Ilias83 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 Ψάχνω φύλλα αλουμινίου, αρκετά παχιά όμως (3-5mm)Ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που μπορώ να βρώ, και ίσως να μου τα κόψουν ακριβώς στις διαστάσεις που θέλω?Επίσης μιας και δεν έχω δουλέψει ποτέ μέχρι τώρα με αλουμίνιο, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως είναι δυνατόν να κολλήσω δυο φύλλα μεταξύ τους (στόχος είναι η κατασκευή ενός κουτιού)Πέρα από αυτό ωάχνω και φύλλα Inox σαν τις προσόψεις που έχουν κάποιες οικιακές συσκευές... Μόνο που εδώ το πάχος πρέπει να είναι πιο μικρό...Υ.Γ.: Το αλλουμίνιο είναι ηλεκτραγώγιμο ως μέταλλο έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Απρίλιος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Ισως να βρεις κ σε χαρτο-βιβλιοπωλεια.Αν εισουν σαλονικα θα σου ελεγα 2-3 τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 13:23] Υ.Γ.: Το αλλουμίνιο είναι ηλεκτραγώγιμο ως μέταλλο έτσι δεν είναι; η ερώτηση ήταν τουλάχιστον πόντια! σε βιβλιοπωλείο να βρει αλουμίνιο πάχους 5mm????? κατάχλωμο το κόβω! για κόλληση μπορείς να πας σε έναν μηχανουργό να στο ποντάρει με την παραδοσιακή οξυγονοκόλληση στα σημεία που θα του πεις. με αυτογενή κόλληση με αργό δεν ξέρω αν γίνεται καθώς το αλουμίνιο λιώνει αρκετά χαμηλά (660 κελσίου). ίσως κάποιος άλλος έχει και άλλες ιδέες που τώρα μου διαφεύγουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 νομιζω οτι κολλαει με argon/tigαλλα εαν θελεις κατι πιο απλο και φτηνο αλλα μειωμενης αντοχης σε σχεση με την κανονικη κολλησηυπαρχει ειδικη εποξικη κολλα δυο συστατικων για μεταλλα...BISON Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 2, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης νομιζω οτι κολλαει με argon/tigαλλα εαν θελεις κατι πιο απλο και φτηνο αλλα μειωμενης αντοχης σε σχεση με την κανονικη κολλησηυπαρχει ειδικη εποξικη κολλα δυο συστατικων για μεταλλα...BISON BISON epoxy metal ετσι λεγετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk1416003173 Απρίλιος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Φιλε Ilias83,ξερω ενα μαγαζι πισω απο το ραδιο κορασιδης στα νεα λιοσια(Ιλιον),το ονομα του ειναι Τατσης,πουλαει λαμαρινες ολον τον μεταλλων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Απρίλιος 2, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Παιδιά, προορίζεται για κουτί όπως είπα, διαλέξα σαν υλικό το αλουμίνιο γιατί θα είναι ένα κουτί πολύ στριμωγμένο, έτσι θα με βοηθήσει η θερμοαγωγιμότητα του αλουμινίου στην ψύξη...Αφού θα είναι κουτί με ενδιαφέρει να είναι κάτι αντοχής...Θα ήθελα να αποφύγω βίδες, γιατί θα φαίνονται άσχημα (εκτός αν βρω άλλεν αλλά από αυτές που δεν εξέχουν καθόλου από το μέταλλο)Ίσως αν χρησιμοποιούσα κάποιο άλλο υλικό με παρόμοιες ιδιότητες;Αρχική απάντηση από dpresv η ερώτηση ήταν τουλάχιστον πόντια! Μπορεί να είναι παραπάνω από πόντια, γι'αυτό το έβαλα και με μικρά γράμματα, απλά ρώτησα γιατί ποτέ σε όσα χρόνια ζω δεν έχω ακούσει για ηλεκτραγώγιμες ιδιότητες του αλουμινίου, και αν το σκεφτείς λίγο θα καταλάβεις οτι ρωτάω γιατί το αλουμίνιο διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα μέταλλα...Το οτι ανήκει στα μέταλλα λογικά το κάνει να έχει κοινές ιδιότητες με αυτά, αλλάαυτό δεν μαγνιτίζεται και επίσης δεν έχω ακούσει πουθενά για ηλεκτροκόλληση του αλλουμινίου... (Αυτά τα δύο και μόνο με βάζουν σε υποψίες)@Hawk: Το Ράσιο Κορασίδης είναι στη λεωφόρο Δημοκρατίας;Γίνε λίιιγο πιο κατατοπιστικός.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 http://www.arenal.gr/Στις φτηνές ηλεκτρικές μηχανές χρησιμοποιούν σύρμα αλουμινίου στην περιέλιξη αντί χαλκού.Κολλιέται με argon TIG και MIG . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 3, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 πείτε κάτι παραπάνω για την ΒΙSON, πρώτη φορά την ακούω... τι μέταλλα κολλάει? @Ilias83 : εντάξει! πλάκα έκανα!μην τα παίρνεις! πάντως όσον αφορά το ότι "θα με βοηθήσει η θερμοαγωγιμότητα του αλουμινίου στην ψύξη..." τι ακριβώς εννοείς? θα βάλεις ανεμιστήρια στην εξωτερική πλερά του κουτιού για να ψύχουν το μέταλλο? είσαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει το μέταλλο του κουτιού στην ψύξη? το ρωτάω από την άποψη ότι δεν θα είναι σε επαφή με κάτι το μέταλλο του κουτιού ώστε να απάγει τη θερμότητα. (φιλικά πάντα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Απρίλιος 3, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από dpresv@Ilias83 : εντάξει! πλάκα έκανα!μην τα παίρνεις! πάντως όσον αφορά το ότι "θα με βοηθήσει η θερμοαγωγιμότητα του αλουμινίου στην ψύξη..." τι ακριβώς εννοείς? θα βάλεις ανεμιστήρια στην εξωτερική πλερά του κουτιού για να ψύχουν το μέταλλο? είσαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει το μέταλλο του κουτιού στην ψύξη? το ρωτάω από την άποψη ότι δεν θα είναι σε επαφή με κάτι το μέταλλο του κουτιού ώστε να απάγει τη θερμότητα. (φιλικά πάντα...) Δεν τα πήρα, απλά δικαιολογήθηκα για την ερώτηση...Μιας και το κουτί θα είναι αρκετά μικρό και στριμωγμένο θέλω να εκμεταλευτώ το γεγονώς οτι το αλουμίνιο θα μπορεί να άγει τη θερμότητα από το εσωτερικό του κουτιού προς τα έξω, έτσι ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο "δροσερό" περιβάλλον στο εσωτερικό του κουτιού μου...Τα drives και ο δίσκος θα ακουμπάνε πάνω στο αλουμίνιο, ομοίως και το τροφοδοτικό...Ξέρω οτι ο αέρας είναι κακός αγωγός θερμότητας, αλλά τι να κάνουμε, αυτόν έχουμε...Θα προσπαθήσω να βάζω και να βγάζω με κάποιον τρόπο αέρα στο κουτί, αλλά αυτό μάλλον είναι πολύ δύσκολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 3, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 γνώμη μου είναι να μην βασίζεσαι στην θερμοαγωγιμότητα του μετάλλου, γιατί όπως είπες είναι ο αέρας που είναι στη μέση που εμποδίζει τα πράγματα. φιλική συμβουλή : φτιάξε καλή ροή αέρα και οτιδήποτε υλικό είναι το κουτί δεν έχει σημασία. βέβαια το ότι θα έχεις κάποια πράγματα σε επαφή με το κουτί αυτό βοηθάει. πρόσεχε τα βραχυκυκλώματα όμως!!!! είναι πολύ επικίνδυνο και να ξέρεις ότι το κουτί είναι πάντα φορτισμένο με στατικό ηλεκτρισμό, έστω κάποια λίγα mV φτάνουν για να τα τινάξεις όλα στον αέρα! άντε, καλή τύχη και πόσταρε φωτογραφίες όταν τελειώσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από dpresv πείτε κάτι παραπάνω για την ΒΙSON, πρώτη φορά την ακούω... τι μέταλλα κολλάει? http://www.bison.net/GR/el/index.do Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Απρίλιος 3, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από dpresvπρόσεχε τα βραχυκυκλώματα όμως!!!! είναι πολύ επικίνδυνο και να ξέρεις ότι το κουτί είναι πάντα φορτισμένο με στατικό ηλεκτρισμό, έστω κάποια λίγα mV φτάνουν για να τα τινάξεις όλα στον αέρα! Τι εννοείς;το κουτί δεν θα γειώνεται ακουμπώντας στο τροφοδοτικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.