papatsonis Απρίλιος 2, 2005 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 παντως επι του θεματος, νομιζω οτι τα usb δεν παίρνουν απο την κανονική 5αρα, αλλα απο τα 5VSB που ειναι για να παρεχει λιγη ταση ωστε να ξεκινα το πισι απο το πληκτρολογιο η το ποντικι , και αυτη η γραμμή δίνει αντε 1-1.5Α , πάλι μακρυά απο τα 100μα που τρωει 1 ποντικι , αλλα στην πράξη μπορει να δίνει πολύ λιγοτερο απο 1Α Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 2, 2005 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από papatsonis παντως επι του θεματος, νομιζω οτι τα usb δεν παίρνουν απο την κανονική 5αρα, αλλα απο τα 5VSB που ειναι για να παρεχει λιγη ταση ωστε να ξεκινα το πισι απο το πληκτρολογιο η το ποντικι , και αυτη η γραμμή δίνει αντε 1-1.5Α , πάλι μακρυά απο τα 100μα που τρωει 1 ποντικι , αλλα στην πράξη μπορει να δίνει πολύ λιγοτερο απο 1Α Αρχική απάντηση από jax7480 Ειναι περιεργο το ξερω, αλλα νομιζω οτι τα USB παιρνουν τροφοδοσια απο την +5VSB γραμμη του τροφοδοτικου η οποια ΔΕΝ σχετιζεται καθολου με τις υπολοιπες τασεις και συνηθως ειναι πολυ μικρη σε αποδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Απρίλιος 2, 2005 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 ωχ... γκαβομάρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 2, 2005 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από Alexandros JimmyFox θα ξεκινησω με το πρωτο. Φορματ και επανεγκατασταση. Λεω να βαλω τους 6.53...υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ιδιαιτερα ? Νομιζω δεν πρεπει να βαλω τους οδηγους ηχου της Νβιντια ,αλλα καλυτερα ξεχωριστα τους 3.70 της Realtek Δε νομίζω να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Από τη στιγμή που στους drivers περιλαμβάνονται τα πάντα δε νομίζω οτι χρειάζεται να βάλεις της RealTek.Το θέμα είναι οτι αφού οι USB συσκευες δεν παίρνουν καν ρεύμα τότε είναι θέμα hardware. Συνεπώς δεν θα αλλάξει κάτι αν ξαναβάλεις τα Windows. Καλύτερα να δοκιμάσεις ένα άλλο τροφοδοτικό και αν πάλι έχεις πρόβλημα... πάρε καμμιά MSI ή Gigabyte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 2, 2005 Author #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Το προβλημα ΛΥΘΗΚΕ. Καμια επανεγκατασταση δεν βοηθησε, αλλα δεν επιχειρησα και φορματ. Το προβλημα λυθηκε τοσο ξαφνικα οσο εμφανιστηκε. Απλα εβαλα εβγαλα αρκετες φορες τις συσκευες και ξαφνικα με σβηστο τον υπολογιστη ειδα οτι ενα απλο usb ποντικι πηρε ρευμα , αναψε. Ωπα λεω εδω ειμαστε. Το αναβω και ολες οι συσκευες ειναι ενταξει Παντως δεν αποκλειω το τροφοδοτικο, συντομα θα το αναβαθμισω... Ομολογω ομως οτι το πιθανοτερο ειναι η μητρικη να εχει καποιο κουσουρι με τα ρευματα, ισως καποιο μικροελαττωμα απο αυτα που ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ενοχλητικα. Γενικα δεν εχω κανενα προβλημα με την DFI και δε ξερω αν ειναι (κατασκευαστικα και ποιοτικα) καλη μητρικη, αυτο θα φανει με τον καιρο. Να τονισω ομως 2 απογοητευτικα παραδειγματα οβερκλοκ. Samsung TCCC 400 kai Supertalent ST466 που σε Ιντελ και ΝΦ3 εκαναν παπαδες, στην DFI πιανουν 218-220 φσβ ακομα και με 3-4-4. ΠΑτος. Τις ιδιες ακριβως τις τεσταρισε ενας φιλος μου με Ασους ΣΛΙ και εφτασαν στα 250-260 και με καλα timings παρομοια με αυτα που ειχα στην Αβιτ IC7 παλια και στην ΜΣΙ νφ3. Αυτο με εχει προδιαθεσει αρνητικα αλλα κραταω μια πισινη γιατι συντομα θα εχω TCCD Adata600res kai Utt και θα δουμε τι ψαρια πιανει (επιτελους). Ωστοσο δεν ειναι η μητρικη πασπαρτου , δεν ειναι η κορυφη σε ολα και παντου. Ειναι κορυφαια σε ορισμενες περιπτωσεις και με συγκεκριμενες συνθηκες. ευχαριστω για τις συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 2, 2005 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 μόλις τελέιωσα κάτι μετρήσεις που έκανα με πολύμετρο και έχω να πώ τα εξής. μήπως και βοηθήσω. Σε msi k8n neo2 + winchester 3.0+ & 2dvd & 2hd & 4fans & ocz 520powerstreamΕνώ το speedfan λεεί 12.80!!! η 12αρα 3.20!!! η 3.3αρα 5.05 η 5αρα Το πολύμετρο λεει 12.10 η 12αρα 5.08~ η 5αρα 3.4 η 3.3 [την έχω στο 3.4 απο μόνος μου]Με λίγα λόγια το speedfan λεει οτι ναναι . To bios λιγο καλυτερα , πέφτει έξω δεκατα , δηλαδη την 3.3[3.4] την δίνει 3.48 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Απρίλιος 2, 2005 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 ΑLEXANDRE, με τις a-data που λες, και με UTT θα πας πολύ καλάαπλά στις adata μην δώσεις πολύ ρεύμαστις utt δίνεις άφοβα, αλλά φροντίζεις να τις φυσάει και ένας ανεμιστήρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Απρίλιος 2, 2005 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από AlexandrosΝα τονισω ομως 2 απογοητευτικα παραδειγματα οβερκλοκ. Samsung TCCC 400 kai Supertalent ST466 που σε Ιντελ και ΝΦ3 εκαναν παπαδες, στην DFI πιανουν 218-220 φσβ ακομα και με 3-4-4. ΠΑτος. Τις ιδιες ακριβως τις τεσταρισε ενας φιλος μου με Ασους ΣΛΙ και εφτασαν στα 250-260 και με καλα timings παρομοια με αυτα που ειχα στην Αβιτ IC7 παλια και στην ΜΣΙ νφ3. Αυτο με εχει προδιαθεσει αρνητικα αλλα κραταω μια πισινη γιατι συντομα θα εχω TCCD Adata600res kai Utt και θα δουμε τι ψαρια πιανει (επιτελους). Ωστοσο δεν ειναι η μητρικη πασπαρτου , δεν ειναι η κορυφη σε ολα και παντου. Ειναι κορυφαια σε ορισμενες περιπτωσεις και με συγκεκριμενες συνθηκες. ευχαριστω για τις συμβουλες Ψαχτηκες με τις ρυθμισεις για τις μνημες στο BIOS ωστε να αποκλεισεις το ενδεχομενο καποια λανθασμενα settings να σου κρατανε τις μνημες χαμηλα? Ελπιζω να μην σου εμφανιστει παρομοιο προβλημα των USB και με την αλλαγη τροφοδοτικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros Απρίλιος 2, 2005 Author #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Ναι για τα 2 παραδειγματα μνημων που ανεφερα το εψαξα παρα πολυ.Δοκιμασα διαφορετικα βιος(2,18 και 3.10), settings, διαβασα απειρα κατεβατα με συμβουλες απο φορα, δοκιμασα ακομα και ολα default, 3-4-4-8..χαμηλες τασεις κλπ και δεν ειμουν με τιποτα σταθερος πανω απο 220. Τις ιδιες ακριβως ο φιλος μου τις πηγε με το καλημερα στα 240 στης ασους. Σε 10 λεπτα (μαζι) τις σεταραμε στα 255-260 με καλα timings 2-3-3 . Ενταξει δεν ειμαι γκουρου στο οβερκλοκ αλλα ξερω καποια πραγματα και εχω δοκιμασει παρα πολλα hardware. Ξερω ποτε η μητρικη με κοβει και ποτε οχι ΚΑι μαλιστα οι ΤCCC ειναι απο τις καλες , που εχουν τσιπακια και στις 2 οψεις, ανεβαινουν πολυ και σηκωνουν και τασεις. Για τις UTT δε θα δωσω πανω απο 3.2 και οσο πανε. Θελω να μου κρατησουν καιρο... για τις TCCD Αdata 600 το ξερω για τις τασεις, θα ειμαι προσεχτικος. Απλα καπου συμπεραινω οτι ΟΛΕΣ οι μητρικες εχουν τις προτιμησεις τους και τα κουσουρια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 2, 2005 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην τρέχουν εξίσου γρήγορα στην DFI. Οι ρυθμίσεις AUTO δεν είναι πάντα οι καλύτερες αν θέλεις να κάνεις oc. Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνουν όλες οι ρυθμίσεις ή δεν έχεις κάποιον οδηγό για τις ακριβείς ρυθμίσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 2, 2005 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 η γραμμη 5VSB του τροφοδοτικου, πρεπει να ειναι πανω απο 720mA . αν ενεργοποιησεις τα wake on usb, πρεπει να ειναι πανω απο 2Α. αν δε σου φτανουν, γυρνας την τροφοδοσια των usb στην 5αρα, αλλαζοντας τα Jumper (σελ 6-7 του manual). quote:Αρχική απάντηση από kbilly13 [Σήμερα, στις 18:31] στις utt δίνεις άφοβα, αλλά φροντίζεις να τις φυσάει και ένας ανεμιστήρας γκουχ γκουχ, ενστασεις πολλες εδω, παρα πολλες, οσα τα παραδειγματα utt που παρεδωσαν πνευμα απο μεγαλη ταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Απρίλιος 2, 2005 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 20:23] γκουχ γκουχ, ενστασεις πολλες εδω, παρα πολλες, οσα τα παραδειγματα utt που παρεδωσαν πνευμα απο μεγαλη ταση. με 3.13v να φοβάμαι δλδ? τις έχω δουλέψει για αρκετό διάστημα και με 3.25...τι εννοείς "μεγάλη τάση"? με πόσο ρεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Απρίλιος 2, 2005 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Kbilly13 εννοει 3.3 και πανω για 24/7 ειναι πολλα. 0.13 ειναι τα chipakia και οχι 0.175 σαν τα BH5 που αντεχαν μια χαρα σε αυτα και σε περισσοτερα volts. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβει ο καθενας τοσο λιγοτερες απωλειες θα υπαρχουν.Θεωρητικα, μια χαρα θα εισαι με 3.13 για 24/7 και μια ικανοποιητικη ψυξη. Τιποτα extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.