Darudakos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2017 Καλή σας μέρα παιδιά..Θα ήθελα να με βοηθήσετε να διαλέξω ενα Nas στο οποίο θα βάλω 2 δίσκους Wd 3tb red.Θα είναι σε 1000 δίκτυο μόνιμα και από εκεί θα γίνεται αναπαράγωγη ταινιων και αρχείων 4Κ (μεσω δικτύου σε Android media player και υπολογιστή.Θα ήθελα επίσης να εχω πρόσβαση στα αρχεία αυτά από το τηλέφωνο μου και ο ενας δίσκος να τραβάει back up απευθείας απο τον αλλον.Θέλω καλές ταχύτητες βασικά (σαν να είναι εσωτερικοί οι δίσκοι στο pc πχ.)Σίγουρα θα κάνει και τα download/upload μεσω torrent και αργότερα ισως και δουλειά καταγραφικου.Αυτό που ξεχώρισα και μου άρεσε είναι αυτόhttp://www.skroutz.gr/s/9042175/QNap-TS-228.html?from=catspan&keyphrase=ts+228Τι γνώμη έχετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 27, 2017 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2017 Για τις δουλειές που είπες είτε θα πας σε Qnap, είτε σε Synology. Ρίξε πάντως και μία ματιά στο Asustor που έχει γίνει εκτενή παρουσίαση εδώ: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 27, 2017 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2017 πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Θα ήθελα να με βοηθήσετε να διαλέξω ενα Nas στο οποίο θα βάλω 2 δίσκους Wd 3tb red. QNAP ή Synology είναι για μένα μονόδρομος πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Θα είναι σε 1000 δίκτυο μόνιμα και από εκεί θα γίνεται αναπαράγωγη ταινιων και αρχείων 4Κ (μεσω δικτύου σε Android media player και υπολογιστή. Αυτό το κάνουν όλα άνετα πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Θα ήθελα επίσης να εχω πρόσβαση στα αρχεία αυτά από το τηλέφωνο μου Επίσης γίνεται, με τον περιορισμό του upload της σύνδεσής σου. πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: ο ενας δίσκος να τραβάει back up απευθείας απο τον αλλον προφανώς εννοείς Raid 1, το οποίο το κάνουν όλα πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Θέλω καλές ταχύτητες βασικά (σαν να είναι εσωτερικοί οι δίσκοι στο pc πχ.) Φτάσαμε σε κάτι που δεν το κάνουν όλα. Ένα καλό/δυνατό nas μπορεί να τελικιάσει την θεωρητική ταχύτητα του gigabit ethernet, πράγμα που αμφιβάλω ότι μπορεί να κάνει το nas που διάλεξες λόγω επεξεργαστή. πριν 6 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Σίγουρα θα κάνει και τα download/upload μεσω torrent και αργότερα ισως και δουλειά καταγραφικου. Τόσο torrent, όσο και δουλειά καταγραφικού (με 1-2 άδειες για κάμερα δωρεάν) υποστηρίζονται από όλα τα nas. Eπειδή από όσο καταλαβαίνω το budget σου είναι περιορισμένο, εκτός του θέματος της ταχύτητας πιστεύω πως το 228 θα σε καλύψει για samba share/torrent/nvr, αρκεί να μην αρχίσεις να γλυκαίνεσαι και να του ζητάς και άλλα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darudakos Ιούνιος 27, 2017 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2017 Ευχαριστώ παιδιά,απ'οτι βλέπω οι ταχύτητες που υποστηρίζει ο επεξεργαστής είναι 112mb/s read και 81mb/s Write.Μου φαίνονται μια χαρά και λέω να προχωρήσω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 28, 2017 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 Πάνω στην ώρα που το έψαχνα! Πως σας φαίνεται αυτός Qnap TS-251 για ίδιες απαιτήσεις με τον φίλο Darudakos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 28, 2017 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος hurin έγραψε: Πάνω στην ώρα που το έψαχνα! Πως σας φαίνεται αυτός Qnap TS-251 για ίδιες απαιτήσεις με τον φίλο Darudakos? Πολύ δυνατό μοντέλο. Απλά να ξέρεις πως πλέον το Kodi δεν υποστηρίζεται επίσημα από την QNAP, έχει αφαιρεθεί από το QTS και ο μόνος τρόπος να το βάλεις είναι από packages χρηστών (για τα οποία δε γνωρίζω τι και πώς). Αν αποφασίσεις να το ζορίσεις, σκέψου και την επέκταση μνήμης σε κάτι παραπάνω από το 1GB. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 28, 2017 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 (edited) πριν 10 ώρες, το μέλος Darudakos έγραψε: Ευχαριστώ παιδιά,απ'οτι βλέπω οι ταχύτητες που υποστηρίζει ο επεξεργαστής είναι 112mb/s read και 81mb/s Write. Μου φαίνονται μια χαρά και λέω να προχωρήσω!! Αφού κατέληξες σε QNAP προτείνω να πάρεις μοντέλο με όσο μεγαλύτερο επεξεργαστή γίνεται καθώς κ με επεκτάσιμη μνήμη RAM. Εγώ έχω «κολλήσει» (κατά κάποιον τρόπο) με ένα πολύ φθηνό Synology το οποίο καλύπτει μεν τις τωρινές μου ανάγκες αλλά δεν είναι για πολλά πολλά καθώς τερματίζει εύκολα ο επεξεργαστής του και έχει πολύ λίγη RAM. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 28, 2017 από dpolal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darudakos Ιούνιος 28, 2017 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 Παιδιά απο που να ξεκινήσω διάβασμα για το τι αλλο μπορώ να κανω με το εργαλείο;; Και μέσω κινητού μ'ενδιαφέρει! Παρασκευή παραλαμβάνω. Ελπίζω με 550kb upload που εχω να μπορώ να το δουλευω και εκτός σπιτιού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 28, 2017 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 8 minutes ago, dpolal said: Αφού κατέληξες σε QNAP προτείνω να πάρεις μοντέλο με όσο μεγαλύτερο επεξεργαστή γίνεται καθώς κ με επεκτάσιμη μνήμη RAM. Εγώ έχω «κολλήσει» (κατά κάποιον τρόπο) με ένα πολύ φθηνό Synology το οποίο καλύπτει μεν τις τωρινές μου ανάγκες αλλά δεν είναι για πολλά πολλά καθώς τερματίζει εύκολα ο επεξεργαστής του και έχει πολύ λίγη RAM. ποιο εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 28, 2017 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 (edited) πριν 4 λεπτά, το μέλος SirDiman έγραψε: ποιο εχεις ? DS115j Marvell Armada 370 cpu + 256MB RAM Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 28, 2017 από dpolal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Ιούνιος 28, 2017 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 (edited) 7 hours ago, GriGaS said: Πολύ δυνατό μοντέλο. Απλά να ξέρεις πως πλέον το Kodi δεν υποστηρίζεται επίσημα από την QNAP, έχει αφαιρεθεί από το QTS και ο μόνος τρόπος να το βάλεις είναι από packages χρηστών (για τα οποία δε γνωρίζω τι και πώς). Αν αποφασίσεις να το ζορίσεις, σκέψου και την επέκταση μνήμης σε κάτι παραπάνω από το 1GB. Το κακόμοιρο το Kodi το κυνηγάνε από παντού! Με τη μνήμη τί παίζει? Παίρνει σαν του desktop ή θέλει ειδική? Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 28, 2017 από hurin Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 28, 2017 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος hurin έγραψε: Το κακόμοιρο το Kodi το κυνηγάνε από παντού! στην προκειμένη το θέμα ήταν από όσο κατάλαβα το copyright της αναπαραγωγής DTS Μία ώρα πριν, το μέλος hurin έγραψε: Με τη μνήμη τί παίζει? Παίρνει σαν του desktop ή θέλει ειδική? DDR3L λαπτοπίσια.... με ασυμβατότητες δεν ξέρω τι παίζει... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darudakos Ιούνιος 28, 2017 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2017 Ξέρετε αν το Qnap Ts 228 που επέλεξα, μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια αντί όρθιο;Επειδή παντού το βλέπω όρθιο τοποθετημένο και δεν με χωράει οριακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts