα αυτό είναι για τα surround ηχεία. Μπορούμε να το κοιτάξουμε για το remapping πάντως αν έχεις διάθεση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούλιος 14, 2017 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2017 Τα αναφερω μηπως χρειαστουν σε καποιον: Windows remapping Linux remapping 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts