kain9951 Ιούλιος 9, 2017 Author #61 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2017 Kαλησπέρα φίλε! Δεν βρήκα αυτή την δυνατότητα στο BIOS. Ενδεχομένως, να την ονοματίζει διαφορετικά την επιλογή (παραθέτω εικόνες απο το BIOS). Με απενεργοποιημένη την iGPU συνεχίζει να εμφανίζει το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kain9951 Ιούλιος 11, 2017 Author #62 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2017 Kαλησπέρα και πάλι παιδιά! Επειδή δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω άκρη με το PC, και επειδή θα αρχίσω να δουλεύω σε ένα project από την επόμενη εβδομάδα, οπου το 7ετίας ταπεινό λαπτοπάκι μου δεν θα την παλέψει, όποιο μέλος έχει parts για σύστημα 1151, θα ήταν ευπρόσδεκτο να περάσει απο τον χώρο μου, να κεράσω καφεδάκι, να τσεκάρουμε το PC, και εννοείται όχι αμησθί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιούλιος 11, 2017 #63 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2017 από το Σάββατο θα έχω χρόνο. αν βολεύει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Ιούλιος 11, 2017 #64 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2017 Ξέρω ότι έχεις ήδη κάνει δοκιμή με άλλη μνήμη αλλά πριν κανά χρόνο είχα παρόμοια περίεργη αστάθεια σε ένα fx6300 του οποίου όλα τα parts περνούσαν διαγνωστικά κτλ. Τελικά έφταιγε μία ram για όλα. Επανερχόμενος στο ότι έχεις ήδη δοκιμάσει με άλλη ram, κάνω τη σκέψη ότι μπορεί είτε η δεύτερη μνήμη με την οποία δοκίμασες να ήθελε κάποιες manual ρυθμίσεις στο bios από timings κτλ, είτε να ήταν ασύμβατη γενικότερα με το συγκεκριμένο συνδυασμό cpu/mb είτε να είναι ο memory controller, ο οποίος βέβαια είναι ενσωματωμένος στον επεξεργαστή άρα ίσως είναι αυτός το πρόβλημα τελικά. Σπάνιο μεν αλλά ίσως πρέπει να εξεταστεί περισσότερο ως πιθανότητα το να φταίει ο cpu. Επίσης όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με το άθλημα του overclocking, κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι όποιο hardware περνάει επιτυχώς τα διάφορα benchmark και stress test, είναι και 100% λειτουργικό γενικότερα. Στις δικές μου τουλάχιστον εμπειρίες, οι συνήθεις ύποπτοι οι οποίοι περνάνε τα stress test αλλά δεν είναι καθόλου αθώοι για αστάθεια, είναι με την σειρά: RAM, Motherboard, PSU, HDD/SSD και τελευταίος βέβαια ο CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιούλιος 15, 2017 #65 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2017 Κανενα νεο απο το μετωπο; βγηκε ακρη τελικα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kain9951 Ιούλιος 19, 2017 Author #66 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2017 Καλησπέρα! Δυστυχώς, έχει πέσει πολύ δουλειά, και έχω παραμελήσει εντελώς το θέμα. Δεν έχω βρεί λύση φυσικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kain9951 Αύγουστος 6, 2017 Author #67 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2017 Καλημέρα παιδιά, Επειδή το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, υπάρχει κάποιος από Αθήνα, με σύστημα αυτής της γενιάς (1151) να το τσεκάρουμε, ή τουλάχιστον να του ¨νοικιάσω" κάποια parts, ώστε να τεστάρω μόνος μου το σύστημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Αύγουστος 11, 2017 #68 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2017 Απλά κάνω up για να μη χαθεί το θέμα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει το φίλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση kain9951 Σεπτέμβριος 22, 2017 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #69 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2017 (edited) Καλησπέρα παιδιά, Το πρόβλημα, βρισκόταν στον CPU. Ευχαριστώ όλους σας δημόσια, και ιδιαίτερα τον φίλο Αλέξανδρο (AlexanderK), που έριξε πολύ τρέξιμο, μου έδωσε τον CPU του για δοκιμές, και φυσικά, είχε φορτωθεί τον δικό μου, με όλες τις παρενέργειές του. Μιας και φοβόμουν την ταλαιπωρία με το κατάστημα αγοράς ( eshop), επικοινώνησα απ'ευθείας με Intel, όπου μου έστειλαν την επόμενη ημέρα μεταφορική για να παραλάβει τον CPU, και 2 ημέρες μετά ήρθε ο καινούργιος. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 22, 2017 από kain9951 10 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Σεπτέμβριος 22, 2017 #70 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2017 Κοίτα τον άτιμο. Το μισό lab είχε την απορία ποιο κομμάτι ήτανε ελλωματικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 23, 2017 #71 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 Εγώ το έλεγα από την αρχή. 15 φορές είχα πει ότι είναι η cpu, μιας και ήταν το μόνο κομμάτι του hardware που παρέμενε κοινό σε κάθε δοκιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts